Joulupöytään kootaan yleensä jo perinteeksi muodostuneita ruokia tai sitten saatetaan tuoda ihan uusia makuja kuten joulupavlova. Kahden ihmisen viettäessä ensimmäistä joulua yhdessä kootaan pöytään molempien perinnejuttuja. Myös, jos joulua vietetään isommalla porukalla tulee väkisinkin toisten perinnejuttuja maisteltavaksi. Näin syntyy uusia perinteitä seuraaville vuosille.
Jouluna on myös kiva kokeilla ihan uusia reseptejä ja etenkin jälkiruokaan liittyen. Kerroin teille testanneeni muutamia reseptejä ja tässäpä oma lempparini ♥
Joulupavlova
• kermavaahtoa
• kaneli-luumu rahkaa
• piparkakku rahkaa
• kirsikkahilloa
• marenkia
• piparkakkuja
• kanelitankoja
Alkuperäinen joulupavlova resepti löytyy Valion sivuilta, mutta muokkasin itse sitä hieman. Marengin voi tehdä itse, mutta päädyin itse ostamaan valmiita marenkeja. Laittelin vain vuorotellen rahkoja, kermavaahtoa ja marenkeja tarjoilualustalle, Laitoin kaneli-luumu rahkan lisäksi piparkakkurahkaa, joka sopi siihen loistavasti!
Koristelin kirsikkahillolla, piparkakuilla ja kanelitangoilla. Meidän miehet hieman epäili jälkkärin teko vaiheessa sitä kuinka äklömakea siitä tulisi. Itseäni myös hieman arvelutti miltä kokonaisuus maistuu. Yllätys oli suuri, kun kaikki kehuivatkin pavlovaa raikkaaksi ja sopivan makeaks! Itse tykkäsin myös kovasti ja sitä saattoi ottaa lisääkin 😉
Tällä jälkkärillä on ihana ulkonäkö ja se sopii talviseen menuun täydellisesti ♥
Ei kommentteja