DECOR

Maalausprojektin toteutus ja lopputulos – Tikkurila kanssa

 

Kaupallinen yhteistyö Tikkurila

Maalausurakka on nyt ohi ja vihdoin pääsette näkemään lopputuloksen! Kerroin teille jo aiemmin maalausprojektin suunnittelu -postauksessa siitä miten olin haaveillut murretuista greigen sävyistä jo vanhassa kodissa. Valitut Tikkurila Kashmir X485  ja Myötätuuli G486 ovat todella kauniit ja just oikean sävyiset tänne. Oonkin todella iloinen tästä koko projektista, koska lopputulos on ihan mieletön! Täytyy sanoa, että ensimmäisen seinän kohdalla oli hieman haasteita, mutta lopputulema kaikissa seinissä on hyvä ja hei, tekemällä sitä oppii!

Mitkä maalit valitsin ja miksi?

Valitut Tikkurilan Kashmir X485 ja Myötätuuli G486 ovat tosiaan uudistetuneesta Tikkurilan Tunne Väri -kartasta. Värikartasta löytyy yli 200 upeaa sävyä! Moni teistä varmaan tietää, että maaleja on olemassa moniin eri tiloihin ja tarkoituksiin, joten on siis syytä valita oikeat maalit oikeaan kohteeseen, kuten pitääkö pintaa pyyhkiä? Miten tilaa käytetään? Tämä tulee ottaa huomioon maalia valitessa, jota ei sitten myöhemmin tule yllätyksiä. Halusin nimenomaan täyshimmeän maalin ja mulle suositeltiin uudistunutta Tikkurilan Harmony sisustusmaalia, joka jättää kauniin sametinhimmeän pinnan. Parasta on, että uusi laatu kestää erinomaisesti kulutusta eikä pintaan ei tartu sormenjälkiä. Tikkurilan maalit ovat turvallisia ja testattuja, joten niitä voi käyttää huoletta missä tilassa tahansa. Ruokailu/olohuonetilaan valitsin siis tämän Tikkurilan Harmony sisustusmaalin, joka luo hienostuneen sametinhimmeän pinnan. Täyshimmeä Tikkurilan Harmony sisustusmaali häivyttää pinnan pienet epätasaisuudet, joten sekin on hyvä ominaisuus tässä maalissa. En halunnut seinäpinnoista yhtään kiiltävää pintaa. Minean huoneeseen taas sitten valitsin allergiaystävällisen Tikkurilan Joker sisustusmaalin, joka on turvallinen, vähäpäästöinen ja hajuton sisustusmaalien klassikko. Tikkkurilan Joker sisustusmaalin jäljestä tulee hillityn himmeä. Joker sisustusmaalilla on M1, Joutsenmerkki, EU-kukka sekä Allergia- ja astmaliiton yhteistyötunnus. Parempaa maalia ei siis lastenhuoneeseen voisi valita!

Maalauksen esivalmistelut

Aloitin maalaamisen Minean huoneesta sillä ajatuksella, että se on vähiten näkyvissä oleva seinä, jos menisi ihan ketuilleen, haha 😀 Oon tosiaan maalannu vain muutaman kerran ennen tätä projektia ja kieltämättä vähän jännitti minkälainen lopputulos tulisi olemaan, kun yksin pitäisi pärjätä. No ei se auttanut kuin aloittaa ja onneksi Tikkurilan Maalilinja sekä Chat-palvelu auttavat kaikissa maalaukseen liittyvissä asioissa. Sieltä sain näppärsti apua valitessani oikeat tarvikkeet ja selkät työohjeet maalauksen aloittamiseen. Lisäksi Tikkurilan verkkosivuilta löydät loistavia ohjeita erilaisten pintojen maalaamiseen.  Ennen kuin aloittaa maalauksen niin on hyvä käydä kaikki tarvikkeet läpi, jottei kesken kaiken tule yllätyksiä.

Tarvikkeet; 

Iso ja pieni tela + varret niihin

Pieni pensseli 

Jatkovarsi 

Kaukalo 

Maalarinteippiä (ohutta & paksumpaa) 

Suojauspaperia

(kumihanskat)

Joka huoneessa aloitin maalauksen siirtämällä huonekalut ja kaikki tavarat + maton toiselle puolelle huonetta. Teippasin ohuemmalla maalarinteipillä katon rajan, listan ja sivuseinät. Minean huoneessa tuo teippaus ei mennyt ihan järkevimmin nyt jälkeen päin ajatellessa, mutta siitä oppineena kaksi muuta seinää meni sen osalta loistavasti. Kannattaa siis vetää teippi yhtenäisesti koko pituudeltaan eikä katkoa välissä (kuten ensin tein). Sitten suojataan pistorasiat ja katkaisijat riittävän hyvin ettei maali valu mistään teipin raosta. Kattoa tajusin suojata kunnolla vasta vikassa seinässä, mutta onneksi ei suurempia vahinkoja sattunut. Lattian suojasin paperilla koko seinän leveydeltä ja teippiä vedin myös vieressä kulkeviin putkiin ja patteriin ihan vain varmuuden vuoksi. Ja hyvä niin! Ruokailu/olohuoneessa päädyin laittamaan ohuen teipin ihan seinän reunaan sekä katon rajassa sama juttu. Näin valkoinen maali jää ikään kuin kehystämään seinää ja ite ainakin tykkään enemmän lopputuloksesta noin.

Maalaus

Minean huoneen osalta maalaus ei mennyt heti ihan nappiin ja se tosiaan jouduttiin maalaamaan peräti neljä kertaa. Syykin siihen löytyi ja se oli vääränlainen tela, joka ei ottanut itseensä tarpeeksi maalia vaan jäi paikoin kuivaksi. Lisäksi olin ottanut maalia liian vähän telaan, joten parin kerroksen jälkeen jälki oli osittain raidallinen. Neljännen kerran jälkeen seinä oli jo onneksi parempi ja tela lähti kyllä vaihtoon.Normaalisti maalatessa vaalealla Harmony/Joker sisustusmaalilla 1-2 maalauskertaa riittää. Sain kuulla, että telan nukan pituus vaikuttaa paljon maalaukseen ja maalaus jälkeen. Eli mitä pidempi nukka niin sen isompaa kuviota tela jättää seinään ja tela myös imee itseensä enemmän maalia, joten lopputulos on pehmeämpi ja kaikin puolin parempi. Vaihdoin tosiaan kahteen muuhun seinään pidempi nukkaisemman telan ja ne maalaisin vain kahteen kertaan. Teipit kannattaa irrottaa hyvinkin pian viimeisen kerroksen jälkeen jottei maali lähde teippiä irrottaessa halkeamaan. Minean huoneessa parissa kohdassa kävi näin, koska teipit joutuivat olla yön yli seinässä. Onneksi mitään suurempaa vahinkoa ei käynyt 🙂

Lopputulos

Ja tässä sitten näette lopputulokset vihdoin! Oon ihan super iloinen siitä miten onnistuin alun haasteista huolimatta ja lopputulos on näin onnistunut. Minean huoneessa Tikkurila Kashmir X485 sävy on kaunis ja pehmentää muuten vaaleaa huonetta. Suosikkini on kuitenkin tämä Tikkurila Myötätuuli G486, joka on just se täydellinen greige, jota lähdin hakemaan! Ihan mielettömän kaunis sävy, joka luo harmonisen tunnelman ja sopii tilaan sekä sisustukseen loistavasti. Ihan lemppari sävy ♥ En tiennyt aiemmin, että Tunne Väri -kartan sävyt toistuu seinässä kaikissa valaistusolosuhteissa juuri samanlaisena kuin värilastussa, kun se on sävytetty nimenomaan Tikkurilan sisäseinämaaleihin. Eli värilastuun voi luottaa 100%:sesti!

Opin maalauksesta paljon ja nyt on itsevarmempi olo seuraavien maalausprojektien osalta, jes hyvä minä! Eli hyvillä ohjeilla kuka vain osaa maalata, joten rohkeasti vain suunnittelemaan päässä hautuneita ideoita 😉

Mitäs pidätte lopputuloksista? ♥

Lisää maalausideoita löytyy Tikkurilan verkkosivuilta!

6 Comments
Previous Post
12.4.2020
Next Post
12.4.2020

6 Comments

 • Minna

  Ompa tosiaan iso muutos, vaikka väri ei muuttunut paljoa. Edelleen valoisaa ja vaaleaa. Erityisesti ihailin tuota olohuone/ ruokailutilan seinää. Paljon kodikkaampi nyt kuin täysin valkoisena. Onko väri mielestäsi enemmän ruskea vai harmaa ?

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi <3 Muutos on todellakin valtava, vaikka kuten sanoit väri ei muuttunut radikaalisti. Tässä sen huomaa, että pienelläkin värimuutoksella saa paljon aikaan ja se muuttaa tunnelmaa valtavasti! Oon erittäin ihastunut etenkin just Myötätuulen sävyyn <3 Se on just sellanen sävy kuin tähän tilaan halusinkin! Sävy on pehmeä beige, jos näin voisin sitä kuvailla? Eli ennemmin kyllä beige kuin harmaa mun mielestä!

 • Niina

  Hyvältä näyttää! 🙂 Sellainen kiinnostaisi, että asutko vuokralla vai omassa? Jos asut vuokralla, niin saitko luvan vuokranantajalta maalaukseen? Ja pitääkö muuttaessa maalata seinä takaisin alkuperäiseksi? Itse asun vuokralla ja kauheasti tekisi mieli maalata, mutta jotenkin ajattelen ettei vuokra-asunnon seiniä yleensä anneta maalata.

  • Marjut

   Moikka Niina! Kiva, kun kysyit asiasta 🙂 Ja asun siis vuokralla ison firman omistamassa taloyhtiössä ja sain luvan maalaukseen, mutta juurikin sillä ehdolla, että maalaan aikanaan seinät takaisin valkoiseksi. En kokenut sitä ongelmaksi, koska tässä on kuitenkin tarkoitus asua pidemmän aikaa. Ja kyllä yleensä yksityiset vuokranantajat antaa helpommin, joten rohkeasti vain kysyt 😉

 • Kerttu

  Ompa erittäin tyylikäs lopputulos ja kaunis sisustus. Olen tarkkaillut kodimme lähelle tapahtuvan sillan maalausta ja tämä on kyllä myös mielenkiintoisen näköistä puuhaa. Minulta ei onnistu edes seinän maalaaminen, jostain syystä tulos ei koskaan ole tasainen, vaikka olen monesti yrittänytkin.

  • Marjut

   Kiitos Kerttu kommentistasi 🙂 Kiva, että pidät lopputuloksesta yhtä paljon kuin minä! Täytyy sanoa, että oon aikaansaannoksestani todella ylpeä ja tuntuu hyvältä, kun tietää yksinkin pystyvänsä asioihin 😉 Ihanaa juhannusta <3

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Seuraa minua!