DECOR Lifie

Valkoinen koti

Annoin tällä viikolla Iltasanomille lyhyen haastattelun valkoinen koti -artikkeliin neljän muun valkoisen kodin asujan kanssa. Näyttäessäni juttua Jannelle huomasin pakostakin siihen  tulleita kommentteja, jotka suurimmaksi osaksi kyllä huvittivat. Niissä lukijat olivat mm. sitä mieltä ettei valkoisen kodin asujalla ole mielikuvista, taitoja sisustaa eikä sellainen koti voi näyttää muulta kuin sairaalalta. Oi voi sanon minä 😀 Tottakai jokaisella on oma mielipiteensä, mutta halusin tarttua tähän aiheeseen siksi, että voin kertoa omat ajatukseni vielä paremmin. Vaikkei niillä sinänsä ole väliä kuin mulle itelle ja niille ketkä asunnossa asuu.

Miksi valkoinen koti miellyttää mua?

 Mä aloin miettimään ekaa omaa kotia ja millaisia värejä siellä oli aikanaan? Täytyy myöntää, että silloin makuuhuoneessa taisi olla pinkit satiiniverhot 😀 Ja jotain sinistä taisi löytyä olohuoneesta, mutta siihen se jäi. Seuraavaan asuntoon muuttaessa kodista löytyi täsmälleen samoja värejä kuin tästä nykyisestäkin löytyy. Ja tuosta on jo kohta 15 vuotta aikaa, joten aika hyvin se oma tyyli on sen suhteen pysynyt. Toki sisustustyyli itessään on vuosien saatossa muuttunut, mutta värit on pysyneet. Jossain vaiheessa oli enemmän mustaa, mutta senkin koin liiaksi muuten kuin pienissä määrin. Ja välillä etenkin keväisin ja kesäisin vaaleanpunainen on näkynyt muuallakin kuin Minean huoneen sisustuksessa.

Kuten kerroinkin haastattelussa, että valkoinen koti rauhoittaa mua muulta maailmalta. Maailmaan todellakin mahtuu värejä ja ääniä ihan tarpeeksi, joten koen oman kodin olevan vaalealta sävyltään harmoninen ja rauhoittava paikka. En osaisi ollenkaan kuvitella, että kotoa löytyisi esim. räiskyviä värejä, tauluja tai mattoja saati tapetteja. En vain koe, että voisin rauhoittua sellaisessa tilassa. Omaa silmää miellyttää maanläheiset sävyt ja niiden yhdistäminen valkoiseen pohjaan ei mun mielestä ole tylsä tai kliininen. Tietenkin lopputulos voi jonkun silmään näyttää siltä, mutta ei omaani missään nimessä. Maanläheisissä sävyissä on paljon kauniita rusehtavia sävyjä, jotka luovat pehmeän ja kodikkaan tunnelman valkoisen parina. Etenkin, jos niihin yhdistää puisia huonekaluja ja erilaisia materiaaleja tekstiileissä. Yhteen sointuva sisustus on oikeastaan välillä haastavakin toteuttaa ja mun mielestä vaatii juurikin mielikuvitusta. Siksi ettei siitä tulisi liian tylsä tai kolea, vaan pehmän kodikas ja lämmin tunnelmaltaan. Mutta edelleen korostan sitä, että jokaisessa on omat mielipiteensä asioista.

Valkoinen koti lapsiperheessä

Kerroin haastattelussa myös siitä, että valkoinen koti toimii myös lapsiperheessä. Oon saanut vuosien saatossa useita kysymyksiä asiaan liittyen ja miten voidaan pitää esim. vaaleaa sohvaa tai mattoa, kun talossa asuu myös pieni lapsi? Hyvin, oikein hyvin itseasiassa! Meillä on aina ollut sääntönä se, että ruoka syödään pöydässä eikä pitkin poikin asuntoa. Ja Minealle on opetettu myös se, että syömisen jälkeen käydä pesemässä kädet ja kasvot. Toki meillä välillä viikonloppuisin herkutellaan sohvallakin syöden 🙂 Itseasiassa Minea itse heti sanoo, jos huomaa sotkua, koska ennemmin häntä se häiritsee ja hyvä niin 😀 Tottakai meilläkin tulee sotkua, mutta ei oteta sitä liian vakavasti!

