fashion Lifestyle Lifie

Mitä on onnellisuus?

Hyvin nukuttu yö. Kiireetön aamu. Oma lapsi. Puhdas vesi. Oma koti. Ihmiset ympärillä. Kotimaa. Vastaantulijan hymy. Sohvalle käpertyminen puolison kanssa. 

Juttutuokiot ystävien kanssa. Perhe. Kukat. Hikinen treeni. Kotona vastassa oleva lemmikki. Peilityyni järvi. Kiireettömyys. Suudelma.

Vastaleivottu pulla. Iltakävely auringonlaskussa. Iloiset ajatukset.

Onnellisuus voi olla hetkittäinen olotila, mutta monella on varmasti toiveena elää koko elämä onnellisena. Onni ei mun mielestä tule itsestään. Sen eteen on myös tehtävä töitä, ole toisille sellainen kuin haluisit heidän olevan sulle. Onnellisuus on myös paljon omasta itsestä kiinni. Aamulla herätessään voi jo päättää, että tästä päivästä tulee hyvä ja sen mukaan aloittaa aamu. Tottakai, jos sulla on heti herätessä huono fiilis, väsymys ja ketutus niin ihan varmasti se vaikuttaa sun koko päivään. Ja sen mukaan tartutat sitä myös muihin ympärilläsi. Tottakai välillä tulee negatiivisiä ajatuksia, mutta niille ei pidä antaa valtaa. Tietysti myös ulkoiset olosuhteet vaikuttaa onnellisuuteen.

Onnellisuus koostuu niin monesta ja monista asioista. Se voi olla pieni tai iso asia.  Joillekin toisen pettymys voi olla toisen onnellisuutta. Onnea ei mielestäni saa rahalla tai sitä ei voi mitata rahassa. Mulle onnellisuuden ydin piilee ihmissuhteissa. Ihmiset mun ympärillä on se elämän suola, joka pitää pystyssä ja onnellisena. En tarkoita sitä, että jonku muun pitäisi tehdä mut onnelliseksi vaan, että oon ite onnellinen saadessani just nämä ihmiset mun elämään.

Yritän välillä pysähtyä miettimään mikä tekee just mut onnelliseksi? Minean syntymän jälkeen arvomaailmani on mennyt täysin uusiksi. Suurimman onneni tuo pieni neitimme <3 Onnea on seurata hänen touhujaan päivittäin, olla osa hänen elämää ja nähdä hänen kehittyvän. Oman lapsen myötä on elämää ylipäätänsä alkanut arvostamaan eri tavalla. Joka päivä oon kiitollinen siitä, että on saanut päivän viettää perheeni kanssa ja läheisilläni on kaikki hyvin. Minealle sanon joka ilta ”Kiitos tästä päivästä”.

Onnea voi myös olla pieninä hetkinä koetut asiat. Monesti sitä sanoo ”Voi kuinka onnellinen olisin, jos saisin sitä ja tätä tai pääsisin tuonne ja tänne..” Toki jotku asiat voi tuoda onnea hetkeksi, kuten kukkakimppu, matka tai leffassa käynti. Tietysti kaikista näistäkin saa olla onnellinen, kunhan kuitenkin elämän realiteetit on kunnossa. Usein ite miettii millaisilla pikkujutuilla omaa arkea voi tehdä onnellisemmaksi. Mitään sen suurempaa se ei tällä hetkellä tarvita. Todellista onnea on ihmiset kenen vierestä saan joka aamu herätä ja silmäni sulkea. Onnea on saada olla terveinä mahdollisimman pitkään ja elää hyvä elämä. Onnea on saada olla kotona Minskun kanssa mahdollisimman pitkään ja saada arki pyörimään taloudellisesti.

Jokainen elää oman elämänsä omien onnellisuuden lähteiden mukaan. Tärkeintä on tehdä itse itsensä onnelliseksi eikä olettaa jonkun meen tekevän sut onnelliseksi. Jos olettaa jonkun toisen tekevän sut onnelliseksi saattaa helposti joutua pettymään. Kenenkään muun tehtävä se ei ole vaan jokainen on vastuussa omasta elämästään. Tämän olen oppinut elämäni varrella. Ei pidä myöskään luoda itselle sellaista olettamusta, että on vastuussa toisten onneasta. Tottakai pienillä teoilla voi tuoda onnea muille ja sehän se vasta ihanaa onkin! Tämän vuoksi meistä jokainen joutuu joskus olemaan itsekäs ollakseen onnellinen, vaikka se voisi toisia satuttaa. Itsekkyys on myös hyväksi ja senkin olen oppinut kantapään kautta.

