Lifestyle Lifie

Elämänmuutos

Tämän elämänmuutos -postauksen julkaiseminen on tavallaan pelottanut, vaikka asia ei sinänsä kuulukkaan muille. Haluan kuitenkin kertoa teille rehelliseen tapaan siitä mitä mulle kuuluu ja samalla saatte syyn miksi postaustahti on ollut niin hidasta. Syy tähän kaikkeen on se, että me ollaan Jannen kanssa erottu. En tässä vaiheessa sen kummemmin avaa asiaa, mutta kerron sen, että päätös oli mun. Janne on mielettömän ihana ihminen ja upea isä Minealle ja tulee sitä aina olemaan. Kauneinta mitä me ollaan yhdessä voitu saada aikaan on Minea ja siitä oon ikuisesti kiitollinen. Ja ei tähän eroon ei liity myöskään kolmansia osapuolia. Sairastumisen jälkeen asioita vain miettii eri tavalla ja se vaikuttaa mun päätökseen tässä asiassa.

Me muutetaan omiin asuntoihin jo tämän kuun lopussa, joten tässä on pikkuhiljaa aloitettava pakkaaminen. Paljon asioita tulee muuttumaan ja Minea on meillä molemmilla yhtä paljon. Uudet kodit sijaitsee tässä ihan vieressä, koska meille oli tärkeää pitää neidin päiväkoti samana. Sen vuoksi molemmat jäi samalle alueelle, jotta kaikki Minean osalta sujuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Palaan tähän aiheeseen ehkä myöhemmin, mutta tässä vaiheessa toivon rauhaa tämän asian osalta ♥

30 Comments
Previous Post
10.2.2020
Next Post
10.2.2020

30 Comments

 • Matilda

  Noin pieni lapsi ei voi seilata 50-50 kahden kodin välillä. Vaikuttaa kiintymyssuhteen muodostumiseen ja vaikuttaa lapsen perusturvaan. Eli pysyvä koti ja huoltaja oltava. Kannattaa lukea lapsen kehityspsykologiaa esim. Pienen lapsen sosiaalisuus.

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi. Teemme asiat kuten parhaaksi näemme ja koemme. Tärkeintä meille on Minean onnellisuus kaikessa <3

  • Britta-Marianne

   Erot on aina ikäviä. Olen hyvin läheisen ihmisen eroa seurannut läheltä ja voin sanoa, että helppoa eroa ei ole. Vaikka lapsi/ lapset yritettäisiin hoitaa eroasiassa vaikka kuinka parhaalla mahdollisella tavalla, niin lapsi kärsii AINA vanhempien erosta. Sinun erosi syistään tiedä, varmasti olet asian miettinyt moneen kertaan kun olet tähän lopputulemaan päätynyt. Uskoisin myös, että olet niitä ” järki-ihmisiä” jotka eivät kovin heppoisin perustein noin kovaa päätöstä tee. Toivon sinulle kaikkea hyvää uuteen elämänvaiheeseen, mutta helppoa se ei tule olemaan. Tulevaisuudessa tulee hyväksyttäviksi exän uudet suhteet, uudet kuviot sinulla ja puolisollasi. Dynamiikka muuttuu ja sille ei voi mitään. Sinun ja lapsesi, sekä entisen puolisosi elämästä tulee nyt erilaista kaikella tavalla. Voimia, tsemppiä, jaksamista ja kaikkea hyvää teidän koko perheelle. Toivotaan, että asiat sujuvat ja selviätte ilman suurempia elämän kolhuja. Myös ne ikävät asiat kuuluvat elämään. Tämä sanonta pitää hyvin paikkansa: Kun Luoja sulkee oven, Hän avaa samalla ikkunan. Asioilla on aina taipumus järjestyä 👍

   • Marjut

    Kiitos kommentistasi <3 Asiaa on tosiaan mieittty jo kohta vuoden päivät, joten ei ei todellakaan ole mikään hetken mielijohteesta tehty teko. Musta tuntuu ihan äärettömän pahalta rikkoa perhe sen takia, että voisin itse olla onnellisempi.. Mutta täytyy muistaa myös se, että kun itse voi paremmin niin silloin on kaikin puolin parempi niin äiti, puoliso kuin ystäväkin. Olen itse ollut 8 vuotta, kun vanhempani erosivat ja koen kaikesta huolimatta olevani ihan ok ihminen 🙂 Varmasti tulee ero vaikuttamaan lapseen, mutta tärkeintä on kuitenkin se, että hänellä on rakastavat vanhemmat kaikesta huolimatta. Asuvat he sitten samassa kodissa tai ei. Eikä sitä kukaan koskaan tiedä vaikka me palattaisi takaisin yhteen ajan kuluessa <3 Uskon ja luotan siihen miltä musta tuntuu ja teen sen mukaan. Kiitos <3

 • Valma

  Tsemppiä paljon.💖💖💖

 • Hanna

  Jotenkin tämä oli viimeaikaisista päivityksistäsi aistittavissa. Hirveästi voimia koko perheelle! Isojen asioiden äärellä olette, mutta kun mennään lapsen etu edellä, kääntyy kaikki varmasti parhain päin. <3

  • Marjut

   Kiitos paljon <3 Ehkä se tosiaan oli havaittavissa, vaikka koitinkin viimeiseen asti pitää sen sisälläni. Nyt oli kuitenkin aika kertoa asiasta, koska pian on muutot edessä ja paljon tapahtuu. Toivon todella, että kaikki kääntyy vielä parhain päin ja todellakin mennään kaikessa Minean edun mukaisesti <3 <3

  • Sari S

   Voimia tulevaan ja muuttoon! ❤

   • Marjut

    Kiitos sinä ihana <3 Toivottavasti siellä kaikki hyvin <3

 • Tarja Lukander

  Suuria muutoksia tulossa ❤️ uskon kuitenkin että asioilla on tapana kääntyä parhain päin.
  Toivon ❤️:ni kaikkea hyvää. Äläkä huoli me sinun seuraajasi ollaan ja pystytään. Tulet takaisin kun siltä tuntuu. Voimia tarvitset nyt tärkeämpään. 🤗

  • Marjut

   Kiitos ihanista sanoistasi <3 Eihän tämä todellakaan helppo päätös ole ollut eikä ole tullut tuosta vain. Raskasta on ja tulee olemaan, mutta toivon tehneeni oikean ratkaisun. Sen aika näyttää <3

 • virpi

  Voimia sulle Marjut murunen. Tunteet tulee heittelemään laidasta laitaan. Mutta se kuuluu asiaan. Aivot työstää eroa ja mielessä pyörii kaikenlaista. Itku voi tulla kesken kauppajonon. Pääasia että lapsella on kaikki hyvin, ja miksei olisi. onhan hänellä kaksi rakastavaa vanhempaa. Tietysti toivon että sulla itsellä on myös kaikki hyvin. Tsemppiä ja jaksamista tuleviin muutoksiin.

  • Marjut

   Kiitos ihana sinä <3 Kovia aikoja on menossa, mutta toivon ajan auttavan asiassa. Eikä sitä voi tietää palaammeko vielä yhteen ajan kuluessa.. Minealla on todellakin kaksi rakastavaa vanhempaa, jotka haluaa vain hänen parastaan. Aina ei kuitenkaan voi ajatella vain lapsen parasta, jos itse ei voi hyvin. Silloin on tehtävä itsensä parhaaksi ja otettava lapsen etu kaiken muun edelle.

 • JennieH

  Paljon voimia teille raskaaseen elämänmuutokseen! ❤️

  • Marjut

   Kiitos paljon sinulle <3 Voimia tässä tarvitaankin, vaikka päätös onkin oma. Ei se silti tästä helppoa tee millään tavalla. Toivon ajan auttavan <3

 • Mari

  Aika auttaa kyllä. Mikään päätös ei ole helppo, mutta sen tehtyään uusi matka alkaa hiljalleen. Blogia seuraavat tietävät kyllä, että rakkautta ei lapselta tule puuttumaan ja mahtavaa, kun jäätte samalle alueelle asumaan.

  • Marjut

   Kiitos on ihana kuulla tuo <3 Ja rakkaus ei vähenny, vaikka asuttaisiin eri kodeissa. Tärkeintä maailmassa on Minea ja hänen vuokseen teen kaikkeni. Vaikka joudunkin rikkomaan perheen oman onneni takia ei lapsi ole syy jäädä siihen. Ikinä ei voi tietää miten elämä meitä vie <3

 • Arjen helmeilyä

  Tsemppiä suureen elämänmuutokseen ♥

  • Marjut

   Kiitos paljon sinulle sitä tarvitaan <3

 • Päivi

  Marjut,
  Itse erosin kun pienin oli vuoden. Ihmisillä oli asiasta paljon mielipiteitä, teet niin kuin sydän sanoo, kukaan ei tiedä paremmin kuin te itse, voimia❤️❤️

  • Marjut

   Kiitos sanoistasi <3 Kukaan muu ei elä sun elämää eikä tiedä miltä susta tuntuu. Tietysti kaikilla on omat mielipiteensä, mutta vain omalla on väliä. Luotan siihen, että kaikki menee hyvin <3 Hali <3

 • Lee

  Voimia elämänmuutokseen. Olen itse samassa tilanteessa kuin sinä. Päätös ei todellakaan ollut helppo ja tuntematon tulevaisuus hieman pelottaa. Uskon kuitenkin, että elämä kantaa.

  • Marjut

   Kiitos <3 On helpottavaa huomata ettei ole yksin samassa tilanteessa. On pakko vain toimia sen mukaan miten itsestä parhaalta tuntuu. Vain sinä itse tiedät mitä elämältäsi kaipaat ja haluat. Uskon, että elämä juurikin kantaa <3 Tsemppiä <3

 • Mirjami

  Kuulostaa siltä, että olette hyvin miettineet asiat lapsen kannalta. Voit hyvin unohtaa tutkimukset ja kirjallisuuden, ne ovat yleistyksiä ja itse tiedät parhaiten juuri oman lapsesi luonteen ja hänen parhaansa. Itse erosin kun lapset olivat 2 ja 4, vuoroasuminen on toiminut hyvin nyt jo 4 vuotta. Sinulla on takanasi rankkoja kokemuksia, tekee ihan hyvää käsitellä niitä itsenäisessä elämässä. Hyvin se menee!

  • Marjut

   Kiitos sinulle <3 Näin me nimenomaan halutaan toimia – Minean parhaaksi <3 Vaikka äiti ja isi ei asuisi enään yhdessä hänellä on silti kaksi hyvin rakastavaa vanhempaa elämässään. Hyvä kuulla, että sielläkin tuo vuoroasuminen on sujunut hyvin 🙂 Toivotaan, että kaikki järjestyy omalla painollaan pikkuhiljaa <3

 • Hattara

  Voimia tuleviin päiviin. Muutos ottaa koville, vaikka kuinka tietää sen olevan parhaaksi. Ja muutto on raskasta ihan joka kerta. Pidät vaan mielessä, että sekin päivä tulee, kun voi istahtaa rauhassa ja todeta että sekin hoitui.
  Ps. Muuttopäivää ennen parin päivän vaate- ym. tarvikkeet valmiiksi kassiin, niin ei heti ekana iltana tarvi purkaa joka laatikkoa, ennen kuin hammasharja/hiusharja/sukat/jne löytyy 🙂

  • Marjut

   Kiitos sinulle <3 Tietysti se ottaa koville, vaikka kuinka onkin oma päätös. Ja todella toivon, että tuokin kuvailemasi hetki on vielä edessä päin jossain vaiheessa. Kiitos hyvästä vinkistä, täytyy ehdottomasti tehdä noin!

 • Sanna

  Nyt on pakko kommentoida Matildan kommenttia. Itse olen monessa paikassa työssä olleena nähnyt mitä ne ikävät erot ovat. Ne ovat niitä, joissa lapsen parasta ei ajatella lainkaan, vaan lapsi joutuu, tiedostamatta tai tiedostaen, kaiken keskelle ja pelinappulaksi. Ne erot ovan kuvottavia ja niissä lapsi todella kärsii. Olen nähnyt monia vanhempia joita ei kiinnosta olla lastaan tukevia aikuisia, vaan he menevät oma etu edellä lapsen hyvinvoinnin hinnalla. Ero on aina surullinen asia. Mutta olen nähnyt (onneksi) myös niitä perheitä joista ei ero näy mihinkään. Ei edes lapsesta. Ja silloin kaikki on mennyt oikein. Ja jos haluat tietää, toimin keikkalaisena varhaiskasvatuksessa pääkaupunkiseudulla.

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi <3 Olen täysin samaa mieltä kanssasi ja tärkeintä on, että lapsella on edelleen rakastavat vanhemmat, vaikka he eivät yhdessä olisikaan. Mulle on tärkeintä juurikin se ettei lapsi ole meidän välillä mikään pelinappula, jota riepotellaan ees taas. Laitan mielelläni sulle meiliä asiaan liittyen, koska kaikki vinkit on tervetulleita <3

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Seuraa minua!