Lifestyle Lifie travel

10 x Helsingin lemppari kahvila/ravintola

Heipparallaa!

Kerroin teille miten me Jannen kanssa listattiin kahviloita/ravintoloita, joissa me haluttais käydä. Teiltä tuli toivetta, että jakaisin nämä vinkit myös teille, joten saamanne pitää ♥ Päästiin listassa aika pitkälle jo mun sairaalareissun jälkeen, mutta muutamia paikkoja on edelleen käymättä. Ja listaan tuntuu tulevan koko ajan lisää just auenneita paikkoja. Kesä, kun tuntuu tulleen jäädäkseen, joten mikäpä sen kivempaa kuin testailla ihania kahviloita ja terasseja! Tulitte sitten viettämään kesälomaa Helsinkiin kauempaa tai kaipaatte uusia paikkoja, tässäpä hyväksi testattuja paikkoja.

IPI kulmakuppila Porthaninkatu 13

Kerrassaan ihastuttava IPI vakuutti ensi kerrasta alkaen! Työntekijät ovat aivan ihania persoonia ja kahden kerroksen kahvila on myös yksi trendipaikoista. Tänne suunnataan ehdottomasti useammin!

Väinö Kallio Hämeentie 11

Vasta auennut Väinö Kallio toimii niin ravintolana, tapahtumapaikkana kuin illanviettopaikkana. Testattiin heidän 10 euron buffet-tyylistä lounasta ja vitsi miten paljon kaikkea siihen sisältyi! Valtava salaattivalikoima, kastikkeita ja tahnoja, leipää, kaksi lämmintä ruokaa ja lisäksi kahvia/teetä. Marmoripinnat ja viisimetrinen huonekorkeus tuo vain plussaa tähän paikkaan!

Helsingin Jäätelötehdas Kaivopuisto, Kompassitori, Mattolaituri – Kaivopuisto, Eteläinen Hesperiankatu- Taivallahti

Äidin ollessa meillä me lähdettiin jätskeille ja päädyttiin E. Hesperiankadun jäätelökioskille. Kerran kesässä pitää saada maistella Jäätelötehtaan suussa sulavia makuja ja tällä kertaa valitsin mustikan. Tykkään mustikasta paljon, eikä se tuottanut pettymystä tämänkään osalta. Vaikka heidän yhden pallon hinta onkin aika tyyris, ei pallojen koossa ole turhaan säästelty 😉

Skiffer Erottaja, Liuskaluoto, Kallio

Kiviarinauunissa paistettu liuskepizza on kokemisen arvoinen! Näitä liuskoja en lähtisi edes vertaamaan perinteisiin pizzoihin. Me käytiin kahden Jannen kanssa illallisella Kallion sydämessä sijaitsevassa Skifferissä. Itse valitsin listalta liuskan, jossa oli vuohenjuustoa, mansikoita, rucolaa ja pinjansiemeniä, mielettömän hyvää voin kertoa!

Kuuma Albertinkatu 6 

Punavuoren sykkeessä sijaitseva kahvila on yksi tämän hetken trendipaikoista. Kävin ystäväni kanssa testaamassa paikkaa ja rakastuin heidän avokadoleipiin, ihan mielettömän hyvää! Tämä avokadoleipä oli taivaallista ♥ Kuuma on suosittu myös toimistopäiviä viettäville ja koirankin saa ottaa mukaan, ihanaa!

Hietalahden kauppahalli Lönnrotinkatu 34

115 vuotta vanha kauppahalli palvelee ravintolahallina, josta löytyy moneen makuun niin kahvilaa kuin ravintolaa. Itse oon kahteen otteeseen testannut Tokyo Streetin lohi teriyakia ja todennut sen ihan huipuksi! Hallista löytyy vielä monta muuta paikkaa, joita täytyy käydä testaamassa. Hietsun torilla pidetään kirppiksiä kesäisin ja sinne olisi tarkoitus ensi viikonloppuna suunnata.

The Cock Fabianinkatu 17

Kasarmitorin laidassa sijatseva The Cock on yksi lempparilounas paikoistani keskustassa. Mielettömän laaja salaattivalikoima ja keitto vie kielen mennessään! Letkeä tunnelmamusiikki, rento ilmapiiri ja visuaalisesti tyylikäs sisustus ei jää huomaamatta. Iso suositus!

Andante Fredrikinkatu 20

Pienestä koostaan huolimatta todella ihastuttava ja rento paikka. Vaikutukset teki yoghurtbowlie ja avokadoleipä sekä juustokakku. Paikka on ehdoton kahvin ystäville erikoiskahveineen. Pakko myöntää ettei kuvan macha latte tehnyt muhun vaikutusta. Plussaa baarityylisestä ikkunapaikoituksesta!

Cafe Regatta Merikannontie 8

Töölössä meren rannalla sijaitseva punainen tupa vetää puoleensa niin turisteja kuin paikallisia. Vuoden jokaisena päivänä auki olevan kahvilan jono saattaa olla jopa kymmeniä metrejä tuvan ulkopuolella.  Pihalta löytyy myös grillauspaikka ja rannasta voi vuokrata kanootteja. Suosittelen testaamaan uunituoretta korvapuustia!

Hernesaaren ranta

Keskustan kupeen Hernesaaren rannasta löytyy useampikin kahvila ja ravintola, joten valinnan varaa löytyy varmasti! Ensimmäiseksi tylee Cafe Birgitta ja sitten Löyly. Löylyä en ole vielä päässyt testaamaan, mutta kesän aikana terassille täytyy päästä fiilistelemään. Rannasta löytyy niin tapahtumia, ruokaa ja juomaa koko kesän ajan!

Vielä täytyy käydä kesän aikana testaamassa ainakin seuraavat;

Yes Yes Yes

Ravintola NJK

Hampton Bay

Ravintola Lonna

Toivottavasti saitte näistä uusia ideoita ja pääsette maistelemaan herkullisia makuja ♥

 

 

Ei kommentteja
Previous Post
27.5.2018
Next Post
27.5.2018

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Seuraa minua!