Lifestyle travel

Vuokatti – mikä ihana lomakohde

Vuokatti on vienyt kyllä meidän perheen sydämen! Me ollaan tämän vuoden puolella lomailtu jo kahteen otteeseen Vuokatissa, koska siellä on mun työpaikan mökki, jota ollaan vuokrattu. Ensimmäisen kerran oltiin siellä viidestään viettämässä uutta vuotta ja kaksi viikkoa sitten oltiin kaksin Peten kanssa. Mökki sijaitsee aivan Vuokatinrinteiden kyljessä, joten lokaatio ei voisi olla parempi. Vuokatti ei ole aiemmin ollut tuttu muuten kuin laskettelukeskuksen osalta. Koskaan aiemmin ei oltu siellä käyty, joten on ollut huippua tutustua Vuokattiin yhdessä. Näiden kahden kerran käynnin jälkeen tuntuu sinne muodostuneen jo jonkinlaisen siteen ♥

Uuden vuoden reissu

Me oltiin tosiaan ekalla kerralla tyttöjen kanssa reissussa tiistaista sunnuntaihin. Meidän piti alunperin lähteä jo tiistaina päivällä ajamaan, mutta erinäisistä syistä johtuen päästiin lähtemään vasta ennen neljää. Matkalla me Peten kanssa päädyttiin yöpymään Hankasalmella Revontulessa, jossa kesällä jo kävimme. Ei haluttu ajaa pimeässä lumisateessa puoleen yöhön asti, joten parempi oli ottaa stoppi välille. Nopea dinneri, takka päälle, hetki oleilua ja sitten nukkumaan. Aamulla syötiin mökissä aamupala ja sitten heti lähdettiin jatkamaan matkaa. Mulla ei tosiaan ollut erikseen lomaa vaan tein autosta käsin osan päivää töitä ja loput periltä mökistä. Olin ottanut mukaan sellaisen aamiaistarjottimen, joka oli mulla sylissä ja läppäri sen päällä. Työnteko onnistui todella hyvin ja mun ollessa kuulokkeet korvilla tytöt sai höpistä rauhassa. Perille päästyämme mökki oli vielä hienompi kuin kuvista ensin päättelimme. Mökki ei ole iso, mutta ihanan kotoisa ja söpö. Alhaalla on keittiö, olohuone ja kylpyhuone saunalla. Yläkerrassa on iso parvi usealla sängyllä, jossa kaikki nukuttiin. Meille oli pääasia, että päästiin reissuun ja tytöt sai toivomaansa lunta! Me käytiin heti ekana iltana testaamassa Vuokatinrinteiden pulkkamäki ja nähtiin samalla laskettelukeskusta. Uudenvuoden aattoiltana käytiin isommassa pulkkamäessä, saunottiin ja ammuttiin raketteja. Perjantai päivänä me mentiin Vuokatti Safariksen huskytilalle, jossa päästiin huskysafarin kyytiin sekä myös itse ajamaan. Oli mielettömän hieno kokemus itse ajaa Minean istuessa reessä! Ajamisen jälkeen paistettiin makkaraa ja saatiin silittää huskeja. Suosittelen suuresti, jos käytte Vuokatissa! Oli ihana huomata miten hyvää huolta koirista pidetään heillä ja miten sitoutunutta porukkaa siellä on töissä. Huskien jälkeen syötiin mökillä ja illalla vuokrattiin tytöille suksipaketit, jolloin tytöt lasketteli ensimmäistä kertaa elämässään. Kaikki innostui siitä kovasti ja kaikilla meni laskut todella hienosti. Mahtavaa miten nopeasti lapset oppii! Meidän oli tosiaan tarkoitus alunperin lähteä ajamaan kotiin jo lauantaina, mutta päädyttiin majoittumaan yhdeksi yöksi vielä Hotelli Vuokattiin. Yövyttiin heidän tyylikkäässä suitessa, joka sijaisti luhtitalossa. Suitessa oli iso ruokailu, – olohuone – keittiötila, kaksi makuuhuonetta, sauna ja parveke.  Mietittiin, että kun täällä kerta jo ollaan – niin miksei jäätäisi vielä? Tytöt toivoi myös pääsevänsä uudestaan laskemaan rinteeseen niin mentiin sitten silloin lauantaina uudestaan. Laskettelun jälkeen tytöt oli innoissaan naisten saunavuorosta hotellin Honkalinna saunassa. Heillä oli uima-altaaseen tehty avanto, jonne uskaltauduin melkein 20v jälkeen menemään kahdesti! Mieletön fiilis ja parasta oli, kun tytöt kannusti vieressä Täytyy ottaa tästä tavaksi käydä avannossa, kun olin siitä pidempään jo haaveillut. Sunnuntaiaamuna haettiin aamupala huoneeseen, jonka jälkeen lähdettiin ajamaan kotia kohti. Oli aivan ihana reissu ja tytöt toivoi pian pääsevänsä takaisin ♥

