Category

baby

baby Lifestyle Lifie

Minean astmaepäily

Oon kertonut teille Minean pitkäkestoisesta yskästä, joka alkoi jo viime lokakuun aikoihin. Ollaan rampattu lääkärissä milloin yskän, enterorokon tai korvatulehdusten takia. Tähän mennessä hänellä on ollut (lokakuusta laskettuna) kolme korvatulehdusta ja useampi flunssa. Yskä on jatkunut koko ajan ja etenkin yöyskä. Se on ihan kamalaa, kun mini herää yskimään ja saatetaan olla hereillä 0,5-1 tuntia, jotta hänen olo helpottaisi. Ollaan annettu hänelle hunajaa ja mandariinia veden lisäksi, jotta kurkku hieman kostuisi. Välillä taas tuntuu, että yskä on limainen ja kunpa hän vain osaisi sylkäistä liman pois. Mutta ei hän vielä osaa. Jossain vaiheessa hän yski niin, että oksensi sänkyyn. Tilanne tuntui pahalta eikä edes lääkärin määräämät ventoline ja montelukast lääkkeet auttaneet. Minealta on otettu mykoplasma ja hinkuyskä testit, mutta molemmat negatiivisia. Yskäkohtaus saattaa tulla myös kovan rasituksen aikana, mutta menee helpommin ohi kuin nukkuessa. Tuntuu, että makuuasento on pahin ja silloin lima pääsee valumaan kurkkuun, jolloin yskäkohtaus alkaa.

Hassua tässä on se, että korvatulehdusten määräämän antibiootin aikaan yskä jää kokonaan pois. Niimpä me mietittiin, olisiko enterorokosta voinut jäädä jokin infektio jylläämään kehoon? Koko yskäepisodi, kun alkoi enterorokosta. Tämä on ollut todella raskasta aikaa, kun mitään ei olla tiedetty enempää ja ollaan vain odotettu aikaa lastenlääkärille. Niin ja myös keuhkot kuvattiin, koska haluttiin varmistaa ettei mitään pientä esinettä ole jäänyt jumiin mihinkään. Tämä kyllä kuulosti kaukaa haetulta, mutta ilmeisesti normi toimenpide ennen lastenlääkärille pääsyä.

Nyt me sitten vihdoin päästiin lastenlääkärille viime kuussa ja sen perusteella saatiin Minealle flixotide lääke käyttöön. Kyseessä on periaatteessa astmalääke, jota kokeillaan testiluontoisesti Minealla kahden kuukauden ajan. Sitten ollaan kuukausi ilman, jonka jälkeen mennään tapaamaan lääkäriä uudelleen. Lääkäri ei siis varmaksi osannut sanoa onko Minealla astma, koska näin pienellä sen toteaminen on vaikeampaa ilman puhallustestiä ym. Kyseessä voi olla myös tosiaan se infektio mutta yhtä hyvin rasitusastma. Tieto tuntui kamalalta, mutta onneksi jos näin on niin lääkkeet ovat hyvät eikä se hirveästi hänen elämään tule vaikuttamaan. Helpottavin tieto oli tietysti se, että kaikki vakavat sairaudet voitiin sulkea pois. On tämä ollut raskasta, kun aina vain jatkuu sairastelut jonkun kohdalla..

Nyt flixotide on ollut käytössä kohta kuukauden ja yskä on jäänyt kokonaan pois! Ette tiedä miten helpottavaa tämä on ollut ja yöt on saatu nukkua rauhassa ♥ Yskä helpotti jo heti ensimmäisen viikon käytön jälkeen. Mineaan iski taas flunssaa nyt alkukuusta ja pelättiinkin yskän alkavan uudestaan, mutta ei ole kuulunut! Nyt vain toivotaan, että yskä pysyisi poissa sittenkin, kun jätetään lääke ottamatta.

Kuulisin mielelläni muiden lasten pitkään kestäneestä yskästä?

Sekä myös, jos sieltä löytyy astmaa sairastavien lasten vanhempia, miten astma ilmenee lapsen elämässä? 

8 Comments
baby Lifestyle Lifie

” Missä minun pikkuveli on?”

Tuon kysymyksen Minea esitti mulle viime viikolla. Kyyneleet kohosivat silmiini ja rutistin hänet syliini ♥ Vastasin hänelle, että rakas pieni ei sinulla ole vielä pikkuveljeä, mutta toivottavasti joskus vielä on pikkuveli tai pikkusisko. Kerroin, että ensin täytyy odottaa äidin pipin paranemista ja sitten vasta vauva toi tulla äitin masuun. Hän otti vastaukseni hyvin, vaikakkin muutaman kerran sen jälkeen on vielä aiheeseen palannut. Ja varmasti tulee vielä palaamaan monen monta kertaa. Ja tämän kysymyksen hän kysyi ennen kuin me oltiin viime viikonloppuna käyty katsomassa kahta eri vauvaa, joista toinen oli pikkusisko isoveljelle.

Me puhuttiin joskus aikaa sitten jotain sisaruksista ja siitä, että Mineallakin toivottavasti vielä joskus on sisaruksia. Hän myös rakastaa kaikenlaisia Youtube videoita, joissa lapset hoitaa nukkevauvoja. Ehkä noista hänelle kumpuaa se ajatus omasta sisaruksesta, en tiedä. Myös se miten aina olen nähnyt Minean pienen vauvan seurassa on jotain niin hellyyttävää, kuten just viikonloppuna oli. Toki samalla näin sen puolen miten neiti olisi koko ajan halunnut pitää vauvaa sylissä ja vähän turhankin kovalla rutistuksella heitä hoivasi. Ehkä suurempi ikäero pikkusisareen ei hänen kohdallaan ole haitaksi.

Kyllähän se lapsiasia jälleen kerran nostaan päätään, kun ympärillä moni on raskaana, elää saa tulla, jos on tullakseen ajatuksella tai on saanut juuri vauvan. Olen onnellinen muiden puolesta, mutta tämä on välillä itkunkin paikka, kun ei itse saa asiasta päättää. Ensi kevät tulee kuitenkin nopeasti, vaikka se nyt tuntuukin kaukaiselta. Sitten voi vauva-asiaa miettiä oikeasti. Tämä asia on nyt vain hyväksyttävä olevan näin tällä hetkellä ja uuden vauvan aika on sitten myöhemmin. Silloin Mineasta on oikeastikin apua vauvan hoidossa, kun on itsekin isompi tyttö ♥ Ja jos niin käy, että vauvaa ei enään tule niin sitten me ollaan tässä. Me kolme muskettisoturia ♥

2 Comments
baby DECOR Lifestyle Lifie

DIY – talosänky & vatsatauti

Vihdoin pääsette näkemään Minean uuden sängyn, jonka pappa itse hänelle rakensi. Oltiin jo pidempään puhuttu neidin siirtymisestä omaan huoneeseen nukkumaan, mutta myös siitä, että vauvan pinnasänky pitäisi antaa jollekkin oikeasti vielä vauvalle. Niimpä toiveena oli saada isojen tyttöjen sänky ja tämä ihana talosänky on mitä täydellisin ♥ Minea nukkui ensimmäisistä öistä lähtien omassa sängyssä omassa huoneessa. Miten haikeaa se ensimmäinen yö olikaan ja taisin itse nukkua huonosti sen takia etten kuullut hänen tuttua tuhinaa viereltäni herättyäni yöllä. Onneksi tuo oma oloni meni ohi ja nyt oonkin voinut vaikkapa lukea sängyssä ennen nukkumaanmenoa.

Sänky on kooltaan 70*140cm, joten siihen mahtuu kivasti hänen viereen pötköttelemään ♥ Vielä ei päädytty maalaamaan sänkyä, mutta katsotaan alkuvuodesta josko se saisi valkoisen värin ylleen. Pelkkä puun väri, kun saattaa kellastua ajan myötä ja sitä en kyllä halua. Toki sen voisi käsitellä värittömällä lakalla, jolloin tuo kaunis puunsävy säilyisi tuollaisenaan.

Neidillä on käytössä KIVIkivin ihanat pellavapussilakanat* valkoisena sekä roosan värisenä. Heidän ekologiset ja korkealaatuiset tuotteet ovat hyvin tehtyjä ja näin ollen kestävät aikaa. Heidän valikoimistaan löytyvät yksinkertaiset ja väritykseltään niukat yöpuvut, pyyhkeet, kylpytakit ja pellavalakanat. Ollaan omassa käytössä tykätty pellavalakanoista kovasti, joten ihana saada myös neidille laadukkaat petivaatteet. Tässä muuten kiva lahjaidea pukinkonttiin ♥

Niin täällä tosiaan neiti sairasti ensin vatsatautia viime viikonloppuna ja minä nyt keskiviikko yönä sekä torstain. Ihan hirveä olo eikä mitään saanut syötyä. Tuli oikein ne sytostaattihoitojen ajat mieleen, kun oli niin kamala olo, hyi olkoon! Onneksi nyt on jo vähän parempi olo ja se, että tämä tuli nyt eikä jouluaattona. Toivotaan, että meidän isi säästyy tältä taudilta (kuten kaikilta taudeilta aina!).

Huomenna meillä on luvassa Tuomaan Markkinat ja mummulassa kuusen koristelu. Ihanaa viikonloppua ja palataan vielä ennen kuin aloitan joululomani!

ps. Kiitos vielä Matti-papalle super ihanasta sängystä ♥

pps. Sekä Minean että meidän makuuhuoneeseen on luvassa pientä remppaa vuodenvaihteessa, mutta siitä lisää sitten ensi vuonna!

*saatu blogin kautta

No Comments
baby Lifestyle Lifie

Pitääkö omasta ajasta potea huonoa omatuntoa?

Te tiedätte miten mua hirvitti koko ajatus siitä, että Minea menee päiväkotiin. Oon ollut hänen syntymästään asti tosi omistautunut hänelle ja aika kiinni ollaan oltu toisissamme. Nyt kun hän on parisen viikkoa ollut päiväkodissa niin oma aika on ollut aika hitsin siisiä, jos näin saa sanoa! Eihän tämä olekkaan niin kamalaa mitä luulin, kun saan keskittyä kaikki 6 tuntia kolmesti viikossa vain omiin juttuihin. Jotenkin musta silti tuntuu, että pitäisikö tässä potea huonoa omaatuntoa siitä, että viihtyy yksin? Eikai, mutta välillä tuntuu siltä.

Kyllähän se niin on, että vanhemmat jaksaa paremmin, kun on sitä omaakin aikaa ilman lasta. Lapsi on maailman rakkain, mutta myös väsyttää omalla tavallaan ja sehän on selvää. Niimpä akkujen lataus antaa aina hurjasti voimia eteenpäin ja siihen saattaa riittää ihan pienikin hetki omaa aikaa. On se sitten lempi tv-sarjan katsominen, sohvalle teen kanssa käpertyminen tai ystävien tapaaminen. Minean nukkuessa päikkäreitä on mun oma hetki ja silloin yleensä pyrin edes hetken tekemään jotain itelle mieluista puuhaa.

Joskus myös ollessani jossain useamman tunnin kestävässä tapahtumassa oon huomannut ettei ihan joka hetki kotona olevaa lasta mieti. Tämä on muuttunut neidin kasvaessa isommaksi ja tietysti siihen vaikuttaa se, että tietää hänen olevan aina hyvissä käsissä kotona ♥ Aiemmin mun oli jotenkin vaikea rentoutua ja olla ajattelematta koko ajan häntä. Huomasin olevani muissa maailmoissa, kun samaan aikaan yritin kuunnella muita. Onneksi tämäkin vaihe on aikalailla ohit ja osaan myös nauttia noista hetkistä. Oman ajan jälkeen on ihanaa nähdä oma murunen ja tuntuu ihan kuin ei olisi nähnyt muka pitkään aikaan! Joskus myös hänen nukkuessa tosi pitkiä päikkäreitä tekee mieli jo mennä herättelemään 😀

Viikonloppuna neiti sitten päätti jättää päikkärit välistä ja sen mukainen oli sitten hänen fiilisikin. Kyllähän se hermoja koettelee koko perheeltä, kun pienin on yliväsynyt, kärttyinen ja itkuinen kahden päivän ajan. Silloin täytyy vain purra hammasta ja yrittää parhaansa mukaan olla lapsen tukena. Välillä se on haastavampaa, kun omakin pinna kiristyy mutta harvemmin tällaisia hetkiä meillä onneksi on. Tänään hän onneksi nukkui päikkärit ja kaikilla on taas paljon iloisempi fiilis ja jaksaa paremmin ♥

Kuulisin mielelläni teidän ajatuksia tähän asiaan? Onko muut potenu omasta ajasta koskaan huonoa omaatuntoa? 

Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

No Comments
baby Lifestyle Lifie

Yhteisten leikkihetkien tärkeys + arvonta

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä FISHER-PRICEn kanssa

Oon aina tiennyt, että haluan olla sellainen äiti, joka leikkii lapsensa kanssa. Tarkoitan sitä, että oikeasti osallistuu siihen lapsen leikkiin ja leikkii mukana lapsen tasolla. Lapselle leikkiminen on yksi tärkemmistä asioista heidän ollessaan pieniä. Me halutaan Jannen kanssa, että Minealle jää niistä hetkistä ihania tunteita ja muistoja. Etenkin muistoilla on hyvin paljon merkitystä lapsen kasvaessa. Vaikka ihan pienille lapsille ei vielä varsinaisia muistoja vielä jää mieleen niin tärkeää siinä hetkessä on kuitenkin luoda lapselle turvallinen tunne. Mun mielestä se turvallisuuden tunne syntyy monesta tekijästä, jotka me aikuiset lapsille luodaan. Meille perheen yhteinen aika on yleensä juurikin leikkiminen, peuhaaminen, ulkoilu tai askartelu.

Leluja on maailmassa tuhansia, joten valinnanvaraa kyllä riittää vaikka millä mitalla. Jo Minean ollessa pienempi me hankittiin sellaisia leluja, jotka ovat mielekkyyden lisäksi myös sellasia, jotka edesauttavat lapsen kehitystä. Ollaan tykätty kovasti Fisher-Price merkin leluista ja niitä meiltä löytyy useampikin vuosien varrelta. Heidän opettavaiset lelut ovat juurikin yksi syy miksi ollaan just heidän leluja meille hankittu. On tärkeää, että lapselle hankkii omaan ikään soveltuvia leluja. Kaikissa leluissa on merkitty sen ikäsuositus sen takia, että osassa leluja saattaa olla pieniä osia, jotka ovat pienemmille vaarallisia. Opettavaisia leluja löytyy niin vauvoille kuin taapero ja leikki-ikäisille ja niiden avulla lapset oppivat esimerkiksi numeraalisia ja verbaalisia taitoja ja ystävällisyyttä sekä käytöstapoja.

