DECOR Lifestyle Lifie

Pehmeää hattaraa

Ihanaa sunnuntaita!

Otsikon mukaisesti meillä ei kuitenkaan olla herkuttelemassa vaan pääsette tällä kertaa näkemään meidän uudet matot. Muistatte mun keväisellä wish-listillä olleen niin ruokapöydän valaisimen kuin olohuoneen matonkin. Lisäksi Minean huoneeseen kaipailin uutta mattoa. Uuden sohvan myötä meillä oli pitkään ihan liian pieni matto olohuoneessa. Entinen matto näytti postimerkin kokoiselta sohvan kanssa ja siivouksen kannalta pitkänukkainen matto ei ollut se paras vaihtoehto. Pidän kuitenkin vanhasta matosta edelleen ja se onkin nyt varastossa odottamassa mahdollisesti uutta paikkaa.

Useissa blogeissa on näkynyt VM-Carpetin ihanat Hattara-matot, joihin moni onkin iskenyt silmänsä! Taitaa olla jo jonkin sortin ”blogimatoksi” muodostunut käsite tämä matto, eikä ihme 😀 Ensi näkemältä ja kokemalta päätös oli selvä, tämä matto on saatava omaankin kotiin ♥ Olin päässyt mattoa testaamaan jo aiemmin ja vakuuttanut myös Jannen sen valinnassa. Käytiin VM-Carpetin Tammiston liikkeessä koko perheen voimin katsomassa Hattaran värivaihtoehtoja. Valittavana on valkoinen, beige, rosa, musta, harmaa sekä sininen, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti mieluinen. Mietimme meille olohuoneeseen valkoisen, harmaan ja beigen värien väliltä. Harmaata sävyä meiltä ei kovinkaan nyt löydy, joten se jätettiin suosiolla pois, vaikka kaunis sävy itsessään onkin. Toinen loistava vaihtoehto olisi ollut beigen sävy, jonka olisin hyvin voinut nähdä meidän lattialla. Mietin kuitenkin tummentaisiko beige liikaa muuten niin vaaleaa sisustusta. Toisaalta se olisi voinut tuoda kivaa kontrastia just sen takia!

Me päädyttiin kuitenkin valkoiseen väriin, joka olikin alusta asti miellyttänyt silmää eniten. Samalla reissulla tilattiin Hattara-matto myös Minean huoneeseen. Sinne valittiin halkaisijaltaan 150cm pyöreä matto rosan värisenä. Kotimaiselta Vm-Carpetilta voi muuten tilata myös mattoja omien mittojen mukaan, jos sopivaa valmiskokoa ei löydy.

Parin viikon odottelun jälkeen matot toimitettiin suoraan kotiovelle ja voi sitä jännityksen määrää! Onneksi Janne oli tuolloin vapaalla ja päästiin avaamaan matot yhdessä siltä seisomalta. Rullattiin ensin matto paikoilleen olohuoneeseen ja voilà, se oli täydellinen! Minea muuten juoksenteli ja makoili matolla aivan onnessaan heti maton laitettua lattialle ♥ Matto on kooltaan 200x300cm ja onkin just passelin kokoinen meille. Hattara matto kokoaa olohuoneen yhteen nyt, kun matto menee reilusti yli sohvan pituuden. Mielestäni se onkin hyvä perusta valita oikean kokoinen matto juurikin olohuoneeseen. Matto tuntuu jalan alla mielettömän pehmeältä ihan kuin kävelisi pumpulin päällä! Matolla onkin tullut istuttua nyt entistä enemmän, kun siihen on pehmeä pyllähtää 😉

No nyt moni varmaan miettii, että apua miten ne valitsi valkoisen maton lapsiperheeseen? Hyvänlaatuiset matot on tarkoitettu kestämään elämää niin lemmiki kanssa kuin lapsiperheessa, joten niihin kannattaa panostaa. 100% polyamidi on helppo pitää puhtaana lyhyen nukan ansiosta ja tahrat lähtee helposti kostealla liinalla pyyhdittäessä. Matot toimii myös akustisina elementteinä ja osaltaan lisäävät kodin viihtyvyyttä. Meillä on sovittu, että syödään vain ruokapöydässä tai keittiössä ja kädet pestään ruokailin päätteeksi. Tästä myös aiotaan pitää kiinni, vaikka vanhemmat taitaa siitä vähän luistaa neidin mennessä nukkumaan ;D Valkoisen maton valintaan vaikutti myös se, että värinä se on ajaton ja sen ympärille on helppo luoda pientekstiileillä kontrastia.

Mutta sitten kurkataan miten uusi matto sopii Minean huoneeseen?

Herkän rosan sävyinen matto on enemmän kuin omiaan neidin pastellinsävyiseen huoneeseen. Pyöreän maton valinta oli myös onnistunut, vaikka yhtä hyvin suorakaiteen mallinen olisi sopinut myös. Ajattelin pyöreän olevan leikeissä helpompi, kun lattiapintaa on enemmän. Nyt, kun matot ovat jo kuukauden verran meillä olleet niin käytönnössä niitä ollaan päästy hyvin testaamaan. Legoilla ja muilla leluilla on helppo leikkiä maton päällä, kun lyhytnukkainen matto ei upota leluja itseensä. Tornit, joita lähes päivittäin neidin kanssa kootaan, pysyy myös hyvin pystyssä matolla. 

Matoissa on liukumaton EVA-pohja, joka tekee matoista liukumattoman. Tämän vuoksi matto sopii myös vauhdikkaampiin hetkiin eikä tarvitse pelätä maton liustavan alta. Lapsiperheissä etenkin hyvin suotava ominaisuus! Matoissa on eläväinen pinta ja se tekeekin siitä entistä näyttävämmän.

Ollaan todella tyytyväisiä Hattara-mattojen valintaan ja voidaan ehdottomasti suositella niitä kaikenlaisiin koteihin ♥

 Alekoodilla BLOGI18 saatte -20% alennuksen kaikista VM-Carpetin verkkokaupan matoista!

Alekoodi voimassa 31.7.18 saakka.

Kivaa alkavaa viikkoa ♥

 

 

2 Comments
Previous Post
1.7.2018
Next Post
1.7.2018

2 Comments

  • Sanna

    Tosi kauniit ja sopii teille myös hyvin! Meillä sellainen kuin Jab Diva, joka hyvin samantyyppinen tuon hattaramaton kanssa. Ihan tosi pehmeä ja hyvä käytössä!

    • Marjut

      Kiitos kommentistasi <3 Tykätään kyllä tosi paljon! Teidänkin matto näyttää ihanalta ja pehmeältä 🙂 Kivaa viikkoa!

Leave a Reply

Artikkelit