DECOR Lifie

Habitare

Habitare on mulle se viimeisin merkki syksyn saapumisesta ja odotan aina hyvin innolla kyseisiä messuja. Habitare tuo niin paljon inspiraatiota eikä messujen ajankohta voisi olla parempi. Aikaan, kun kaappien kätköistä kaivetaan pehmoiset torkkupeitot, taljat ja kynttilävarastot täydennetään pimeää kautta varten. Aikaan, kun kotiin viltin alle chai latte kuppi kädessä voi jäädä hyvällä omalla tunnolla sateen vihmoessa ikkunoita. Niimpä on mahtava saada ideoita omaan kotiin juuri tähän aikaan vuodesta. Nyt, kun kotona vietetään aikaa taas paljon enemmän kuin kesällä.

Mutta takaisin itse aiheeseen 🙂 Ensimmäisen kerran olin keskiviikkona medialle suunnatussa aamupäivässä tutustumassa messuihin ja tapaamassa ihania kollegoitani. Oli super kiva nähdä yhteistyökumppaneita ja ihastella upeita messuosastoja. Aikaakin vierähti useampi tunti, kun aina parin metrin välein tuli tuttuja vastaan. Höpöteltävää olisi riittänyt vaikka kuinka, mutta pakko oli pyrkiä vaihtamaan välillä vain pikaisia kuulumisia, jotta ehti kiertämään 🙂 Sitten käytiin Minean kanssa perjantaiaamuna Verkkokauppa.comin ja Marsaanan järjestämässä aamiasworkshopissa, jossa loihdittiin aamupalaa Hans Välimäen johdolla. Voitte vain arvata mitä ihania herkkuja me valmistettiin ja Minean mukanalo otettiin ihanasti huomioon hänen ollessa ainut lapsi mukana ♥ Silloin pyörähdettiin vain Habikids leikkipaikan kautta kotiin. Sunnuntaina kävin vielä Jannen kanssa fiilistelemässä messupöhinää. Musta tuntuu, että Janne oli sinne eilen menossa enemmän innoissani, kun minä, haha! Mutta tänä vuonna messut tuli kyllä koettua lähemmin kuin aiempina vuosina ja kokonaisuutena messut ovat harpanneet huikeasti eteenpäin verrattuna parin vuoden takaiseen. Hienoa!

Mieleenpainuvimmat osastot

Anno Collection 

Yksi niistä oli Anno Collectionin osasto. Niin seesteisen harmoninen, boheemin ja marokkolaisen täydellinen yhdistelmä. Sellainen, josta itse tällä hetkellä inspiroidun eniten. Pörröisiä mattoja, pehmeitä teksiilejä sekä pieniä kauniita yksityiskohtia. Olisin voinut koko osaston viedä kotiinviemisiksi niin paljon siitä tykkäsin!

Decorativi

Toisena mainintana oli upea Decorativin osasto. He taisivat olla päättää tulemisestaan aika viime tipassa, mutta osasto oli jotain ihan muuta kuin nopeasti tehty! Ihan mielettömän tyylikäs, mutta pelkistetty osasto. Heidän osastollaan pääsi näkemään Laura Seppäsen suunnitteleman pöydän, joka oli todella upea taidonnäyte jälleen kerran Lauralta! Erikoispinnoituksistaan tunnettu yritys, joka tarjoaa asiakkailleen sisustuspinnoitetta mm. seiniin, pöytiin, takkoihin yms. Meidän makuuhuoneen seinä on heidän tekemä mikrosementtiseinä.

Mitä jäi mieleen?

Tämän vuoden messuista mulle jäi päällimäisenä mieleen luonnolliset sävyt, kierrätys, puu ja pehmeät linjat. Ite oon enenevissä määrin ihastunut puuhun uudelleen sitten rottinki ihastumisen joidenkin vuosien takaa. Useilla osastoilla näkyi rauhallisia sävyjä, mutta myös tämän syksyn trendivärejä mm. vihreää. Nähtävillä oli kauniita materiaaleja, kuten pellavaa ja samettia sekä rouheita pintoja ja etnisyyttä. Kierrätys on kova trendi tällä hetkellä ja toivon siitä pysyvää sellaista. Itse pyrin entistä enemmän panostamaan kierrätykseen kaikissa muodoissaan.

Tässä vielä muutamia kauniita osastoja kuvien muodossa. Oon muuten tosi iloinen tästä mun puhelimesta, jolla saan näin hyvin kuvia aikaan, koska mulla ei siis ollut erikseen kameraa mukana vaan nappasin nämä kaikki mun Huaweilla.

Toivottavasti saitte inspiraatiota tämän myötä, jos ette messuille tänä vuonna päässeet. 

Osastot;

Matri by Fennobed, Miiko Design, Timberwise, Woodmind, Vera-Vera, Papurino, Luklabel, Doorie, Woodnotes

Tämän jälkeen on hyvä jatkaa syksyä ja hyggeilyä ♥

Viime vuoden messuilta ostin ihania pampaheiniä ja niitä olisin tänä vuonna kaivannut ostettavaksi, mutta kukaan ei niitä myynyt. Täytyy siis etsiä kukkakaupoista ja saa vinkata, jos tiedätte mistä niitä löytäisin!

2 Comments
Previous Post
16.9.2019
Next Post
16.9.2019

2 Comments

  • katri/Kotona ja kaupungilla

    Olipa kiva katsoa messuja ja niiden ihania sisustuksia blogisi kautta, kun en itse ehtinyt paikan päälle.
    Tykkään kovasti tästä luonnonmukaisesta trendistä, jossa on paljon luonnonmateriaaleja ja harmonisia sävyjä.

    • Marjut

      Ihana kuulla, että tykkäsit ja pääsit postauksen kautta mukaan messufiilikseen 🙂 Ja myös kiva kuulla, että suakin puhuttelee luonnonmukaisuus! On se jännä miten omat mieltymykset voi niin vaihdella, vaikka joskus sitä ajattelee ettei joku tietty juttu olisi se alkuun oma. Ihanaa ja tunnelmallista syksyä <3

Leave a Reply

Artikkelit