Lifestyle Lifie rintasyöpä

Kun maailma pysähtyy

Mua pelottaa kirjoittaa ja etenkin julkaista tätä postausta, mutta haluan tämän tehdä. Mun elämä pysähtyi maanantaina 11.12.17. Mulla on todettu rintasyöpä. En voi edelleenkään uskoa tätä todeksi, mutta pakko se on tulokset ei valehtele. Miten just mulle voi käydä näin? Miksi minä? Selviääkö tästä? Kuolenko? Ajatukset on todella sekaisin ja pahintakin väistämättä miettii. Ei oikein löydy sanoja tähän tilanteeseen eihän tämmöistä olisi koskaan voinut omalle kohdalle uskoa sattuvaksi.

Kaikki alkoi viime perjantai-iltana, kun olin syöttänyt Minean samasta rinnasta kahteen otteeseen. Menin suihkuun ja mietin, että onkohan maitorauhanen tulehtunut, kun rinta oli edelleen iso. Oltiin lähdössä lauantaiaamuna Kokkolaan Minskun kanssa, joten päätin käydä lääkärissä Kokkolassa. Koitin jo samantien saada aikaa lauantaille, mutta viikonloppuna ei ollut täällä päin mahdollisuuksia tutkia tilannetta. Varasin heti maanantaiaamuksi ajan Terveystalolle ja mentiin sinne yhdessä Minean ja mummoni kanssa. Yövyttiin mummoni luona, koska sieltä oli lyhyempi matka kävellä lääkäriin. Ensimmäinen lääkäri tutki nopeasti ja sanoi, että tarvitaan mammografia ja ultraus. Niimpä odottelimme tunnin ajan kuvauksiin pääsyä ja olo oli kamala. Mitä jos sieltä löytyykin jotain?

Ultrausta tehtäessä Minea ei meinannut millään suostua olemaan isomummun sylissä ja tuntui pahalta hänen huutaessa vain äitiä. Ei auttanut kuin laittaa heidät odotustilaan odottamaan, jotta saivat tutkia mut kunnolla. Ultrauksen tehnyt lääkäri kertoi jo siinä vaiheessa, että rinnassa näkyy musta möykky. Pelkkä ajatus tuntui jo oksettavalta ja olo oli heikko jo sen takia etten saanut aamulla mitään alas. Lääkäri halusi heti ottaa myös mammografian, jotta näkisi tilanteen paremmin. Tuntui hirveältä odottaa kuvien oton jälkeen vastauksia yksin ja muutama minuutti tuntui ikuisuudelta. Lääkäri pyysi takaisin toiseen huoneeseen ja kertoi sen mitä en ikinä olisi voinut kuvitella ” Sulla on hyvin suurella todennäköisyydellä rintasyöpä”. Kukaan ei varmasti voi kuvitella miltä se hetki tuntui ellei sitä ole itse läpikäynyt. Matto vedettiin jalkojen alta niin vauhdilla, tuntui etten saanut henkeä, ajattelin ettei tuo lääkäri voi oikeasta mulle noin puhua. En muista kovinkaan paljoa tuosta hetkestä tai siitä mitä muuta lääkäri sanoi. Huusin vain itkun sekaisena, että tuokaa mun puhelin. Soitin samantien Jannelle kotiin ja kerroin lääkärin kertoman. Tuska oli ihan hirveä ja en osannut ajatella kuin pahinta heti. Janne tulikin heti maanantaina junalla tänne Kokkolaan meidän tueksi. Seuraavaksi soitin äidilleni, joka odotti meitä luokseen lääkärikäynnin jälkeen. Kerroin taas saman minkä lääkäri oli kertonut ja äiti lähti heti luokseni lääkäriin. Lääkäri halusi ottaa heti samalla koepalat joilla hänen näkemälle saataisiin varmistus. Kysyin monta kertaa itkun keskeltä, että onko tämä varmaa ja voiko tästä parantua ja mitä nyt tapahtuu? Kysyin useasti että onko tämä nyt varmaa, että et varmaan sanoisi tätä diagnoosia jo, jos et olisi melko varma ja hän vastasi, että ei sanoisi.

Lääkäri kertoi koepalojen tuloksien tulevan 2-3 päivän päästä eli keskiviikko-torstain aikana. Päivät kului niin hitaasti ja odottaminen tuntui tuskaiselta. Kaikilla on ollut mieli maassa vaikka ihan jokainen on tsempannut valtavasti ♥ Halusin vain nukkua, jotten hereillä ollessa vain miettinyt päätäni puhki ja googlannut rintasyövästä kaiken mahdollisen. Aina herätessäni ensimmäinen ajatus oli, mulla on rintasyöpä. En enään edes odottanut muuta vastausta tuloksista ja keskiviikkona lääkärin soittaessa diagnoosi oli vahvistunut, mulla on rintasyöpä vasemmassa rinnassa ja se on lievästi levinnyt kainaloon. Kasvain on  noin 5cm kokoinen, joten in siis suhteellisen suuri. Onneksi löydettiin paljon syövän esiastetta, mutta itse kehittynyttä syöpääkin on, koska se oli kainaloon levinnyt.

Lääkäri kertoi sen minkä jo tiesin, Suomessa ja etenkin HUS:lla syöpähoito on maailman huippuluokkaa ja sanoi ettei tämä ole maailmanloppu. Voitte vain kuvitella, että se tuntui juuri siltä siinä hetkessä. Hän kertoi, että seuraavaksi varmastikin ensi viikolla menen HUS:iin käymään ja siellä suunnitellaan jatkosta. Ite oon valmis rinnan poistoon samantien, jos vain sillä saadaan tauti pois. Rintoja saa uusia ja terveys tulee ensin.

Mun koko maailma romahti, kaikki suunnitelmat meni uusiksi ja nyt eletään päivä kerrallaan.  Tuntuu edelleen ettei tämä voi olla totta. Minea on vielä niin pieni ja tarvii äitiä ♥ Just nyt kun kaikki tuntui olevan hyvin ja Jannen vanhemmatkin muuttaa viikonloppuna Helsinkiin. Kaiken piti olla paremmin kuin hyvin. Silloin tiputetaan maailman isoin pommi niskaan, jota kukaan ei olis osannut odottaa. Onneksi isovanhemmat on nyt lähellä, kun apua tullaan varmasti tarvitsemaan paljon.

Vaikka mua pelottaa ihan helvetisti tällä hetkellä mun on vain pakko uskoa, että tästä selvitään. Oon päättänyt taistella kaikkeni tämän taudin pois saamiseksi ja tuo pirulainen tuolla rinnassa saa luvan lähteä. Mun tekis mieli repiä koko rinta jo irti jotenkin ällöttää se niin paljon! Ikävä kyllä mun on pakko tämän vuoksi lopettaa myös imetys kokonaan. Tuntuu tosi pahalta, mutta onhan se muutenkin tässä edessä häämöttänyt. Varmistin myös heti lääkäriltä diagnoosin saatuani etteihän Mineaan ole voinut tarttua imetyksen myötä ja sanottiin että ei. Onneksi. Hän ei myöskään ole hylkinyt rintaa, vaikka sellaistakin saattaisi tapahtua jolloin asian olisi saattanut huomata aiemmin. Lääkäri sanoi, että imetyksen aikaan on vaikeaa tutkia rintoja, kun ne muuttuvat koko ajan. Rintasyöpään sairastuminen on muutenkin harvinaisempaa imetyksen aikana, mutta sellaistakin voi käydä. Nyt haluankin herätellä teitä kaikkia naisia tutkimaan rintojanne tarkemmin ja hakeutumaan heti tutkimuksiin, jos huomaatte mitään muutoksia!

Sain juuri puhelin jo HUS:ilta ja seuraavaksi menen tietokonekuvauksiin ensi viikon tiistaina, jossa selvitetään vielä ettei syöpä ole levinnyt muualle. Siitä sitten on lääkäriaika torstaina jolloin saadaan tietää kuvasten tulokset. Leikkausaika on myös varattu valmiiksi ja se olisi 8.1.18 ellei ensin aloiteta hoidoilla. Nyt vain toivotaan ja rukoillaan ettei ole levinnyt ja, että saadaan hoidettua mahdollisimman pian. Tulevaisuus pelottaa, mutta pyrin kuitenkin pitämään mielen positiivisena ja onhan minulla iso voimavara tuo pieni neiti ♥ Kiitollinen oon kaikesta tuesta, jota oon saanut jo nyt ♥ Tukijoukkoja tullaan tarvitsemaan ja aikaa tämä tulee viemään, mutta tässä on vain yksi mahdollisuus ja se on selvitä!!!

Mulle oli alusta asti selvää, että haluan tämän kanssanne jakaa vaikka onkin hyvin henkilökohtainen asia. Olen kirjoittanut teille elämästäni ja nyt mun elämä tulee muuttumaan suuresti, joten tietysti se vaikuttaa myös kirjoituksiini ja jaksamiseen. Haluan jakaa tätä ikävää asiaa myös muille ja toivon mukaan voin tsempata myös muita vastaavassa tilanteessa olevia. Ollana yhdessä toistemme tukena ♥

129 Comments
Previous Post
14.12.2017
Next Post
14.12.2017

129 Comments

 • Marja

  Kaikkea hyvää sinulle❤️ Voimia ja jaksamista❤️

 • Sara

  Paljon voimia tulevaan❤️

 • Iina

  Nyt täytyy sanoa että itku pääsi kun luin uutisesi. Olen lukenut jo pitkään blogiasi ja ihaillut elämääsi kuinka ihana perhe sinulla on ja miten itse olet niin ihanan positiivinen ja elämänmyönteinen ihminen! Itselleni syntyi kaksos tytöt kolme viikkoa sitten ja alusta asti sai pelätä oman että tyttöjen hengen puolesta koska raskaus ei ollut missään vaiheessa itsestään selvyys eikä riskitön. Mutta me kaikki selvittiin siitä. Mutta niin selviät sinäkin. Haluan toivottaa sinulle ja perheellesi paljon voimia tuleviin kuukausiin. Tämän myötä varaan itselleni myös ajan huomenna mammografiaan.

  • Marjut

   Kiitos <3 Onnea sinulle pienistä tytöistä <3

 • Päivi

  Rohkea ja koskettava kirjoitus❤️Voimia ihan valtavasti Marjut❤️

  • Marjut

   Kiitos Päivi <3

 • Chandelierhome

  Voi ei, melkoisen pommin pudotit . Tsemppiä tosi paljon tulevaan ja onneksi leikkauskin on pian <3 En voi tietenkään sanoa että tiedän miltä sinusta tuntuu koska minulla ei ole ollut koskaan syöpää. Voin vain kuvitella miten pahalta se tuntuu pienen lapsen äitinä sairastua vakavasti. Onneksi meillä tosiaan Suomessa on maailman parhaimmistoa tämä lääketiede. Elämä on niin kummallista, kun kaikki voi muuttua niin silmänräpäyksessä aina. Joka tapauksessa tsemppiä paljon!.

 • Sara

  Voi että, tämä postaus kyllä kosketti todella paljon! Omalla äidilläni todettiin aivokasvain kun olin 2 vuotias, ja leikkauksella saatiin hoidettua pois ajoissa. Hyvä että itsekin ymmärrät, että nyt ei millään muulla ole väliä kun omalla terveydellä! Kaikki ylimääräiset stressitekijät sulje ulkopuolelle ja keskity omaan jaksamiseen <3 Paljon tsemppiä ja rohkeutta taudin nujertamiseen!

  • Marjut

   Kiitos <3 Upeaa kuulla, että äitisikin on selvinnyt tämän pirulaisen kourista <3

 • Sanni

  Voimia ja tsemppiä hurjasti <3

 • Annika/ pellavaa & pastellia

  Voi rakas! ❤ Mulla meni kylmät väreet kun luin tätä kirjoitusta. Todella pystyttävä ja karmea uutinen. Muistan kun itse istuin viime maaliskuussa lääkärissä ja sain tietää että mulla on parantumaton vakava mielisairaus ja elinikäinen lääkitys siihen. Mun maailma todellakin romahti silloin. Voin jossai määrin kuvitella miten kaoottiselta susta tuntuu, vaikka sairautemme onkin erilainen. Voimia kovasti taisteluun❤❤❤

  • Marjut

   Kiitos sinä <3

 • Marjo

  Pikaista paranemista! Fuck cancer! ♡

  • Marjut

   Kiitos <3 Todellakin!!!

 • kotikulmalassa

  Hurjasti tsemppiä ja jaksamista! Koita tosiaan pysyä positiivisena ja vahvana! <3 Hugs, Anni

  • Marjut

   Kiitos sinä <3

 • Heidi

  Aivan valtavasti voimia sinulle ja koko perheellesi ❤️

 • Sannukka

  ❤️❤️❤️ei löydy sanoja

 • Marie

  Sanaton. Ihan hirveästi voimia taisteluun koko perheelle!????❤

 • Marianne

  Mä olen sanaton. Hurjan paljon jaksamista Marjut. ❤ Sä selviät tästä!

 • Katrina

  Pysäyttävää… Voimia perheellesi ja erityisesti sinulle ❤️

 • Anne

  ❤️ voimia sinulle

 • Satukristin

  Voi ei ???? en osaa sanoa mitään eikä varmaan mikään mitä sanoisinkaan auttaisi. Itku tuli ja toivonkin sulle ja sun perheelle kaikkea hyvää ja voimia tulevaan ???? haleja ????

  • Marjut

   Kiitos sinulle <3

 • Inka

  Hurjasti tsemppiä sinulle ja koko lähipiirille ❤️

 • Tuuli

  Itku tuli. Olen todella pahoillani. Mut niin kun sanoit, hoito on huippuluokkaa ja sä selviät ❤

 • Jutta

  Valtavasti voimia ja tsemppiä sinulle ja koko teidän perheelle. ❤ Sulla on uskomattoman hieno asenne, joka varmasti kantaa. Arvostan rohkeutta jakaa näin kipeä ja herkkä asia.

