DECOR Lifestyle Lifie

Kimallusta ikkunoissa + vinkit verhojen hankintaan ja ripustamiseen

Ajattelin aloittaa tämän viikon kertomalla meidän uusista verhoista. Ehkä joku teistä onkin jo instan puolella bongannut ne? Vaikka pidinkin meidän vanhoista verhoista halusin olohuone-ruokailutilaan yhtenäiset verhot. Jotenkin näin kevään kynnyksellä, kun aurinko alkaa meitä enemmän ilahduttamaan tekee mieli uudistaa sisustusta. Ja silloinhan katse kiinnittyy ensimmäisenä ikkunoihin (eikä pelkästään niiden likaisuuden vuoksi!).

Verhoja hankkiessa kannattaa ottaa huomioon millaiseen tilaan verhot tulee ja mitä verhoilta haluaa.

◊ halutaanko verhoilla pimentää

◊ luoda tunnelmaa

◊ saada näkösuojaa

◊ huoneen akustiikkaan kannattaa kiinnittää huomiota, nimittäin, jos tilassa kaikuu, kannattaa verhoja joko kerrostaa, jotta tilaan saadaan pehmeyttä, tai valita paksu, ääntä imevä kangas

Sitten mietitään mitä kangasta haluaa verhojen olevan. Itse suosin nykyään etenkin olohuone-ruokailutilassa tiloissa kevyitä, läpikuultavia ja ilmavia verhoja. Kankaina tykkään eniten luonnonkuiduista, kuten pellavasta. Tällä hetkellä näkee paljon myös samettiverhoja. Sellaiset voisin hyvin kuvitella makuuhuoneeseen, jossa tarvitaan pimennystä yöaikaan. Silkkiverhot puolestaan luovat ylellisen vaikutelman ja sellaiset voisin myös nähdä meille sopivina.

Olohuoneen aikaisemmat verhot oli toki juuri tuollaiset kuvailemani mukaiset, mutta uuden sohvan myötä verhojen sävy ei näyttänyt enään niin hyvältä. Ihastuin jo viime kesänä asuntomessuilla näkemiini Lennolin* purjerenkaisiin sivuverhoihin. Helmi verhoissa on todella kaunis kimmellys, joka näkyy etenkin auringon valon osuessa niihin. Tässä alla olevassa kuvassa näette tuon upean kimalluksen ♥

kuva Lennol

Ripustuksessa puolestaan kannattaa huomioida seuraavat;

◊ haluaako kiskolle katto vai seinäkiinnityksen 

◊ haluaako tangolle seinäkiinnityksen ja mihin korkeuteen

Nämä asiat vaikuttavat erityisesti siihen haluaako ikkunoiden tuntuvan pieniltä vai suurilta. Silloin verhojen oikealla ripustuksella voi korjata asian. Pienen ikkunan saa isomman oloiseksi, kun kiinnittää kiskon tai tangon menemään ikkunapuitteiden ohi seinälle. Mikäli verhotangot ovat valmiiksi kiinnitetty, voit toimia seuraavasti. Ripustamalla verhoista suurimman osan seinän päälle ja vain pienen osan itse ikkunan päälle, saat pieneltä tuntuvan ikkunan näyttämään isommalta.  Tässä loistava esimerkki kuvaan, josta näette mitä tarkoitan. Ripustamisen lisäksi myös verhon muoto, kuosi ja materiaali vaikuttavat siihen, millaisen vaikutelman ne huoneeseen synnyttävät. Ajatella miten paljon verhot voivatkaan muokata huoneen tunnelmaa!

kuva Pinterest

Levitin molempien ikkunoiden verhotankoa pidemmäksi niin, että ne menivät reilusti ikkunan yli. Etenkin keittiön ikkunan kanssa sain tuolla tekniikalla vaikutelman isommasta ikkunasta. Aiemminhan keittiön ikkunassa oli vain kappa, mutta mielestäni pitkät valkoiset sivuverhot luovat pehmeämmän vaikutelman. Nyt saman tilan ikkunoissa on samanlaiset verhot eri värisinä vain. Olohuoneen ikkunaan valitsin beigen sävyiset verhot, jotka sopivat paremmin sohvan ja taulujen kanssa yhteen.

