Lifestyle Lifie rintasyöpä

Kuin omat hiukseni

Kuten tiedättekin sairastumisen myötä hiustenlähtö on ollut mulle tosi kova paikka. Mulle hiukset on aina ollu iso osa mua ja tiesin, etten tulisi kaljuna tuntemaan oloani omaksi. Niimpä kävinkin jo tammikuun alussa katsomassa ja sovittamassa peruukkeja valmiiksi. Helsingin keskustassa sijaitsee hiusalan erikoisliike Dimora*. Heillä on yli 50 vuoden kokemus peruukkien, hiuslisäkkeiden ja muiden kauneudenalan tuotteista. Törmäsin Dimoraan netissä etsiessäni peruukkiliikkeitä ja varasin heiltä ajan peruukkien sovitukseen. Heille kuulemma kannattaa erikseen varata aika, koska sopivan peruukin löytmäiseen saattaa mennä tovi.

Ensimmäistä kertaa käydessäni liikkeessä mukanani oli ystäväni sekä meidän neidit. Halusin mukaan ystäväni, joka osaisi myös kanssani katsoa sopivaa peruukkia. Aina on hyvä olla toisetkin silmäparit mukana, etenkin nyt ♥ Minealle olin kertonut, että mennään katsomaan äidille uusia hiuksia. Yritin näin antaa hänelle hieman ajatuksia tulevasta ja siitä, että äidillä olisi hiukset, jotka saisi päästä pois. Vaikeahan sitä on noin pienelle selittää, mutta parempi se on jotain sanoa valmiiksi.

Meitä palveli ystävällinen ja ammattitaitoinen kauppias, joka kyseli alkuun millaisen peruukin haluaisin. Kerroin millaiset omat hiukseni olivat ennen polkkamittaan leikkaamista ja mitä väriä peruukki voisi olla. Ensin harkitsin polkkamittaista peruukkia, mutta mietin etten saisi sitä sitten pidettyä kiinni. Toisaalta pitkää peruukkia ei voisi myöskään nostaa kovin korkealle päälaelle kiinni, muuten alaosasta näkyisi peruukin niskaosa. Peruukkeja on olemassa aidolla hiuksella sekä tekokuidulla. Mun ajatus tekokuidusta oli tiedättekö sellainen tönkkö kampaus, josta paistaisi kilometrin päähän sen olevan peruukki. Nähdessäni tekokuituisia peruukkeja hämmästyin siitä miten aidon näköisiä ne olivatkaan! Kerroin kuitenki haluavani aitohius peruukin jo sen takia, että saisin tarpeen mukaan kiharrettua hiusta ihan normaalin tapaan.  Päätin, että pidempi hiuksinen peruukki voisi kuitenkin olla enemmän mun näköinen ja olishan mulla edelleen pitkät hiukset ilman sairastumista.

Dimorasta löytyy todella laaja valikoima peruukkeja erilaisin mallein ja värejä on vaikka kuinka paljon mistä valita. Kauppias toi mulle toivomuksieni perusteella kokeiltavaksi kaksi peruukkia. Molemmat oli aika samantapaisia erilaisella pohjalla. Pohjalla tarkoitetaan sitä mikä vedetään päähän ja missä hiukset on kiinni. Mun päänmuotoon kävi parhaiten kumipohjainen peruukki ja se tuntui yllättävän hyvältä päässä. Toki mulla oli silloin vielä omaa tukkaa peruukin alla, mutta kaikinpuolin olin yllättynyt siitä miten kevyeltä ja luonnolliselta peruukki tuntui päässäni. Tuossa vaiheessa, mulla ei vielä ollut alkanut hiukset lähtemään, joten sovittiin, että palaan asiaan siinä vaiheessa, kun hiukset tosiaan alkaa tippumaan. Päätettiin kuitenkin valmiiksi, että ottaisin sen kumipohjainen mallin, mutta väriä jäisin vielä miettimään. Dimorasta saa myös mittatilauksella omaan päähän sopivan peruukin, jos tuntuu ettei sopivaa muuten löytyisi. Tuolloin olisi tietysti pidempi toimitusaika, joten tilaus kannattaisi tehdä hyvissä ajoin. Mun peruukin tilaamisessa menisi viikko, joten jäin odottelemaan miten omien hiusten kanssa kävisi.

Noh eihän siinä kauaa sitten mennyt, kun hiukset alkoivatkin lähteä tupoittain. Lisää hiustenlähdöstä voitte lukea tästä postauksesta. Aikani hiustenlähdön kanssa oltua menin käymään Dimorassa uudestaan. Tuolla kerralla mukaan tuli myös Janne, jonka mielipiteen tietysti myös halusin. Sovittamani peruukki oli vaaleanruskea enkä sitä nähnyt mulle enään niin sopivana. Niimpä päädyin tilaamaan hieman enemmän omaa väriä olevan tummemman ruskean peruukin. Sen jälkeen leikkautin kaikki hiukset pois ja jäin odottamaan peruukin saapumista.

Vajaan viikon päästä tilauksesta Dimorasta soitettiin mun peruukin tulleen. Mua jännitti hirveästi miltä peruukki mahtaisi näyttää oikean värin kanssa. Kerroin Minskulle, että nyt lähdetään hakemaan äidin uusia hiuksia ja hän oli että ”Joo!”. Päädyin tähän ruskea sävyiseen peruukkiin, josta latvat on liukuvärjätty vaaleammaksi. Ensi kertaa peruukkia sovittaessa kaljuun päähän se tuntui yhtäaikaa hassulta ja oudolta. Peruukin hiukset on kauniin kiiltävät, just sellaset mitä olin itelle salaa haaveillu. Aitohius laskeutuu kauniisti ja etenkin näin kiharrettuna näyttää mielestäni tosi kivalle. Mua välillä naurattaa se, että mulla on kampaus aina valmiina eikä hiustenlaittoon mene enään juuri minuuttia kauempaa 😀

Peruukkia ei leikattu mihinkään malliin vaan ajattelin kokeilla ihan vain ensin pitää sitä kiharrettuna. Peruukin hiushan pysyy useamman päivän laineella, kun sen on kerran kääntänyt. Tykkään pitää hiuksia edestä hieman kiinni, ettei ne olisi ihan silmillä. Korvan taakse hiuksia ei peruukin kanssa oikein voi laittaa, kun muuten korva menisi hörölle. Muutenkin, jos hiuksia nostaa liikaa niin peruukin sauma näkyy esim. korkealla ponnarilla. Ensin mietin otsahiusten leikkaamista, mutta unohdin sen kuitenkin ja hyvä niin eihän se kasvaisi kuitenkaan takaisin 😉 Hiuksia voi myös pitää letillä eri tavoilla tai löysällä nutturalla. Luulen, että kerrostan hiuksia vähän jossain vaiheessa, jolloin ne olisi vieläkin luonnollisemmat.

Oon käyttänyt peruukkia nyt reilun kuukauden ajan. Kotona ollessa tosin oon ilman ja heti, kun jostain kotiin tuun niin nopeasti sen ripustan telineeseen. Ei sillä, etten pitäisi siitä vaan koska kotona jotenkin vain helpompi olla omana itsenään. Monesti Mineakin sanoo, että ”Pois” ja näyttää peruukkia, ihana ♥ Ystäväni otti musta kuvia peruukin kanssa jo viikkoja sitten, mutta kuvat nähtyäni en näyttänyt itseltäni. Oli outoa nähdä itsensä ns.jonkun muun hiuksissa. Vasta nyt peruukki alkaa tuntumaan omemmalta, eli kuukauden päivät vaati ensin totuttelua. Nyt kuvia katsoessani ei tunnu enään yhtä vieraalta kuin ensimmäisissä kuvissa.