  • Marjut

   Kiitos sinulle <3

 • Kiia

  Oon lukenut sun blogia jo pitkään ja nyt tuli tunne että pakko kommentoida! Halusin vaan toivottaa hirveesti tsemppiä <3 en voi ees kuvitella miten kauheeta toi tuntuu. Sä tulet varmasti kuitenkin selviämään tästä! 🙂

  • Marjut

   Kiitos sanoistasi <3

 • Mm

  Voi todella järkyttävä asia! Hoidot ovat todella maailman huippuluokkaa. Kuitenkin raskaita hetkiä on edessäsi ????
  Teen gradua erilaisista tuen muodoista elämän kriiseissä ja Vertaistuki on todella tärkeä tuen väylä. Suosittelen sinulle nuoret aikuiset syöpäpotilaat-facebookyhteisöä. Nuori ystäväni, joka sairastui kesällä rintasyöpään, kertoi saaneensa tuolta parasta vertaistukea.
  Rukoilen puolestasi ❤️ Voimia taisteluusi, selviät varmasti voittajana!

  • Marjut

   Kiitos <3 Pakko tästä on selvitä, muuta mahdollisuutta ei edes ole! Kiitos vinkistä käyn liittymässä <3

 • S

  Paljon voimia sinulle!

 • Pauliina

  Hei.
  Voimia ja stemppiä ihan älyttömästi taistelussa syöpää vastaan. Selätät sen ja jatkat entistä vahvenpana.

 • Venla

  Ei tässä oikein tiedä, mitä muuta voisi sanoa kun, että aivan todella paljon tsemppiä sulle ja kaikille läheisille. Toivon, että kaikki menee hyvin ja varmasti meneekin, sä taistelet tämän läpi kyllä! ❤

  • Marjut

   Kiitos sinulle <3

 • LottaM

  Tsemppiä ja voimia sinulle ja läheisillesi ❤️ Kylmät väreet meni kun postaustasi luin. Olen seurannut blogiasi jo pitkään, tyttäresi syntymän myötä vielä enemmän koska monilla on myös reilun vuoden ikäinen tytär.
  Olet niin ihanan positiivinen ja elämänmyönteinen, voitat tämän taistelun varmasti! Hurjasti tsemppiä ja jaksamisia sinulle tulevaan ❤️

 • julia strandberg

  en osaa sanoa muuta kuin hurjan paljon jaksamisia ja voimia ❤ !

 • Satu

  Tsemppiä ja voimia tulevaan! ???? Kyllä sä selviit ☺️

 • Emmi

  Voimia sinulle ja koko perheellesi. ????

 • Marita

  Marjut, uutisesi pysäytti ja olet ollut mielessäni tänään paljon. Elämä on arvaamatonta ja koskaan emme tiedä mitä mikin päivä tuo tullessaan. Sinulle jostakin syystä on sallittu vakava sairaus nuorella iällä pienen lapsen äitinä. En voi muuta kuin rukoilla puolestasi ja pyytää että sinua ja perhettäsi saisi kannatella taivaalliset käsivarret. Meidänkin maailma pysähtyi ja elämä järkkyi kun perhettä kohtasi parantumaton sairaus pari kuukautta sitten, kuullessamme että pojallamme on ykköstyypin disbetes. Alkujärkytyksen jälkeen tuntuu suorastaan kummalliselta, että voi kaikesta huolimatta olla ihan rauhallinen ja luottavainen. Samaa toivon sinulle, uskon että paranet <3

  • Marjut

   Kiitos sanoistasi <3 Ikävä kuulla huonoista uutisista myös siellä suunnalla. Ei tätä elämää kukaan voi etukäteen ennustaa, siksi on elettävä kuin jokainen päivä olisi viimeinen. Nyt vain taistelutahtoa ja iloista mieltä!! Tsempit myös sinne <3

 • Katriina

  Olen sanaton. Kyllä omat murheet tuntuvat pieniltä tämän jälkeen. Toivon sinulle hurjasti voimia ja tsemppiä <3

 • Pipsa

  Niin paljon voimia ja jaksamista. ❤️

 • Eveliina Vapaniemi

  Valtavasti voimia taisteluun! ???? Itku tuli minullakin lukiessani tarinaasi. Ei voi tosiaankaan uskoa todeksi. Sanattomaksi vetää, ja olen niin järkyttynyt puolestasi, koska itsellä samanikäinen tyttö (7/16). Sulla on mahtava asenne ja tukijoukot! Oma perhe ???? Paljon voimia tulevaan! Tee kaikkia ihania juttuja mistä tulee hyvä mieli ja sisusta lisää, se pitää mielen virkeänä! ???? Tärkeimpänä oma pieni tyttö ????

