5kk neuvolakäynti baby Lifie perhe vauva-arki

Minean 5 kk neuvolakäynti

Heippa!

Ei tämä postauksen ihan näin myöhään pitänyt tulla, mutta hei parempi kuin ei ollenkaan  😉

Tänään on tosiaan Minean 5kk päivä <3 Edelleen meillä menee kaikki tosi hienosti, eikä ole mitään huolen tai murhen aiheita tullut vastaan. Hän on todella iloinen ja eläväinen tyttönen. Heti aamusta alkaen hän on yhtä hymyä eikä isompia itkuja ole tullut kuin muutamia kertoja. Tiedän toki, että kaikki voi koska tahansa muuttua.. Aika vain menee ihan hirmu nopeasti ja hän tuntuu jo niin isolta tytöltä.

Lähdimme aamulla neuvolaan ja olin pyytänyt J:tä vaihtamaan työvuoron niin, että hän pääsee myös mukaan. Käynnillä kun annetaan jälleen rokotukset jalkoihin. Muistatte varmaan viime kerran, kun äitillä tuli myös itku silmään. Noh menimme sitten aamulla kahdeksaksi neuvolaamme, mutta kuinkas ollakkaan meidän aika olisikin ollut vasta tulevana perjantaina, hups! Olin ihan varma ajasta enkä edes tarkistanut aikaa missään vaiheessa. Ehkä olisi pitänyt 😀 Onko muuten muita joilla välillä muisti pätkii? 😀

Onneksi meidän neuvolantädillä oli aikaa ottaa meidät kuitenkin vastaan. Painoa oli tullut kuukauden takaisesta reilut 700g ja pituutta 1,5cm. Hän kuulemma kasvaa todella hienosti eikä yhtään tarvitse miettiä ettei anna vielä soseita. Tämä oli minulle iso asia, kuten kerroinkin aiemmin niin toiveenani on täysimettää 6kk asti. Minsku kasvaa hyvin käyrien mukaan ja muutenkin hän sai kehuja kehityksestä ja ihosta <3 Tämä on tietysti aina helpottavaa kuulla. Vielä ei saa istuttaa muuten kuin tuettuna ja seuraavaksi opetellaan mahalta selälleen kääntymistä. Hän muuten toissayönä hoksasi, että sängyssäkin voi kääntyä! Heräsin ähellykseen ja siinä sitten seurasin hänen touhujaan ja ykskaks olikin mahallaan. Itelle tuli vain pieni paniikki siitä, jos kääntyy enkä herää siihen. Pelkään, että miten kääntää päätään ettei vain jää kasvot patjaan. Moni on sanonut ettei olisi hätää, kun osaa jo kääntyä itse ja kannattelee päätään. Kokemuksia? Huolehdinko turhaan?

Viime rokotusten jälkeen hänelle ei tullut mitään oireita. Nyt sitten iltaa myöden hänelle nousi lämpöä ja kainalosta mitattuna oli 37,1 kahteen otteeseen. Hän oli myös itkuisempi nyt illemmalla ja annettiin sitten 3 ml särkylääkettä varmuuden vuoksi helpottamaan oloa. Nukahtaminen vaati tänään vähän pidemmän ajan, mutta on nyt nukkunut jo reilun tunnin ajan. Toivotaan, että pikkuinen saisi nukuttua kunnolla ja lämpö laskisi.

Meidät on kutsuttu huomisaamuna aamupalalle uuteen Villa Katayaan,

joten peukut pystyyn, että päästään sinne  🙂

Kauniita unia! 

– Marjut –

2 Comments
Previous Post
6.3.2017
Next Post
6.3.2017

2 Comments

 • Anonyymi

  Muistelen että mulle on sanottu neuvolassa, että lapsi osaa tarvittaessa siirtää päänasentoa. Mutta siihen on olemassa myös esim kylkituki, joka pitää vauvan halutussa asennossa. Meidän refluksivauvalla auttoi, en muista enää oliko vielä tuossa vaiheessa käytössä. Myös patjan alle laitettava kätkyt-hälytin löytyy ja on vähentänyt huolta etenkin vauvan flussa-aikana. ????

 • Marjut

  Kiitos kommentistasi <3 Nyt ei ole enään kääntyillyt sängyssä mutta saa nähdä kun otetaan unipesä pois.. tuo kätkyt-hälytin täytyy hankkia!

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts

Instagram

 • Year's goes but still we rock babe ❤️😘 Olipas huippua tanssia pöydillä kuten joskus vuosia sitten ja muistella vanhoja 💃 Vaikka olin autolla liikkeellä niin väsymystä se ei poista.. 💭
Aurinkoista sunnuntaita 💛

Kiitos vielä @studiovms upeista kulmista ja lashlift taivutus on kyllä ihan paras 💯
 • I really love this 🐚 vase 🖤
Kiitos @aveoshop vanhan lahjakortin, jolle löytyi käyttöä nyt!
Tänään on vietetty neidin kanssa ihana päivä ja leivottiin vielä mokkapaloja äsken 🥧
Nyt lenkille, joten rentouttavaa viikonloppua kaikille!
Mites teidän perjantai on mennyt?
 • " Take care of yourself. Go for a walk, take a vacation, have a drink, eat your favourite food, read a book, cry if you need to do. Do what you need to do, because at the end of the day, you're all you've got. " @herincrediblemindset
 • Have a lovely evening 🖤
Tänään ei huvittanut kirjoitella sen ihmeempää, joten toivotetaan siis vain ihanaa iltaa teille kaikille!
 • Sometimes you just need to focus on yourself ❣️
Sairastuminen on muuttanut mua ihmisenä ja tuntuu välillä etten edes tiedä kuka oli Marjut ennen sairastumista? Elämää ajattelee nyt eri tavalla ja osaa arvostaa sen rajallisuutta, mutta välillä tuntuu kaikki niin sekavalta. Tänään vietän yksin koti-iltaa ja keskityn vain itseeni. #metime

Osaako kukaan muu tarttua ajatuksiini?

Blogissa lisää mun ajatuksia!
 • Love my new nails 💫
*sponsored by @benailed_finland
Pidin aikanaan vuosia akryylikynsiä, mutta viime vuodet geelikynnet on mun mielestä paremmat. Testattiin tänään Volhan kanssa kun kynsiin sellasta siistiä leimasin kuvaa, josta tuli aika magee, vai mitä? 💅🏻 #benailed #nails #nailart #nailinspo #nailstyle #beauty #style #kynsihuolto #kynnet #kynsikoristelut #kynsilakka

Follow Me!