Hotelli Vanajanlinna Hämeenlinna Livingspace miniloma Oma elämä Sponsoroitu

Rentouttava miniloma Vanajanlinnassa

Suuntasimme lauantaina J:n kanssa minilomalle tunnin ajomatkan päähän Helsingistä. Määränpäämme oli Hämeenlinnassa sijaitseva hotelli Vanajanlinna. Emme olleet kumpikaan paikassa ennen käyneet, joten jännityksella odotimme mitä tuleman piti. Pihatietä ajaessamme meitä odotti upea kartanonäkymä. Pakkasen paukkuessa lähes -20 astetta oli taivaskin maalautunut kauniin väriseksi. Tähän mennessä näyttää hyvältä 🙂

Sisäänastuessamme tuntui kuin olisimme tulleet keskiajalle. Iloinen vastaanottovirkailija Tuija otti meidät vastaan ja kävimme ensin viemässä tavarat huoneeseemme. Vieraat pääsevät halutessaan opastetulle kierrokselle Linnassa. Näimpä mekin sitten Tuijan johdatuksella lähdimme kiertämään 3000 m2 kokoista Linnaa. Saimmekin kokea melkoista historian havinaa kuunnellessamme tarinoita aina linnan rakentamisesta, sen asukkaista ja tapahtumista tälle vuosisadalle. J on erittäin kiinnostunut historiasta, joten hänhän oli todella innostunut kaikesta kuulemastaan.

Pääsimme näkemään mm. salakapakan ja Mannerheimin huoneen. Linnan kauniit yksityiskohdat ja mm. alkuperäiset taulut, lattiat ja valaisimet viestivät menneestä ajasta. Upea Linna pitää sisällään puitteet monenlaisiin yöpymisiin ja tapahtumiin.

Linnasta löytyy myös day spa, kuntosali ja sekä kesäisin golffareita hemmotellaan upeilla viheriöillä.
Erityisesti kesäisin Linnan upea puutarha on haluttu paikka häiden järjestämiseen. Selailimmekin hääkirjaa, johon oli koottu kauniita hääkuvia ja hieman jäimme pohtimaan olisiko tämä kenties yksi vaihtoehto meidän tuleville hääjuhlillemme <3

Tämän valaisimen, kun saisi kotiin <3

Poksautimme huoneessamme skumppapullon merkkipäivämme kunniaksi ja oli niin ihanaa vain olla ja rentoutua <3 Lähiaikoina on hieman työstressiä,  joten tämä hemmotteluhetki tuli juuri sopivaan aikaan.

Illallistimme Linnan ala carte ravintolassa, jossa kokkina toimii Chef de cuisine, Top Chef – ohjelmastakin tuttu Mika Jokela. Alkupalaksi keittiön puolesta tarjottiin grillattua ankan maksaa, joka todella vei ennakkoluuloni maksan suhteen. Pääruoaksi valitsimme härän ulkofilettä ja nieriää ja täytyy sanoa, että ne veivät kielen mennessään. Aina on saatava myös hieman makeaa, joten otammekin useasti jälkkärin J:n kanssa puoliksi. Näin myös tällä kertaa ja päädyimme samettisen pehmeään suklaaganocheen. Ruoka oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja moni muuten käykin ravintolassa syömässä vaikkei linnassa yöpyisikään.

Myöhemmin illalla päätimme vielä lähteä saunomaan ja tarkoitus oli pyörähtää myös lumihangessa, mutta pakkasen paukkuessa se jäi ajatusasteelle 😀

Sunnuntaiaamuna herätessämme huoneemme ikkunasta avautui talvinen ihmemaa. Nouseva aurinko kimmelsi hangilla ja pakkanenkin oli hieman lauhtunut. Suuntasimme aamupalalle, josta J odotti eniten nakkeja ja munakasta 😀 Noh, kyllähän siellä oli paljon paljon muutakin ja saimmekin masut täpötäyteen.
Junior sviittimme sijaitsi linnan kolmannessa kerroksessa. Huoneessa oli kaksi erillistä huonetta sekä kylpyhuone.

