food Lifie ruoka

15 minuutin cookies ‘n’ cream -juustokakku

Kerroin edellisessä postauksessa testanneeni ruokakarnevaaleilla kokkausnäytöksessä leivottua juustokakkua. Tämä suussa sulava herkku syntyy tosiaan todella nopsasti ja on valmis tarjoiltavaksi saman tien. Varsinainen juustokakkuhan tämä ei siis ole, jos katsotaan ainesosia. menee kyllä juustokakkuna ainakin minun mielestäni! Todella herkullinen, jos vain yhtään on makean perään 😉

Kakku pitäisi ohjeen mukaan tehdä halkaisijaltaan 15 cm vuokaan. Meillä on vain lähes 30 cm vuoka, jonka vuoksi tehdyn kakkuni pohja on melko ohut. Suosittelen kuitenkin käyttämään pienempää vuokaa, jos mahdollista jolloin kakulle tulee upeasti korkeutta. Tämän ohjeen esitteli siis leivontabloggari ja Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Liisa. Kannattaa kurkata hänen Makeaa- blogistaan, josko pääsiäispöytään löytyisi uusia herkkuja.

Tässä tulee ohje; 

6-8 annosta ~ aktiivinen 15~ min helppo 

POHJA

150 g suklaatäytekeksejä
40 g voita 

TÄYTE

150 g suklaatäytekeksejä
350 g mascarpone-juustoa
4 dl kuohukermaa
3/4 dl tomusokeria
1 rkl luontaista vaniljasokeria

KORISTELU

1 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
6 suklaatäytekeksiä 

Aseta öljytty ja tomusokeroitu irtopohjanvuoan reunus tarjoiluvadille. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos tiiviisti pohjaksi. 

Rouhi keksit veitsellä paloiksi. Mittaa kulhoon mascarpone ja kerma. Siivilöi joukkoon sokeri ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Lisää keksinmurut ja vatkaa, kunnes seos on niin paksua, että sitä voisi pursottaa. Älä vatkaa kuitenkaan liikaa ettei seos juoksetu. 

Lusikoi seos pohjan päälle varovasti ja mahdollisimman tiiviisti (tässä kohtaa minulla kävi niin, että ohut pohja meinasi tarttua seokseen kiinni, kannattaa laittaa pienissä määrin siis). Tasoita pinta esim. palettiveitsellä tai nuolijalla. Jos et tarjoile kakkua välittömästi, voit antaa sen vetäytyä vuoassaan. Pyöräytä reunus irti ja nosta pois kakun ympäriltä. 

Koristele kakku esimerkiksi kermavaahdolla ja kekseillä Vaahdota kerma ja tomusokeri. Laita vaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kakulle ruusukkeita ja aseta jokaiseen ruusukkeeseen keksi.  

Itse koristelin laiskasti vain kekseillä 🙂 Kekseinä toimii hyvin fazerinat ja niistä tulee kivasti lisää makua. Tämä kakku sopii mielestäni hyvin mihin tahansa juhlapöytään!

Ei riitä kyllä meillä enään pääsiäisen pyhiin, joten täytyy ehkä tehdä toinen 😉

Maistuvia herkutteluhetkiä!

– Marjut –

Ei kommentteja
Previous Post
11.4.2017
Next Post
11.4.2017

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit