Category

baby

baby DECOR Lifestyle

Tyttöjen huoneen uusi kerrossänky

Vihdoin esittelyssä tyttöjen huoneen uusi kerrosänky! Sanotaanko heti näin alkuun, että huone näyttää tältä vain ne hetket, kun ollaan Peten kanssa kaksin kotona 😀 Joten tuo joka päiväinen huoneen kuvaaminen on hieman haastavaa, haha! Mutta, kuten tiedätte niin meillä asuu puolet ajasta kolme neitiä ja heille piti saada uusi sänky. Minealle hankin uuden sängyn tähän kotiin muutettuamme ja ajattelin sen kestävän vuosia. Noh, toisin kävi ja se sänky on jo myyty eteenpäin. Etsittiin sänkyä, johon kaikki kolme neitiä mahtuisi nukkumaan ja kerrossänky oli tietty ainoa ratkaisu. Mietittiin kyllä muutamia erilaisia vaihtoehtoja kerrossängyn osalta; kolme kerroksinen tai perus kaksikerroksinen. Kolmikerroksinen tuntui liian korkealta ja normi kaksikerroksiseen ei mahtuisi kolmea nukkumaan. Piti löytää riittävän kokoinen sänky kolmelle.

Sänky on Tori.fi löytö

Selattiin aina vähän väliä Tori.fi sänkyjen osalta ja sieltä sitten löydettiin tämä meille kotiutunut kerrossänky. Kyseessä on Jyskin Vestervig kerrossänky kolmelle eli aivan täydellinen tytöille ♥ Tuossa sängyssä kaksi nukkuu alhaalla 120cm levessä sängyssä ja yksi ylempänä 80cm sängyssä. Aluksi Minea nukkui ylhäällä kaikkien ollessa meillä, mutta jossain vaiheessa paikat alko mennä ihan sekaisin 😀 Peten nukuttaessa ensimmäistä kertaa tytöt yksin oli lopputulos se, että kaikki nukkuivat vierekkäin alasängyssä ♥ Oli aika liikuttavaa käydä kurkkaamassa sitä näkyä ♥ Välillä toki nukutaan Minean kanssa myös meidän sängyssä aluksi ja sitten kannan hänet heidän sänkyyn. Toki lähes poikkeuksetta joku tytöistä herää keskellä yötä ja tulee joko meidän viereen tai toinen meistä menee tyttöjen sänkyyn hetkeksi.

Pakko mainita noista ihanista Newbien petivaatteista, salkuista ja peuroista – ne on niin suloiset! Sain ne pr-lahjaksi aiemmin syksyllä ja niitä pitäisi vielä löytyä kaupoista 🙂

 

kerrossänkykerrossänkyVaihdoin taulujen paikkaa ja kettu valaisin pääsi myös seinälle. Tytöt oli niin innoissaan uudesta sängystä valojen kanssa, että on kyllä onnellinen tästä löydöstä ♥ Alasänkyyn on tehty jo muutaman kerran maja, jossa tytöt kerto kummitusjuttuja keskenään 😀 Aluksi pelotti, että Minean tai Felicia tippuu ylhäältä, kun ei ole tottunut nukkumaan noin korkella, mutta siellä ne on pysyneet -onneksi! Fridalla ja Felicialla on toisessa kodissa jo ollut kerrossänky 🙂

Mitäs pidätte uudesta sängystä ja sattuuko muilta samaa löytymään?

2 Comments
baby Lifestyle Lifie

Mun itkuiset fiilikset & Minean uusi voimistelu harrastus

Tänään oli hetki, kun vein Minean isälleen ja hän jäi itku kurkussa ovelle. Se hetki tuntuu niin pahalta niin pahalta. Onneksi nuo kerrat on voinu laskea yhden käden sormilla koko aikana. Silti ne hetket tuntuu niin kivuliailta ja surullisilta ettei tiedä mitä siinä hetkessä pitäisi tehdä. Tai siis tiedän tottakai, mutta aina se ei ole helppoa. Pidän pään kylmänä siitä etten itse ala itkemään, koska se vain pahentaisi tilannetta. Niimpä puren hammasta ja nurkan takana annan omille tunteille vallan. Ja tottakai tiedostan sen, että tässä tilanteessa ollaan omasta päätöksestä, mutta sen kanssa on vain elettävä. Tottakai olisi ihaninta, että Minea voisi olla vierellä koko ajan, mutta ihan yhtälailla siellä toinen odottaa milloin neiti tulee hänen luokse ♥ Onnea Minealla on maailman parhaat oltavat kodeissaan ja rakastavia ihmisiä ympärillä. Niin kiitollinen siitä miten hienosti kaikki on mennyt ja siitä miten Minea on ottanut uudet ihmiset elämäänsä. Kuten aiemmin sanoin Uusperhe -postauksessa niin aina kaikki ei ole ruusuilla tanssimista, mutta eikai missään lapsiperheessä ole?

Voimistelu harrastus

Tämä kaikki opettaa elämästä uudenlaisia asioita, joista tulee niin onnellisia kuin vähemmän onnellisia fiiliksiä. Päällimmäisenä kuitenkin se äärimmäisen syvä rakkaus tuota pientä ihmistä kohtaan ♥ Minea täyttää pian neljä vuotta ja tuntuu, että hän on jo niin mielettömän iso tyttö. Tänään Minea oli toista kertaa voimistelutunnilla ja sinne hän jäi reippaasti yksin, kun itse menin siksi aikaa lenkille. Hetken ehdin seurata sivusta heidän menoa ennen tunnin päättymistä ja niin rohkeasti neiti siellä veti menemään. Ihana nähdä miten toinen kertoo tohkeissaan mitä uutta oli oppinut ja odottaa jo seuraavaa tuntia. Vaikka tuo neiti kasvaakin kovaa vauhtia niin onneksi on vielä hetkiä, kun hän esim. pyytää syöttämään loput ruoasta ja sen teen enemmän kuin mielelläni. Kauaa ei sitäkään enään saa tehdä, joten onneksi vielä edes silloin tällöin.

Onko tuttuja tilanteita ja miten te ootte niissä pärjänneet?

2 Comments
baby Lifestyle Lifie

Minean varhaiskasvatuskeskustelu, joka sai mut kyyneliin

Te lasten vanhemmat tiedätte, että päiväkodissa käydään joka vuosi varhaiskasvatuskeskustelu eli vasu. Tänä vuonna se hoidetiin puhelimen välityksellä vallitsevan tilanteen vuoksi. Tavallaan tuleva keskustelu aina jännittää, kun kuulee oman lapsen kehitykset ja kehityksen paikat. Mineaa on aina luonnehdittu iloiseksi, uteliaaksi, päättäväiseksi ja sosiaaliseksi. Aika samoilla adjektiiveilla kuin itse luonnehtisin, vaikka ei kyllä aina niin ujolta vaikuta. Hänellä on kuulemma päiväkodissa paljon kavereita joiden kanssa hän tykkää leikkiä. Osaa kuulemma noudattaa sääntöjä aina tahtoessaan – tämä kieltämättä huvitti. Tilanteen tullen Minea on super kiltti, mutta seurasta riippuen aikuisen puhe unohtuu eikä sääntöjä muisteta noudattaa. Tämä pätee varmaan monenkin lapsen kohdalla 😀

Minealla on aina ollut ”raju” tapa näyttää hänen rakkautta muita kohtaan. Hänen halit saattaa toisesta tuntua puristamiselta, koska hän tykkää vain halata niin kovin toisia. Tavallaan söpöä, mutta toisen mielestä se ei tunnu siltä miltä Minea sen tarkoitti tuntuvan. Minealle on opetettu, että kaikki tunteet saa ja pitää näyttää, mutta ollaan yritetty kertoa tuon rakkauden näyttämisessä hieman pienempää volyymia. Ihanahan se on, että neiti uskaltaa näyttää tunteensa ja toivon, että hän pitää siitä aina kiinni ♥ Minea on kielellisesti taitava, puhuu selkeästi ja käyttää adjektiiveja. Ikäänkin kuuuvasti hän kyselee paljon ‘mitä” ja ”miksi” kysymyksiä. Niihin saa vastailla myös päiväkodin ulkopuolella 😀 Hieman olisi vielä harjoiteltavaa muutaman kirjaimen ääntämisen kohdalla, mutta se on niin pientä ettei siitä ole syytä huolestua. Päiväkodista kerrottiin, että  Minea on omatoiminen ja omaa hyvät perusliikuntataidot. Hänen kynäote on hento kuin siveltimellä, mutta ajan myötä vahvistuu.

Minea oppii, kun häntä neuvotaan ja hän osaa kertoa ajatuksistaan. Häneltä olikin kysytty ennen varhaiskasvatuskeskustelu mm. ”Missä hän mieluiten tykkää kotona olla?” Siihen Minea oli vastannut, että äidin sylissä – en kestä ♥ Ja sitten häneltä oli kysytty mitä hän haluaa vielä oppia päiväkodissa ja vastaus oli ollut, että askartelemaan. Oli kysytty tarkemmin, että mitä neiti haluaisi oppia askartelemaan ja hänen vastaus sai mut kyyneliin – äidin hiukset, kädet ja silmät ♥ Miten ihmeessä tuo maailman ihanin mini tyyppi on osannut ja halunnut sanoa juuri tuon lauseen? Silmäkulmat edelleen kostuu, kun edes ajattelen koko asiaa. Voin kertoa, että tuon vasu-keskustelun päätyttyä olisin vain halunnut samantien lähteä hakemaan Minea päiväkodista, napata hänet syliin ja kertoa miten paljon häntä rakastan! Odotin vain koko päivän, että saan hakea hänet päiväkodista ja rutistaa syliini ja niin todellakin tein. Vaikka joka päivä sen teen moneen kertaan niin tuolloin siinä oli erityinen fiilis. Vaikka me tietysti Minean kanssa välillä otetaan yhteen, jolloin aina myös sovitaan ja pyydetään tarvittaessa anteeksi halusi tuo pieni ihminen sanoa äidistä noin. Se tuntui etuoikeutetulta ja tuntuu edelleen.

Varhaiskasvatuskeskustelu on todella tärkeä ja oon iloinen, että sellaisia on olemassa. Näin tuetaan lapsen kehitystä ja ollaan auttamassa elämän eri osa-alueilla.

Minea rakas, äiti rakastaa sua äärettömyyksiin ja sieltä takaisin – aina ♥

Nämä ihanat kuvat otettiin aiemmin kesällä Susanna Hynysen studiolla. Iso suositus Susannan kuville ja tuolle kauniin boheemille studiolle!

Olisi ihana kuulla mitä koskettavaa teille oma tai läheisen lapsi on sanonut?

4 Comments
baby Lifie

Mitä Minealle kuuluu?

Pitkään aikaan en oo kertonu teille Minean kuulumisia, joten tässä postauksessa kuulette ne ♥ En oo teille kertonut miten ero on vaikuttanut häneen tai sitä miten elo kahden kodin välillä on sujunut. Aloitetaan sitten vuoden alusta ja miten siitä on menny tähän päivään asti 🙂

Miten Minea otti eromme?

Eroasiasta puhuminen tehtiin pikkuhiljaa ja sillä tavalla, että Minealle kerrottiin hyvillä mielin tulevista kahdesta eri kodista. Koin tärkeäksi sen, että vaikea asia koitiin saada kuulostamaan positiiviselta kaikesta huolimatta. Niin, että me ei surkutella tulevaa vaan nimenomaan iloisin mielin puhutaan miten kiva, kun kohta onkin kaksi kotia ja kaksi omaa huonetta.  Surkutellessa se negatiivisuus olisi varmasti tarttunut häneen ja silloin hänen mieli olisi ollut varmasti ihan toisenlainen. Koitettiin sanoa mitä kaikkea kivaa uusiin koteihin tulee ja suunniteltiin uusia huoneita valmiiksi. Minea oli nähnyt molemmat kodit ennen muuttoa ja tiesi niiden olevan ihan lähellä toisiaan. Välillä hän kysyi miksi muutetaan eri koteihin niin sanoin hänelle, että äiti ja isi ei enään ole yhdessä, mutta ollaan silti perhe edelleen ♥ Hän tuntui olevan innoissaan ja kertoi aina kaikille, että ollaan muuttamassa ja saa kaksi huonetta 🙂 Silloin, kun muutot tehtiin helmikuun vikalla viikolla niin Minea oli ensin Jannella yötä ja sitten mun luona muuton keskellä. Tuona viikonloppuna hänen käytöksestä näki ettei kaikki tuntunut hyvältä vaan kurjalta ja se tottakai hänelle sallitaan. Pitää saada näyttää tunteita ja kertoa niistä eikä olla tukahduttamatta niitä. Onneksi käytös heijastui vain tuohon muuttoviikonloppuun ja sen jälkeen on mennyt tosi hyvin!

Miten elämä kahden kodin välillä on sujunut?

Me ei tosiaan olla sovittu mitään viikko-viikko systeemiä vaan mennään aina viikko kerrallaan miten molempien aikataulut menee. Aikalailla 2-3 yötä aina toisella ja sitten vaihto. Se saattaa kuulostaa lyhyeltä ajalta, mutta on toiminut tosi hyvin tähän asti. Tottakai jossain vaiheessa siirrytään varmasti siihen viikko-viikko järjestelyyn, mutta siihen menee varmaan vielä aikaa. Minea ikävöi kuitenkin jo parin yön jälkeen toista vanhempaa niin siksi tämä järjestely on sopinut hyvin. Ja aina tottakai voi soittaa videopuhelun, jos siltä tuntuu ♥ Neiti useasti toteaa tuota väliä kulkiessa, että miten lähellä me asutaan toisia ja se on kiva etenkin tässä vaiheessa. Ja tietysti helpottaa niin paljon asioita ja päiväkodista hakuja yms. Nämä asiat muuttuu varmasti vielä jossain vaiheessa, mutta edelleen hyvä, että tässä vaiheessa kaikki sujuu helposti. Pyritään siihen, että kaikkia tavaroita löytyisi molemmista kodeista ja hankitaan sitä mukaan, kun tarvetta tulee.

