baby Lifestyle Lifie

Ajatuksia äitiyslomasta

Ajatella, että tästä on kohta vuosi, kun jäin kesäloman kautta äitiyslomalle.

Silloin ajattelin miten pitkä aika onkaan ensi kesään, mutta niin vain aika meidät saavutti. Mennyt vuosi on ollut elämäni upein <3 Ja se vain jatkuu koko ajan upeampana Minean kasvua seuratessa. Olen aina haaveillut äitiydestä ja tiennyt viihtyväni kotona lapsen kanssa. Ja niin on ollutkin ihan joka hetki! Hetkekään en ole ehtinyt olemaan tylsistynyt tai kokenut kaipaavani töihin. Pikemminkin päinvastoin voisin jäädä kokonaan kotiin, mikäli se olisi taloudellisesti mahdollista. Koen olevani sellainen ”kotiäiti” tyyppinen ihminen, joka lapsen hoidon ohella hoitaa kotia ja tekee ruoan valmiiksi ja nauttii siitä. Tottakai meillä J auttaa kotitöissä myös! Olen muutaman ystäväni suusta kuullut, että odota vain niin pian alat kaipaamaan töihin paluuta, kun lapsi koko ajan roikkuu lahkeessa kiinni. Tottakai on varmasti lapsestakin kiinni miten kotona viihtyy. Lapsen ollessa ”helppo” ja yksinäänkin viihtyvä ei välttämättä samalla lailla tunne kotona olemista kuin taas lapsen kanssa, joka kaipaa äidin seuraa enemmän. Meidän Minea on ollut niin kiltti etten paremmasta tiedä. Tottakai kaikki voi muuttua koska hyvänsä sen tiedostan kyllä. Oon todella kiitollinen siitä ettei univelasta tai muusta väsymyksestä ole tietoakaan. Vauvavuosi voisi olla mennyt myös sumussa väsymyksen painaessa alati olotilaa.

Me ollaan Minean kanssa kyläilty ystäviemme luona (onneksi meillä on päivisin auto käytössä), joka tietysti tuo paljon sisältöä päiviimme. Minealla onkin useita vauvakavereita <3 On ihanaa, kun voi jakaa vauva-arkea ystävien kanssa ja meille on kehkeytynyt tiivis tukiverkko ympärillemme. Turvaverkko on todella tärkeä varsinkin, kun isovanhemmat ovat satojen kilometrien päässä.

En voisi kuvitella olevani onnellisempi juuri nyt! Rakastan tuota pientä ihmistä niin paljon <3 Edelleen huomaan hämmästeleväni hänen olemassaoloaan ja sitä, että hän tosiaan on meidän vauva. Kuulosta varmaan hassulta 😀

Mulle on tosi tärkeetä, että saan viettää Minean kanssa kotona mahdollisimman pitkään. Vauva-aikaa ei koskaan enää saa kokea uudestaan eikä sitä saa rahalla takaisin. Äitiyslomani loppuu ensi kuun lopulla ja ilmoitin viime viikolla jääväni kotiin loppuvuodeksi. Palaan siis töihin tammikuussa 2018 (ellei lottovoittoa tule), vaikka tiedän kuukausien olevan rankkoja taloudellisesti. Kotihoidontuella ei pitkälle pötki ja olenkin miettinyt josko jostain löytäisin osa-aikaisen työn loppuvuodelle. Kaikki tulot olisivat enemmän kuin hyödyksi! Asiakaspalvelusta tykkäisin kovasti! Pitäkää siis peukkuja töiden suhteen 🙂

Minean huoneeseen on saapunut tämä himoitsemani verhokatos! Se on kerrassaan ihanan herkkä ja sopii täydellisesti hänen huoneeseensa. Ninnin meillä ollessa he leikkivät ja lukivat majassa satuja <3 Pidettiin myös ukkosta kaikki yhdessä (kirjoittanut taisi pelätä eniten!) valojen loisteessa 🙂

Canopie MINIROOM gifted / bunny clock SILUETTIVERSTAS gifted

8 Comments
Previous Post
28.6.2017
Next Post
28.6.2017

8 Comments

 • Jutta

  Mä niin tunnistan itseni tästä tekstistä. Täällä 3 lasta, joista nuorin 6viikkoa. Aina oon nauttinut lasten kanssa kotona olosta ja vaikka kolmen kanssa vilskettä riittää, niin nautin edelleen. Musta on ihanaa siivota, laittaa ruokaa ja viettää aikaa lasten kanssa. Jokainen päivä on erilainen, eikä töihin oo ollut ikinä ikävä. Ihanaa, että joku kokee samaa onnea. ???? Nautitaan nyt, kun siihen on mahdollisuus ❤

  • Marjut

   Ihana kommentti, kiitos <3 On tosi kiva, kuulla, että ajatukset kohtaa muidenkin kanssa! Todellakin joka päivä on erilainen ja se on just parasta, kun pääsee seuraamaan neidin kasvua ja kaikkea oppimista <3 Voi kun voisin jäädä vain kotiin eli nyt vain lottoamaan 😉 Ihania aikoja sinne teille ja todellakin nautitaan joka hetkestä <3 <3

 • Hanna/Pastellimaja

  Sattuipa sopivasti, kun juuri tässä pähkään meidän neidin huoneeseen tuon katoksen väriä. Onko sinulla tässä tuo Ljus Puder (powder) väri?

