Lifestyle Lifie rintasyöpä style

Selittämätön vatsakipu

En oo teille edes asiasta aiemmin kirjoittanut, koska jotenkin en halunnut ehkä asiasta sen kummemmin edes mitään ajatella. Mutta siis mulla on ollut jo useamman viikon vähän väliä vatsa kipeä. Se on ollut sellaista selittämätöntä kipua alavatsalla, jota en oikein osaa edes selittää. Sellaista, että välillä on pakko olla kaksinkerroin lattialla ja välillä taas tekee mieli ”pullistaa” mahaa ulos. Kipuja ei ole joka päivä, mutta kuitenkin useampia kertoja viikossa.

Aluksi luulin kipujen johtuvan naisten vaivoista, mutta kivut jatkuivat niidenkin yli. Vatsan kanssa on ollut ennenkin probleemaa, mutta nyt kivut alkoivat hoitojen päätyttyä aika yllättäen. En aluksi itse edes niistä sen kummemmin ajatellut mitään, kunnes äitini ja Janne alkoi puhua asiasta vakavammin. Olisiko syytä puhua asiasta lääkärin kanssa? Niimpä soitin syöpiksen lääkärilleni ja sain ajan viime viikolle. Hän sanoi, että kyseessä voi olla myös suolistotulehdus tai vastaava. Myös sytostaattien jälkeen mahalaukku voi olla kuin kissan raapima ja oireet tulee juurikin reilusti hoitojen jälkeen. Kävin verikokeissa ja tulehdusarvo oli 16, kun normaali on alle 3. Eli siis sen perusteella vaikutti, että kyseessä voisi olla just jonkinlainen tulehdustila.

Kävin lääkärillä viime torstaina ja hän halusi varmuuden vuoksi ottaa tt-kuvauksen. Tämä oli siis se tietokonetomografia-kuvaus, joka näyttää kaulasta vyötärölle asti mahdolliset muutokset kropassa. Sainkin ajan silloin samalle päivälle ja kävin myös verikokeissa vielä uudestaan. Hitsi, että siinä kuvauksessa tuli huono olo sen varjoaineen laittamisen jälkeen. Te ketkä ette sellaisessa ole olleet, niin tiedoksi, että se aineen maku tulee suuhun asti. Ja sen maistaminen sai aikaan sytostaattihoitojen olon, joka oli ihan h i r v e ä!! Onneksi mulla oli laukussa protskupatukka ja sain maun pian pois suustani. Onneksi nuo ajat ovat jo jääneet kauas mielestäni eikä tämäkään ollut kuin hetkellinen tunne. Nousi kyllä väistämättä muistoja mieleen eikä ne ole sellaisia, joita mielellään muistelisi.. Sitten piti taas odottaa monta päivää tuloksia ja tiedätte miten raastavaa se on aina ollut. Mielessä pyöri väistämättä ajatukset, Mitä, jos sieltä sittenkin löytyy jotain? 

Lääkäri sitten tänään soitti tuloksia ja vahvisti ETTEI kuvissa näkynyt mitään poikkeavaa!! Huh mikä helpotus tuon kuuleminen olikaan ♥ Tietenkin halusin ajatella ettei mitään pahaa löytyisi, mutta kuten lääkäri sanoi, mun tilanteessa kannattaa ottaa varmaan päälle. Niimpä pelko siitä, että jotain paljastuisikin oli olemassa, mutta luojan kiitos näin ei ollutkaan. Tällä kertaa voin siis todeta, että säikähdyksellä selvittiin!  Nyt vatsa on ollut useamman päivän parempi ja aloitankin Somac-kuurin, jos vaikuttaisi asiaan.

Onko siellä ketään kohtalotoveria tämän asian tiimoilta? 

Olisiko kenelläkään omakohtaista kokemusta vatsan toiminnasta syöpähoitojen jälkeen? 

leather jacket – ZARA 

jeans – GINA TRICOT

shoes – DINSKO

glasses, shirt – HM 

bag – MICHAEL KORS

hat – PIECES
pics; @mk_maison

3 Comments
Previous Post
10.9.2018
Next Post
10.9.2018

3 Comments

  • Maija

    Hei! sain vuosia sitten sytostaatit x6 ja suolisto oli todella herkkä sen jälkeen. En muista niinkään kipuja, mutta useamman kerran oli muutaman päivän ripuli. Kerran oltiin reissussa Dubaissa ja siellä ajattelin saaneeni jonkun turistiripulin ja otettiin kaikki näytteet. Tulos oli: ei mitään selittävää, puhdas.
    Sytostaatithan tuhoaa suoliston herkkiä soluja, varmaan sinunkin vaivasi ajan mittaan helpottaa kun solut kaikki taas uusiutuu.

    • Marjut

      Kiitos Maija kommentistasi! Näin varmasti on lähes kaikilla sytostaatin saaneista ainakin mitä olen lukenut. Onneksi mun vatsa ei oo ollut nyt ollenkaan kipeä pariin viikkoon. Toivotaan siis, että vatsa on vain ärtynyt kaikista hoidoista! Ehkä ärtynyt suoli voisi olla myös vaihtoehto. Ihana kuulla, jos siellä kaikki nyt hyvin <3

  • tlovertonet

    I haven¦t checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I¦ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

Leave a Reply

Artikkelit