Onnellisuutta tuo myös hetket, kuten lapsen syntymä tai lempibändin keikka. Niitä hetkiä muistellessa tulee hyvä mieli ja se kantaa pitkälle. Hetkiä joita voi muistella niinä päivinä, kun tuntuu ettei mikään suju ja kaikki painaa päälle.Kukaan ei voi elää elämäänsä ilman, että joskus ei olisi huono päivä sehän on selvää. Elämä olisi liian helppoa, jos niin olisi. Täytyy muistaa, että vastoinkäymiset myös vahvistaa ja kasvattaa. Niistä voi ottaa opiksi ja seuraavalla kerralla tietää miten toimia erilailla.

Oon onnellinen siitä, että saan asua Suomessa ja siitä miten hyvin meillä asiat täällä on. Meille suomessa asuville moni asia itsestäänselvyys, kuten puhdas vesi. Meidän pitäisi arvostaa näitä päivittäisiä asioita mun mielestä enemmän ja olla niistä kiitollisia. Kaikilla, kun asiat ikävä kyllä ei näin hyvin ole.

Kokosin muutamia juttuja mitkä tuo onnellisuutta just mulle;

 • ajattele aina positiivisesti
 • hymyile
 • Minea <3
 • auta toisia ennen kuin ehtivät pyytää apua
 • ole kiitollinen pienistäkin asioista
 • sano usein ”Rakastan sua”
 • ulkoile ja liiku
 • tapaa ystäviä
 • syö hyvää ruokaa
 • hemmottele itseäsi välillä
 • älä murehdi asioista joihin et voi itse vaikuttaa
 • halaus
 • nauti joka hetkestä täysillä

Coat and hat SUBWAY CLOTHING* / jeans GINA TRICOT / top HM / shoes FLATTERED*

Mitä onnellisuus teille merkitsee, ja miten te tavoittelette sitä?

Onnellista päivää just sulle siellä hymyn kera <3

 

*yhteistyössä

photos; Renata edit; me

 

I’m thinking what makes me happy and biggest reason af course is our little Minea <3 People around me is huge reason also and I’m so happy that I have them in my life. Everyone is in charge on own life and you cannot live that way that somebody else is making you happy. Try to think positive, smile, be thankful, say ”I love you”, meet friends, eat good food and do some sports. Have a happy day <3

 

No Comments
Previous Post
21.7.2017
Next Post
21.7.2017

No Comments

Leave a Reply

Related Posts

Instagram

 • It's good to back home ♡ We had so lovely trip to Kokkola and I already miss my family and friends ❤ How was your Easter? .
.
.
.
.
.
.
#homeinterior #homesweethome #adlibris #jotex #vmcarpet #kodin1 #georgjensen
 • Happy Easter 🐣🐇💛
 • How was your day? I have a busy but nice Wednesday ♡ Next week I will show you our new mirrors 👀 Have a relaxing eve! .
.
.
.
#bedroomdecor #bedroominspo #bedroom #ikeasuomi #pura #maliacompany
 • What a week I just say! Luckily next one is easier👌🏻 Enjoy your Sunday eve ♡ .
.
.
.
.
Huhuh mikä viikko! Varmaan tapahtumarikkain tänä vuonna ja sen mukainen myös olokin🙄 Onneksi tuleva on iisimpi ja suunnataan reissuun pääsiäiseksi 💕 Nauttikaa illasta ♡
.
.
.
.
#bedroom #bedroominspo #bedroomdecor #domodesign #vmcarpet
 • Kaupallinen yhteistyö w/ @familon_fi 💭 Minea sleeps better on her own room after she got a new mattress 💕
.
.
Minea siirtyi omaan huoneeseen nukkumaan puoli vuotta sitten, mutta vasta uuden patjan myötä on nukkunut siellä kokonaisia öitä. On siis todellakin merkitystä millainen patja ja petivaatteet meillä on! Luomulaatuiseksi uudistuneet @familon_fi Hiphop Organic -sarjan korkealaatuiset vauvan ja lasten peitot ja tyynyt ovat ihanan pehmeitä sekä ympäristöystävällisiä ♡ Lue lisää patjan leikkaamisesta ja villieläimistä blogin puolella! .
.
.
.
.
#familon #hiphop #organic #luomulaatu #ympäristöystävällinen #sänky #lastenhuone #kidsroom #barneroom #kidzroom #kidz #girl #girlsroom #mylittlegirl
 • Just wanted to stop by and wish you all a relaxing weekend 🖤🌸 This week has been sooo stressful so TGIF 🙈 .
.
.
.
.
#diningtable #makuuhuone #bedroomdecor #bedroominspo #flowers ##shabbyyhomes #classyinteriors #classyinterior #whitehome #dreamhome #ikeasuomi #desenio #kodin1

Follow Me!