  • Marjut

   Kiitos <3 Pakko vain päättää taistella ja pitää mieli positiivisena, ei tässä muu auta!

 • Eveliina Vapaniemi

  Piti vielä mainita että ihan mahtava imetystaival teillä ollut! ???? Ole siitä onnellinen! ????

  • Marjut

   Niin olen <3 Kamalalta vain tuntuu lopettaa tällaisen asian takia.

 • Janet

  Todella paljon voimia sinulle!

  • Marjut

   Kiitos <3

  • Eveliina Vapaniemi

   Niinpä, ikävä lopetus imetykselle mutta hienoa kuinka pitkälle imetys on sujunut. Saatte kuitenkin olla onneksi lähekkäin jatkossakin, aina! ????

 • Karoliina/Kokkola

  Marjut, paljon voimia. Olet ajatuksissa.

 • Jenni

  Hurjan paljon voimia ♥

 • Have an Ice Day

  Olen seurannut blogiasi vasta hetken aikaa, mutta kyllä hengitys pysähtyi hetkeksi kun luin tekstiäsi. Kovasti tsemppiä toimenpiteisiin ja niin kuin yllä jo todettu, hoito suomessa huippuluokkaa.
  Hienoa, että kerrot näin henkilökohtaisesta asiasta blogissa. Monikaan ei ajattele, että rintasyöpä tulisi nuorelle ja vielä imettävälle äidille.

  • Marjut

   Kiitos <3 Eihän tätä voi kukaan osata ennalta arvata, mutta niin vain on taisteltava eteenpäin! Niin monia asioita vielä edessä ei voi luovuttaa nyt! Koin, että haluan jakaa tämän asian muillekkin ja tarjota apua vastaavassa tilanteessa oleville tsempin muodossa <3

 • Hellevi Matihalti

  Hei! Lähettäisin privaspostia, jos saan s-postiosoitteesi.

 • VASTOINKÄYMISIÄ

  […] Voit lukea lisää Marjutin elämän käännekohdasta hänen sairastuessan rintasyöpään hänen blogistaan täältä. […]

  • Marjut

   Kiitos <3 Yhdessä tästä kaikesta selvitään voittajina!! Muita vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ei ole piste

 • Virpi

  Voi Marjut, miten pysäyttävä uutinen! Halaus ja paljon voimia. Muistan rukoukisissani sinua. t. Virpi

  • Marjut

   Kiitos sinulle Virpi <3

 • Anis

  Itku pääsi vaikken sinua tunne, ja aika uusi seuraajakin olen. Toivon todella, ettei syöpä ole levinnyt ja se saadaan poistettua kokonaan.
  Itse kävin mammographiassa myös tänä syksynä rinnan kipuilujen takia, mutta mitään ei ollut.
  Paljon voimia sinulle ja perheellesi, selviät tästä varmasti!

  • Marjut

   Kiitos <3 Näin minäkin toivon enemmän kuin mitään muuta! Päivä kerrallaan eteenpäin sisukkaasti ja positiivisin mielin!

 • Jenna

  Voi Marjut! ❤️ En tiedä mitä sanoa, olen niin pahoillani! Olet mielessäni!

  • Marjut

   Kiitos <3 Ei ikävä kyllä kukaan tiedäkkään, mutta riittää, että olette siellä <3

 • Mari

  Pysy positiivisena! ????
  Paljon rakkautta ja voimia teille! *Virtuaalihalit* ❤
  Oma pari sukulaisilla oli ja poistivat rinnat. Selviytyivät. En ole tavannut heitä ja näin kuulin joskus isältäni.
  Tsemppejä! Näytä syöpälle tietä! GirlPower!????????

  • Marjut

   Kiitos <3 Sehän ei mua kaada vaan mä kaadan sen!!

 • Julia

  Paljon voimia Marjut! Rukoilen sinun ja kaikkien muiden puolesta että syöpä saataisiin pian pois! <3

  • Marjut

   Kiitos sinulle <3

 • Anniina

  Hurjan paljon voimia! ☀????

 • Heidi

  Jaksamisia ja voimia. Sinä selviät kyllä<3 Muistan sinua rukouksissani. <3

  • Marjut

   Kiitos sinulle <3

 • T ui re

  Voi rakas Marjut <3 Voimia sinulle taistelussa syöpää vastaan.
  Onneksi olet nuori ja hyvässä kunnossa, lääketiede on jo niin kehittynyt ja saat parhaan mahdollisen hoidon.
  Selviät tästä voittajana! Lämmin halaus<3

  • Marjut

   Kiitos rakas <3 Pakko se vain on ei tässä muu auta!!

