food

Banaanileipä – parasta herkkua just nyt!

Päätettiin viime perjantaina leipoa jälleen Minean kanssa ja päädyttiin kokeilemaan banaanileipä -ohjetta, jota olin jo pitkään halunnut testata. Te tiedättekin miten me tykätään neidin kanssa leipoa kaikenlaista, joten jommankumman ehdottaessa leipomista ei toisen vastausta tarvi epäröidä 😀 Tajusin torstai-iltana kaapissa lojuvan kolme jo mun makuun liian kypsyneitä banaaneja, joten siksi päädyin banaanileipään ettei banaanit jäisi syömättä.

Banaanileipä ohjeita on tullut nyt vastaan niin lehdissä kuin somessa. Moni varmasti leipookin nyt enemmän tilanteen takia ja kokeilee just uusia reseptejä, kuten mekin! Alunperin löysin tämän ohjeen Jonnamaista blogista, mutta muokkasin ohjetta ite hieman. Moni kyselikin Instagramissa ohjeen perään, kun storyissa näki meidän leipovan tätä, joten tässä meidän ohje.

Banaanileipä

4 kypsää banaania 
3/4 dl sulatettua voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeri
ripaus suolaa
3,5 dl jauhoja
Saksanpähkinöitä, kanelia 

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele ensin leipävuoka. Soseuta kolme banaania kulhossa (me soseutettiin ihan haarukalla) ja lisättiin sekaan sulatettu voi. Seuraavaksi lisättiin joukkoon leivinjauhe ja suolaa. Sitten lisätään sokeri, kananmuna ja vaniljasokeri. Lopuksi sekoitetaan joukkoon jauhot.

Sitten kaadetaan taikina voideltuun leipävuokaan. Laitoin päälle vielä puoliksi halkaistun banaanin ja ripottelin saksanpähkinöitä ja kanelia. Paista uunissa noin 50-60 minuuttia niin,  että leipä saa päältä hieman väriä. Leivän on kai enemmän tarkoitus jäädä sisältä löysemmäksi, mutta paistoin tarkoituksella hieman kypsemmäksi.

Minea rapasi kulhon vesikielellä, mutta valmis paistos ei sitten maistunutkaan yhtä haukkua enempää 😀 Oonpahan saanut yksin syödä, hah 😉 Ja sitten se kaikkein oleellisin eli maapähkinävoita voidellaan runsaasti leikatun siivun päälle ja sitten nautitaan!

Kertokaahan tekin, jos ootte testannu jotain uusia reseptejä?

 

 

 

Ei kommentteja
Previous Post
30.3.2020
Next Post
30.3.2020

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Seuraa minua!