DECOR

Keittiö sai uuden ilmeen helposti ja edullisesti!

Siis voitteko uskoa, että meidän keittiö näyttää nyt tältä? Kaksi vuotta siihen meni, että sain aikaiseksi tämän muutoksen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Oon mielettömän tyytyväinen tähän lopputulokseen! Moni on somessa viime aikoina päivittänyt keittiön ilmettä DC-fix muoveilla ja päätin pari viikkoa sitten tehdä saman. Ja siis mähän kysyin jo sillon tähän asuntoon muuttaessa saisinko vaihtaa tasot, mutta takuujuttujen takia se ei onnistunut. Nyt kuitenkin koin huomattavasti helpommaksi laittaa DC-fix muovin tasojen päälle. Tai siis Pete ne suurimmaksi osaksi laittoi ja itse olin valvomassa koko hommaa, haha! Valitsin tämän kauniin ruskeanharmaan marmorikuvion, joka sopii täydellisesti meidän sisustukseen. Olin nähnyt tuon vain yhdellä somessa tämän vastaavan kuvion, mutta tiesin sen sopivan meille. Tämä DC-fixaus on todella nopea ja oikeasti edullinen vaihtoehto saada kokonaan uusi ilme esim. juurikin keittiön tasoille.

Tarvikkeet tasoihin; 

-DC-fix muovi (varaa riittävän monta rullaa, meillä meni 2 rullaa)

-terävä veitsi 

-tapettilasta (tai muu vastaava lasta)

Kustannus yhteensä alle 30 euroa ja veitsi löytyi valmiiksi.

Työvaiheet

Ensin tyhjennettiin pinnat. Sitten pyyhittiin kahteen otteeseen pesuaineella ja rätillä pinnat. On tärkeä saada pinnat puhtaiksi rasvatahroista, jotta muovi tarttuu tasoon kiinni. Seuraavaksi kuivattiin talouspaperilla tasot kuivaksi. Saarekkeen tasossa me ujutettiin muovi jääkaapin päässä sinne tason ja seinän väliin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen. Sitten vain pikkuhiljaa isolla lastalla vedettiin noin 10cm kerralla eteenpäin. Täytyy vain olla todella tarkkana ettei muoviin jää ilmakuplia. Olin itse se valvoja tässä asiassa ja selvittiin todella hyvin ilman kuplien muodostumista ison tason kanssa.

Lieden puoleinen taso olikin hieman haastava. Parhaimman lopputuloksen olisi saanut irrottamalla altaan kokonaan, mutta se olisi ollut työläs hanan takia. Tuohon taidettiin laittaa 5 eri kokoista palaa, jotta saatiin paras lopputulos. Onneksi kuvio antaa myöden ettei näy kuin todella läheltä katsottuna nuo sauma kohdat.

Vetimet

Halusin ehdottomasti samalla vaihtaa myös keittiö kaappien vetimet. Toki pelkkä vetimien vaihto on myös vielä nopeampi tapa saada uusi ilme mihin tahansa. Ihastuin näihin Calypso vetimiin (tuotteista saatu alennus), jotka löysin Kaunis koti verkkokaupasta. Sävy oli livenä keskiosasta hieman ruusukultainen, mutta ei ollenkaan häiritsevä tai olisi huomattavissa. Vetimet ovat todella kauniit, sirot ja sopivat tason kanssa loistavasti. Nappaan vetimet sitten aikanaan mukaani seuraavaan kotiin ja vaihdan edelliset takaisin.

Tässä vielä ennen kuva, jossa näette miten tummat nuo tasot aiemmin oli. Varmistelin etukäteen useammalta tyypiltä, jotka näitä oli laittanut miten muovin saisi parhaiten aikanaan irti. Kuulemma pitäisi lähteä ihan repimällä, mutta sitä en toki vielä ole testannut eli se jää sitten nähtäväksi. Jotain konsteja taisi lisäksi olla, jos ei repimällä lähde.

Jotenkin sitä tekee mieli enemmän kokkailla ja viettää täällä aikaa, kun keittiö on näin kaunis! Ja myös kuvia tulee jatkossa enemmän myös keittiön osalta. Niin iloinen tästä muutoksesta!

Mitäs tykkäätte muutoksesta? Onko joku muu kokeillut samaa?

Ei kommentteja
Previous Post
22.2.2022
Next Post
22.2.2022

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts

Instagram

Instagram did not return a 200.

Seuraa minua!