DECOR

VM-Carpet mattojen testailua

Kävin useampi viikko sitten VM-Carpet liikkeessä Tammistossa ja otin sieltä mukaani 4 mattoa testattavaksi. Mun mukaan tänne uuteen kotiin lähti kaikki kolme Hattara mattoa, jotka meillä oli vanhassa asunnossa. Minean huoneessa on sama vanha pyöreä vaaleanpunainen hattara matto kuin aiemminkin. Mutta laittaessani uuden kodin lattialle valkoiset hattara matot ne näytti ihan kellertäville tätä vaaleaa lattiaa vasten. Etenkin olohuoneessa, jossa matto on suuremmin esillä kuin makuuhuoneessa. Makuuhuoneessa sänky peittää suurimman osan matosta, joten siellä se saa olla kellertävyydestä huolimatta. Se ei ihan niin pahalta siellä onneksi näytä eikä pistä heti silmään samalla tavoin kuin olohuoneessa. Mutta täytyy sanoa, että valkoinen lattia on yllättävän haasteellinen maton valinnan suhteen. En olis osannu arvata, että valkoisen hattaran kanssa tulee tällanen probleema, kun se vanhan asunnon lattialla näytti ihan puhtaan valkoiselle. Ja joo onhan nuo matot myös likaiset, mutta en usko pelkän pesun auttavan kovinkaan asiassa. Toki lattia oli vanhassa asunnossa puun värinen, joten se tietysti vaikuttaa miltä matto lattialla näyttää. Niimpä pyörittelin mielessäni erilaisia vaihtoehtoja ja värejä olohuoneen maton osalta. Mietin, että sisustuksen ja lattian kanssa sopisi joku pehmeä beigen sävyinen matto, joten päädyin testaamaan tätä samaa hattara mattoa beigen sävyisenä. Oon ollut aina todella tyytyväinen VM-Carpet mattojen laatuun, joten mielelläni suosin heidän mattoja.

Täytyy myöntää, että kuvissa matto ei näytä niin tummalta kuin se livenä oli. Odotin maton olevan just passelin sävyinen, mutta mietin onko se sittenkin liian tumma, mitäs ootte mieltä? Sohva on pesua vailla, joten sekin tuntuu näyttävän nyt ihan likaisen valkoiselle, mutta ei anneta sen häiritä 😀

(Ja kuten kuvista huomaatte niin tuolloin ei vielä oltu maalattu seinää eikä taulu ollut paikoillaan 😉 )

Aion hakea vielä yhden maton ensi viikolla testiin, jotta saan ajatuksen selkeämmäksi mitä matolta nyt haluan. Ihan valkoinen vai hieman harmahtava vai kokonaan beige? Kokona saa edelleen olla sama 2×3 metriä kuin nykyinenkin on. Saatte nähdä vielä myöhemmin millainen toinen testimatto olisi!

Keittiön matto

Sitten siirrytään olohuoneesta keittiön puolelle, johon on etsinnässä myös uusi matto. Nyt keittiössä oleva VM-Carpet Elsa matto oli vanhassa kodissa meillä jonkin aikaa eteisessä ja se on melko likainen ja jälleen valkoista lattiaa vasten kellertävä. Niimpä otin testiin kolme erilaista mattoa tähän tilaan. Kaikki on aika saman tapaisia Elsan kanssa, mutta kuvioinniltaan erit. En osannut päättää myymälässä mikä olisi paras, joten testaamalla kotona sen näkee parhaiten. Ja testimatot ovat kaikki liian lyhyitä, joten älkää antako sen häiritä teitä 😉 Valittu matto tulee olemaan sen kaksi metriä pitkä.
1. Viiva 2. Valkea 3. En löytänyt netistä Kertokaa mikä olisi paras vaihtoehto?

8 Comments
Previous Post
27.4.2020
Next Post
27.4.2020

8 Comments

 • Päivikki

  Keittiöön näistä kolmesta ehdottomasti paras on nro 3.

  • Marjut

   Kiitos sinulle mielipiteestäsi 🙂 Itse oon pohtinut sen kolmosen ja kakkosen välillä, mutta katsotaan mihin päädyn! Ihanaa vappuviikkoa <3

   • Jonna

    Ihania mattoja 💖 mun mielestä paras on 3 💖

    • Marjut

     Kiitos Jonna kommentistasi <3 Kaikki matot on kyllä kauniita! Saattaa olla, että itse kallistun kuitenkin kakkoseen 😉

 • Mari

  Itse pidän kakkosesta keittiöön. Ostimme juuri vm-carpetin beiget lumi matot olohuoneeseen. Googlettelin asiaa, kun matot näyttävät likaiselta, kun pinta elää kun siinä kävellään. Ilmeisesti näiden mattojen ominaisuus, kun näkyy kuvassasi ison maton kohdalla. Eikö tämä häiritse sinua?

  • Marjut

   Moikka! Tarkoititko siis Hattara mattoja? Tummemmassa matossa pinta elää tosiaan, mutta ei valkoisessa. Mun valkoinen matto on tosiaan käytöstä likainen ja muuten tosiaan ihan puhdas valkoinen 🙂 Itseasiassa en kiinnittänyt noissa kuvissa maton elävyyteen edes huomiota ennenkuin sanoit 😀 Joten ei siis häiritse 😉

 • Minna

  Hei. Minusta kolmosen väri ei sovi lattiaan niin hyvin kuin nro. Kakkosen. Nro 2 tuo myös hieman särmää keittiöön, kolmonen jää ehkä hieman pliisuksi, vaikka kaunis matto onkin.

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi 🙂 Itse tykkään eniten myös tuosta kakkosesta juuri sen särmän vuoksi! Kaikki on omalla tavalla kauniita, mutta ehkä valitsen juurikin sen kakkosen 😉

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!