 • Riia

  Onneksi olet vahva nainen! Voimia silti, ihan hirveästi!

 • Anna

  Onpas kurja uutinen! Pysy potäsitiivisena ja vahvana. Tärkeintä, että sairaus on todettu ja lääkärit voivat aloittaa hoidon ja tarviitavat toimenpiteet. Hienoa, että menit heti lääkäriin tutkittavaksi. Uskon, että kaikki menee hyvin ❤️

  • Marjut

   Kiitos <3 Tärkeää on tosiaan, että tämä havaittiin ajoissa ja voidaan aloittaa taistelu sen pois saamiseksi!

 • Maiju

  Voimia sinulle ja miehellesi ja koko lähipiirillesi, Minea on vielä pieni tyttönen, joka valoisuudellaan antaa iloa ja vahvuutta vaikeimpiinkin hetkiin ❤️

  • Marjut

   Kiitos <3 Se on totta ja hän suurin voimavarani <3

 • Ulriikka

  Toivon sinulle voimia uskoa paranemiseen ja taistella. Kolmella ystävättärelläni on ollut kyseinen sairaus eri asteisena ja kaikki ovat toipuneet siitä kokonaan. Hoidot ovat huippuluokkaa tänän päivänä.

  • Marjut

   Kiitos <3 On helpottavaa kuulla, että hoito on huippuluokkaa täällä Suomessa! Taistelu voi alkaa!

 • Henna

  Ei voi olla totta! Tsemppiä sinulle kovasti. Odottelu se on tuskaisinta! Äkkiä vaan hoidot käyntiin! Ajatukseni ovat luonasi ja muistan sinua rukouksissani.❤️

  • Marjut

   Kiitos sinulle <3

 • -maria

  Pysäyttävä kirjoitus, voimia ja tsemppiä sinulle, onneksi saat parasta mahdollista hoitoa täällä Suomessa. Kaikki menee varmasti hyvin ❤️

 • Sisko

  Hei,

  Olen todella pahoillani tilanteestasi ja ymmärrän ajatuksesi sataprosenttisesti. Minun maailmani romahti samasta syystä reilu kuukausi nelikymppissynttäreideni jälkeen, eli 7.3.2017 jolloin diagnoosi varmistui ja vajaa viikkoa myöhemmin minut jo leikattiin. Sitä seurasi sytostaattihoitojen jakso, joista viimeisen sain 20.7. ja työelämään palasin täysipäiväisesti 1.9. ja viime viikolla saatoin jopa luopua peruukista ja elämä alkaa pikku hiljaa palata uomiinsa.

  Tämä matka on ollut hurja, omakohtainen kokemus on, että se vaihe jota nyt elät on ehkä se kaikista raskain… kaikki epätietoisuus kokonaistilanteesta, kuten siitä mikä taudin luonne on ja miten hoidot etenee jne., on raastavaa. Google on se pahin tiedonhankintakanava, mutta samanaikaisesti tiedonhaulle ja asian prosessoimiselle on pakonomainen tarve, koska paljon muuta ei asialle itse tässä vaiheessa voi tehdä.

  Lähetän sinulle kohtalotoverini, valtavasti voimia tähän vaiheeseen ja samalla annan lupauksen siitä, että kunhan hoitosuunnitelma on selvillä, myös olo pikku hiljaa helpottaa❤️. Näin jälkeepäin voin sanoa,että kulunut kesä on ollut äkkipysäyksestä huolimatta hyvin ainutlaatuinen, olen saanut viettää aikaa perheeni kanssa enemmän kuin koskaan ja sairastamisaikana olen huomannut miten upeita ystäviä ja ihmisiä minulla on ympärilläni. Kaikenkaikkiaan voin sanoa, että hoitojenkin aikana (joita sain yht. 6 kertaa kolmen viikon välein), noissa kolmeviikkoisjaksoissa oli enemmän hyvin kuin huonoja päiviä ja koen, että elämä oli ihan laadukasta jopa tuon todella vakavan sairauden keskellä. Uskothan, että se päivä tulee vielä jolloin sinäkin voit sanoa näin❤️!

  Laittaisin sinulle mielelläni muutaman rivin vielä sähköpostilla jos haluat, mikä osoitteesi on?

