food foodlover jogurtti-mustikkapiirakka leivonta Oma elämä piirakka ruoka

Viikonlopun samettinen herkku

Iloista perjantai-iltaa! Innostuin eilen leipomaan viikonlopun kunniaksi pienen piirakan 🙂

Kaupasta lähti mukaani raparperiä ja mustikoita, joista piirakkaan ensin päätyi mustikat. Kurkkasin nopsasti kaupassa ollessani puhelimesta nopeaa piirakkaohjetta ja Valion sivuilta löytyi useampikin houkutteleva vaihtoehto. Päädyin nyt ensin kokeilemaan tätä samettista Jogurtti-mustikkapiirakkaa.

Maku oli nimensä mukainen ja samettisuus yhdistettynä vaniljakastikkeeseen oli ihan bueno! Tässä ohjetta, jos te innostutte myös 😉

Valmistusaineet

Pohja

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dlValio Oivariini® juoksevaa
2 munaa
1 dl Valio A+™ vaniljajogurttia laktoositon
¾ tlsitruunankuorta (laitoin kardemumma maustetta)

Täyte

200 g (3 – 4 dl) mustikoita
( 1 rkl perunajauhoja )
1 muna
2 dl Valio A+ vaniljajogurttia laktoositon
½ dlsokeria

Valmistusohje

Sekoita kulhossa kuivat aineet.
Lisää Oivariini, munat ja jogurtti.
Mausta sitruunankuorella (pese ensin sitruuna kuumalla vedellä, raasta ohut pintakuori) tai hienonnetulla kardemummalla. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina uunivuokaan (Ø 27 – 30 cm). Levitä löysähkö taikina pohjalle ja ylös vuoan reunoille.
Ripota marjat pohjataikinalle. Jos käytät pakastemustikoita tai vetisiä mustikoita, sekoita marjoihin ensin 1 rkl perunajauhoja. Laita marjoja enemmän reunoille kuin keskelle, näin pohja kypsyy myös keskeltä.
Yhdistä muna, jogurtti ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle.
Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 25 – 30 min tai kunnes kypsä.
Tarjoa jäähtyneenä.

Kivaa viikonloppua <3

– Marjut –

2 Comments
Previous Post
10.6.2016
Next Post
10.6.2016

2 Comments

  • Taivaldeco

    Voi mitä kuvia, vesikielellä katselen, nam.

  • Aurinkokujalla

    Tuota vois kokeilla gluteenittomana.
    Osallistu kastehelmi tarjoilu lautasen arvontaan mun blogissa.

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts