DECOR

Makuuhuoneeseen saatiin lisää säilytystilaa Liukuovitukku vaatekaapilla

Mainos: Liukuovitukku 

Olen tuskaillut jo aiemmin teille sitä miten vähän säilytystilaa meidän kodissa on. Eteisessä ei ollut yhtäkään vaatekaappia ja meidän makuuhuoneessa on kolme kapeaa kaappia, joista yksi siivouskaappi. Niinpä voitte kuvitella kuinka ahdasta säilytyksen suhteen meillä on ollut nyt viidestään asuessa. Pohdittiin pitkään millainen säilytysratkaisu olisi kätevin ja paras toteuttaa. Käytiin eri vaihtoehtoja läpi lipastoista lähtien, mutta todettiin, ettei sellainen riittäisi lisänä mun ja Peten vaatteille. Lopulta me alettiin miettimään ihan kunnon vaatekaappia ja silloin tutustuttiin yritykseen nimeltä Liukuovitukku. Kyseessä on suomalainen perheyritys, joka täytti viime kuussa 30 vuotta. Liukuovitukun showroom sijaitsee ihan lähellä tuossa Helsingin Konalassa, joten käytiin ihan aluksi tutustumassa valikoimaan siellä.

Vaatekaapin koon valinta

Lähdettiin liikkeelle siitä, että mietittiin asiakaspalvelijan kanssa millaiseen tilaan ja käyttöön vaatekaapin olisi tarkoitus tulla. On hyvä olla tilan mitat tiedossa jo suunnittelu vaiheessa, jotta saadaan hahmotettua sopivan kokoinen kaappi. Meidän makuuhuoneeseen ei olisi käynyt mikään muu vaihtoehto kuin liukuovellinen vaatekaappi, koska tilaa ei ollut paljoa käytössä. Eikä missään tapauksessa ovellinen kaapi ollut mahdollinen kapean tilan vuoksi. Haluttiin kuitenkin maksimoida huoneen korkeutta, joten tarkoitus oli hankkia korkeampi kaappi, joka ei olisi liian syvä. Onneksi Liukuovitukusta on mahdollista tilata omien mittojen mukainen vaatekaappi, jolloin saadaan jokaiseen tilaan sopivat kaapit. Asiakaspalvelijan ammattitaidolla saatiin valittua meille sopivan kokoinen vaatekaappi, jonka mitat ovat 1100cm leveys, 2200cm korkeus ja syvyys 56,6cm. Haluttiin olla varmoja siitä, että kaappi on riittävän syvä henkareille eikä ne menisi kaapissa vinoon tai mahtuisi kunnolla.

Vaatekaappi tai muu tila on mahdollista tehdä tarpeen mukaan myös esim. rappusten alle pelkkien liukuovien ansiosta. Tai vaihtaa vanhan kaapin ovien tilalle liukuovet.

Sävyt ja materiaalit

Sitten seuraavaksi mietittiin sävyä ja materiaalia. Ja niitähän riitti vaikka millä mitalla valikoiman ollessa todella laaja. Erikseen voi valita kaapin kehysten ja levyjen sävyn. Ajatuksena oli valita vaalea vaatekaappi, koska en haluaisi sen vievän huomiota värillään makuuhuoneen muusta ilmeestä. Vaalea sopisi varmemmin kaiken kanssa tässä kodissa ja myös myöhemmin. Ihailin useita eri sävyjä ja pohdittiin myös kovasti harmahtavaa vaihtoehtoa. Päätöstä ei tehty heti vaan otimme levyjen lemppari sävyistä mallipalat kotiin mukaan, jotta saatiin rauhassa mallailla eri vaihtoehdot. Joka paikassa, kun on omanlainen valaistus niin sekin vaikuttaa sävyihin eri tavalla. Suosittelen kyllä aina ottamaan mallipalat kotiin mukaan oli sitten kyse maalisävystä tai verhokankaasta. Ja mallipaloja on tilattavissa kotiin myös verkkokaupasta. Mutta se mitä me tiedettiin etukäteen oli valita peililliset liukuovet vaatekaappiin. Meiltä ei löydy ollenkaan kokovartalopeiliä niin saataisiin sellainenkin samalla. Lisäksi koen, että peilillä saatiin huoneen ilmettä avarammaksi eikä vaatekaappi tuntuisi mitenkään ahtaalta. Peilejä löytyy niin harmaana, pronssisena kuin kirkkaina, jotka valittiin meille oviin. Mikäli ei haluaisi peiliä niin silloin voisi ovet valita eri sävyisistä laseista. Rungossa ja hyllylevyissä päädyttiin lopulta White Wood sävyyn, jossa valkoisella pohjalla on kauniisti viilut esillä. Tykkäsin myös betonin sävystä sekä lehtikuusesta, jota mietittiin yhtenä vaihtoehtona. Vaatekaapin kehykset olisi voinut valita, jopa neljästä eri väristä. Valittiin siroin valkoinen kehys, jolloin myös peilipintaa jäi eniten esille.

Vaatekaapin sisäosat

Tarkoitus oli, että Pete ottaa käyttöönsä makuuhuoneessa olevat kaapit ja minä tämän uuden vaatekaapin. Niinpä suunnittelin sen täysin omaa käyttöäni varten. Puolet kaapista tulisi olemaan tankoa ja puolet hyllyjä. Tangot halusin kahteen kerrokseen, jotta saisin kaiken mahdollisen hyödyn irti. Oon laiska silittämään vaatteita niin haluan, että vaatteet pysyy sileänä, jolloin henkarisäilytys on parempi. Lisäksi halusin hyllyjen alimmaiseksi ulosvedettävät rullakorit, joihin laitoin alusvaatteet ja sukat. Mun koruille kaipasin myös oman laatikon, jolloin ne on helppo laittaa pukeutumisen yhteydessä. Ja ne myös pysyy piilossa pieniltä sormilta eikä mene hukkaan 😉 Korulaatikon alle halusin syvemmän laatikon, johon laitoin yövaatteita. Molemmat laatikot ovat kiinni työnnettäessä hidastavia eikä kolahda paikoilleen.

Vaatekaapin kokoaminen

Vaatekaappi toimitettiin kotiin ja me koottiin se Peten kanssa. Mukana tulleiden ohjeiden mukaan oli helppo koota vaatekaappi suoraan paikoilleen. Kaikki kokoamisvaiheet oli selitetty niin, että ne on helppo ymmärtää eikä aiempaa kokemusta tarvitse olla. Mukana tulee myös tarvittavat kiinnitystarvikkeet, joten niillä pärjää hyvin, jos itsellä ei ole. Liukuovitukku verkkokaupasta saa nyt myös tilattua asennuksen ja mittaustyön Helsingin seudulle. Eli tarvittaessa kaiken saa hoidettua myös valmiiksi asennettuna! Liukuovitukku avasi helmikuussa alan ensimmäisen miehittämättömän Showroomin Kauppakeskus Ristikkoon. Showroom on asiakkaiden vapaassa käytössä aina kun kauppakeskus on avoinna, joten sinne voi mennä rauhassa tutustumaan oman aikataulun puitteissa.

Ja hei pakko vielä vinkata, että jos oot haaveillut mun tavoin lasisista tilanjakajista niin myös sellaiset löydät Liukuovitukusta!

Oon ollut kyllä todella tyytyväinen vaatekaappiin ja edelleen hehkutan noita peiliovia, joista tykkään tosi paljon!

Iso suositus Liukuovitukun laadulle sekä palvelulle!

Mitäs tykkäätte? 

Ei kommentteja
Previous Post
21.5.2021
Next Post
21.5.2021

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts