food Lifestyle Lifie

Liukuvärjätty kerroskakku

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Toivottavasti ootte päässeet nauttimaan näistä mielettömän upeista keleistä ♥ Äiti oli meillä reilun viikon ajan ja tiistaina hän palasi kotiin. Oli aivan ihanaa viettää hänen kanssaan aikaa ja ihan kahdestaankin ♥ Kuten viime postauksesta näittekin jo, meillä herkuteltiin Äitienpäivänä aika upealla kakulla (vaikka itse sanonkin :D)! Äiti rakastaa leipomista ja haluaa aina meillekkin täyttää pakkasen herkuilla täällä ollessaan. Halusinkin Äitienpäivän johdosta leipoa äidin kanssa yhdessä kakun ja niimpä me lauantai-iltana vispilät sauhuten koottiin kerroskakkua. Olin nähnyt kuvan liukuvärjätystä kerroskakusta, jota halusin testata omalla reseptillä.

Tehtiin siis kaksi eri kokoista täytekakunpohjaa tällä ohjeella;

Isompi vuoka; (n. 23cm) mittaa 4 kananmunaa kuppiin ja sen mukaan mittaa saman verran sokeria, vaahdota ne hyvin. Mittaa jauhoja myös saman verran kuin kananmunia ja sokeria oli, lisää jauhoihin 1 tl leivinjauhetta. Sekoita jauhoseos varovasti taikinan joukkoon. Pienempi vuoka; (n. 15cm) ohje samalla  tavalla, mutta 3 kananmunan mukaan. 

Täyte ja koristelu;

Tehtiin taikinat kahdessa erässä, jotta ne paistuu paremmin yksittäin uunissa. Kumottiin jäähtyneet kakut leivinpaperille ja leikattiin kolmeen osaan. Alettiin kokoamaan kakkua suoraan tarjoilualustalle. Täytteenä käytettiin mun ehdottoman suosikkini porkkanakakun täytettä. Täytteen päälle laitettiin vielä viipaloituja mansikoita (mielellään tuoreena). Kasattiin kakku kokonaisuudessaan valmiiksi ja lopuksi koristeltiin kermavaahdolla. Vispattiin yhteensä 4dl kermaa ja jaettiin se kolmeen osaan. Yksi jätettiin valkoiseksi ja kahteen muuhun lisättiin Dr. Oetkerin punaista elintarvikeväriä. Väriä riittää ihan muutama pisara värjäämään vaahdon, joten sen kanssa kannattaa olla tarkkana ettei laita liikaa. Toiseen osaan laitettiin hiukan enemmän väriä, jotta saatiin alinosa kakusta tummemaksi kuin keskiosan vaaleanpunainen. Päälle pursotin vielä vaahtoa ja laitoin kolme oksaruusun kukkaa. Kukkien varteen laitoin foliota pienen palan ja painoin ne varovasti kakkuun. Valmista tuli ja maku oli mitä herkullisin ♥

Ei kommentteja
Previous Post
17.5.2018
Next Post
17.5.2018

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit