baby Lifie

Mitä Minealle kuuluu?

Pitkään aikaan en oo kertonu teille Minean kuulumisia, joten tässä postauksessa kuulette ne ♥ En oo teille kertonut miten ero on vaikuttanut häneen tai sitä miten elo kahden kodin välillä on sujunut. Aloitetaan sitten vuoden alusta ja miten siitä on menny tähän päivään asti 🙂

Miten Minea otti eromme?

Eroasiasta puhuminen tehtiin pikkuhiljaa ja sillä tavalla, että Minealle kerrottiin hyvillä mielin tulevista kahdesta eri kodista. Koin tärkeäksi sen, että vaikea asia koitiin saada kuulostamaan positiiviselta kaikesta huolimatta. Niin, että me ei surkutella tulevaa vaan nimenomaan iloisin mielin puhutaan miten kiva, kun kohta onkin kaksi kotia ja kaksi omaa huonetta.  Surkutellessa se negatiivisuus olisi varmasti tarttunut häneen ja silloin hänen mieli olisi ollut varmasti ihan toisenlainen. Koitettiin sanoa mitä kaikkea kivaa uusiin koteihin tulee ja suunniteltiin uusia huoneita valmiiksi. Minea oli nähnyt molemmat kodit ennen muuttoa ja tiesi niiden olevan ihan lähellä toisiaan. Välillä hän kysyi miksi muutetaan eri koteihin niin sanoin hänelle, että äiti ja isi ei enään ole yhdessä, mutta ollaan silti perhe edelleen ♥ Hän tuntui olevan innoissaan ja kertoi aina kaikille, että ollaan muuttamassa ja saa kaksi huonetta 🙂 Silloin, kun muutot tehtiin helmikuun vikalla viikolla niin Minea oli ensin Jannella yötä ja sitten mun luona muuton keskellä. Tuona viikonloppuna hänen käytöksestä näki ettei kaikki tuntunut hyvältä vaan kurjalta ja se tottakai hänelle sallitaan. Pitää saada näyttää tunteita ja kertoa niistä eikä olla tukahduttamatta niitä. Onneksi käytös heijastui vain tuohon muuttoviikonloppuun ja sen jälkeen on mennyt tosi hyvin!

Miten elämä kahden kodin välillä on sujunut?

Me ei tosiaan olla sovittu mitään viikko-viikko systeemiä vaan mennään aina viikko kerrallaan miten molempien aikataulut menee. Aikalailla 2-3 yötä aina toisella ja sitten vaihto. Se saattaa kuulostaa lyhyeltä ajalta, mutta on toiminut tosi hyvin tähän asti. Tottakai jossain vaiheessa siirrytään varmasti siihen viikko-viikko järjestelyyn, mutta siihen menee varmaan vielä aikaa. Minea ikävöi kuitenkin jo parin yön jälkeen toista vanhempaa niin siksi tämä järjestely on sopinut hyvin. Ja aina tottakai voi soittaa videopuhelun, jos siltä tuntuu ♥ Neiti useasti toteaa tuota väliä kulkiessa, että miten lähellä me asutaan toisia ja se on kiva etenkin tässä vaiheessa. Ja tietysti helpottaa niin paljon asioita ja päiväkodista hakuja yms. Nämä asiat muuttuu varmasti vielä jossain vaiheessa, mutta edelleen hyvä, että tässä vaiheessa kaikki sujuu helposti. Pyritään siihen, että kaikkia tavaroita löytyisi molemmista kodeista ja hankitaan sitä mukaan, kun tarvetta tulee.

Päiväkodin aloitus koronan jälkeen

Minea palasi päiväkotiin viime maanantaina ja oli siitä t o d e l l a iloinen, kuten arvata saatttaa! Hän oli munkans kotona yli 2kk ja hänestä alkoi kyllä huomaamaan sen miten kavereita jo kaipailtiin kovasti. Ekana aamuna en pysynyt perässä, kun juoksi innoissaan kävelytiellä päiväkotia kohti 🙂 Muutenkin on aina viihtynyt todella hyvin päiväkodissa eikä onneksi sielläkään hänen käytöksessä eron ja muuton aikaan huomattu sen kummemaa muutosta. Pientä nahistelua, mutta se nyt kuuluu aina asiaan. Tällä viikolla vaihdettiin sitten Minean hoitoaikaa siten, että Janne pääsee myös hakemaan hänet töiden päätyttyä, kun aiemmin hain hänet mulle siksi aikaa, kun pääsi töistä. Tämä helpottaa arkea ja Minea on entistä iloisempi, kun saa olla kavereiden kanssa pidempään. Välillä, kun on mennyt aikaa kotiinlähdön kanssa, kun äiti kuulemma tulee hakemaan liian aikaisin 😀 Minea tulee olemaan heinäkuun lomalla päiväkodista, joten on sitten munkanssa sillloin taas päivisin ja toivon mukaan päästään jo silloin Pohjanmaalle reissuun.

Pipo – Metsola *saatu

Takki – Reima 

Housut – Lindex 

Kengät – Adidas

Kaiken kaikkiaan neidille siis kuuluu tosi hyvää ja muutenkin elämä rullaa kivasti koronasta huolimatta ♥ En voi uskoa, että neiti täyttää syksyllä jo 4 vuotta! Vaikka hän näyttää ja tuntuukin jo niin isolta tytöltä ♥

Mites teillä siellä voidaan?

 

Ei kommentteja
Previous Post
27.5.2020
Next Post
27.5.2020

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Seuraa minua!