Peruukin käyttö on helpompaa ja luontevampaa kuin osasin kuvitella. Siihen varmasti vaikuttaa se, että ammattilainen on ollut valitsemassa just mulle sopivaa peruukkia ja onnistunut siinä. On myös olemassa peruukin omia teippejä, joilla peruukin pysyvyyttä voi tehostaa. Toistaiseksi en oo niitä käyttänyt. Eilen ensimmäisen kerran hieman vain kiristin peruukkia sisäpuolella olevilla tarranauhoilla. Peruukki ei ainakaan näin talviaikaan, eikä pitäisi edes kesäaikaan hikoiluttaa päätä. Peruukki istuu mun päähän tosi hyvin eikä se lähde pois esim. pipoa päästä ottaessa. Edessä otsalla on ihon värinen verkko, josta ihan läheltä katsottuna saattaisi ainoastaan huomata kyseessä olevan peruukki. Mun hiuksia kehuttiin kerran yhdessä tilaisuudessa, joten ihminen, joka ei tilanteestani tiedä luulisi hiusten olevan mun omat 🙂

Coat & pants Subway Clothing*

Peruukkia kuten omiakin hiuksia pitää tietysti pestä ja hoitaa. Sitä varten on olemassa peruukeille tarkoitettuja tuotteita ja nekin löytyy Dimorasta. Peruukki pestään 2-3 viikon välein. Peruukin hiukset, kun ei samalla tavalla rasvotu. Peruukin voi pestä kädessä pitämällä ihan juoksevan veden alla shampoolla ja sitten hoitoaineella. Pestäessä pitää käyttää viileää vettä, ei kuumaa. Hiuksiin voi myös suihkuttaa jätettävää hoitosuihketta. On myös olemassa peruukkien omia hiusnaamioita joilla hiuksiin saa kiillon ja pehmeyden takaisin. Oon pessyt hiukset nyt vasta yhden kerran ja sitä pestessäni yllätys oli suuri. Kasteltu hius meni nimittäin luonnonkiharalle! En ollut niin innoissani kokonaan kiharasta päästä, joten suoristusraudalla muotoilin sen tähän malliin takaisin. Peruukki kuivatetaan sille tarkoitetussa telineessa, eikä kannata käyttää hiustenkuivaajaa. Kuivumiseen menee noin 10 tuntia, jotta se on kokonaan kuivunut. Aika helpolla pääsee omiin hiustenlaittoon nähden peruukin kanssa 🙂

Kaikin puolin oon ollut peruukkiin tosi tyytyväinen ja se päässä tunnen itseni kauniimmaksi ja naisellisemmaksi ♥

Kyllä ne hiukset vain on iso osa naiseutta, mutta onneksi on olemassa näitä upeita peruukkeja tällaisiin elämän vaiheisiin. Haluan kiittää Dimoran asiantuntevaa palvelua ja sitä miten henkilökohtaista palvelua heiltä sain.  Heillä on taito kohdata asiakkaat kipeissäkin elämäntilanteissa.

Mitä mieltä te ootte peruukeista? Voisiko ajatella peruukin olevan mun oikeat hiukset?

 

*yhteistyössä Dimora & Subway Clothing

pics of me: Minna / @mk_maison edit: me

10 Comments
Previous Post
3.3.2018
Next Post
3.3.2018

10 Comments

 • Kirsi

  Niin kauniit hiukset ????????

 • Tuuli

  Tosi hyvännäköiset on ☺

 • Kirsi

  Todellakin näyttää aidoille hiuksille, ja sitähän ne toki ovatkin! ???? Hieno juttu, että tällaisiakin on tarjolla.

 • Jaana

  Upealta näytät! ❤️ Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

 • Sari/Saaranlautasella

  Heissan Marjut, upeasti sinulle tuo valitsemasi peruukki sopii, kuin omat hiukset. Ja totta kyllä hiukset tekevät naisen, ainakin itse tykkään niin. Oman peruukin ostin sillä Hus:n lähetteellä ja toisen tilasin ebayn kautta samalla kun tilasin erilaisia “pipojakin”. Päädyin Ebay:n, koska hinta oli yli 10-kertaisesti pienempi ja koska rahat tiukilla yrittäjyyden ollessa narikassa tämän sairauteni takia. Kaikke hyvää sinulle jatkoon, Fuck Cancer! <3

  • Marjut

   Kiitos <3 Tykkään peruukista kyllä kovasti! Kotona toki olen aina ilman peruukkia ja esim. kavereiden kanssa ollessa. Ihan varmasti oli halvempia Ebay:ssa, kun ovat todellakin kalliita! Toivottavasti voit hyvin <3

 • Jantunen / Tuuletuksia

  Hei, surffasin tänne sattumalta ja jäin vilkuilemaan blogiasi ja kauniita kuvia. Pakko kommentoida, että aivan ihana peruukki. Näyttää hyvin luonnolliselta ja värin on ihanan lämmin. Ja sopii tosi hyvin sulle 🙂 -J.

  • Marjut

   Voi kuinka kiva kuulla, kiitos <3 Peruukki on kyllä kaunis ja värikin osui hyvin omaan väriini 🙂 Ihanaa kevättä!

 • Pirjo

  Aivan ihanat❤ näyttää ihan omilta hiuksilta❤

  • Marjut

   Voi kiitos paljon <3 Tykkäsin peruukista kovasti vaikken sitä olekkaan enään hetkeen käyttänyt 🙂 Hienoa miten nykyään peruukit näyttävät juuri kuin omilta hiuksilta!

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

 • Kaupallinen yhteistyö @nextorycom //
Äänikirjojen kuuntelu on parasta ajanviettoa etenkin sairaslomalla 🎧📚 Niin kätevää, kun yhden klikkauksen päässä on tuhansia kirjoja ja ne kulkee aina mukana puhelimessa!

Mikä on sun lempikirja?

Biosta löytyy linkki 30 päivän ilmaiseen kokeilujaksoon tai klikkaa www.nextory.fi/kampanja ja käytä koodia Marjut 📓
#nextory #rikkaampielämä
 • Tälle viikolle on luvassa useita ihania tapahtumia ja niistä eniten odotan tyttöjen pikkujouluja ❤️🥂 Nykyään tulee nähtyä niin harvoin kaikkien tyttöjen kesken, mutta onneksi niistä hetkistä otetaan aina joka hetki irti❣️
Onko teillä ollut jo pikkujouluja tai vielä tulossa?
.
.
I already wait girls' pre-Christmas party on weekend ❤️🥂
 • ✨ARVONTA // PÄÄTTYNYT kaupallisessa yhteistyössä @havishome kanssa✨
Meillä poltetaan kynttilöitä oli kesä tai talvi, mutta etenkin näin pimeän aikaan kynttilät tuovat ihanan tunnelman 🕯️
Nyt pääsen arpomaan yhdelle teistä 75€ arvoisen tuotepaketin, joka sisältää ihastuttavia HAVI'S tuotteita, josta riittää tuotteita antaa vaikkapa lahjaksi 🎁
.
.
Arvonnan säännöt :
1. Tykkää kuvasta
2. Seuraa @havishome
3. Tägää kaveri ketä ilahduttaisit HAVI'S tuotteilla
4. Osallistumisaikaa 3.12.19 asti
Instagram ei ole osallisena arvontaan.

Onnea✨
#havishome
 • Kerron miten on mennyt ja näytän miltä leikatut alueet nyt näyttää.
 • Täällä ollaan kahtena aamuna neidin kanssa herätty klo. 10.30 aikaan 🗯️ ja tämä siksi, että Minealla on ollut kuumetta 🤒 Sänky on tullut tutuksi omankin toipumisen osalta ja hitsi on pakko todeta, että onneksi on näin hyvä sänky 👌🏻
Onko muut olleet kipeinä vai ootteko säästyneet flunssilta yms?
.
.
Minea has a fever but hopefully she feels better soon ❤️🙏🏻
 • I already love this 🎄
Täällä myös yksi jouluintoilija, joka fiilistelee joulua jo ihan täysillä ❣️Mites muut siellä?

Ihastuin jo vuosia sitten tähän @etola_official lumihuurteiseen kuuseen @mk_maison kodissa ja vielä uudelleen viime vuonna @sannainspiredbylove & @charandthecity kodeissa 😍
*kuusi saatu

Follow Me!