Lifestyle Lifie rintasyöpä

Jännitystä ilmassa

Huomenna on sitten THE DAY, nimittäin leikkauspäivä! Arvaatte varmaan, että jännitys meinaa olla jo aikamoinen! Leikkaus itsessään pelottaa, mutta yhtä paljon nukutus myös. Mua ei oo koskaan leikattu eikä nukutettu, joten eihän se ole ihmekkään, että meinaa polvet tutista. Mut leikataan siis Ullanlinnan Kirurgisessa sairaalassa ja mun pitää olla siellä huomenna jo klo. 6.45. Janne vie mut sinne ja pappa tulee meille aamulla ettei Minean tarvi herätä niin aikaisin. Tulevat sitten mun voinin mukaan katsomaan illemmalla.

Mulle annetaan ensin esilääkkeet sitten vaihdan vaatteet ja kävelen itse leikkaussaliin kasin maissa. Leikkauksen kestoksi arveltiin noin 1,5 tuntia, joten 10 maissa varmaankin siirryn heräämöön. Siellä olisin parisen tuntia, jonka jälkeen siirretään sitten osastolle. Kotiin pääsen voinnista riippuen torstaina tai perjantaina.

Mulle on tosi hyvin selitetty kaikki mitä tuleman pitää, mutta se ei ikävä kyllä jännitystä kokonaan poista. Ja sitä paitsi oon varmaan katsonut liikaa sairaasarjoja, kun pelkään jääväni hereille ilman, että sitä huomattaisiin! Niin ei kuulemma oikeasti voi edes käydä, onneksi. Mietin muutaman kerran myös ääneen voisinko kuolla leikkauksessa, mutta onneksi senkään ei pitäisi olla mahdollista. Varsinkaan, kun ei kosketa sisäelimiin tai avata kuin pintapuolisesti rintaa. Pelkään myös mihin kipuihin sitä tulee heräämään ja kuinka jyrän alle jääneeltä siinä tuntuu. Jännittää myös miltä leikkausalue ja ”uusi” rinta näyttää. Mulle laitetaan sellainen tuubitopin tyylinen toppi, jota pidetään kai kuukauden ajan. Sen pitäisi vähän myös lievittää kipuja. Kannattaa kuulemma vain pyytää rohkeasti kipulääkkeitä eikä koittaa sietää kipua ja särkyä ilman lääkettä. Toivotaan, että pääsisin johonkin pienempään huoneeseen, kun muutoin heillä on vain iso sali, jossa verhoilla eristetty jokaisen oma sänky. Täytyy siis pakata kuulokkeet ja korvatulpat mukaan varmuuden vuoksi!

Muutoin nappaan mukaan villasukat, ehkä aamutakin, lukemista, hygieniatarvikkeet, läppärin, laturit ja jos jotain muuta tarvii niin sitten pyydän Jannea tuomaan. En oikein vielä osaa sanoa voisiko jotain muuta kenties tarvita? Otetaan vinkkejä siis vastaan!

Jännittää myös kotiinpaluu ja se miten paljon pystyn Minean kanssa touhuamaan. Alussa varmasti vähemmän ja täytyy varoa varmasti muutenkin kaiken tekemisen kanssa, mutta onneksi Janne on kotona auttamassa. Vaikka äidin kanssa ei voi hetkeen niin kovasti leikkiä on tärkeintä, että äiti tulee kuntoon ja sitten voi taas touhuta vaikka milla mitalla ♥

Nyt täytyy luottaa siihen, että oon hyvissä käsissä ja saan olla onnellinen siitä, että pääsen leikkaukseen. Olo on varmasti kovin helpottunut leikkauksen jälkeen, kun tajuaa saaneensa pirulaisen pois kropasta!

Päivittelen teille ainakin Facebookissa ja Instassa, joten katsotaan voinnin mukaan miten tänne palailen. 

Pitäkää siis peukkuja ja toivottakaa onnea, tästä se lähtee ♥

pic; Rebecca / 65m2

15 Comments
Previous Post
16.4.2018
Next Post
16.4.2018

15 Comments

  • Emmi

    Paljon tsemppiä huomiseen ja pikaista toipimista <3 Vihdoinkin se päivä koittaa! 🙂

  • Ewy

    Paljon, paljon onnea matkaan♥️

  • Marja

    Hei 🙂

    Hurjasti tsemppiä sinulle huomiseen leikkaukseen ja siitä toipumiseen!
    Kyllä helpottaa, kun tietää pääsevänsä “pahiksesta” eroon ja saa jatkaa hoitopolkua eteenpäin.
    Minut on leikattu heinäkuussa v. 2014 ja silloin riitti, kun tehtiin osapoisto. Koko rintaa ei leikattu.
    Hienoa että sinulle tehdään uusi rinta heti, varmasti helpottaa sopeutumista ja palautumista sekä fyysisesti että henkisesti.
    Olet suhtautunut asioihin ihanan positiivisesti, mikä on tosi upeata!
    Aurinkoisia ajatuksia sinulle! 🙂

  • Johanna

    Ihan varmasti pidetään peukkuja!!! Olet ajatuksissa ❤ Pikaista toipumista leikkauksen jälkeen ja juu, pyydä vaan reilusti kipulääkettä, niitä kipuja ei tarvitse turhaan sietää!
    Terveisin, Johanna

  • Iina Jäähelmi

    Onnea huomiselle ja paranemiseen! Kaikki menee varmasti tosi hyvin, olet osaavissa ja huolehtivissa käsissä. Olet ajatuksissani <3

  • Tanni

    Tsemppiä! Kaikki menee varmasti hyvin 🙂 Mukaan myös jotain kivaa luettavaa, vaikka hömppälehtiä?

  • Chandelierhome

    Tsemppiä leikkaukseen ❤❤

  • Ullie webersköld

    good luck too you <3

  • Heidi

    Hurjan paljon tsemppiä! Kaikki menee just niin kun pitää ????

  • Anniina

    Paljon tsemppiä! ????

  • Huli/Meanwhile in Longifeld..

    Täällä ollaan hengessä mukana! <3

  • Sara

    Hyvin menee! Olen itse ollut kyseisellä osastolla ja se on tosi rauhallinen ja kun saa tarpeeksi kipulääkettä niin ei edes huomaa että siellä on muut potilaat samassa huoneessa ☺️

  • Britta-Marianne

    Toivottavasti leikkaus meni hyvin, että saat alkaa rauhassa toipumaan sairaudestasi. Muista ottaa aikaa itsellesi, ota myös kaikki apu vastaan mitä tarjotaan. Tsemppiä ja jaksamista sinulle, sekä kaikille läheisillesi.

  • Jenni

    Onnea matkaan ja kovasti voimia toipumiseen!

  • Vanamolinnea

    Toivottavasti kaikki on sujui hyvin. Pidän peukkuja ja sormia ristissä, hyvää toipumisaikaa ja paranemista!

Leave a Reply

Artikkelit