Viikolta tuntunut miniloma

Mökille tuli peruutus toissa viikon maanantaina ja huikkaisin siitä vain Petelle enempää asiaa ajattelematta. Siihen Pete tokaisi, että me lähdetään laita viestiä! Olin, että ai oikeesti vai? Hän tokaisi, että me lähdetään nyt nauttimaan reissusta kaksin ja otetaan rennosti. Eipä siihen mulla ollut vastaväitteitä ja niin me lähdettiin heti perjantaiaamuna ajamaan kohti Vuokattia. Mä hoidin jälleen mun työt auton etätoimistosta ja Pete hoiti ajamisen. Oltiin kuuden aikaan perillä käytyämme matkalla kaupassa. Ilta meni ruokaa ja loppuja töitä tehden. Lauantaiaamuksi oltiin sovittu Vuokatti Safariksen kautta moottorikelkan vuokraus. Pete oli tuota odottanut jo ekasta kerrasta lähtien, joten oli huikeaa päästä kelkkailemaan kaksin. Ajettiin merkittyä kelkkareittiä pitkin ja hitsi miten upeiden maisemien keskellä me saatiin ajaa. Ihailin lumen peitossa olevia puita, auringon laskua ja nautin vauhdin hurmasta. Ajettiin reitin päässä olevaan kahvila Rekikestiin kahville. Ihana paikka, suussa sulavat herkut ja söpöt koirat!
Sieltä ajettiin kurkkaamaan toinen kahvila Heikkilän tila, josta ajettiin takaisin. Rohkaistuin itsekin ajamaan ja kuinka huikeaa oli ajaa jäällä Peten istuessa kyydissä! Mieletön kokemus sanon minä! Illalla päädyttiin vielä vuokraamaan suksipaketit ja lähdettiin rinteeseen. Mun viime laskettelu ulottuu laskettelurippileirille, joten siitä oli hetki aikaa 😀 Aloitin ensin lasten mäestä, koska halusin aloittaa oikeasti varovaisesti ja rauhassa. Noh, niinhän siinä kävi, että laskin 4 kertaa lasten mäestä, jonka jälkeen siirryttiin hieman isompaan mäkeen muutaman laskun verran. Ja lopuksi oltiinkin jo lähes huipulla, josta kyllä hieman jänskätti laskea alas. Luulin meidän ensin menevän ankkurihissillä pienempään mäkeen, mutta kumpikaan ei tiennyt sen menevän niin korkealle, haha! Pakko todeta, että olin todella ylpeä itsestäni sillä en kaatunut kertaakaan ja laskut sujui yllättävän hyvin! Illalla tehtiin ruokaa, saunottiin ja mentiin hyvissä ajoin nukkumaan. Sunnuntaina oltiin koko päivä rinteessä ja hitsi oli siistiä! Mietin vain miksen ollut aiemmin lasketellut ja tästä todellakin tulevan niin mun juttu. Katsoin jo omien suksien hankkimista ja tähän saa antaa vinkkejä, jos löytyy?
Maanantaiaamuna me lähdettiin jo 8 aikaan ajamaan kotia kohti, mun tehdessä töitä jälleen läppäri sylissä. Oli ihana huomata miten muutaman päivän reissun saa tuntumaan viikolta, jolloin irtiotto arjesta on todellakin onnistunut ♥ Lähdetään kyllä heti takaisin, kun vain mahdollisuus tulee!

Jos vielä mietitte hiihtoloma kohdetta niin ota suunnaksi Vuokatti ♥

Ootteko te käyneet Vuokatissa? 

3 Comments
Previous Post
25.1.2021
Next Post
25.1.2021

3 Comments

 • GoEdit

  Kiitos hyvin kirjoitetusta viestistä!

  • Marjut

   Kiitos, mukava kuulla 🙂

 • motionH HennaElisabet

  Moi! Aivan ihana kuvaus Vuokatin lomastanne. Meidänkin perhe on käynyt siellä, mutta enimmäkseen kesäisin, koska olemme Lapista ja talvella tulee oltua Lapin kohteissa tai ulkomailla. Olen myös itse ollut Vuokatissa viikon ennalta estävässä kuntoutuksessa, liikuntaan kyllä mitä parhain mesta. Nyt kyllä tuli innostus kokeilla talvilomailuakin. Miten ajattelisit hintatason talvella Lapin lomaan tai ulkomaan lomaan verrattuna?

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Seuraa minua!