  • Marjut

   Joo juurikin tuo powder on meidän katoksen väri ja on aivan ihana! Sopii varmasti monenlaiseen sisustukseen ja niin monikäyttöinen katos. Katoksella saa Minealle aikanaan kunnon prinsessasängyn 🙂

 • Kiia

  Hei,

  Olisiko sinun mahdollista saada tästä blogista ns. osa-aikatyötä? 🙂

  • Marjut

   Sehän olisi unelmieni täyttymys! Täytyy varmaan vain ahkerasti tehdä töitä blogin eteen ja katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan 🙂 Kiitos ajatuksesta <3

 • Jonna

  Hei, millä/miten tuo katos on kiinnitetty kattoon? 🙂

  • Marjut

   Laitoin ihan vain sellaisen koukun (ostin k-raudasta), jonka kiersin kattoon kiinni. Meidän katto on jotain levyä ja sen alla puuta niin kieritin puuhun asti. En tiedä kestääkö painavampaa, mutta hyvin katosta kestää 🙂

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts

Instagram

 • Ollaa tänään järkätty tyttöjen huonetta ja saatiin vihdoin heille uusi sänky 😍 Näette pian lisää miltä huone nyt näyttää!
Mites teidän sunnuntai on menny? 🤍
Ihanaa iltaa ❣️
 • Onnea vielä rakas @seppapete ❤️🎈💥 Oli todellakin kaiken stressin arvoista nähdä sun reaktio eilisistä yllätys juhlista ❣️😭 🤩
" Sinä vain olet mun
Juhlien kuohuvaa
Sinä vain olet mun
Sydämen humala
Ja vain sinun kanssasi olen tuntenut
Magneetin voiman" ❤️ @jannikabofficial

Rakastan sua muruseni @seppapete ❣️
 • ✨ SUPRISE HONEY ✨ Järjestin eilen Peten kavereiden kanssa @seppapete lle 40v yllätys juhlat mielettömän upeassa Herttoniemen @ravintolafatlizard penthousessa *🤩 Olin kertonut Petelle meidän menevän dinnerille, mut sanoin et käydään ennen syömistä ottamassa yhteistyön takia penthouse tilasta stoori ja siellä odottikin frendit yllärinä 🥳🥳 - > swaippaa videoon 🤩
Sankarille kaikki meni täydestä ja Pete oli todella yllättynyt ja hieman jopa liikuttunut ❣️

Tajuttoman upeat puitteet, todella hyvät safkat ja mieletön porukka, kiitos kaikki❤️

Koristeet @mydreamday.fi
Kakku @bakerymanteli
*tilasta saatu alennusta
 • Sekasorto - aihe, joka tuottaa mulle stressiä ja minkä suhteen pitäisi löytää ratkaisuja! Ehdin tottumaan siihen, että Minean poissaollessa siivoan hänen huoneen ja laitan asunnon järjestykseen. Nyt, kun meitä onkin täällä puolet ajasta viisi tyyppiä niin voitte kuvitella onko enään yhtä järjestyksessä paikat, no ei ole ei 🙈 Lisäksi kaapeista loppuu tila kesken ja tytöille pitäisi hommata uusi sänky.

Puuh paljon on juttuja, joiden suhteen pitäisi keksiä jotain, mutta kaikesta huolimatta en vaihtaisi tätä pois ❤️

Onko yhtään tuttu aihe muilla? 🙉
 • *palvelu saatu* Kävin kampaajalla viimeksi vuosi sitten, joten pieni freessaus olikin jo paikallaan 🤍 Haluan säilyttää oman värin, mutta raidoilla+sävyllä hiuksiin saa elävyyttä ja siinä @thehouseofbeautyfi onnistui täydellisesti 😍💯 Lopputulos on luonnollinen ja kauniin sävyinen, vai mitäs mieltä ootte?

Ps. Swaippaa ennen kuvaan! 🙈
 • Kaupallinen yhteistyö @fredmanfin 💗🎀 Rintasyöpä on aihe, joka koskettaa mua syvästi ja haluan olla mukana tukemassa sitä upeaa työtä, jolla kerätään varoja syöpien tutkimuksiin. Roosa Nauha kampanjassa on mukana myös suomalainen perheyritys Fredman, joiden tutut leivinarkkipaperi ja suodatinpussi pakkaukset ovat saaneet kampanjaan sopivan asun💗
Heidän jokaisesta myydystä #roosanauha - kampanjatuotteesta lahjoitetaan 10% Syöpäsäätiölle.

Yhdessä #fredman kanssa haluamme muistuttaa läsnäolon tärkeydestä 💗 Aina sanat eivät riitä ja silloin voit osoittaa tukesi, vaikka keittämällä pullakahvit ja olemalla läsnä 💕

Ps. Suodatinpussit toimii hyvin hodareiden kanssa 🌭 @boksiapp #suomalainenperheyritysfredman #fredmanxroosanauha

Seuraa minua!