Päiväkodin aloitus koronan jälkeen

Minea palasi päiväkotiin viime maanantaina ja oli siitä t o d e l l a iloinen, kuten arvata saatttaa! Hän oli munkans kotona yli 2kk ja hänestä alkoi kyllä huomaamaan sen miten kavereita jo kaipailtiin kovasti. Ekana aamuna en pysynyt perässä, kun juoksi innoissaan kävelytiellä päiväkotia kohti 🙂 Muutenkin on aina viihtynyt todella hyvin päiväkodissa eikä onneksi sielläkään hänen käytöksessä eron ja muuton aikaan huomattu sen kummemaa muutosta. Pientä nahistelua, mutta se nyt kuuluu aina asiaan. Tällä viikolla vaihdettiin sitten Minean hoitoaikaa siten, että Janne pääsee myös hakemaan hänet töiden päätyttyä, kun aiemmin hain hänet mulle siksi aikaa, kun pääsi töistä. Tämä helpottaa arkea ja Minea on entistä iloisempi, kun saa olla kavereiden kanssa pidempään. Välillä, kun on mennyt aikaa kotiinlähdön kanssa, kun äiti kuulemma tulee hakemaan liian aikaisin 😀 Minea tulee olemaan heinäkuun lomalla päiväkodista, joten on sitten munkanssa sillloin taas päivisin ja toivon mukaan päästään jo silloin Pohjanmaalle reissuun.

Pipo – Metsola *saatu

Takki – Reima 

Housut – Lindex 

Kengät – Adidas

Kaiken kaikkiaan neidille siis kuuluu tosi hyvää ja muutenkin elämä rullaa kivasti koronasta huolimatta ♥ En voi uskoa, että neiti täyttää syksyllä jo 4 vuotta! Vaikka hän näyttää ja tuntuukin jo niin isolta tytöltä ♥

Mites teillä siellä voidaan?

 

Ei kommentteja
baby Lifestyle Lifie

Äitienpäivä

Tämä Äitienpäivä on erilainen kuin kolme tähänastista, koska tänään me ollaan vain kaksin Minean kanssa. Vaikka kakkua ei tuodakkaan sänkyyn niin kaikkein parasta on herätä tuon minimimmin vierestä ♥ On maailman parasta olla Minean äiti enkä ikinä vaihtaisi sitä mihinkään. Äitiys on mulle arvokkainta mitä elämässä voin saavuttaa ja oon äärimmäisen kiitollinen siitä, että sen oon saavuttanut. Tietysti toivon, että joskus vielä voin saada lisää lapsia, mutta näinkin on hyvä, jos niikseen tulee. Minea aina välillä kyseleekin milloin sille tulee pikkusisko 😀 Siihen täytyy todeta ettei ihan hetkeen ja sitten hän sanoo, että voidaan lainata kaverilta meille, hassu tyttö ♥

Vaikka tavoitteena oli aina pitää ydinperhe kasassa joskus se vain ei onnistu syystä tai toisesta. Koen, että vaikka tein itsekkäästi erotessa ja hajottaessa perheen niin koen, että oma onni on tärkeämpää. Kun vanhemmat voi hyvin niin lapsikin voi hyvin, oli vanhemmat sitten yhdessä tai ei. Edelleen oon niin kiitollinen Mineasta ja siitä miten upea isä hänellä on.

Minean tullessa eilen mun luo hän toi itse kukkakaupasta valitsemansa ison pinkin hortensian ja itsetehdyn kortin, sydän suli ja kyyneleet tuli silmiin ♥

Ihanaa Äitienpäivää omalle rakkaalle äidilleni sekä meille kaikille äideille ♥

 

” Missähän sut tehtiin
Tähtien tuolla puolella
Muovailtiin huolella

Ethän sä ikinä
Kadota tuota katsetta

Mitähän sä vielä kantaa voit
Korkealla kun noin sä soit
Ei mitään tuu niin painavaa
Et se sinut musertaa

Kaunis pieni ihminen
Sä olet ainutlaatuinen
Mitä vastaan tuleekaan
Toista sua ei milloinkaan ”

 

Kuvat; Iina / I’m a human not a sandwich 

Ei kommentteja

Artikkelit

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Seuraa minua!