  • Marjut

   Kiitos viestistäsi <3 On upeaa kuulla muiden tarinoita selviytymisestä <3 Ne auttavat jaksamaan ja kokemaan tätä kauheutta läpi. Varmasti tulee olemaan vaikeitakin hetkiä, mutta täytyy vain ajatella, että ne vahvistaa ja luo jotain upeaa myöhemmin! Sähköpostini on marjut.keskikorpi@gmail.com <3

 • Maria

  ❤️ Hurjasti tsemppiä ja voimia – olet ajatuksissa ❤️

  • Marjut

   Kiitos sinulle <3

 • Mila

  Ihan kyynelehdin täällä kun luin kirjoituksesi. Voimia jaksamaan !! Itselläni on poistettu kaksi kasvainta (kilpirauhasesta sekä kohdusta) vuoden sisään ja ne koepalatulosten tuloksien odottaminen olivat yhtä helvettiä. Mieheni otti minulta viikonlopuksi kännykän sekä padin pois että en googleta kaikkea mahdollista.
  Toivotan sinulle sekä läheisillesi lämmintä ja muistorikasta joulunodotusta. Kaunis pikku prinsessa on suurin voimavarasi ja hyvä syy sinun hymyysi ????

  • Marjut

   Kiitos sinulle <3 On helpottavaa kuulla tarinoita miten kaikki on mennyt hyvin! Ikävä, että olet myös saman joutunut kokemaan ;( Yritän välttää tuota googlaamista ja kysyn vertaistukiryhmässä, jos jokin painaa mieltä. Minea on suurin voimavarani ja suurin syyni voittaa tämä taistelu!! Ihanaa joulu myös teille ja voikaa hyvin <3

 • Raija

  Valtavasti voimia ja tsemppiä sinulle Marjut .
  Asiakkaani selätti juuri omansa joten kyllä sinäkin selviät tästä <3 , rankkaa se hoitojakso tulee olemaan ja voimia vaativa niin sinulta kuin perheeltäsi mutta siitä selviää kyllä <3 , sinulla on perhe tukena
  Hyvää Joulun aikaa sinulle ja perheellesi
  Halaus <3

  • Marjut

   Kiitos sanoistasi <3 Ei tässä muu auta kuin taistella vastaan viimeiseen asti! Voimia se tulee viemään, mutta vain hetkeksi. Ihanaa joulua myös sinulle <3

 • Aga

  Voimia Maarit!! Meillä on Suomessa todella hyvä hoito ja ennusteet. Iso halaus täältä myös <3

 • LN

  Paljon voimia, rohkeutta ja toivoa teille! Tämä kirjoitus pysäytti, niin kylmäävän yllättäen voi saapua sairaus. Olet Suomessa maailman osaavimmissa syöpähoidon käsissä, rakkaan perheesi ja läheisten kanssa. Suojeleusenkeleitä ja rukouksia matkallesi kohti tervehtymistä!

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi <3 Olen kyllä kiitollinen siitä, että asumme Suomessa, jossa saadaan maailman huippuluokkaa syövän hoitoon liittyen. Tästä se matka vasta alkaa, mutta pian ollaan toivottavasti jo teveiden kirjoissa. Upeaa alkavaa vuotta sinulle ja läheisillesi <3

 • Iina

  Hei Marjut!
  Anteeksi, kun en ole pitkään aikaan ehtinyt kommentoimaan mitään blogiisi, vaikka olenkin aktiivisesti Sinua seurannut. Nytkin minulla on kauhea kiire 🙁 Halusin vain äkkiä sanoa sinulle, että kovasti voimaa ja p*erkeleesti taistelutahtoa, sie oot vahva nainen! Ja selätät syövän 6-0!! Olen kokenut vastaavia vastoinkäymisiä, nuo ällöttävät tunteet ovat tuttuja. Onneksi sinulla on ihmisiä tukenasi <3 Paljon onnea Sinulle toivon ja voimia <3

  • Marjut

   Voi kiitos Iina <3 Eka hoito jo takana, jee jee!! Tästä se lähtee ja pian ollaan taas terveiden kirjoissa 😉 Oon niin kiitollinen huikeasta tukijoukoista ympärilläni <3 Hyvää alkanutta vuotta teille!

 • Susanna

  ❤️ jaksamista sinulle! Saat varmasti voimaa Mineasta ja perheestäsi! ????

  • Marjut

   Kiitos sinulle! Minea on suurin voimavarani <3 On upeaa kun on näin mahtava tukijoukko taustalla <3

 • Johanna Backman

  Kyyneleet tulivat silmiin, kun luin kirjoituksesi. Voin vain kuvitella mitä käyt läpi parhaillasi ajatuksissasi. Läpi paistaa tahtosi parantua ja se on hieno asia. Kaikkea hyvää sinulle ja toivon, että kaikki menee hyvin ja paranet syövästä ???? sinulla vaikuttaa olevan hyvä tukijoukko, turvaa heihin heikkoina hetkinä. Enkeleitä tiellesi ????

