DECOR Lifie yhteistyö

Parvekkeen sisustusideat

Kaupallinen yhteistyö Ellos

Noniin nyt jatketaan parvekkeen sisustamisen osalta, kun aiemmin ideoin terassin /pation laittamista. Aloin muuten tässä kirjoittaessani miettimään, että kuinka monia parvekkeita maailmasta löytyy? Huh varmaan aika älyttömän paljon 😀 Eli siis luulisi parvekkeiden ideoilla olevan kysyntää! Sinänsä parvekkeet on helpompi sisustaa, jos puhutaan parvekkeista joissa on lasitukset. Muuten parvekkeen (tietty riippuu minkä kokoinen) koon puolesta voi olla hankala mahduttaa sinne kaikki haluamansa jutut. Niimpä ajattelinkin siksi tehdä erillisen postauksen. Terassin ja parvekkeen sisustamisen erottaa se, että toisessa pitää ottaa huomioon säänkesto ja toisessa ei niinkään. Eli jälleen valitsin Ellos Homen laajasta ulkokaluste valikoimasta ideoita parvekkeen sisustamiseen. Itse jatkaisin parvekkeen sisustamisessa samassa värimaailmassa kuin sisällä asunnossa. Näin koko kodissa säilyy yhtenäinen ilme (toki tämä pätee myös terassin kanssa). Tällä hetkellä omia lemppareita on lämpimät puun sävyt, vaaleat tekstiilit ja ilmavat huonekalut. Aloittaisin sisustamisen sillä, että miettisin mihin tarkoitukseen parveke pääasiassa tulee eli siis syödäänkö siellä useasti? Käykö vieraita? Montako henkillöä asunnossa asuu? Näiden pohjalta lähtisin rakentamaan toimivaa parveketta. Itse mietin, että parvekkeella tultaisiin syömään useasti, joten pöytä olisi sen vuoksi hyvin oleellinen huonekalu. Tämä moderni Parma ruokapöytä sopisi pieneenkin tilaan loistavasti ja just pyöreä muoto mahduttaisi tilaan muutakin. Sen ympärille sopisi nämä kevyet ja sirot May tuolit, joita olisi 2-4 kappaletta. Kokonaisuus olisi ilmava ja värit sopii kauniisti yhteen. Mikäli mieluummin suosisit sohvaa niin kannattaa kurkata Ellos Homen ulkokalusteet, koska siellä on paljon vaihtoehtoja.

Parvekkeelle suosittelisin jonkinlaista mattoa, joka tuo lämpöä muuten ehkä kalseaan betonilattiaan. Jalalle matto on myös mukavempi astua kuin paljaalle lattialle. Kuten terassin osalta niin parvekkeelle laittaisin myös tuollaisen juuttimaisen Anjna ulkomaton. Matto on kierrätettyä polyesteriä, jonka käyttö vähentää jätteen määrää. Tiesitkö muuten, että kierrätetyn polyesterin raaka-aineena käytetään useimmiten kierrätettyjä PET-pulloja?

Tilasta riippuen valitsisin joko rottinkisen Tobago nojatuolin tai kattoon kiinnitettävän Softa riipputuolin, joista molemmat on aika ihania rentoon olemiseen sopivia huonekaluja. Toisaalta tuohon nojatuoliin voisi hyvin tuoda petivaatteet tuulettumaan, joten se olisi hyvä plussa! Tykkään myös kovasti just rottinkisen nojatuolin sävystä ja ulkomuodosta. Riipputuolissa voisi lukea, vaikka kirjaa sateisena päivänä ja kuunnella miten sadepisarat ropisee. Voi, että miten odotankaan kesäsateen jälkeistä raikasta tuoksua ♥

Tekstiileillä saa tilassa kuin tilassa paljon aikaan ja laittaisin myös parvekkeen tuoleihin  samat pehmusteet kuin terassille. Jotenkin tykästyin kovasti tuohon pellavaiseen Candice istuinpehmusteeseen. Siinä on kaunis sävy ja pesty pellava on mun yks lemppari materiaaleista nyt.  Pienellä terassilla lisää istumapaikkoja voisi toimittaa lattialla olevat isot 50x90cm kokoiset Candice Contrast tyynyt. Tekstiileillä on helppo muunnella tyyliä ja saada uutta ilmettä aikaan.

Lopuksi tunnelman kruunaa sisustusvalot ja kynttilät. Ripustaisin tuon Matteo valaisinjohdon esim. parvekelasien alapuolella olevaan seinään tai kattoon siksak-muotoon. Pimeinä iltoina valaisjohdolla saa todella ihanan tunnelman! Pöydälle asettaisin tyylikkään Alexis kynttilälyhdyn. Perinteisen öljykynttilän näköinen kynttilänlyhty tuo ripauksen ylellisyyttä. Kaikenlaiset valonlähteet on mun mielestä ihan must sekä parvekkeella että terassilla. Ja haaveilen meidän terassille just tollasesta valojohdosta, jos vain keksin miten sen kiinittäisin..

Hei tältä näytti parvekkeen ideoiden kanssa, joten toivon teidän saaneen uusia vinkkejä omaan parvekkeen sisustamiseen. Täällä ei vieläkään ole ehditty oman terassin laittoon, mutta eipä taida tulevien säiden osalta vielä olla edes kiire. Kyllähän tässä vielä ehtii ellei vapuksi ehditä!

Muistakaa hyödyntää -20% alennus Ellos Homen tuotteista koodilla 395414 

Shoppailemaan pääset tästä!

Koodi on voimassa vielä 30.4.19 asti.

2 Comments
Previous Post
28.4.2019
Next Post
28.4.2019

2 Comments

  • Maija

    Todella hienon näköisiä esineitä olet tuonut tässä esille ja kivoja eri vaihtoehtoja. Meillä ruostui meidän terassin tuolit kokonaan, niin pitäisi hommata uudet ja pitäisi sitten olla nimenomaan sinkitetyt tai vastaavasti käsitellyt että ei ruostuisi myös tulevaisuudessa. Toisaalta miksi ei passaisi myös tällaiset rottinki ja puiset myöskin, että niissä ei ainakaan olisi ruostumisvaaraa, mutta varmaan kuitenkin pitäisi säilyttää kuivassa paikassa. Joo pitääpä tutkailla tarkemmin ja katsella jos löytyisi jotain kivaa! Harmi, että tuo alennuskoodi on mennyt jo vanhaksi.

    • Marjut

      Moikka Maija ja kiitos kommentistasi! Kurja kuulla teidän tuolien ruostuneen :/ Juu rottinkisten kanssa ei tarvisi miettiä ruostumista, mutta ei niitä kannata suoraan sateen allekkaan jättää. Itse haaveilen just jostain rottinkisesta sohvasta parvekkeelle <3 Toivottavasti löytyy sopivat ja harmi tosiaan, että alekoodi oli mennyt vanhaksi! Ihanaa kesää <3

Leave a Reply

Artikkelit