Millaisessa kodissa te viihdytte? 

Miten saa pidettyä eteisen siistinä lapsiperheessä?

 

6 Comments
Previous Post
1.2.2020
Next Post
1.2.2020

6 Comments

 • Eija

  Hei! Vilkaisin kommentit, no joo. Minulla myös valkoinen koti myös lasten ollessa pieniä: valkoinen sohva, valkoiset matot myös keittiössä. Pesin, jos likaantui, ei se muuta vaadi. Kaunis koti teillä on.

  • Marjut

   Kiitos sinulle <3 Hassua on, että valkoista kotia pidetään jotenkin vaikeana lasten kanssa, koska kaikki on kiinni siitä miten siellä asutaan 🙂 Ihanaa viikkoa sulle!

 • Milla Sukhilta

  Tuntuu hassulta, että ihmiset haluavat kommentoida niin kärkkäästi sellaisia koteja joissa eivät itse viihtyisi – eihän kenenkään ole pakko asua valkoisessa kodissa! Teillä on kaunista ja harmonista ja ymmärrän hyvin, että koti on rauhoittava “pakopaikka” kiireisessä arjessa.

  • Marjut

   Juurikin näin <3 En mäkään arvostele toisten värikkäitä koteja, joten miksi siis toisin päin..? Jätetään ne siis omaan arvoonsa 😉

 • Tiina

  Hei! Pakko tulla kommentoimaan, vaikka sitä harvoin teen. Itseasiassa mielestäni valkoinen koti on haastava toteuttaa, koska valkoisen erisävyjä on niin paljon, että voi olla vaikea löytää toisiinsa sopivia valkoisia kalusteita niin ettei ne riitele keskenään sävyeroilla. Ja juurikin mielikuvitusta siihen tarvitaan, että kodista ei tule kylmä ja kolkko, sinun kotisi ei kylmää ja kolkkoa ole nähnytkään, se on kaunis koti 😊 Pääasia että itse viihdyt, älä anna muiden mielpiteiden vaikuttaa.
  Itse en asu valkoisessa kodissa mutta vaaleassa kuitenki, sisustus tyylini ei kulje trendien mukana, vaan laitan juuri sitä, mikä mielestäni passaa ja on kivan näköistä. Välillä tulee kommenttia että joku tumma kaluste pitäisi maalata valkoiseksi tai toisinpäin, mutta en anna sen vaikuttaa, koska vain minä itse tiedän mikä minua rauhoittaa ja mikä minusta tuntuu omalta. Joten, pidä tyylisi ja jos itsestäsi tuntuu että tyyliä pitää vaihtaa niin tee se, miettimättä mitä kukanenkin tykkää siitä, aina löytyy niitä jotka eivät pidä ja ovat valmiita arvostelemaan, mutta niin löytyy myös niitä jotka pitävät. Ja toivottavasti niitä on enemmän jotka pitävät ❤️ Tämä pätee ihan jokaisessa muussakin asiassa elämässä ylipäätää ja toisia on ihan turha lähteä miellyttämään, se tie ei kanna kauas, olen sen kantapään kautta oppinut.
  Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi.

  • Marjut

   Kitos paljon Tiia sun kommentista <3 Olen todellakin samaa mieltä, että valkoisen kodin sisustaminen on oikeasti yllättävän vaikeaa! Ja nimenomaan se miten kaikki eri valkoiset ja vaalet pinnat saa sointumaan yhteen. Ei siis mikään helppo homma! Ihan samaa mieltä siitäkin ettei muiden mieliksi pidä tehdä mitään asoita vaan vain ja ainoastaan oman itsensä vuoksi. Sillä tiellä on kuten sanoit lyhyet jäljet. Nautitaan meidän kodeista just sellasina kuin me niitä tykätään <3 Ihanaa kevättä 🙂

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Seuraa minua!