baby Lifie

Lapsen suojaaminen auringolta & Minea 8kk

Aurinkoista tiistaita!

Tänään ollaan saatu nauttia ainakin täällä etelässä jopa helteisestä kelistä! Tänään ollaan myös hieman juhlittu, kun Minea täyttää tänään jo kahdeksan kuukautta <3 Tuo pieni pallero sen, kun vain kasvaa kovaa vauhtia ja hyvä tietysti niin. Hän vaikuttaa niin isolta tytöltä ja ymmärtää koko ajan enemmän ja enemmän. Konttaamaan hän lähtee hetkenä minä hyvänsä ja potallakin on onnistuttu pariin otteeseen käymään. Kiinteitä Minsku syö jo sen viisi kertaa päivässä ja imetys onnistuu edelleen upeasti <3 Alahampaat on nyt puhjennut kunnolla ja ylös taitaa olla pian puhkeamassa. 8kk neuvola meillä on vasta ensi viikolla, joten mittoja en vielä osaa kertoa. Varmaan paino lähentelee jo kymppiä 😀

Etenkin näin kesäaikaan, kun auringonsäteily on voimakkaimmillaan on tärkeää suojata pieni lapsi auringolta. Aurinkoisena kesäpäivänä paras on pitää vauva varjossa. Auringonsäteet voivat aiheuttaa palovammoja ja vakavia vaurioita lapsen ohueen ihoon. Lapsella on hyvä käyttää kevyitä ja suojaavia vaatteita sekä isoa lierihattua. Meillä on vasta yksi hattu, mutta se saisi olla vielä vähän suojaavampi. Meidän pitää vielä hankkia myös uv-uimapuku Minealle. Aurinkorasvojen käyttöä ei ilmeisesti suositella ollenkaan alle 1-vuotiaille.Ulkomaille matkustettaessa on varmaan kuitenkin syytä hieman rasvaa levittää. Mikäli lapsi nukkuu päiväunia ulkona ja etenkin vaunukopassa on tärkeää huomioida, että vaunujen sisälämpötila voi nousta paljonkin yli ulkolämpötilan suorassa auringon paisteessa. Me onneksi saadaan vaunut aina varjoon etupihan puolelle, mutta silti lämpötilaa pitää tarkkailla.

Lasten silmien suojaamisesta on huolehdittava ympäri vuoden. Lapsen silmän mykiö on kirkas, ja siksi se suodattaa UV-säteilyä aikuisen silmää huonommin. Lasten silmien suojaaminen on erityisen tärkeää myös siksi, että lapsi ei ymmärrä välttää suoraan aurinkoa kohti katsomista. Meillä on Minealla käytössä A-T Lastenturvasta* hankitut Shadez aurinkolasit. Tärkein kriteeri aurinkolasien valinnassa ovat linssit. Markkinoilla on tummalinssisiä laseja, jotka suojaavat auringon häikäisyltä mutta eivät UV-säteilyltä. Tällaiset lasit eivät riitä lapsen silmien suojaukseen. Siksi on hyvä varmistaa millaisia laseja on hankkimassa. Shadez aurinkolasien kehys on valmistettu kevyestä ja kestävästä kumimateriaalist. Laseja voi myös taittaa ja venyttää ilman, että ne menevät herkästi rikki. Lisäksi Shadez lasit ovat trendikkäät 😉 Laseihin voi myös erikseen hankkia remmin, jolla lasit saa paremmin pysymään lapsen päässä. Silmälaseja käyttävä lapsi tarvitsee aurinkolasit omilla voimakkuuksillaan. Silmien suojaaminen on erittäin tärkeää hiekkaleikeissä, uitaessa tai veneiltäessä, sillä vedestä ja hiekasta heijastuu paljon UV-säteilyä.

Käytiin keinumassa meidän ollessa Kokkolassa, kun oli vielä hieman viileämmät ilmat. Miten söpö toinen voikaan olla lasit päässä (ja ilman) <3

Minä kuulkas lähden nyt meidän lähipuiston puistojumppaan, lämmintä ja aurinkoista iltaa!

