Lifestyle Lifie rintasyöpä

Mitä mieltä olen nykyään verojen maksamisesta?

Meistä varmasti suurin osa käyttää julkisia terveydenhuollon palveluita terveyteen liittyvissä asioissa. Julkisen puolen terveydenhuolto on Suomessa ihan maailman parasta luokkaa ja siitä me saadaan olla kiitollisia. Me saadaan todella loistavaa hoitoa, vaikka toki joskus jonot saattaa olla pidempiä julkisella kuin yksityisellä puolella. Ei tietenkään vakavissa tapauksissa, mutta esim. hammaslääkärikäynneissä. Kysymykseni kuuluu, että osataanko me tarpeeksi arvostaa meidän ”ilmaista” terveydenhuoltoa? Käynneistä me maksetaan terveyskeskusmaksu, mutta se on suhteellisen pieni summa.

Oon nyt sairastumisen myötä itse saanut kokea tämän julkisen terveydenhuollon palvelun kertaheitolla. Ja sen voin sanoa, että hitto mä oon onnellinen meidän loistavasta terveydenhuollosta!! Oon saanu ihan mielettömän hyvää, laadukasta ja turvallista hoitoa HUS:lla koko mun syöpähoitojen ajan. Toki aiemminkaan ei ole ollut valittamista, mutta nyt tätä asiaa on nähnyt läheltä omin silmin. Miettikää, että maksoin esim. mun leikkauksen osalta vain sairaalassa yöpymisestä. Monen tuhannen euron leikkaus maksoi mulle vain joitain satoja euroja! 

Ja kaikki tämä vain sen vuoksi, että me maksetaan veroja, joilla katetaan julkisia terveydenhoidon maksuja. Sairastumiseen asti verojen maksaminen ei oo tuntunut mielekkäältä, mutta kyllä mä voin sanoa, että nyt t o d e l l a mielelläni veroja maksan. Ymmärrän nyt paremmin mihin verorahoja käytetään ja mitä niillä saa vastineeksi. Oon ollut yhteydessä myös ulkomailla asuvien sairastuneden kanssa ja siellä tilanne on ihan eri. Ilman vakuutusta ei välttämättä pääse hoitoihin. Siellä siis vakuutus vaikuttaa siihen millaista hoitoa saa vai saako ollenkaan. Tämän varjopuolena on se ikävä tosiasia ettei kaikilla ole mahdollista saada vakuutusta itselleen.

Lisäksi Suomessa ollaan etenkin syöpien hoidossa maailman huipulla ja moni maa ottaa meiltä mallia. Me mietittiinkin ensin mun hoitoa yksityisellä puolella ja laskettiin paljonko hoidot kokonaisuudessaan tulisi maksamaan. Katsottiin Docrates lääkäripalvelun hintoja ja koko tämä setti hoitoja olisi siellä maksanut pyöresti noin 40 000 euroa!! Siis apua miten paljon ja eihän tuollaisia summia ole maksaa tuosta noin vain! Tottakai silloin asiaa olisi saattanut miettiä enemmän, jos mulla olisi ollut sellainen vakuutus, joka olisi kattanut mun sairastumisen. Kaikki muut vakuutukset meiltä siis löytyy, muttei tämän kattavaa. Silloin olisi saattanut saada korvauksena esim. 50 000 euroa, jolla yksityisen hinnan olisi voinut jo maksaa.

pants – MICK’S, top & glasses – HM, jacket – ZARA, bag – MICHAEL KORS, shoes – MANGO

Mutta niin moni asiantuntija sekä läheinen kehotti julkisen puolen hoitoihin. Julkisella puolella on enemmän kokemusta hoidoista, koska suurin osa ihmisistä tosiaan hoidetaan sillä puolella. Näin ollen saattaa olla niinkin, että julkisen puolen hoito on laadukkaampaa kuin yksityisen, jossa hoidetaan suhteessa vähemmän. En missään tapauksessa tarkoita vähätellä yksityistä terveydenhuoltoa, mutta tässä tapauksessa päätös julkiseen hoitoon menemisestä oli selvä.

Terveyskeskuksen maksukatto on vuodessa noin 600 euroa eikä sen jälkeen tarvitse maksaa kuin muutamista jutuista esim. lääkärikäynneistä. Tässä vaiheessa kaikki osataan laskea kuinka suuri ero julkisen ja yksityisen välillä on rahallisesti. Toki en osaa tarkkaan sanoa mitä muuta yksityisellä puolella olisin saanut nyt saamani hoidon lisäksi.

Niimpä voin todeta, että täällä kirjoittelee erittäin tyytyväinen verojen maksaja ja olen kiitollinen saamastani hoidosta HUS:lla ♥ Ompa sieltä hyvän hoidon lisäksi saanut myös uusia ystäviä ♥

Kuulisin mielelläni teidän ajatuksia asiasta? Oletteko verojen maksamista koskaan ajatellut tältä kantilta? 

