beauty rintasyöpä yhteistyö

Hiusten kasvatusprosessi + eka kampaajakäynti

*yhteistyössä Hair by Essi

Mä en edes oikein tiedä mistä aloitan tämän postauksen, koska oon vaan niin super innoissani! Te kaikki varmasti tiedätte mun menettäneen hiukseni viime vuoden tammikuussa sairastuttuani rintasyöpään. Kirjoittaessani silloin Miltä tuntuu menettää hiukset – postausta tuntui tämä nykyhetki todella kaukaiselta. Hiusten menettäminen oli todella valtava asia kaiken sen sairastamisen keskellä. Siinä vaiheessa, kun päätin kulkea kaljuna julkisesti tuli sairaus näkyvästi osaksi mua ja arkipäivää. Oon onnellinen siitä, että rohkenin kulkea kaljuna, koska suoraan sanottuna se tuntuu tällä hetkellä jännittävältä ja mietin, että miten sitä onkaan uskaltanut olla niin rohkea silloin! Jostain sitä vain saa voimaa silloin, kun sitä tarvitaan ♥

Tammikuu 2018 kuva; Rebecca / 65m2

Hiukset alkoivat hiljalleen kasvaa, mutta tietysti liian hitaasti omasta mielestäni. Muistan, kun eilisen päivän sen hetken, kun ensimmäisen kerran sai kunnolla pestä hiukset niin, että hiukset sai vaahdotettua shampoolla. Taisi siinä iloitessa kyynelkin silmään tulla ♥ Alkuun hiukset kasvoi kiharana takaisin, mutta pikkuhiljaa kasvettua ne alkoivat kasvaa suorempana. Ihan ekat hiukset kasvoi jo silloin sytostaattihoitojen aikana ja ne kasvoi vaaleina vain päälaelle. Päätin jo silloin, kun hiukset leikattiin, että jos vain saan hiukset vielä takaisin niin lupaan pitää niistä ihan super hyvää huolta! Hoitaa, helliä ja käyttää rautoja vähemmän sekä värjätä mahdollisimman vähän. En halua missään tapauksessa enään kuluttaa mun hiuksia liialla värjäämisellä mitä vanhoille hiuksille olin tehnyt. Mulla on aiemmin ollut moneen otteeseen blondatut hiukset, välillä taas tummemmat ja jotain niiden väliltä. Raskauden jäljltä hiukset tuntui entistä kuivemmilta eikä hoitotuotteetkaan enää auttaneet asiaa.

Nyt voin sanoa, että sain hiusteni kanssa uuden mahdollisuuden ja ikävän sairastumisen kautta sain testata kaikki hiusmallit aina kaljusta alkaen. Siinä vaiheessa, kun aloin saamaan hiukset kiinni ponnarilla olin ihan mielettömän onnellinen! Tiesin, että kehuista huolimatta (etenkin sori kulta♥) en jäisi lyhythiuksiseksi vaan haluaisin kasvattaa takaisin ne pitkät hiukset joista luovuin. Mulla on aina ollut pitkät hiukset ja musta on ihana tehdä erilaisia kampauksia sekä nutturoita. Jotenkin niin paljon helpommalla pääsee heittämällä päälaelle nutturan kiireisessä arjessa, kuin alkaa lyhyempää hiusta kääntämään ja vääntämään 😉

Lokakuu 2018

Uuden hiusten väri on paljon tummempi kuin se mitä muistan oman hiusteni aiemmin olleen. Alkuun tuntui, että väri ei tunnu hyvältä vaan haluaisin sen värjätä jossain kohtaa. Onneksi en kuitenkaan heti sännännyt kampaajalle, vaan maltoin odottaa 1,5 vuotta tätä hetkeä. Ja hyvä niin, koska nyt oma väri näyttääkin ihan todella upean suklaiselta! Tähän mennessä en myöskään kertaakaan ollut hiuksiani leikannut ja ne olivat tietysti kasvaneet melko epätasaisesti. Olin päättäväisesti kuitenkin valmis kasvatusprosessiin ja se todella kannatti!