*yhteistyössä A-T Lastenturva

Ei kommentteja
Previous Post
6.6.2017
Next Post
6.6.2017

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts

Instagram

  • *palvelu saatu* Kävin kampaajalla viimeksi vuosi sitten, joten pieni freessaus olikin jo paikallaan 🤍 Haluan säilyttää oman värin, mutta raidoilla+sävyllä hiuksiin saa elävyyttä ja siinä @thehouseofbeautyfi onnistui täydellisesti 😍💯 Lopputulos on luonnollinen ja kauniin sävyinen, vai mitäs mieltä ootte?

Ps. Swaippaa ennen kuvaan! 🙈
  • Kaupallinen yhteistyö @fredmanfin 💗🎀 Rintasyöpä on aihe, joka koskettaa mua syvästi ja haluan olla mukana tukemassa sitä upeaa työtä, jolla kerätään varoja syöpien tutkimuksiin. Roosa Nauha kampanjassa on mukana myös suomalainen perheyritys Fredman, joiden tutut leivinarkkipaperi ja suodatinpussi pakkaukset ovat saaneet kampanjaan sopivan asun💗
Heidän jokaisesta myydystä #roosanauha - kampanjatuotteesta lahjoitetaan 10% Syöpäsäätiölle.

Yhdessä #fredman kanssa haluamme muistuttaa läsnäolon tärkeydestä 💗 Aina sanat eivät riitä ja silloin voit osoittaa tukesi, vaikka keittämällä pullakahvit ja olemalla läsnä 💕

Ps. Suodatinpussit toimii hyvin hodareiden kanssa 🌭 @boksiapp #suomalainenperheyritysfredman #fredmanxroosanauha
  • Mainos @newbie_suomi
Tytöt oli niin innoissaan tästä uudesta Newbie Room - malliston teltasta, että se piti saada heti testiin 💗 Mallisto pitää sisällään sisustustuotteita ja yöasuja 💕

 Tuotteet on tehty entistä kestävämmin ja kaikki puuvilla on orgaanista ja muu mallistossa käytetty materiaali on tehty kestävän kehityksen mukaisesti 🌍 Värimaailman inspiraatio tulee luonnosta ja koko malliston vaatteita sekä myös edellisen kauden vaatteita voi hyvin yhdistää keskenään.
Mäkin olisin halunnu tollasen majan pienenä 😍
Mites te?

Ps. Swaippaa super söpöön kuvaan 🥰
#newbie #newbielovers #newbieroom
  • Rintasyöpä diagnoosin verikokeissa kaikki oli OK ❤️🙏🏻 Paitsi, että hemoglobiini oli alhaalla, jonka kyllä arvasinkin. Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu ❣️
Ihanaa iltaa kaikille 🥰
  • Mainos @veke.fi 🤍 Oon niin tykästynyt tuohon meidän rottinkiseen Hans K Racquet  mediatasoon! 
Mikäli siis etsit esim. uutta tv-tasoa niin kandee kurkkaa Veken laaja valikoima!
Onko teillä mitään olohuoneen hankintoja nyt suunnitteilla? 
Ihanaa iltaa ❣️

Love this new tv-level from @veke.fi
🤍 Have a lovely evening!

#veke #olohuoneensisustus
  • " 𝘒𝘢𝘶𝘯𝘪𝘴 𝘱𝘪𝘦𝘯𝘪 𝘪𝘩𝘮𝘪𝘯𝘦𝘯, 𝘴ä 𝘰𝘭𝘦𝘵 𝘢𝘪𝘯𝘶𝘵𝘭𝘢𝘢𝘵𝘶𝘪𝘯𝘦𝘯 " En voi uskoa, että sinä Minea täytit jo 4 vuotta ❤️😭 Oot opettanut mulle elämästä ihan mielettömän paljon ja joka päivä hämmästytät sun taidoilla sekä jutuilla. Sä oot prinsessa vailla vertaansa ja mun maailman tärkein ihminen❤️ Äiti rakastaa sua #tothemoonandback ❣️
#kansainvälinentyttöjenpäivä #tyttöjenpäivä

Seuraa minua!