 

8 Comments
Previous Post
26.9.2018
Next Post
26.9.2018

8 Comments

 • neito

  Mäkin maksan veroja mielelläni. Mun syyni on esikoiseni, joka kävi 4 vuotta puheterapiassa ja 3 toimntaterapiassa. Enkä maksanut itse senttiäkään ko. palveluista. Yhdessä vaiheessa kumpikin terapeutti tuli lapsen päiväkodille ja mun ei tarvinnut kuljettaa mihinkään lasta. Terapiat toteutuivat päiväkotipäivän aikana. Nyt poika niin normaali kuin meistä itse kukin on. 🙂 Eli puhuu tavanomaisesti ja motoriikka tavanomainen. Verovaroilla kustannettu terapia on meidän pojan pelastus ja iso KIITOS kuuluu Suomen systeemillä. Aikamoisen summan olisi saanut kaivaa omasta pussista, jotta olisi saanut maksettua molemmat terapiat.

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi, tätä juuri tarkoitin sillä miten loistava terveydenhoito meillä on <3 Ja mun jutusta jäi kokonaan just neuvolan yms palvelut, jotka maksuttomia! Ihana kuulla, että terapiasta oli apua <3 Kyllä olisi ihan eri tilanne, jos kaikki pitäisi itse kustantaa. Osataan arvostaa ja olla kiitollisia meidän Suomesta! Ihanaa syksyn jatkoa 🙂

 • J

  Olen ajatellut paljonkin! Ja hoitajana nähnyt vierestä, kuinka hoidetaan todella kalliilla hoidoilla ja niistä jää vain pieni maksu maksettavaksi. Siitä ollaan usein hyvin kiitollisia. 😊 Myös esim. Neuvola on täysin ilmainen palvelu, jossa raskaana oleva ja synrynyt lapsi saa paljon palvelua. Kuinka hienoa sekin on ja kuinka harmittavan vähän sitä arvostetaan. Yksi käynti kun maksaisi noin 80e/45min laskutettuna.

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi <3 Näin se todellakin on ja mitä me maksetaan tosta yhdestä käynnistä jotain 20 euroa? Mun jutussa ei tosiaan ollut edes neuvolan palveluita, jotka myös ilmaisia, kuten kirjoititkin! Meidän pitäisi olla kiitollisia eikä aina narista jokaisesta muutoksesta. Ja kiitos sinulle ammatinvalinnastasi 🙂 Kaunista syksyä <3

 • Pellavasydämen Mervi

  Hui! Tarkoitatko oikeasti, että yksityisellä hinta olisi ollut 400.000 euroa, vai tuliko yksi nolla liikaa?

  • Marjut

   Apua hui onneksi huomasit asian! Kyllä yksi nolla on liikaa, pahoittelut! Virhe korjattu.

 • Chandelierhome

  Me saadaan olla kiitollisisa tosiaan tästä kaikesta mitä Suomessa verorahoilla saadaan. Ilmaista koulutusta, kouluruokaa, terveydenhuoltoa, lasten hammashoitoa yms. Lista on todella pitkä. <3

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi <3 Todellakin ja tosiaan mun listalta puuttui paljon asioita, joista saadaan olla kiitollisia! Ihanaa viikonloppua 🙂

