Lifestyle

Miten tällä hetkellä voin ja miten anemia kontrolli meni?

Moikka ja ihanaa syyskuuta! Liian pitkään on mennyt taas viime postauksesta, mutta koin, että kirjoittaisin sitten, kun siltä tuntuu eli nyt. Olin tosiaan kaiken kaikkiaan kuukauden sairaslomalla ja anemia suurimpana syynä siihen. Kahden viikon jälkeen lääkäri totesi etten ollut sen pirteämpi kuin aiemmin, joten määräsi vielä toiset kaksi viikkoa jatkoa. Ja pakko sanoa, että tuo aika teki kyllä hyvää mun ololle. Vaikka varsinaisesti mitään ihmeellistä ei tapahtunut niin olo olo helpompi ilman työkuormaa kaiken muun lisänä. Niinpä sain keskittyä täysin itseeni ja perheeseemme, jolloin aikaa oli kaikkeen tietysti enemmän. Oman jaksamisen mukaan ulkoilin, puuhastelin kotona, nukuin päikkäreitä sekä hain Mineaa aiemmin päiväkodista. Yritin ajatella sairasloman lomana, jota henkisesti tarvitsin ja, vaikka koinkin töistä pois olemisen vaikeana niin tiesin sen olevan tarpeellista.

Töihinpaluu

Nyt oon jo kolmatta viikkoa takaisin töissä ja olo on töiden osalta kevyempi. Kesän kiireet ovat hellittäneet ja on ollut tosi kiva olla töissä, kun ei ole samanalaista stressiä niiden osalta. Yritän ottaa paljon rennommin ja vaadin itseltäni hieman vähemmän. Oon sellainen kaikki tai ei mitään suorittaja, joten välillä on vaikeuksia ottaa rauhallisemmin. Multa puuttui aiemmin esim. lounas tauot kokonaan kalenterista ja söin samalla töitä tehdessä aina kotoa työskennellessä. Eli yleensä 4 päivää viikossa. Nyt sitten ekana työpäivänä lisäsin kalenteriin lounaan ja pidän siitä kiinni, että olen sen ajan poissa koneelta ja keskitän ajatukset johonkin muuhun. Kaikin puolin siis töiden osalta on mennyt tosi kivasti ja uskon, että menee jatkossakin.

Neuletakki Lindex (saatu)

Verikokeiden kontrolli

Kerroin teille aiemmin mun anemiasta ja, miten mun ferritiini arvo oli todella alhaalla. Se oli aiemmin 19,4 ja sain rautalääkekuurin arvon nostamiseen. Viime mittaus tehtiin heinäkuussa ja nyt kävi viime viikolla uudestaan labrakokeissa. Onnekseni sain kuulla, että ferritiini oli tässä ajassa noussut 26:n, joten selvää nousua on ollut! Oon myös huomannut, että olokin on ollut pirteämpi ja jaksanut enemmän kaikkea tehdä. Se CRP herkkä oli vielä nousussa eikä sille ole selvinnyt syytä. Huomasin kuitenkin sen olleen koholla jo 2019 marraskuussa tehdyssä laajassa terveystarkastuksessa Puhdin kautta. Nyt vain toivotaan ettei se enää nouse ja olisi mahdollisesti stressin aiheuttama. Ferritini arvoa seuraillaan vielä ja lääkärin mukaan se olisi hyvä saada nostettua yli 50:n. Oliko teillä millaisia kokemuksia asiasta?

Miten kotona sujuu?

Tähän kysymykseen onkin tulossa laajempi postaus jossain vaiheessa. Tähän on vaikea vastata lyhyesti, mutta sen veran sanon, että kaikki on ihan ok. Ei täydellistä eikä ihan kamalaa, mutta menettelee. Olisi mukava saada avattua asiaa jo nyt enemmän, mutta tarkoitus on tosiaan tehdä aiheesta ihan oma postauksensa, joten myöhemmin siis palaamme tähän asiaan.

 

Siinäpä tämän hetken kuulumisia täältä.

Mitä teille kuuluu ♥? 

 

 

 

Ei kommentteja
Previous Post
21.9.2021
Next Post
21.9.2021

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram did not return a 200.

Seuraa minua!