DECOR Lifestyle Lifie

Kimallusta ikkunoissa + vinkit verhojen hankintaan ja ripustamiseen

Ajattelin aloittaa tämän viikon kertomalla meidän uusista verhoista. Ehkä joku teistä onkin jo instan puolella bongannut ne? Vaikka pidinkin meidän vanhoista verhoista halusin olohuone-ruokailutilaan yhtenäiset verhot. Jotenkin näin kevään kynnyksellä, kun aurinko alkaa meitä enemmän ilahduttamaan tekee mieli uudistaa sisustusta. Ja silloinhan katse kiinnittyy ensimmäisenä ikkunoihin (eikä pelkästään niiden likaisuuden vuoksi!).

Verhoja hankkiessa kannattaa ottaa huomioon millaiseen tilaan verhot tulee ja mitä verhoilta haluaa.

◊ halutaanko verhoilla pimentää

◊ luoda tunnelmaa

◊ saada näkösuojaa

◊ huoneen akustiikkaan kannattaa kiinnittää huomiota, nimittäin, jos tilassa kaikuu, kannattaa verhoja joko kerrostaa, jotta tilaan saadaan pehmeyttä, tai valita paksu, ääntä imevä kangas

Sitten mietitään mitä kangasta haluaa verhojen olevan. Itse suosin nykyään etenkin olohuone-ruokailutilassa tiloissa kevyitä, läpikuultavia ja ilmavia verhoja. Kankaina tykkään eniten luonnonkuiduista, kuten pellavasta. Tällä hetkellä näkee paljon myös samettiverhoja. Sellaiset voisin hyvin kuvitella makuuhuoneeseen, jossa tarvitaan pimennystä yöaikaan. Silkkiverhot puolestaan luovat ylellisen vaikutelman ja sellaiset voisin myös nähdä meille sopivina.

Olohuoneen aikaisemmat verhot oli toki juuri tuollaiset kuvailemani mukaiset, mutta uuden sohvan myötä verhojen sävy ei näyttänyt enään niin hyvältä. Ihastuin jo viime kesänä asuntomessuilla näkemiini Lennolin* purjerenkaisiin sivuverhoihin. Helmi verhoissa on todella kaunis kimmellys, joka näkyy etenkin auringon valon osuessa niihin. Tässä alla olevassa kuvassa näette tuon upean kimalluksen ♥

kuva Lennol

Ripustuksessa puolestaan kannattaa huomioida seuraavat;

◊ haluaako kiskolle katto vai seinäkiinnityksen 

◊ haluaako tangolle seinäkiinnityksen ja mihin korkeuteen

Nämä asiat vaikuttavat erityisesti siihen haluaako ikkunoiden tuntuvan pieniltä vai suurilta. Silloin verhojen oikealla ripustuksella voi korjata asian. Pienen ikkunan saa isomman oloiseksi, kun kiinnittää kiskon tai tangon menemään ikkunapuitteiden ohi seinälle. Mikäli verhotangot ovat valmiiksi kiinnitetty, voit toimia seuraavasti. Ripustamalla verhoista suurimman osan seinän päälle ja vain pienen osan itse ikkunan päälle, saat pieneltä tuntuvan ikkunan näyttämään isommalta.  Tässä loistava esimerkki kuvaan, josta näette mitä tarkoitan. Ripustamisen lisäksi myös verhon muoto, kuosi ja materiaali vaikuttavat siihen, millaisen vaikutelman ne huoneeseen synnyttävät. Ajatella miten paljon verhot voivatkaan muokata huoneen tunnelmaa!

kuva Pinterest

Levitin molempien ikkunoiden verhotankoa pidemmäksi niin, että ne menivät reilusti ikkunan yli. Etenkin keittiön ikkunan kanssa sain tuolla tekniikalla vaikutelman isommasta ikkunasta. Aiemminhan keittiön ikkunassa oli vain kappa, mutta mielestäni pitkät valkoiset sivuverhot luovat pehmeämmän vaikutelman. Nyt saman tilan ikkunoissa on samanlaiset verhot eri värisinä vain. Olohuoneen ikkunaan valitsin beigen sävyiset verhot, jotka sopivat paremmin sohvan ja taulujen kanssa yhteen.

Tykkään, että verhot ovat hiukan ylipitkät jolloin ne laskeutuu kauniisti lattialle. Näitä verhoja joudun ehkä hieman lyhentämään ja siihen ajattelin odottaa äitini seuraavaa kyläilyä ♥ Mielestäni uudet verhot kehystävät ruokailutilaa kauniisti luoden ylellisemman vaikutelman.

Loppuun vinkki!