Leave a Reply

Instagram

 • JOULUKALENTERI 19. LUUKKU 🌟 
Yhteistyössä @suomenvisor kanssa haluamme toivottaa teille ihanaa joulun odotusta ❤ Meillä on ollut useamman kuukauden jo käytössä nämä tyylikkäät @suomenvisor kankaiserät vekkikaihtimet eikä voitaisi olla enempää niihin tyytyväisiä! Kaihtimia voi säätää todella kätevästi ylhäältä ja alhaalta haluamalleen kohdalle sekä tarvittaessa kokonaan pois näkyvistä (2 kuva). Kaihtimet ovat todella helpot asentaa sekä ne ovat erittäin lapsiystävälliset (kuva 3 & 4) ♡ 
Voittaja saa valita omilla mitoilla 2 eri ikkunaan haluamansa kaihtimet @suomenvisor valikoimista (arvo n. 300€) ♡
.
.
Osallistumisohjeet: 
1. Tykkää kuvasta
2. Seuraa mua & @suomenvisor
3. Tägää kaksi ystävääsi mukaan (voit osallistua useamman kerran eri ystävillä) 
4. Voittajan tulee seurata molempien tilejä. Luukku on avoinna 22.12.18. asti ja voittaja julkaistaan kuvan yhteydessä. Instagram ei ole osallisena arvontaan. .
.
Wish you a happy day!
.
.
#visor #suomenvisor #livingrooom #olohuone
 • 🌟JOULUKALENTERI 18. LUUKKU 🌟 
Yhteistyössä @wilfasuomi kanssa haluamme toivottaa teille ihanaa joulun odotusta ❤ Meidän Minealla oli pitkään yskää ja viimein se on helpottanut 🙏 Yksi iso apu on ollut tämä @wilfasuomi MOIST S ilmankostutin*. Tämä tyylikäs ultraääni-ilmankostutin tuottaa hienojakoista höyryä ja kosteuttaa ilmaa, jopa 10 tunnin ajan. Ollaan pidetty sitä joka puolella asuntoa ja eron aiempaan huoneilmaan todella huomaa! Tämän luukun alta voi siis voittaa tämän modernin ja erittäin hiljaisen MOIST S ilmankostuttimen (arvo 99€) ♡ .
Osallistumisohjeet: 
1. Tykkää kuvasta
2. Seuraa mua & @wilfasuomi
3. Tägää kaksi ystävääsi mukaan (voit osallistua useamman kerran eri ystävillä) 
4. Voittajan tulee seurata molempien tilejä. Luukku on avoinna 20.12.18. asti ja voittaja julkaistaan kuvan yhteydessä. Instagram ei ole osallisena arvontaan. .
.
Have a happy day!
.
.
#wilfa #wilfasuomi #moists #ilmankostutin #livingroom .
.
*saatu
 • 🌟JOULUKALENTERI 17. LUUKKU 🌟 
Yhteistyössä @luklabelofficial kanssa haluamme toivottaa teille ihanaa joulun odotusta ❤ Illan päätteeksi on ihana pujahtaa söpöihin lakanoihin, jolloin unikin tulee paremmin ♡ Ja vieläpä niin, että ne ovat ekologisesti valmistettu ja valmiissa tuotteessa haitallisten kemikaalien määrä ei ylitä Öko-tex 100:n määrittämiä raja-arvoja. 
Tämän luukun alta voi voittaa joko nämä suloiset Unicorn tai Panda-pussilakanat* (arvo 68€) .
Osallistumisohjeet: 
1. Tykkää kuvasta
2. Seuraa mua & @luklabelofficial
3. Kommentoi valitsetko 🦄 vai 🐼
Ja tägää kaksi ystävääsi mukaan (voit osallistua useamman kerran eri ystävillä) 
4. Voittajan tulee seurata molempien tilejä. Luukku on avoinna 19.12.18. asti ja voittaja julkaistaan kuvan yhteydessä. Instagram ei ole osallisena arvontaan. .
.
Wish you a great new week! .
.
#luklabel #Unicorn #panda #kidsinspo
.
*saatu
 • 🌟JOULUKALENTERI 16. LUUKKU 🌟 // LUUKKU SULKEUTUNUT//
Yhteistyössä @havishome kanssa haluamme toivottaa teille ihanaa joulun odotusta ❤ Pimeään vuodenaikaan ehdoton lemppari fiilistelyni on kynttilöiden polttaminen ♡ Joulupöydän kattaminen ja sen äärelle rauhoittuminen ovat taas vuoden odotetuimpia hetkiä ♡ Näissä tilanteissa @havishome on ehdoton suosikkkini ♡ Tämän luukun alta voi voittaa upean tuotepaketin kynttilöitä & lautasliinoja (arvo yht 39,55€) ♡ tuotteet näet swaippaamalla sivulle.
.
Osallistumisohjeet: 
1. Tykkää kuvasta
2. Seuraa mua & @havishome
3. Tägää kaksi ystävääsi mukaan (voit osallistua useamman kerran eri ystävillä) 
4. Voittajan tulee seurata molempien tilejä. Luukku on avoinna 18.12.18. asti ja voittaja julkaistaan kuvan yhteydessä. Instagram ei ole osallisena arvontaan. .
.
Have a lovely Sunday ♡
.
.
#havis #havishome #cozy
 • Today I have Pre-Christmas party vol. 2 🎄💋 and we have a Bollywood theme 💛 Any plans for the evening? ♡ .
.
.
Have a great evening!
.
.
.
.
#interior #interior4you1 #dinnertable
 • 🌟JOULUKALENTERI 15. LUUKKU 🌟 // LUUKKU SULKEUTUNUT//
Yhteistyössä @kivikivi kanssa haluamme toivottaa teille ihanaa joulun odotusta ❤ 
KIVIkivi on kahden naisen, äidin ja tyttären perustama yritys. He haluavat tuotteillaan synnyttää  harmoniaa ja arjen luksusta myös lapsille. Heiltä löytyy niin yöpukuja, pyyhkeitä, kylpytakkeja kuin pellavalakanoita. Tämän luukun alta voi voittaa tämän kauniin kylpytakin* (arvo 64€) joko valkoisena tai harmaana ♡
.
Osallistumisohjeet: 
1. Tykkää kuvasta
2. Seuraa mua & @kivikivi.fi
3. Tägää kaksi ystävääsi mukaan (voit osallistua useamman kerran eri ystävillä) 
4. Voittajan tulee seurata molempien tilejä. Luukku on avoinna 17.12.18. asti ja voittaja julkaistaan kuvan yhteydessä. Instagram ei ole osallisena arvontaan. .
.
Wish you a beautiful Satuday ♡
.
.
#kivikivi #kylpytakki #kids #kidsinterior .
*saatu

Follow Me!