Lifestyle Lifie

Viikko, joka ei mennyt suunnitelmieni mukaan

Täällä maanantai alkoi ihan ookoo, mutta sitten heräsin maanantain/tiistain välisenä yönä kurkkukipuun. Tiistaiaamuna herättyäni kurkkuun tuntui tulleen joku ylimääräinen mollukka johon sattui nielaistessa. Pelkkä puhuminen sattui ja arvelin heti vilustuneeni maanantai-iltana ollessamme puistossa. Maailman tilanteen ollessa se mitä se on, sain lähetteen koronatestiin. Pete haki mut tiistaina ja ajettiin Aviapoliksen drive in pisteelle testiin. Näin auton ikkunasta kahden muun henkilön testin ottamisen ja kauhulla odotin omaa vuoroani. Vuoroni koittaessa puristin Peten kättä minkä pystyin, mutta se testin ottaminen oli ihan järkyttävä kokemus! Ensin toista puolta törkittiin sillä mielettömän pitkällä tikulla ja, koska mua sattui niin hoitaja otti sen pois. Luulin hänen saaneen jo siltä puolelta riittävän näytteen, mutta ei! Kuulemma ei mennyt riittävän syvälle ja niimpä sama uusittiin ja vedet silmissä istuin puristaen Peten kättä. Ja sitten vielä toiselta puolelta ja siinä vaiheessa itkin ihan kunnolla. Veri maistui suussa, mutta ei onneksi tullut nenästä. Nenään sattui vielä toimenpiteen jälkeen hetken, mutta onneksi kipu lakkasi piakkoin. Oon kuullut, että testin ottaminen sattuu, mutta että noin paljon! Sain teiltä viestejä Instagramin puolella, että osalla oli myös sattunut yhtä paljon ja verta on tullut nenästä. Mutta myös kertomuksia siitä ettei sattunut ollenkaan. Ilmeisesti se riippuu täysin neniemme rakenteesta sattuuko vai ei. Toivon, ettei tuohon testiin tarvi enään ikinä mennä! Mutta tottakai menin, koska en haluaisi levittää tautia tietoisesti muille saati läheisilleni.

Korona vai ei?

Vastauksessa sanottiin menevän 1-3 päivää, jopa 4, vaikka kävin yksityisen kautta. Keskiviikkona kurkku oli edelleen kipeä ja jäätävä flunssa lisäksi. Soitin lääkäriin uudestaan ja sain onneksi ajan samalle päivälle. Multa otettiin tulehdusarvot, angiinatesti ja tsekattiin vointi muuten. Käynnin jälkeen sain soiton, että tulehdusarvot on ok, mutta mulla on angiina. Sitä olin alusta epäillytkin ja onneksi selvisi, jotta sain heti antibiootit. Vielä jäätiin odottamaan koronatestin valmistumista, joka onneksi tulikin vielä myöhään keskiviikkoiltana. EI koronaa, huoh!! Kyllä helpotti saada vastaus, vaikka epäilinkin vain vilustuneeni, mutta kun sitä ei nykyään voi olla varma. Oon pysytellyt vain kotona ja suurimmaksi osaksi nukkunut, jotta oloni helpottaisi. Tänään on sitten ollut ensimmäinen päivä, kun tuntuu, että kyllä tästä selviää takaisin normaaliin arkeen vielä. Pete oli torstai/perjantain työreissulla Hämeenlinnassa ja Minean piti tulla mulle yöksi. Ei kuitenkaan uskallettu ottaa häntä viettämään munkans tyttöjeniltaa ettei hänelle tartu mitään. Hän tulee sitten sunnuntaina munluo jälleen ♥

Että sellainen viikko sitten täällä. Puuh – ei sitä mitä odotin, mutta joskus on vain pakko osata pysähtyä ja levätä. En haluaisi mitään jälkitauteja, joista saattaisi syntyä pahempia juttuja. Onko joku teistä käynyt koronatestissä ja, jos niin sattuiko teitä? Eräs seuraaja Instagramin puolella sanoi, että heillä päin tarvii ottaa vain toisesta sieraimesta ja mietin voiko tosiaan olla paikkakunta kohtaisia eroja? 

Ihanaa viikonloppua ♥

12 Comments
Previous Post
2.10.2020
Next Post
2.10.2020

12 Comments

  • Tiina

    Multa on otettu kaksi kertaa koronatesti eikä erityisesti koskenut. Kurjalta kyllä tuntui. Mutta varmasti riippuu niin nenän rakenteesta kuin näytteen ottajasta, miten kurjalta tuo tuntuu. Sanoisin että nielunäyte on paljon kurjempi kokemus. Minä ja poika on oltu 2 viikkoa flunssaisia ja eilen saatiin diagnoosiksi myös angiina. Pitkä tarina mutta harmi kun tällä hetkellä aina epäillään koronaa eikä välttämättä tutkita muuten. Onneksi lopulta päästiin sellaisen hoitajan luo, joka tutki muutenkin ja saatiin nyt lääkkeet. Streptokokki a:n aiheuttama angiina on todella tärkeää hoitaa, ettei tule vakavia jälkitauteja ja vaatii aina antibiootit.

    • Marjut

      Kiitos kommentistasi <3 Tosi kurja, että sielläkin jouduttu käymään testeissä ja ootte kipeenä kans :/ Mä soitin kans seuraavana päivänä uudelleen lääkärille, että uskon mulla olevan angiina (aikanaan ollu niin monesti, että meinattu risat leikata) ja onneksi pääsin ja sain antibiootit. Hyvä, että tekin saitte ja varmasti pian helpottaa <3 Tuttavalle oli meinannu käydä huonosti just yhtäkkisen streptokokin takia. Ei siis aihetta pelleillä! Ihanaa syksyä ja paranemisia <3

  • Henriikka

    En oo ennen kuullutkaan että molemmista sieraimista otettaisiin. . Turussa ainakin otetaan vain toisesta! Omalla kohdallani ei onneksi sattunut, lähinnä tuntui epämiellyttävältä. Toisaalta taas itselläni oli vain kuume jonka takia testiin jouduin. Voisin kuvitella että jos on kova flunssa/nuha ja limakalvot muutenkin turvonneet/herkät niin veisi kyllä kipeää

    • Marjut

      Kiitos kommentistasi! Siis tuntuu kyllä nyt, että oon salee ainut keneltä otettu molemmilta puolilta… Mahdollisella ens kerralla en suostu kuin toiseen puoleen vain! Onneksi oot selvinnyt helpommalla.

  • Sanna

    Hei kenen maalaama on tuo taulu?

    • Marjut

      Taulun on maalannut ystäväni Mia ja hänen yritys on Mialiv <3 Suosittelen tutustumaan!

  • Tanja

    Hoitaja on ensin mitannut kasvojen vierestä tikun kanssa, että pää on oikeassa asennossa testin ottoon, ja sitten melkoisen nopeasti nenään erittäin syvälle tikun työntänyt, pyöräyttänyt ja ottanut pois. Ei juuri tunnu miltään, kaksi kertaa oon nyt käynyt. Ja toisesta sieraimesta vain, niin se kuuluisi tehdä. Rippuu varmaan paljon näytteenottajan kokemuksesta ja nenän rakenteesta, miltä tuntuu ja onnistuuko noin helposti. Mä olin onnekas vissiin kun meni niin helposti.

    • Marjut

      Kiitos kommentistasi! Kuulostaa siltä, että mulla on mennyt se näytteenotto ihan ketuilleen siis. Tiedän ainakin mahdollisesti ensi kertaa varten miten pitäisi toimia.. Onneksi sä selvisit noin vähällä <3

  • MirvaAnnaMarian

    Siis häh, miksi ne ottaa sen kahdesta sieraimesta? 😀

    Kaikki koronatestit pk-seudulla joissa mä tai tuttu on käynyt, on ainakin otettu vain toisesta. Mitä ihmettä?!

    Oli aivan hirveä, ihan samankaltainen kokemus mullakin. Nieluviljelyt ja verinäytteet ei tunnu siihen verrattuna missään.

    • Marjut

      No sitä mäkin oon miettinyt?! Tuntuu, että oon tyyliin ainut keneltä otettu molemmista!! Ja siis niin hirveä kokemus, että vieläkin puistattaa. Jos tulee vielä seuraava kerta niin sitten kyllä suostun ottamaan vaan toiselta puolelta. Puuh! Toivotaan ettei.

  • johan sun

    Hieno maalaus!!

    • Marjut

      Kiitos 🙂 Maalaus on ihanan MiaLiv maalaama <3 Suosittelen tutustumaan!

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts