lapsimessut Lifie perhe Yleinen

Sunnuntain visiitti lapsimessuilla

Heipparallaa!

Jälleen saatiin aamulla herätä siihen, että maa oli valkoinen. Tämä Suomen kevät se osaa aina yllättää! No toivon tosiaan, että vapun sääennustus pitää paikkansa ja saadaan nauttia auringosta. Meille onkin tulossa porukkaa vappubrunssille ja olisi niin kiva, jos saataisiin terassi jo korkattua käyttöön 🙂

Pieni kurkkaus vielä meidän Lapsimessuilla käynnistä. Kävimme koko perheen voimin sunnuntaina vierailemassa messuilla joilla ei siis aiemmin olla käyty. En laittanut messuille mitään odotuksia, mutta olin kuullut miten kovasti kaikki käyneet olivat tykänneet. Täytyy ehdottomasti todeta, että nämä oli parhaimmat messut tänä vuonna joissa olen käynyt! Olin ihan innoissani ja niin oli myös Minksu ja J 🙂

Meidän suunnitelmissa oli kiertää messut suht nopsaan, mutta arvatkaapa vain onnistuiko? Siellä oli niin paljon nähtävää ja koettavaa, että aikaa vierähti tunti jos toinenkin. Messut oli todellakin suunniteltu lapsiystävälliseksi ja vaipanvaihtopisteitä löytyi kymmeniä hallinkin puolelta. Rattaiden kanssa kulku sujui myös yllättävän näppärästi, vaikka kanssakulkijoita oli sankoin joukoin paikalla. Esillä oli toinen toistaan suloisempia pikkuruisia vaatteita, kenkiä ja asusteita. Kaikkea mitä lapselle kuvitella saattaa. Törmäsin muutamaan itselle uuteen vaatemerkkiin, kuten Melli ecodesing, Blaa! ja Napikas. Yhdestä näistä kerronkin teille myöhemmin lisää 😉

Kävimme kurkkaamassa tietty myös Gugguun, POMPdeLUX ja Metsolan osastot. POMPdeLUXin osastolta oli tarjous ota kolme maksa kaksi. Sieltä löysin Minskulle uimapuvun ja kesämekon sekä bikinit ensi vuodelle. Kaikki yhteensä vain 13 euroa! Aurinkolasitkin löytyi ja niistä kuulette erillisessä postauksessa lisää. Testasimme for Minis and Mommies osastolla kuvissa näkyviä söpöjä tossuja. Katsotaan päätyvätkö ne meille kenties myöhemmin 🙂

Sanoinkin J:lle, että vitsi, kun pikkusiskoni olisi ollut mukana messuilla. Siellä oli niin paljon kaikkea hauskaa puuhaa vähän isommille lapsille. No ensi vuonna sitten Minskukin pääsee vähän enemmän osallistumaan. Nyt hän vain sylissä ollessaan iloisesti katseli ohikulkijoita eikä tietysti malttanut päiväunia ottaa. Kotiinlähtiessä hän simahtikin heti autoon päästyämme, meidän pieni messuilija <3

Päällimmäisenä messuista kuitenkin jäi mieleen uskallaauttaa.fi:n osasto, jossa opastettiin lasten ensiapua. Kaikki me varmasti haluamme ajatella, että me emme joudu vaaratilanteeseen. Mutta mitä sitten, jos joudummekin? Tiedätkö juuri sinä miten osaat lastasi hädän hetken auttaa? Nuo taidot ihan meidän jokaisen pitäisi osata, koska emme voi koskaan tietää milloin tulee tilanne, jossa apuamme tarvitaan. Jostain syystä vähän jännitti mennä siihen eteen testamaan nuken kanssa, kun takana oli joukko ihmisiä katsomassa. Täytyy sanoa, että itse en ollut ihan varma omasta elvytys osaamisesta ja saattaa olla ettei moni muukaan paikalla olleista ollut. Siksi mieluummin halusin kokeilla taitojani nukkeen ja tiedän miten hätätilanteessa toimitaan.

Pienen lapsen elvytys aloitetaan puhalluksella, kun taas aikuisen painalluksilla. Ensin puhalletaan viisi kertaa ja puhallusten välissä voi itse vetää henkeä. Täytyy muutenkin muistaa toimia rauhallisesti. Mikäli puhallukset ei auta niin sitten aloitetaan 1-2 sormen napakat painallukset rintakehään. Itse kysyin pelkoani siihen, että murskaan pienen kylkiluut. Vastaus siihen oli, että luut luutuvat takaisin ja se on pienempi paha, jos henki saadaan pelastettua. Nämä opit ovat nyt iskostettuna päähäni, mutta toivon ettei minun tarvitse niitä koskaan käyttää. Meille näytettiin myös tukehtumiseen liittyvät aputoimenpiteet, mutta ne on hieman hankala kirjoittaen selittää. Suosittelen kurkkaamaan vaikka youtubesta videon ohjeineen!

Messut olivat TODELLA mielenkiintoiset ja ehdottomasti suosittelen tutustuman ensi vuonna mikäli ette nyt käyneet!

Mikä teidän mielestä messuilla oli parasta? Jäikö jotain uupumaan?
– Marjut –
No Comments
Previous Post
25.4.2017
Next Post
25.4.2017

No Comments

Leave a Reply

Instagram

  • Wow it's Thursday already! This week has gone so fast, right? I was jogging today for the first time since 🤷🏼‍♀️ Feels so good now👌🏻 Have a nice evening sweeties ♡
.
.
.
.
.
#homeinterior #homesweethome  #livingroom #livingroomdecor #arlasuomi #arlamore
  • Kaupallinen yhteistyö w/ @adlibrisfi 🎈 Soon it's time to celebrate May Day 🎉 Rakastan järkätä juhlia ja kokosin juuri blogiin omat vinkkini tulevien vappujuhlien järjestämiseen! Tiesitkö sä muuten, että Adlibriksen verkkokauppasta saa mm. juhlatarvikkeita? Mä en tiennyt vasta kuin nyt! Kannattaa kurkata siis heidän laaja valikoima, mikäli kaipaat vielä koristeita tai kattausjuttuja vapuksi! Heillä on nopea 1-3 päivän toimitus 👏 Joko teillä on vappusuunnitelmat valmiina?
.
.
.
.
#adlibris #adlibrisfi #vappu #vappujuhla #mayday #party
  • It's good to back home ♡ We had so lovely trip to Kokkola and I already miss my family and friends ❤ How was your Easter? .
.
.
.
.
.
.
#homeinterior #homesweethome #adlibris #jotex #vmcarpet #kodin1 #georgjensen
  • Happy Easter 🐣🐇💛
  • How was your day? I have a busy but nice Wednesday ♡ Next week I will show you our new mirrors 👀 Have a relaxing eve! .
.
.
.
#bedroomdecor #bedroominspo #bedroom #ikeasuomi #pura #maliacompany
  • What a week I just say! Luckily next one is easier👌🏻 Enjoy your Sunday eve ♡ .
.
.
.
.
Huhuh mikä viikko! Varmaan tapahtumarikkain tänä vuonna ja sen mukainen myös olokin🙄 Onneksi tuleva on iisimpi ja suunnataan reissuun pääsiäiseksi 💕 Nauttikaa illasta ♡
.
.
.
.
#bedroom #bedroominspo #bedroomdecor #domodesign #vmcarpet

Follow Me!