Tykkään, että verhot ovat hiukan ylipitkät jolloin ne laskeutuu kauniisti lattialle. Näitä verhoja joudun ehkä hieman lyhentämään ja siihen ajattelin odottaa äitini seuraavaa kyläilyä ♥ Mielestäni uudet verhot kehystävät ruokailutilaa kauniisti luoden ylellisemman vaikutelman.

Loppuun vinkki!

Pitkät verhot toimivat horisontaalisesti pystysuuntaan vaikuttavina elementteinä, ja laajentavat tilaa ylöspäin. Tuota vinkkiä kannattaa käyttää etenkin pienemmissä huoneissa, joissa halutaan lisätä tilan tuntua.

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat

Mitäs pidätte muutoksesta? Millaisista verhoista te tykkäätte eniten?

*yhteistyössä Lennol Oy

 

 

6 Comments
Previous Post
5.2.2018
Next Post
5.2.2018

6 Comments

 • Teljänneito Jessica

  Heh, ostimme Williamin huoneeseen verhot jo ennen joulua ja tuossa tuo verhopaketti vielä odottaa avaamista 😉 Asunnossamme ei ole verhotankoja entuudestaan, mutta makuuhuoneeseemme tehtiin tällainen ratkaisu: http://www.teljanneito.com/2017/02/harmaat-pimennysverhot-eurokangas-our.html
  Emme ole vielä päättäneet minkälainen verhotanko pikkuisen huoneeseen tulee, mutta ehkäpä verhot saataisiin tämän vuoden puolella laitettua 😉

  • Marjut

   Taitaa olla lapsiperheessä aika tavanomaista 😀 Voi teidän verhot näyttää todoella hyvältä! Laittaisin varmaan itsekin vastaavan listan, jos voisin. Mäkin haluaisin vaihtaa Minean huoneeseen uudet verhot, mutten oo löytänyt sopivia 🙁 Nähdään <3

 • Maikki

  Lisäisin olohuoneeseen joko kolmannen verhon pihaoven vasemmalle tai siirtäisin ikkunan vasemmanpuoleisen verhon oven vasemmalle puolen. Sinulla olohuoneen verhot jäävät melko lailla piiloon sohvan taakse. Itselläni verhotanko menee vastaavanlaisessa ikkunassa oikealta vasemmalle seinän reunoihin saakka, jolloin kauniit verhot näkyvät koko pituudessaan.

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi! Itse asiassa tosi hyvä idea, en ollut ajatellut ollenkaan! Täytyy ehdottomasti testata 😉

 • Marianne

  Ompa ihanan raikkaat verhot! 🙂 Onko teillä verhoista väri valkoinen?

  • Marjut

   Kiitos, tykkään myös kovasti! Ruokailutilan ikkunassa on valkoiset ja olohuoneen puolella beiget. Kimallus on todella kaunis! Suosittelen 🙂

Leave a Reply

Instagram

 • Such a lovely start of this week ♡ What do you like our new lamp from @beandliv ? 
Good night ♡
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#beliv #kitchen
 • This new Hattara carpet @vmcarpet feels literally like walking on candy floss 🍭Old carpet was too small for this sofa so now this size 200×300cm is perfect! I love it, do you? ♡
.
.
.
.
.
.
.
.
.

#vmcarpet #carpet #hattara #livingroom #interior #interior4you1 #interiorstyling #nordiskhem #
 • I had such a good news!! My tumor was only precursor cancer so next I have radioation therapy and then this fight is over 🖤💪
#FUCKCANCER .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

#cancer #breastcancer #bald
 • Good night world 🖤

I'm so in love with those pions! .
.
.
.
.
.
. .
 • Some cake for an evening snack 🍰 This Mother's day cake is soooo delicious ♡
Good night people ♡ .
.
.
.
.
.
.
 • Thankful and proud, those two words tells me what is to be Mom ❤ The word love has new meaning because of Minea. That little girl is everything to me and she loves me back sincerely no matter what do I look like. ♡Happy Mother's Day to all Moms ♡ Ihanaa Äitienpäivää kaikille äideille ja etenkin omalle Äidilleni @sinikkakamunen ❤ .
.
.
.
.
.
#FUCKCANCER #motherlife #motheranddaughter #mothersday #cancer

Follow Me!