lapsimessut Lifie perhe Yleinen

Sunnuntain visiitti lapsimessuilla

Heipparallaa!

Jälleen saatiin aamulla herätä siihen, että maa oli valkoinen. Tämä Suomen kevät se osaa aina yllättää! No toivon tosiaan, että vapun sääennustus pitää paikkansa ja saadaan nauttia auringosta. Meille onkin tulossa porukkaa vappubrunssille ja olisi niin kiva, jos saataisiin terassi jo korkattua käyttöön 🙂

Pieni kurkkaus vielä meidän Lapsimessuilla käynnistä. Kävimme koko perheen voimin sunnuntaina vierailemassa messuilla joilla ei siis aiemmin olla käyty. En laittanut messuille mitään odotuksia, mutta olin kuullut miten kovasti kaikki käyneet olivat tykänneet. Täytyy ehdottomasti todeta, että nämä oli parhaimmat messut tänä vuonna joissa olen käynyt! Olin ihan innoissani ja niin oli myös Minksu ja J 🙂

Meidän suunnitelmissa oli kiertää messut suht nopsaan, mutta arvatkaapa vain onnistuiko? Siellä oli niin paljon nähtävää ja koettavaa, että aikaa vierähti tunti jos toinenkin. Messut oli todellakin suunniteltu lapsiystävälliseksi ja vaipanvaihtopisteitä löytyi kymmeniä hallinkin puolelta. Rattaiden kanssa kulku sujui myös yllättävän näppärästi, vaikka kanssakulkijoita oli sankoin joukoin paikalla. Esillä oli toinen toistaan suloisempia pikkuruisia vaatteita, kenkiä ja asusteita. Kaikkea mitä lapselle kuvitella saattaa. Törmäsin muutamaan itselle uuteen vaatemerkkiin, kuten Melli ecodesing, Blaa! ja Napikas. Yhdestä näistä kerronkin teille myöhemmin lisää 😉

Kävimme kurkkaamassa tietty myös Gugguun, POMPdeLUX ja Metsolan osastot. POMPdeLUXin osastolta oli tarjous ota kolme maksa kaksi. Sieltä löysin Minskulle uimapuvun ja kesämekon sekä bikinit ensi vuodelle. Kaikki yhteensä vain 13 euroa! Aurinkolasitkin löytyi ja niistä kuulette erillisessä postauksessa lisää. Testasimme for Minis and Mommies osastolla kuvissa näkyviä söpöjä tossuja. Katsotaan päätyvätkö ne meille kenties myöhemmin 🙂

Sanoinkin J:lle, että vitsi, kun pikkusiskoni olisi ollut mukana messuilla. Siellä oli niin paljon kaikkea hauskaa puuhaa vähän isommille lapsille. No ensi vuonna sitten Minskukin pääsee vähän enemmän osallistumaan. Nyt hän vain sylissä ollessaan iloisesti katseli ohikulkijoita eikä tietysti malttanut päiväunia ottaa. Kotiinlähtiessä hän simahtikin heti autoon päästyämme, meidän pieni messuilija <3

Päällimmäisenä messuista kuitenkin jäi mieleen uskallaauttaa.fi:n osasto, jossa opastettiin lasten ensiapua. Kaikki me varmasti haluamme ajatella, että me emme joudu vaaratilanteeseen. Mutta mitä sitten, jos joudummekin? Tiedätkö juuri sinä miten osaat lastasi hädän hetken auttaa? Nuo taidot ihan meidän jokaisen pitäisi osata, koska emme voi koskaan tietää milloin tulee tilanne, jossa apuamme tarvitaan. Jostain syystä vähän jännitti mennä siihen eteen testamaan nuken kanssa, kun takana oli joukko ihmisiä katsomassa. Täytyy sanoa, että itse en ollut ihan varma omasta elvytys osaamisesta ja saattaa olla ettei moni muukaan paikalla olleista ollut. Siksi mieluummin halusin kokeilla taitojani nukkeen ja tiedän miten hätätilanteessa toimitaan.

Pienen lapsen elvytys aloitetaan puhalluksella, kun taas aikuisen painalluksilla. Ensin puhalletaan viisi kertaa ja puhallusten välissä voi itse vetää henkeä. Täytyy muutenkin muistaa toimia rauhallisesti. Mikäli puhallukset ei auta niin sitten aloitetaan 1-2 sormen napakat painallukset rintakehään. Itse kysyin pelkoani siihen, että murskaan pienen kylkiluut. Vastaus siihen oli, että luut luutuvat takaisin ja se on pienempi paha, jos henki saadaan pelastettua. Nämä opit ovat nyt iskostettuna päähäni, mutta toivon ettei minun tarvitse niitä koskaan käyttää. Meille näytettiin myös tukehtumiseen liittyvät aputoimenpiteet, mutta ne on hieman hankala kirjoittaen selittää. Suosittelen kurkkaamaan vaikka youtubesta videon ohjeineen!

Messut olivat TODELLA mielenkiintoiset ja ehdottomasti suosittelen tutustuman ensi vuonna mikäli ette nyt käyneet!

Mikä teidän mielestä messuilla oli parasta? Jäikö jotain uupumaan?
– Marjut –
No Comments
Previous Post
25.4.2017
Next Post
25.4.2017

No Comments

Leave a Reply

Related Posts

Instagram

  • [Kaupallinen yhteistyö @arlasuomi] 
Smoothie cheers with my girl🍍🥥
.
.
Neidin kanssa lomaillessa pyritään pitämään nälkäkiukkua loitolla terveellisillä ja ravitsevilla välipaloilla niin kaikilla on hyvä mieli ✌🏻 Kurkkaa blogista lisää vinkkejä pitää nälkäkiukku poissa! Linkki biossa ⬆️
.
.
.
.
#arla #arlamore #onthego
#meandminime #motheranddaugther #summer #terrace #terassi #kesä #patio
  • Just wanted to wish you all a lovely evening 🖤
.
.

Ihanaa iltaa kaikille 🖤
  • Finally you can see what new we have on our livingroom 🖤 When I saw first time that @mialiv.fi painting I was like WOW that is such a beauty and I must have that 😍 Do you like it too? .
.
.
Vihdoin näette mitä uutta meillä on olohuoneessa 🖤 Nähdessäni tämän @mialiv.fi maalauksen ensi kertaa kuvissa olin täysin myyty 😍 Tiesin, että se olisi täydellinen meidän seinälle, koska taulussa yhdistyvät just sama värimaailma kuin sisustuksessa ripauksella mustaa👌🏻 Mitäs pidätte taulusta ja joko ootte tutustuneet @mialiv.fi upeisiin töihin? .
*taulusta saatu alennusta
.
.
Ps. Aiemmat maalaukset jää odottelemaan isompaa asuntoa, jotta nekin saadaan taas seinälle!
.
.
#mialiv #painting #livingroominterior #livingroomdecor
  • Joskus elämä yllättää eikä kaikkea osaa aina etukäteen elämästä tietää. Näin kävi myös työkuvioideni suhteen tällä kertaa. Oon tällä viikolla jäämässä pois nykyisestä työpaikasta organisaatio muutoksen vuoksi. Oon kiitollinen huikeasta kokemuksesta ja odotan jännittävin sekä avoimin mielin tulevaa ✌🏻Ja saa vinkata, jos kaipaa some apuja!
.
.
Blogissa lisää ajatuksia tapahtuneesta ja tulevasta! Linkki biossa ⬆️
.
.
You never know what happens next and life can surprise you when you don't expect it. This time it happened with my new work. Organisation change happened and that is why this is the last week there. I'm so happy about this experience and can't wait what happens next✌🏻
  • Always remember to be your own kind of beautiful ❤️
.
.
Oltiin Minean kanssa HM liikkeessä ja pysähdyttiin ponimekkojen kohdalle. Meidän vieressä oli kaksi n. 10v. tyttöä.
.
.
En voinut olla kuuntelematta heidän keskusteluaan, koska aihe oli todella  kurja ja surullinen. Toinen tytöistä kietoi kätensä oman reiden ympärille ja sanoi, niiden olevan lihavat.  Jatkoi sitten, että häntä kiusataan koulussa isojen reisien takia. Katsoin suu ammollaan, että mitä heetä mä just kuulin tuon normaalipainoisen tytön sanovan?? Mietin hetken, että sanonko jotain, mutta en vain saanut sanaa suustani.
.
.
Oltiin jo tekemässä lähtöä liikkeestä, kun satuin näkemään sen tytön vielä yksin. Sanoin hänelle; ”Anteeksi tyttö, mutta kuulin teidän keskustelun ja mun on pakko sanoa sulle ettei sun reisissä tai sussa muutenkaan oo mitään vikaa. Älä koskaan anna kenekään antaa sun luulla niin. Mä toivon ettei kukaan sano sulle mitään sun reisistä tai mistään muustakaan.” Tyttö selvästi hämmentyi ja oli vähän nolona, mutta sanoi sitten, että ”joo en”.
.
.
Mä en voinut jättää asiaa sikseen, koska joskus pienilläkin sanoilla on suuri merkitys ❤️ Ollaan ystävällisiä toisia kohtaan ja opetetaan lapsille suvaitsevaisuutta sekä ymmärrystä. Blogissa lisää aiheesta sekä omasta koulukiusaamisesta. Linkki biossa!
  • Home alone since don't even remember when 😜  Actually I don't like to sleep alone and I always sleep light on 🙈 Anybody else?
.
.
.
Täällä ollaan yksin kotona sitten, varmaan Minean syntymän 😜 Tykkään olla yksin mutten tykkää nukkua yksin🙈 Nukunkin aina valot päällä😅 Muita kohtalotovereita?
.
.
.
#interiorinspiration #interior4you1 #interior_design

Follow Me!