Lifestyle Lifie rintasyöpä style

Juhannusreissu & tulosten odottelua

Heipparallaa!

Juhannuksen reissusta on selvitty takaisin kotiin maanantai-iltana ja taas ollaan sädehoidon parissa. Pohjanmaan reissu meni aivan ihanasti eikä yhtään olis halunnut lähteä mummuloista pois. Me oltiin pääasiassa mummujen luona, mutta moikattiin ystäviä, käytiin kahdestaan pitsalla, kyläiltiin mun serkuilla Himangalla sekä vierailtiin Kälviällä Toivosen eläinpuistossa ♥ Todella onnistunut juhannuksen vietto eikä se niin haitannut vaikka vähän välillä satoikin, oli niin ihanaa seuraa ja tietty ruokaa 😉 Minea oli aivan innoissaan kaikista ihmisistä, nautti saamastaan huomiosta ja nukkui automatkoilla melkein 3 tunnin päikkäreitä ♥ Vaikka kaupunkijuhannus olikin ihana niin sanoin Jannelle, että varataan kyllä hyvissä ajoin ensi juhannukseksi mökki jostain järven rannalta. Se olisi nimittäin aikas super, vai mitä? ♥ Tarkoitus olisi kyllä vielä kesän aikana mökkeillä jossain päin Suomea, mutta varmaan vasta loppukesästä. Me saadaan nimittäin muutamat eri vieraat meille ensi kuussa kesälomailemaan! Ninnikin on tulossa meille loppuviikosta ja taitaa olla pitkälle ensi viikkoon, kun Jannekin palaa maanantaina takaisin töihin. Niin se vain on kohta kolme viikkoa mennyt, uskomattoman nopeasti ja pian on säteetkin takana!

Mutta siis sitten hieman vakavempaan asiaan. Tapasin kesäkuun alussa uuden ystävän sairastumisen myötä. Hän puhui olleensa geenivirhetestausta varten labrakokeissa ja siinä sitten kyseli samasta asiasta multa. Mietin hetken ettei asia kuulostanut ollenkaan tutulta ja niimpä päädyin soittamaan syöpiksen lääkärilleni. Lääkäri sieltä sitten katsoi tiedoista, että joo 2.5. on merkattu, että voit mennä verikokeisiin sitä varten! Mä soitin sinne kesäkuussa eikä kukaan ollut edes maininnut mulle asiasta. Voitte uskoa miten raivoissani mä olin! Geenivirhe tulee yleisesti suvusta, mutta joskus voi olla poikkeuksia. Mä en muuten henkilökohtaisesti ite usko enään lauseeseen ” Pitäisi olla harvinaista silloin ja silloin..” Piti nimittäin olla harvinasta sairastua imetyksen aikana niin kas kummaa kaikki vaan on mahdollista. Ja siis geenivirhe eli BRCA 1 ja 2 ovat tuumorisuppressorigeenejä, jonka tietyt mutaatiot johtavat altistumiseen rinta- ja munasarjasyöville. Geenivirheen kantajille suositellaan munasarjojen ja munanjohtimien poistoa sekä rinnan/rintojen poistoa. Voitte kuvitella, että kuinka paljon tässä on jouduttu vielä jännittämään tuloksia, joissa sanottiin kestävän joka 1-2 kuukautta.

Tässä oli jo ehtinyt luulemaan, että kaikki tiedot olisi jo tiedossa sekä hoidot pian takana. Nyt tulikin ihan kokonaan uusi odotettava asia eikä kaikki ollutkaan vielä varmaa. Tuntui siltä, että taas ollaan tietämättöminä siitä mitä tuleman pitää ja kaikki saattaakin vielä tästä hetkestä muuttua. Pahimmassa tapauksessa edesssä voisi olla uusia leikkauksia. Lapsihaaveet, jäisikö ne kokonaan pois? Kannanko geenivirhettä, joka voisi olla myös Minealla? Monia kysymyksiä oli useita viikkoja ilmassa ja vastausta toivottiin jo ennen juhannusreissua, mutta tuloksetta.

Eilen aamulla mennessäni säteisiin kävin kysymässä syöpiksen päiväosastolta olisiko tulokset vieläkään tulleet (oma lääkärini, kun on lomalla). Ja tulokset olivat tulleet! Hoitajat eivät kuitenkaan saaneet niitä sanoa ja soittoaikakin olisi vasta merkittynä ensi viikon tiistaillle. Hoitajan ilme oli hieman vakava ja pelkäsin huonoa vastausta. Siinä sitten itkusilmässä pyysin, josko joku voisi yrittää soittaa vastauksia aiemmin. He pyysivät kysymään sädehoidon puolelta, jos sieltä joku radiologi voisi soittaa ja sädehoidon päätyttyä sain tiedon, että joku soittaisi vielä saman päivän aikana.

Tunnit oli pitkiä iltapäivän puolelle asti, kunnes puhelimeni pärähti soimaan! Sädehoidon lääkärini soitti ja kertoi ETTEN kanna tuota geenivirhettä! Uskotte varmasti mikä helpotus tuo uutinen oli, jonka kyyneleet silmissä kuuntelin loppuun asti. Voitte kuvitella miten huojentunut ja onnellinen olo nyt vihdoin on, kun kaikki kokeet on otettu ja niiden tulokset on oikeasti selvillä ♥ Pitkä alkuvuosi on takana eikä tähän olisi halunnut enään mitään ikävyyksiä enään lisää. Nyt iloitaan ja nautitaan elämästä entistä suuremmin ♥

jeans ZARA

shoes ZARA /

bag MICHAEL KORS

hat SUBWAY CLOTHING/ PIECES

shirt HM

4 Comments
Previous Post
27.6.2018
Next Post
27.6.2018

4 Comments

  • Heidi

    Voi miten hienoja uutisia ???? aivan mahtavaa! Ihanaa ja aurinkoista kesän jatkoa sinulle ja koko perheellesi ☀️????

    • Marjut

      Eikö ollutkin <3 On tämä kyllä ihan mahtavaa!! Ihanaa kesää myös sinulle <3

  • Heidi

    ❤ ihanaa kesää teille!!! Niin hienoja uutisia???? Mekin kävimme ihan vasta kälviän eläinpuistossa, se on lapsille kuva paikka????

    • Marjut

      Kiitos paljon <3 Eläinpuisto on kyllä ihana ja se uudet leikkimokit oli super söpöjä! Ihanaa kesää teille myös <3

Leave a Reply

Artikkelit