  • Marjut

   Kiitos Johanna sinulle <3 Alkushokki oli aivan järkyttävä ja itkulle ei meinannut tulla loppua. Nyt itkun osalta helpottaa vaikka tunteet välillä ailahteleekin. Haluan uskoa paranemiseen ja elää mahdollisimman normaalisti miten paljon vain pystyn. Onneksi pieni Minea tuo niin paljon valoa elämääni ja sen avulla jaksaa vaikenakin hetkinä <3 On ollut upeaa huomata miten suuri tukiverkko ympärilläni onkaan, kiitos myös sinulle <3

 • annnnn

  Kaikkea rakkautta ja tsemppiä ja voimaa sinulle ja teidän perheelle!! <3

  • Marjut

   Kiitos ihana siellä ja samoin hyvää kevättä <3

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts

Instagram

 • Sekasorto - aihe, joka tuottaa mulle stressiä ja minkä suhteen pitäisi löytää ratkaisuja! Ehdin tottumaan siihen, että Minean poissaollessa siivoan hänen huoneen ja laitan asunnon järjestykseen. Nyt, kun meitä onkin täällä puolet ajasta viisi tyyppiä niin voitte kuvitella onko enään yhtä järjestyksessä paikat, no ei ole ei 🙈 Lisäksi kaapeista loppuu tila kesken ja tytöille pitäisi hommata uusi sänky.

Puuh paljon on juttuja, joiden suhteen pitäisi keksiä jotain, mutta kaikesta huolimatta en vaihtaisi tätä pois ❤️

Onko yhtään tuttu aihe muilla? 🙉
 • *palvelu saatu* Kävin kampaajalla viimeksi vuosi sitten, joten pieni freessaus olikin jo paikallaan 🤍 Haluan säilyttää oman värin, mutta raidoilla+sävyllä hiuksiin saa elävyyttä ja siinä @thehouseofbeautyfi onnistui täydellisesti 😍💯 Lopputulos on luonnollinen ja kauniin sävyinen, vai mitäs mieltä ootte?

Ps. Swaippaa ennen kuvaan! 🙈
 • Kaupallinen yhteistyö @fredmanfin 💗🎀 Rintasyöpä on aihe, joka koskettaa mua syvästi ja haluan olla mukana tukemassa sitä upeaa työtä, jolla kerätään varoja syöpien tutkimuksiin. Roosa Nauha kampanjassa on mukana myös suomalainen perheyritys Fredman, joiden tutut leivinarkkipaperi ja suodatinpussi pakkaukset ovat saaneet kampanjaan sopivan asun💗
Heidän jokaisesta myydystä #roosanauha - kampanjatuotteesta lahjoitetaan 10% Syöpäsäätiölle.

Yhdessä #fredman kanssa haluamme muistuttaa läsnäolon tärkeydestä 💗 Aina sanat eivät riitä ja silloin voit osoittaa tukesi, vaikka keittämällä pullakahvit ja olemalla läsnä 💕

Ps. Suodatinpussit toimii hyvin hodareiden kanssa 🌭 @boksiapp #suomalainenperheyritysfredman #fredmanxroosanauha
 • Mainos @newbie_suomi
Tytöt oli niin innoissaan tästä uudesta Newbie Room - malliston teltasta, että se piti saada heti testiin 💗 Mallisto pitää sisällään sisustustuotteita ja yöasuja 💕

 Tuotteet on tehty entistä kestävämmin ja kaikki puuvilla on orgaanista ja muu mallistossa käytetty materiaali on tehty kestävän kehityksen mukaisesti 🌍 Värimaailman inspiraatio tulee luonnosta ja koko malliston vaatteita sekä myös edellisen kauden vaatteita voi hyvin yhdistää keskenään.
Mäkin olisin halunnu tollasen majan pienenä 😍
Mites te?

Ps. Swaippaa super söpöön kuvaan 🥰
#newbie #newbielovers #newbieroom
 • Rintasyöpä diagnoosin verikokeissa kaikki oli OK ❤️🙏🏻 Paitsi, että hemoglobiini oli alhaalla, jonka kyllä arvasinkin. Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu ❣️
Ihanaa iltaa kaikille 🥰
 • Mainos @veke.fi 🤍 Oon niin tykästynyt tuohon meidän rottinkiseen Hans K Racquet mediatasoon! 
Mikäli siis etsit esim. uutta tv-tasoa niin kandee kurkkaa Veken laaja valikoima!
Onko teillä mitään olohuoneen hankintoja nyt suunnitteilla? 
Ihanaa iltaa ❣️

Love this new tv-level from @veke.fi
🤍 Have a lovely evening!

#veke #olohuoneensisustus

Seuraa minua!