DECOR Lifie

Asuntomessut 2017 / Keittiöt & ruokailutilat

Moikka!

Asuntomessujen postaus-sarja jatkuu ja vuorossa on keittiöt ja ruokailutilat. Ensimmäisessä osassa nähtiinkin jo upeat  olohuoneet. Messukohteissa nähtiin mun mielestä aika paljon erilaisia keittiöratkaisuja mikä on aina mielekkäämpää messuvieraan silmin. En kyllä osaa sanoa näiden perusteella edes minkä tyyppinen keittiö on tällä hetkellä eniten IN. Keittiöiden tyylikkyys ja viimeisen päälle mietityt yksityiskohdat olivat upeaa katseltavaa!Sävymaailmat oli aika pitkälti kaikissa joko tummaa ja vaaleaa. Omaa silmääni miellyttää enemmän vaaleat ratkaisut (oliko ylläys!) enkä kyllä koskaan voisi nähdä itseäni tummassa keittiössä. Makuasioita tietty  😉 Monessa kohteessa oli kaapistot integroitu yhdelle seinälle. Kaappien sisään oli kätketty loistavasti kaikki tarvittava, kuten mikro ja kahvinkeitin. Meillähän muuten kahvinkeitin nostetaan kaapista aina vasta, jos käy joku vieras joka juo kahvia 😀 Tuollainen integroitu mallinen ratkaisu taasen voisi olla mieleinen omaankin keittiöön, mutta silloin olisi kiva erillinen saarreke. Yläkaapistoja joissain kohteissa oli korvattu avohyllyillä jolloin kauniit astiastot pääsevät oikeuksiinsa. Toki tämä tuo myös keittiön ilmeeseen avaruutta ja valoa. Nähtiinpä yhdessä kohteessa myös kokonaan marmorikuvoinen keittiö (yhdessä kuvassa näkyy pilkahdus tuosta keittiöstä). Nykyään panostetaan enemmän tilankäyttöön juurikin olohuone ja keittiö-ruokailutiloissa kuin aiemmin. Halutaan, että koko perhe mahtuu yhtä aikaa hääräämään keittiössä, samoin kuin syömään ja seurustelemaan keittiön suuntaan samanaikaisesti. Oon nähnyt monia vanhempia kerrostaloja, joissa keittiö on saattanut olla asunnon perimmäisessä nurkassa ennen remonttia, aikamoista vai mitä?

Muutamassa messukohteessa oli keittiön seinään käytetty mikrosementtiä. Se oli ihan mielettömän hienon näköinen ja otinkin tulevaisutta silmällä pitäen infot noista seinistä ylös. Mahtavaa ettei aina ole pakko käyttää laatoitusta, vai mitä?

Kattauksissa nähtiin paljon etenkin pellavaliinoja, jotka oli taiteltu nätisti joko pelkästään tai servettirenkaan kanssa. Itsekkin oon tosi tykästyny noihin pellavaliinoihin ja niillä saa heti näyttävyyttä muuten simppeliin kattaukseen. Pöydissä nähtiin myös kattauksia, joissa oli käytetty pöytätabletteja. Sekin on hauska idea saada kattaukseen uutta ilmettä. Teille onkin luvassa postaus uusimasta lautaslöydöstä ja siihen liittyen kattausideaa 😉

Tällaisia keittiöitä ja ruokailutiloja nähtiin tämän vuoden messuilla, mitäs pidättte?

Tuliko vastaan jotain teille uutta ideaa, kuten mikrosementtiseinä itselleni?

Hi! This time you can see what kind of kitchen and diningareas was in housingfair. Different solutions makes them more interesting. I like most white and neutral colors, is it suprising? 😉 I see there integrated kitchen models, open top shelfs and beautiful cements on the wall. Dinigtables set up was simple and neutral. Linen napkins was almost in every table, I like those so much too! All houses was so beautiful and classy! What do you like?

Ei kommentteja
Previous Post
15.8.2017
Next Post
15.8.2017

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Seuraa minua!