Sillä nyt oli se hetki, kun kävin ensimmäistä kertaa kampaajalla! Halusin laittaa hiuksiini raitaa oman värin lisäksi tuomaan eloa ja antamaan syvyyttä. Olin nähnyt somessa Hair by Essin kampaamopenkissä käyneitä ja tiesin, että uskaltaisin antaa hiukseni hänen käsiinsä. Me laitettiin Essin kanssa viestiä mun toiveista ja lähetin pari kuvaa valmiiksi hänelle ennen tapaamistamme. Sitten, kun mun kampaaja-aika vihdoin viime viikolla koitti niin mua jännitti kieltämättä aika paljon. Kerroin sen myös Essille ja alkuun me mietittiin yhdessä miten lähdetään etenemään just mun hiusten ehdoilla. Tilanne oli se, että me ei yhtään tiedetty miten mun hius tulisi väriä ottamaan vastaan ja se oli tärkeä ottaa huomioon. Ammattilaisena Essi tietysti kertoi, että hän suosittelisi etenemään pikkuhiljaa pienin askelin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä sekä vähän hiuksia vahingoittava.

Itse kerroin haluavani vaaleita raitoja ja mun mielikuva oli, että hiuksiin tulisi ohuita blondeja raitoja. Olin kuullut balayage tekniikasta aiemmin ja kuvat niistä näytti upeilta, joten halusin lähteä sitä kokeilemaan. Onneksi Essi on juurikin vaalennuksien erityinen taituri, joten tiesin voivani luottaa hänen ehdotukseen. Hän kertoi, että meidän kannattaa aloittaa raidoittaminen rauhassa ajan kanssa, koska ajan mittaan voi vaalentaa vaikka kuinka paljon. Tässä hetkessä edetään varovasti ja katsotaan miten hius värin ottaa vastaan.

Balayage raidoitus tehdään siis erikoistekniikalla sävyttämällä hiukset vain puoleen väliin ja ”hinkkaamalla” vaalennusmassa ikään kuin liukuvaksi tyveä kohti. Sävyksi Essi valitsi pehmeän hiekkaisen vaalean ruskean. Vaalennuksessa ja värissä oli mukana Olaplex suojaamassa hiuksen kuntoa ja parantamassa sitä. Shampoo ja hoito-aine olivat myös samaa Olaplex sarjaa.

Värjäyksen jälkeen Essi föönasi hiukset ja tasoitti hiukset. Pituudesta ei siis lähtenyt vaan ainoastaan tasoitus kauttaaltaan. Tarkoitus on edelleen kasvattaa hiukset, joten saksia ei käytetty yhtään enempää kuin tarvetta oli 😀 Lopuksi Essi vielä muotoili mun hiukset Revolv’itin 32mm raudalla. Sitä ennen hän laittoi hiuksiini kombon, jossa oli hiusöljyä ja rakennepaikkaava hoitoainetta. Muotoilussa käytettiin tietysti lämpösuojaa ja hiuskiinnettä.

Lopputulokseen oon ihan äärimmäisen tyytyväinen, kiitos Essin ♥ Kiitos Essille ettei hän lähtenyt toteuttamaan mun toivetta saada blondeja raitoja, koska liiallinen hapetteen käyttö (jota siis käytetään aina vaalennuksissa) olisi kuulemma saman tien saattanut pilata mun hiukset. Kampaajaa kannattaa siis kuunnella, koska heillä on se ammattitaito ja näkemys hiuksista. ISO iso suositus Essille!!

Oon ihan mielettömän kiitollinen ja onnellinen mun hiuksista ♥

Tässä vielä kuvat ennen ja jälkeen

Ja kuten huomaatte vasemmassa kuvassa niin se sytojen aikaan kasvanut vaalea hius oli saaut aikaan jo valmiiksi pientä raidoitusta 😉
Mitäs pidätte? ♥

 kuvat mustassa asussa; Hanna / Sunday Blondie edit; minä 

4 Comments
Previous Post
26.6.2019
Next Post
26.6.2019

4 Comments

  • Britta-Marianne

    Todella hyvät tuli hiuksista. Kauniit, kiiltävät ja väri on ihan nappiin 🙂 Hyvin olet saanut kasvatettua.

    • Marjut

      Kiitos tykkään myös ihan todella paljon <3 Kannatti malttaa etenkin leikkauksen kanssa! Moni sanoi, että leikkaa johonkin muotoon jo aikaa sitten, mutta itsepäisesti en suostunut 😀 Onneksi 😉

  • Tuuli - Lumo Lifestyle

    Onpa kauniit hiukset ja onnistunut balayage.

    • Marjut

      Kaunis kiitos <3 Oon kyllä super tyytyväinen itsekkin! Ihanaa kesää 🙂

Leave a Reply

Artikkelit