Majesteettinen sänky,  levollinen tunnelma ja upeat näkymät järven suuntaan sai todella unohtamaan kiireen. J sanoikin kotiin lähteissämme reissun tuntuneen paljon pidemmältä ja hyvä niin, silloinhan reissu on ollut onnistunut 🙂

*postaus totetutettu yhteistyössä Vanajanlinnan kanssa

Kiitos vielä hotelli Vanajanlinnalle ihanasta minilomasta!

Terkuin,
– Marjut –

Ei kommentteja
Previous Post
18.1.2016
Next Post
18.1.2016

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

  • Pro bono @roosanauha & @mellakkahelsinki 💗
Kuten te kaikki tiedätte tämä asia koskettaa mua liiankin hyvin. Kukaan ei koskaan voi tietää mitä huominen tuo tullessaan ja milloin täältä lähdetään. Kohta tulee 3 vuotta mun rintasyöpä diagnoosista, jonka muistan edelleen liiankin elävästi. Niin kiitollinen lääkäreille ja syöpätutkimuksille siitä, että voin edelleen olla tässä.

Sen vuoksi halusin ehdottomasti ottaa osaa Roosa Nauha - keräykseen. Tästä syksystä asti keräys tukee rintasyöpätutkimusten lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta. Keräykseen voit osallistua tekemällä lahjoituksen https://oma.syopasaatio.fi/14619
Maksutapoina käyvät Mobilepay, korttimaksu ja verkkopankki.

Haastan teidät kaikki mukaan!! Vedetään siis yhdessä digitaalinen nauha läpi suomen ja tehdään suomesta maailman välittävin kansa 💗🎀

#roosanauha #nauhakaikille #välittävinkansa
  • Terkkuja tien päältä - täällä ollaan koko porukalla menossa Kokkolaan ❤️ Vähän jännitti miten tytöt jaksaa 6 tuntia istua nätisti, mut puoli väli mennyt ja hyvin menee ✌🏻 Perillä meitä äiti ja mummu jo odottelee 😍
Mitäs teille kuuluu?

Tyttöjen ulkoiluvaatteet saatu @kappahl
  • " Koen et tämä ei ole suhde vaan tämä on kaikkeus" Nuo sanat @seppapete sanoi mulle tänään ja voin kertoa ettei kyyneliltä säästytty❤️😭 Tuo mies on jotain niin uskomatonta ja se miten meidän elämät kietoutuu yhteen tuntuu taianomaiselta.

 Ollaan moneen kertaan todettu se miten voidaan olla toistemme seurassa täysin sitä mitä ollaan ja saadaan toisistamme parhaat puolet esiin❤️

Nyt nappaan tuon mieheni kainaloon, suljen silmät ja tunnen kiitollisuutta 🙏🏻
  • En voi sanoin kuvailla sitä fiilistä (onneksi todella harvoin), kun Minea itkee perään lähtiessään multa 😭❤️ Itse pysyn tilanteessa kovana, mutta nurkan takana itku tulee väkisin. Se on kaikille yhtä ikävä hetki, mutta onneksi tiedän ettei se kestä montaa minuuttia kauempaa. Onneksi Minealla on maailman parhaat oltavat kodeissaan ja rakastavia ihmisiä ympärillä ❤️🙏🏻 Tuo pieni on vain niin äärettömän rakas❤️😭
  • Kuinka usein te yllätätte puolisonne arjen keskellä? @seppapete tuli tänään vasta illalla kotiin ja mä päätin tehdä ruoan valmiiksi, kattaa pöydän, sytyttää kynttilät ja laittaa mekon päälle (kurkkaa stoori) 🥰 Kieltämättä elämä uusperheen arjen keskellä on aikamoista härdelliä ja silloin ne pienetkin huomionosoitukset on kullanarvoisia❤️❤️
Ihanaa iltaa 😘
  • Minea oli kertonut päiväkodissa, että haluaa sielä vielä oppia askartelemaan äidin kädet, hiukset ja silmät ❤️ Arvatkaapa olinko itkusilmässä kuultuani tuon vasu-keskustelussa päiväkodissa 😭😭 Mitä kaikkea tuo pieni ihminen osaakaan ajatella, en aina voi ymmärtää ❤️ Minea rakas, äiti rakastaa sua äärettömyyksiin ja sieltä takaisin aina, vaikka välillä otetaankin yhteen ❤️🙏🏻#lokakuiset2016 #miniminä

Seuraa minua!