food Lifie

Carrot cupcakes

Iloista tiistaita!

Sateisen harmaita päiviä voi hyvin käyttää leipomiseen ja herkutteluun 😉

Ajattelin jakaa teille näiden mehevien porkkanamuffinien ohjeen, jota muutama jo instan puolella kyselikin. Näiden valmistus on ihan todella helppo ja nopea tehdä! Koristelussa vain mielikuvitus on rajana ja perheen pienimmillekkin tämä on varmasti mieluista puuhaa. Kauaa ei meillä nämä herkut kaapissa säilyneet eikä tainnu yhtään pakkaseenkaan asti ehtiä!

Ja hei taikinan tekemisessä en käyttänyt ollenkaan sähkövatkainta vaan ihan vispilä riitti sekoittamiseen.

Carrot cupcakes   

n. 15 kpl

Taikina;

3 kananmunaa

2,5dl sokeria

1,5dl öljyä/sulatettua voita 

n. 3dl raastettua porkkanaa (porkkanaa saa olla reilusti, jotta mehevöityy kunnolla) 

2,5dl vehnäjauhoja 

2tl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

1tl kanelia

1/3tl sooda

1/2tl suolaa

Kuorrutus;

n. 200g maustamatota tuorejuustoa (mitä enemmän tuorejuustoa, sitä enemmän ainetta koristeluun)

n. 2dl tomusokeria

1tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpiämään 200C asteeseen.

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi.Riko munat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa sekaisin vispilällä. Vatkaa joukkoon myös porkkanaraaste ja öljy/sulatettu voi. Sekoita kaikki keskenään.

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Vatkaa vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään.

Notkistin sähkövatkaimella tuorejuuston, tomusokerin ja vaniljasokerin.

Käytin muffinssipeltiä johon laitoin paperiset vuoat. Jos et käytä peltiä suosittelen käyttämään tukevia muffinsivuokia, jotka pysyvät pystyssä.

Lusikoin taikinaa pohjalle ensin vähän, sitten pikkulusikallinen tuorejuustoseosta ja lusikoin vielä vähän taikinaa päälle. Kuitenkin niin, että reunoja jää näkyviin. Laita tuorejuustoseos jääkaappiin odottamaan.

Paista n. 20 minuuttia, kunnes kypsiä. Kokeile kypsyys hammastikulla. Mikäli tikkuun ei jää taikinaa kiinni ovat muffinit valmiita.

Anna muffinien jäähtyä ennen koristelua ja nosta lautaselle valmiiksi, jos käytät vuokaa. Näin ollen saat ne helpommin pois vuoasta kuin koristeltuna.

Koristelussa käytettiin erilaisia nomparellejä, mutta hyvin voi käyttää myös esim. raastettua suklaata, kermavaahtoa, hilloa tai mansikoita. Oman maun mukaan 😉

Sitten vain herkuttelemaan!

astiapyyhe / HHKANGAS gifted plate / SISUSTUSLIIKE DREAMS gifted

Ei kommentteja
Previous Post
13.6.2017
Next Post
13.6.2017

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit