rintasyöpä

Vuosikontrolli tulokset & kuulumiset

Tähän viikkoon on tuonut melkoista jännitystä alkuviikosta tehty vuosikontrolli ja loppuviikosta vuosikontrolli tulokset. Vaikka koitin pitää mielen rauhallisena kontrolliin mennessä oli mulla vatsa ihan sekaisin jännityksestä enkä saanut syötyä mitään ennen sitä. Mulla on 5 vuoden ajan kerran vuodessa kontrolli ja tämä oli nyt siis toinen vuosi jo. Ajatella miten nopeasti aika jälleen menee.

Vatsan TT-kuvaus

Ensin tehtiin tosiaan se vatsan TT-kuvaus, jossa makasin sängyssä ja se laite pyöri mun ympärillä. Itse kuvaus ei kestä 5 minuuttia kauempaa, vaikka se tuntuikin pidemmältä odottaessa. Inhottavinta siinä on se varjoaine, joka laitetaan kanyylin kautta. Oon ennenkin kertonut, että aineen laittaminen tuntuu kuumana aaltona kropan läpi. Ensin suussa maistuu ällöttävä ja sitten tuntuu, kuin pissa tulisi housuun.. Ei kiva siis! Selvisin kuitenkin ja sain vettä heti kuvauksen jälkeen niin sai sen kamalan maun pois suusta. 

Mammografia ja ultraääni

Hetken ehdin istahtaa ennenkuin toinen hoitaja pyysi toiseen huoneeseen. Ensin otettiin Mammografia ja varmasti kaikki kenelle se on tehty tietää kuinka inhottava tutkimus se on. Terveeseen rintaan sattui ihan järkyttävän paljon ja taisin hieman kyllä huutaa siinä myös.. Vaikka kipu oli ikävää niin itku tuli kuitenkin ihan muusta syystä. Jännitys laukesi ja muistoja tuli mieleen niin en pystynyt pitämään itkua sisällä. Onneksi oli ihana hoitaja, joka lohdutti ja sanoi kaiken olevan varmasti kunnossa. Silikonirinnan kuvaus ei onneksi sattunut juuri ollenkaan, kun ei sitä oikein saa edes puristettua siihen laitteeseen kunnolla. Huh ei siis mikään kiva tämäkään!

Siitä menin toiseen huoneeseen, jossa tehtiin ultraäänitutkimus. Odotin saavani mammografian vastauksen myös myöhemmin, mutta radiologin asutessa huoneeseen hän tokaisi kaiken olevan siinä kunnossa. Mikä helpotus ja taas tuli itku ♥ Radiologi kertoi, että varmistetaan tulos vielä ultralla ja arvaatte kuinka mua jännitti vielä siinä vaiheessa. Onneksi kaikki oli sielläkin hyvin ja ainut, että terveessä rinnassa oli tiivistynyttä rintakudosta, joka ei onneksi vaadi mitään toimenpiteitä. Taisi hän mainita myös jostain rakkulasta (kysta) , jota ei myöskään tarvitse mitenkään seurata,  Kaikki oli siis kunnossa ♥ Voitte uskoa mikä helpotus oli saada nuo tiedot, vaikka vielä jännitin vatsan kuvauksen vastausta yhtälailla.

Mulla oli lääkäriaika vielä erikseen seuraavana päivänä ja siellä sain onneksi kuulla, että vatsassa kaikki oli myös kunnossa. Luojan kiitos ♥ Samalla myös vahvistui, että mulle tehdään rinnankorjausleikkaus jo 12.11. eli ihan pian!! Ja siitä tuunkin kertomaan teille vielä erikseen ensi viikon aikana. Jännittää kyllä sekin jo aikamoisesti, mutta tiedän sen olevan ainut vaihtoehto mun tilanteessa. Palataan siis tähän myöhemmin!

Toivottavasti teidän Pyhäinpäivä viikonloppu on mennyt kivasti! Minea oli perjantaina mummulassa yötä ja mä kävin ihanassa bloggaajasiskojen pikkujouluissa, jotka järjestettiin Kontion hirsitalossa Espoon Laaksolahdessa. Lauantaina me haettiin neiti ja käytiin kaupassa tullessa kotiin. Ei mitään ihmeempää kuin kotona oloa halloween tunnelmissa ja leivottiin keksejä neidin kanssa. Tänään me oltiin Redissä katsomassa, kun Janne oli Föönin tuulitunnelissa lentämässä. Aika hauskan näköistä meininkiä ja Janne oli kyllä todella innoissaan kokemuksesta! Vinkiksi muuten tulevan Isänpäivälahjan osalta ♥ 

Ihanaa sunnuntai-itaa ja kiitos teidän tsempeistä ♥

Viime vuoden vuosikontrolli postauksen pääset lukemaan tästä.

10 Comments
Previous Post
3.11.2019
Next Post
3.11.2019

10 Comments

 • Sina

  Mahtavaa,että tuli hyviä uutisia.Ja sanos muuta se mammografia laite on niin inhottava.😶Ja itsekin ole useamman kerran itkenyt tässä prosessissa.Itkeminen on inhimillistä.🙂

  • Marjut

   Kiitos on kyllä helpottavaa <3 Ja se laite hitsi on ihan kamala! Onneksi ei ole joka päiväistä kokemusta 😀 Ihanaa joulunodotusta <3

 • Mirjami

  Täällä hoitopolku vasta alussa, oi kun pääsisi jo kontrollivaiheeseen!

  • Mirjami

   Ja mielenkiinnolla odottelen kun kerrot korjausleikkauksesta, itsellä yksi leikkaus takana ja toinen edessä. Sit varmaan joskus korjaillaan jäljet… tsemppiä!

   • Marjut

    Kiitos kommentistasi <3 Tulen jakamaan teidän kanssa hyvinkin avoimesti leikkaukseen liittyen kaiken. Vähän jopa jännittää kertoa kaikki, mutta toivon siitä olevan muille vastaavassa tilanteessa olevalle apua 🙂 Tsempit sinne myös <3

  • Marjut

   Lupaan, että aika tulee menemään todella nopeasti! Tuo on se raskain vaihe, joka on pakko käydä läpi, jotta sut saadaan kuntoon <3 Kaikki menee varmasti hyvin, kun vain näkee asioissa positiivisen puolen ja iloitsee pienistä asioista! Pian sullakin koittaa kontrollivaiheet usko pois <3 Tsemppiä <3

 • Anne Mari

  Hei,
  hienoa että olet selvinnyt noin hyvin.
  Siskollani todettiin aggressiivinen rintasyöpä (löysi sen itse) ja se on vaikuttanut vahvasti hänen arkeensa. Kontrollikäynnit luovat jännitteitä, ymmärrän.
  Kiitos että pidät blogia, jotta voimme myötäelää kanssasi.
  Voimia ja Joulua kohti!
  T. Anne-Mari

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi ja pahoittelut siskosi puolesta <3 Kaikki tulee menemään varmasti hyvin hänenkin kohdallaan! Suomessa saadaan niin hyvää hoitoa ja pidetään huolta <3 On hienoa kuulla, jos on voinut olla tukemassa osallaan muiden poluilla. Tsemppiä sinne ja ihanaa joulun odotusta <3

 • Katja

  Ihanaa kuulla, että kaikki on hyvin!!! <3 Itselläni juuri päättyi hoidot ja aletaan parantelemaan niitä henkisiä arpia. Jään myös mielenkiinnolla kuulemaan korjausleikkauksesta. Mietityttää tosissaan, että lähteäkö siihen… isoja operaatioita! Mutta hienosti se menee ja hurjasti tsemppiä!<3

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi <3 Ihana kuulla, että sinun hoidot ovat nyt ohi! Aikaa se ottaa, mutta itselläni ainakin vuoden vaihtuminen auttoi paljon! Siinä sai jättää sen syöpävuoden taakseen ja elää elämää ilman syöpäasioita. Tsemppiä sinne myös <3

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts

Instagram

 • Have a lovely evening 🖤
Tänään ei huvittanut kirjoitella sen ihmeempää, joten toivotetaan siis vain ihanaa iltaa teille kaikille!
 • Sometimes you just need to focus on yourself ❣️
Sairastuminen on muuttanut mua ihmisenä ja tuntuu välillä etten edes tiedä kuka oli Marjut ennen sairastumista? Elämää ajattelee nyt eri tavalla ja osaa arvostaa sen rajallisuutta, mutta välillä tuntuu kaikki niin sekavalta. Tänään vietän yksin koti-iltaa ja keskityn vain itseeni. #metime

Osaako kukaan muu tarttua ajatuksiini?

Blogissa lisää mun ajatuksia!
 • Love my new nails 💫
*sponsored by @benailed_finland
Pidin aikanaan vuosia akryylikynsiä, mutta viime vuodet geelikynnet on mun mielestä paremmat. Testattiin tänään Volhan kanssa kun kynsiin sellasta siistiä leimasin kuvaa, josta tuli aika magee, vai mitä? 💅🏻 #benailed #nails #nailart #nailinspo #nailstyle #beauty #style #kynsihuolto #kynnet #kynsikoristelut #kynsilakka
 • Kaupallinen yhteistyö @lahitapiola_lokaltapiola & @indieplace 💙
Mun sairastuminen rintasyöpään vaikutti todella paljon meidän taloudelliseen tilanteeseen eikä ollut vakuutusta, joka olisi sen kattanut. Sairastuminen ei katso aikaa tai ikää ja ihan perusterve ihminen voi myös sairastua.

LähiTapiola :lla on vakuutusratkaisu vakavan sairastumisen varalle. Silloin vakavan sairauden kertakorvauksesta korvataan esim. vuoden nettotuloja vastaava summa, jos vakuutettu sairastuu vakuutuksen korvaamiin sairauksiin tai joutuu tiettyihin operaatioihin. Näitä sairauksia ovat esim. juurikin syöpä, aivohalvaus, MS-tauti tai luuydin- ja elinsiirrot. Korvaussumma on veroton ja sen voi käyttää haluamallaan tavalla.

Muistakaa vakuuttaa se tärkein eli sinä itse 💙

Onhan teillä vakuutukset kunnossa? 
#lähitapiola #elämänturva

Aiheesta lisää blogissa ja stoorissa! Linkki biossa ^
 • Long time no #selfie ✌🏻
Vaikka rakastan visuaalisesti kauniita kuvia niin silti musta on kiva välillä laittaa tänne ihan tällaisia hetkessäkin napattuja kuvia 📷
Ihanaa viikkoa murut 💋
 • Ihana viikonloppu vietetty Pohjanmaan vieraiden kanssa💗 Leivottiin vielä Minean kanssa tänään pipareita, kun oli jäänyt taikinaa pakkaseen 😋
Miten teidän viikonloppu meni?

Follow Me!