Uusimpana Fisher-Price leluna meillä on kaupallisen yhteistyön kautta saatuna tämä Little People Travel Together lentokone. Lelun tarkoitus on opettaa lapselle kokemusten jakamista ystävien kanssa sekä ystävällistä käyttäytymistä. Tämän lelun ikäsuositus on 1-5 vuotta, joten menee siis vuosia leikeissä mukana! Muistan edelleen, kun paketti meille tuli ja sitä avattiin yhdessä neidin kanssa. Ensimmäiset musiikit kuultuaan hän jo tanssi ja pomppi pitkin olohuonetta 😀 Joten voin ensireaktionkin perusteella jo suositella tätä muille pienille! Little People Travel Together lentokoneen mukana tulee kapteeni sekä matkustaja+matkalaukku, jotka johdattavat leikin ylös pilvien päälle valojen ja musiikin säestämänä. Paikoilleen laitettavat lentokapteeni ja matkustaja aktivoivat lentokoneen valot, hauskat äänet ja laulut!

Nyt, kun lentokone on ollut meidän leikeissä jo hetken aikaa niin ollaan matkustettu sillä vaikka mihin! Millon mummolaan, kauppaan tai johonkin missä on lämmintä ♥ Lentokoneella lentäminen on Minealle jo sinänsä tuttua, mutta tätä kautta voi myös lasta valmistaa oikeaan tulevaan matkaan. Lapsi voi leikin kautta ymmärtää asioita paremmin ja sitten oikea tapahtumakin voi olla lapselle ihan uusi kokemus.

Edelleen haluan korostaa yhteisen leikkihetken tärkeyttä leluilla tai ilman. Kaikkein tärkeintä on, että lapsella on vierellään rakastavat aikuiset ja hän tuntee olonsa turvalliseksi oli yhdessä tekeminen mitä tahansa ♥

Joulun tullessa moni pähkäilee lasten lahjojen kanssa, joten toivottavasti voin teitä auttaa tämän osalta!

Saan arpoa yhdelle teistä tämän Little People Travel Together lentokoneen!

Osallistu arvontaan kommentoimalla alle jokin ihana leikkihetki yhdessä oman tai vaikkapa kummilapsen kanssa ♥   

Osallistumisaikaa on 25.22.18 asti. Tarkemmat säännöt löydät täältä.

Ihania hetkiä yhdessä lasten kanssa ♥

33 Comments

Instagram

  • We had so lovely day with mini me 🥰 How was your Friday? Now some 🍭 & 🎬 .
.
.
.
.
.
.
#ellosofficial #jotex #livingrooom #cozyhome
  • ⚪ ARVONTA w/ @maliacompany ⚪
Rakastan polttaa kynttilöitä ja etenkin tuoksukynttilöitä 🕯Nyt yhdellä teistä on mahdollisuus voittaa itselleen luonnollisista raaka-aineista valmistettu tuoksukynttilä sekä lasikupoli (arvo yht. 57,80€) ♡ Voittaja saa mun lempituoksun, joka on soft cotton ♡
1️⃣ tykkää kuvasta
2️⃣ seuraa mua & @maliacompany 
3️⃣ tägää kuvaan 2 ystävää (voit osallistua useamman kerran eri ystävillä) 
4️⃣ osallistumisaikaa sunnuntaihin 24.3.19 asti. Voittaja julkaistaan tämän kuvan yhteydessä.
Instagram ei ole osallisena arvontaan. .
.
Onnea matkaan ♡
  • How was your Monday? I had a great day but now so ready to bed 💭 Sweet dreams ♡
  • Thank you for your comments on my last photo 🙏❤ Have a lovely evening ♡
  • On wednesday I got a pap test result letter. There was some changes on my womp. I was afraid that same hell is starting again. But thank God that minor change is not dangerous 🙏
.
Keskiviikkona saadun papa-kokeen vastaus löytyneestä solumuutoksesta säikäytti todella pahasti ja pelkäsin saman helvetin alkavan uudelleen.. Onneksi kyseessä oli vain lievä muutos, jota seurataan 🙏 aiheesta lisää blogissa! .
.
.
📸: @mk_maison
  • So ready to bed 💤 How was your Tueday? ♡ .
.
.
.
.
#bedroomdecor #bedroominspo #bedroom

Follow Me!