Pitkät verhot toimivat horisontaalisesti pystysuuntaan vaikuttavina elementteinä, ja laajentavat tilaa ylöspäin. Tuota vinkkiä kannattaa käyttää etenkin pienemmissä huoneissa, joissa halutaan lisätä tilan tuntua.

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat

Mitäs pidätte muutoksesta? Millaisista verhoista te tykkäätte eniten?

*yhteistyössä Lennol Oy

 

 

6 Comments
Previous Post
5.2.2018
Next Post
5.2.2018

6 Comments

 • Teljänneito Jessica

  Heh, ostimme Williamin huoneeseen verhot jo ennen joulua ja tuossa tuo verhopaketti vielä odottaa avaamista 😉 Asunnossamme ei ole verhotankoja entuudestaan, mutta makuuhuoneeseemme tehtiin tällainen ratkaisu: http://www.teljanneito.com/2017/02/harmaat-pimennysverhot-eurokangas-our.html
  Emme ole vielä päättäneet minkälainen verhotanko pikkuisen huoneeseen tulee, mutta ehkäpä verhot saataisiin tämän vuoden puolella laitettua 😉

  • Marjut

   Taitaa olla lapsiperheessä aika tavanomaista 😀 Voi teidän verhot näyttää todoella hyvältä! Laittaisin varmaan itsekin vastaavan listan, jos voisin. Mäkin haluaisin vaihtaa Minean huoneeseen uudet verhot, mutten oo löytänyt sopivia 🙁 Nähdään <3

 • Maikki

  Lisäisin olohuoneeseen joko kolmannen verhon pihaoven vasemmalle tai siirtäisin ikkunan vasemmanpuoleisen verhon oven vasemmalle puolen. Sinulla olohuoneen verhot jäävät melko lailla piiloon sohvan taakse. Itselläni verhotanko menee vastaavanlaisessa ikkunassa oikealta vasemmalle seinän reunoihin saakka, jolloin kauniit verhot näkyvät koko pituudessaan.

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi! Itse asiassa tosi hyvä idea, en ollut ajatellut ollenkaan! Täytyy ehdottomasti testata 😉

 • Marianne

  Ompa ihanan raikkaat verhot! 🙂 Onko teillä verhoista väri valkoinen?

  • Marjut

   Kiitos, tykkään myös kovasti! Ruokailutilan ikkunassa on valkoiset ja olohuoneen puolella beiget. Kimallus on todella kaunis! Suosittelen 🙂

Leave a Reply

Instagram

 • " You can't go back and change the beginning, but you can start where you are and change the ending."
- C.S. Lewis

Do you agree?
.
.
.
📷 @sannitrishin
 • How was your Monday? Mine was pretty good and I think this week is gonna be awesome 😍
.
.
.
.
Mites siellä viikko on lähtenyt käyntiin? Täällä ollut tosi kiva maanantai ja tällä menolla viikosta on tulossa ihan huikea 😍
.
.
.
#bedroomdecor #bedroom #bedroominspo #bedroominterior
 • We had such a lovely & sunny weekend 💛 How was yours? .
.
.
Meillä oli ihan mielettömän ihana viikonloppu 💛 Oltiin lintsillä, ulkoiltiin, grillailtiin ja olin viettämässä ystäväni vauvajuhlia😍 Miten teidän viikonloppu meni?
.
. 
Good night 💭
 • Weekend started with this group ❤️🐶 Have a wonderful Friday evening 😘
.
.
.
.
.
#doglover #family #littlesister #livingroominterior #livingroomdecoration #livingroom #olohuone
 • I'm so ready to bed 💭 How about there?
.
.
Btw. Do you like those new golden table lamps from @adlibrisfi?
Good night💛
.
.
Täällä ollaan jo ihan valmiita nukkumaan💭 Oltiin just 3 tuntia Jumbossa pyörimässä ja ai, että oon puhki 😵
.
.
Mitäs muuten tykkäätte meidän uusista yöpöydän valaisimista*?
Hyvää yötä 💛
.
. *tuotteista saatu alennusta
 • Kaupallinen yhteistyö @arlasuomi
 I dream about living in centrum some lovely old house like I use to do 😍🏤 Rakastan vanhoja taloja ja haaveilen välillä muuttamisesta takaisin Helsingin keskustaan asuntoon, jossa on leveät ikkunalaudat, puulattia ja korkeat huoneet 💭 Toimiston ikkunalaudalla haaveillessa voi samalla nauttia herkullista Arla &More Skyr & Seeds kerrosskyr välipalaa 🍑🍒Mistä sä haaveilet just nyt? .
.
.
.
#arla #onthego #dreaming
. . .
📷: @65m2_

Follow Me!