baby Lifie

Minean päivähoito

Kyllä sitä voikin olla niin onnellinen siitä, että lapsen päivähoito sujuu mahtavasti! Joka aamu saan hymyssä suin jättää Minean päivähoito paikkaan ja voin hyvillä mielin luottaa siihen, että hänestä pidetään siellä hyvää huolta. Minea on ryhmäperhepäiväkodissa ja heitä on siellä vain 8 lasta ja kaksi hoitajaa. Mielestäni varsin ihanteellinen tilanne, kun ryhmän koko on alle 10 lasta. Toki isoissa ryhmissä on varmasti myös hyvät puolensa, mutta mun mielestä tuo pieni ryhmä aina ihana! Kaikki lapset ovat iloisia ja leikkivät niin hienosti keskenään (toki ikään kuuluvaa tönimistä välillä on, mutta se taitaa kuulua asiaan.. ). Ryhmässä on myös lapsia, joiden äidinkieli on joku muu kuin Suomi, joten siellä oppii myös toisilta uusia sanoja. Heillä onkin välillä teemaviikkoa eri kulttuurien välillä ja se on ihan mahtavaa, vai mitä?

Vanhempainilta

Olin eilen ensimmäistä kertaa päiväkodin vanhempainillassa. Viime vuonna se järjestettiin juuri ennen kuin Minea aloitti päiväkodin. Ajatella, että tässä kuussa tulee vuosi jo täyteen siitä, kun Minea aloitti päiväkodissa ja kävimme siellä tutustumassa. Vähän kyllä huvitti ettei meitä sitten ollutkaan eilen paikalla kuin minä ja toisen tytön äiti 🙂 Joku oli reissussa, joku töissä jne ja Janne oli neidin kanssa keijuvoimistelussa samaan aikaan. Käytiin hoitajien kanssa läpi aika perusasioita mitä päiväkotiarkeen kuuluu ja mitä kaikkea olisi hyvä lapsella pitää päiväkodissa mukana. Itselläni olisi kyllä petraamista vaatteiden nimeämisten suhteen ja pitäisikin keksiä siihen jokin näppärä juttu, jotta sen saisi nopsaan hoidettua kotona. Vinkkejä saa antaa! Tapaaminen meni suht nopeasti ja jälleen sain tilaisuuden kehua hoitajien toimintaa ja melkein kyynel silmäkulmassa mun tapauksessa ♥ Oon vain ihan äärettömän kiitollinen Minean päiväkodista ja etenkin sen hoitajista. He keksivät kerta toisensa jälkeen kivoja retkiä, askartelua, jumppaa ym., jonka vuoksi Mineakin siellä tietysti viihtyy niin hyvin. Ja useamman kerran viikossa itkee, koska ikävöi päiväkodin kavereita ♥

Vanhempien luottamus

Muutenkin suomalainen päiväkotisysteemi on todella hyvä ja siihen voi luottaa. Toki mukaan mahtuu myös niitä kurjia yksittäisiä tapauksia, kun lapset ovat karanneet tai hoitajia ei näy mailla eikä halmeilla, kun lasta menee sieltä hakemaan. Ja niin sen ei tietenkään pitäisi olla! Meidän pitäisi pystyä luottamaan päiväkodinhoitajiin 110% silllä he saattavat olla lastemme kanssa jopa suuremman osan päivästä kuin me vanhemmat itse olemme. Olisi kamala joutua pelkäämään päivät pitkät miten hoitajat kohtelee lapsia, leikkiikö ne ollenkaan niiden kanssa tai ovatko lapset riittävän ajan päivästä ulkona. Jos näin on tulisi meidän vanhempien heti reagoida asiaan ja kertoa mikä on vialla, jotta kaikilla olisi täysi luottamus toisiinsa. Hoitajien velvollisuus on huolehtia meidän lapsista, joten pitää myös pystyä antamaan ruusujen lisäksi risuja tarpeen vaatiessa. Se on kaikkien eduksi aina.

Mitä kokemuksia teillä on päiväkotien toiminnasta? Risut ja ruusut?

 

 

 

6 Comments
Previous Post
10.9.2019
Next Post
10.9.2019

6 Comments

 • Helmi

  Eikö päiväkodissanne ole ollenkaan opettajaa? Itse olen luokanopettaja ja pidän todella tärkeänä sitä, että oman lapseni päiväkodissa on varhaiskasvatuksen opettajia, kasvatustieteen maistereita töissä. Näin varmistan, että toiminta on pedagogisesti laadukasta ja päivä on muutakin kuin ”leikkimistä ja hoitamista”. Toki hoitajilla on oma arvokas asemansa päiväkodissa, mutta kyllä ryhmä myös opettajaa tarvitsee, joka on kasvun, kehityksen ja opettamisen asiantuntija. Samalla tavalla kuin koulussakin tarvitaan opettajaa. Jotainhan sen 5 vuotisen kasvatustieteen opettajakoulutuksen opintojen täytyy tarkoittaa.

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi! Meidän ryhmäperhepäiväkoti on osana isompaa päiväkotia, jossa toimii muita henkilöitä ja keneltä saadaan tiedotteet, VASUihin liittyvät asiat yms. Itse en oo kokenut hoidossa mitään puutteita vaan nimenomaan päinvastoin! Enkä koe sitä ongelmaksi ettei se opettajatyyppi ole kokoaikaisesti lasten kanssa päiväkodissa. Tottakai kasvatus on tärkeä asia, mutta mielestäni se on sujunut loistavasti meidän ryhmäperhepäiväkodissa 🙂

 • Tuula

  Hei hyvä vinkki vaatteiden nimeämiselle; sellaiset nimitarrat! Itse olen tilannut täältä: https://nimilappu.fi/?gclid=CjwKCAjwtuLrBRAlEiwAPVcZBmEPNWRPbm294WVoH00OzSkOejoe7sutjoMRUPuBYqceR8tCN477WhoCvCwQAvD_BwE
  180 minitarraa juuri näppärän kokoinen ja tuo määrä riittää aika moneen vaatteeseen! Tarraan voi valita useasta kuvasta mieleisen ja tekstiksi mahtuu esim. Etunimi ja sukunimen ensimmäinen kirjain 🤗
  Pysyy hyvin ainakin pesulapussa, kankaassa vähän huonommin.

  • Marjut

   Kiitos vinkistä täytyy käydä tutustumassa! Tuo olisi varmasti helppo tapa saada vaatteisiin nimi ja tulisi tehtyä 🙂

 • Anni

  Meillä neiti aloitti vuoden vaihteessa n. 1,5vuotiaana päiväkodissa ja ihan samat fiilikset on. Niin kiitollinen ja onnellinen joka aamu kun vien ja joka iltapäivä kun kysyn miten päivä meni. Meidän neiti aloitti lisäksi ruotsinkielisen dagiksen joten toinen kieli tulee bonuksena 🙂 ja loppuun iiiso suositus tarramonsterin nimikointi-tarroille!

  • Marjut

   Hei ihana kuulla, että sielläkin on samoja fiiliksiä asiaan liittyen! On se vain niin tärkeää, että oman lapsen päivähoito sujuu ilman ongelmia ja, että lapsi siellä viihtyy. Voi tuo ruotsinkieli olis kyllä huippu! Kiitos vinkistä – täytyy tutustua tarkemmin! Ihanaa syksyä teille <3

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts

Instagram

 • Friday bouquet 🤍🤍 Kiitos @munkkivuorenpuutarhakeidas upeasta kimpusta 🌸 *saatu
Ihanaa viikonloppua 💕
 • Mainos @revontuliresort Meillä oli super ihana miniloma mielettömän kauniissa lasi-iglussa Revontuli resortissa Hankasalmella ❤️ Järvi, sauna, poreallas ja illallinen 💯
Suositellaan lämpimästi mikäli kaipaatte rentouttavan ja elämyksellisen lomakohteen 🤍
Onko teistä joku muukin käynyt Revontulessa?
#100syytämatkaillasuomessa
 • Kaupallinen yhteistyö @fiksuruoka.fi Mun syöpään sairastumisen jälkeen ollaan pyritty syömään enemmän #vegaani ruokia ja vähentämään lihan määrää. Tilatessasi #fiksuruoka palvelusta saatat säästää jopa 20-90% tuotteiden normaalihinnasta! Ruokahävikin vähentäminen säästää 🌍 Syöttekö te vegaanisia ruokia usein?

@boksiapp #mävähensin
 • After 8 years our lives get together ❤️❤️❤️
" I need you like a heart needs a beat."

📷: @joniautiophoto
 • " You glow differently when you're happy" ❤️
Ihanaa viikonloppua murut 😘
 • "Being your mom is the best thing in the world" ❤️

Yhteistyössä @susannahynynen

Pääsin tekemään upean yhteistyön mielettömän taitavan valokuvaajan kanssa, kun kävimme neidin kanssa @susannahynynen kuvauksissa😍 Rakastuin Susannan boheemiin studioon jo aikaisemmin, mutta paikallaollessa se oli vieläkin kauniimpi 🤍🤎 Kontakti, jonka Susanna otti heti ensi hetkestä alkaen Mineaan oli ihastuttavaa seurata vierestä 🥰 Suosittelen lämpimästi Susannaa mikäli kaipaatte mitä tahansa kuvia otettavaksi 💯

Myöhemmin luvassa vielä lahjakortin arvonta!

#susannahynynenphotography

Follow Me!