Category

travel

Lifie travel

Minilomalla Revontuli resort lomakeitaassa

Mainos Revontuli resort & Sepän Galleria

Tänä kesänä ei ole paljoakaan reissattu mitä nyt Minean kanssa oltiin Kokkolassa viikko aiemmin. Niimpä Peten kesäloman alkaessa me päätettiin, että tehdään joku miniloma ihan vain kaksin johonkin päin Suomea. Mietittiin eri vaihtoehtoja maksimissaan noin 3 tunnin ajomatkan päästä pk-seudulta, jossa olisi jotain spesiaalia meidän ekalle yhteiselle lomalle. Niimpä mietinnän jälkeen me suunnattiin Keski-Suomeen, Hankasalmella sijaitsevaan Revontuli resort lomakohteeseen. Ihastuttiin kuvissa jo lasi-igluihin ja ne olivat paikanpäällä ihan mielettömän upeat! Jyväskylän lähellä sijaitseva Revontuli resort on todellinen viihdekeskus, jossa voi valita haluaako aktiiviloman kenties golffin parissa, nauttia pehmeistä löylyistä ja poreista järvimaisemaa katsellen tai ehkäpä tanssia eturivin artistien tahdissa – sitä kaikkea Revontuli parhaimmillaan tarjoaa!

Me haluttiin lähteä rentoutumaan ja nauttimaan toistemme seurasta, joten sen isompaa aktiviteetttia ei haluttu yhden yön lomalle. Perille päästyä me vietiin tavarat iglulle ja mentiin suoraan kolmen ruokalajin illalliselle Ravintola Loimuun. Oli ihana päästä valmiiseen pöytään ja muutenkin ravintolaan syömään pitkästä aikaa. Kantarellikeitto, naudan sisäfileepihvi ja marjajätski jälkkäri upposi täysin. Illallisen jälkeen oli täydellistä ihastella järvimaisemaa porealtaasta ja kävin kahdesti uimassakin. Ilta meni nauttien ja myöhään jutellen ♥  Iglu oli todella kauniisti sisustettu ja niiden tunnelma oli ihana. Sängyllä makoillessa lasikaton läpi sai ihailla taivasta ja hengähtää kaupungin hälinältä. Ensi kerralla halutaan majoittua kodan mallisessa lasi-igluissa, eli Tigloissa.

Aamulla nautittiin aamupalasta, jonka jälkeen lähdettin ajamaan noin 10km päähän Sepän Galleriaan. Sinne olin sopinut meidän ainoan aktiviteetin – savikulhon teon. Meidät otti vastaaan tilan seppä Harry, joka opasti meille savikulhojen teon vuorotellen. 10 euroa maksava savikulhon valmistus oli hauskaa puuhaa ja samaan hintaan saadaan kulhot postissa kotiin niiden kuivumisen jälkeen. Harry halusi näyttää meille vielä tervakynttilöiden tekoa ja päästiin sitäkin itse kokeilemaan. Ihastuttava paikka ja todella kauniita saviastioita, joita meidän tekemien lisäksi ostin kaksi kulhoa kotiin.

Kaiken kaikkiaan meillä oli ihana miniloma ja suositellaan lämpimästi tutustumaan Revontuli resort majoitukseen ♥

Onko teistä kukaan käynyt Revontulessa? 

No Comments
Lifie travel

Syyslomakohteena Ahvenanmaa

Kaupallinen yhteistyö Visit AlandSomessa.com 

Ahvenanmaa – tuo kaunis saari, joka lumosi mut ensimmäisen kerran yli 10 vuotta sitten. Olin silloin entisen työpaikkani kanssa virkistyspäivillä Maarianhaminassa ja ihastuin paikkaan täysin! Muistan Kastelholman linnan, pannukakut ja Arkipelagin hotellin erityisen hyvin. Silloin Ahvenanmaa jätti jälkeensä pelkästään hyviä juttuja ja tiesin, että sinne pitää vielä päästä uudestaan. Turhan monta vuotta oli tässä välissä, mutta sitäkin ihanampaa oli käydä siellä reissussa yhdessä perheeni kanssa. Lomailimme kaupallisen yhteistyön merkeissä Ahvenanmaalla viime viikonloppuna ja kerronkin teille nyt tarkemmin meidän mahtavasta syyslomareissusta lisää!

Otetaan tähän alkuun kuitenkin pieni Ahvenanmaa tietoisku, jos se ei ole kaikille niin tuttu. Ahvenanmaalla asuu noin 29 000 ihmistä, joista Maarianhaminan kaupungissa asuu n. 11 500 ihmistä. Maarianhamina on ainut kaupunkin, mutta kuntia löytyy 16. Maarianhaminan kaupunki sai kansainvälisen setrifikaatin ISO14001 ensimmäisenä kaupunkina Suomessa. Sertifikaatti on tunnustus kaupungin jatkuvasta vastuullisesta työstä hyvän elinympäristön kestävän kehityksen hyväksi. Aika huikea juttu, mutta ei sinänsä yllättänyt, kun on siellä käynyt ja nähnyt maata. Ahvenanmaal on saari, jossa näet luontoa aina karuista silokallioista vehmaisiin lehtomaisemiin ja taianomaisiin havumetsiin. Ja tiesittekö muuten, että Ahvenanmaalle punainen rapakivigranittii on ominainen kivilaji ja siksi tiet ovat punertavia?

Reissun suunnittelu ja ennustettu myrsky

Saatiin vapaat kädet toteuttaa meille mieleinen reissu ja tuttuun tapaan valitsin meille kahteen eri paikkaan majoitukset. Haluttiin hieman päästä kiertämään Ahvenanmaata ja niimpä me päätettiin ottaa auto mukaan reissuun. Kyselin teiltäkin IG;n puolella vinkkejä Ahvenanmaalla tekemisen suhteen ja teiltä tulikin kivoja ideoita! Ensin meinasi käydä niin, että harkittiin jo hetki reissun ajankohdan siirtämistä sääennusteen vuoksi. Mä voin pahoin etenkin kovalla merenkäynnillä ja viime torstaina oli annettu toiseksi korkeimman luokan myrskyvaroituksia, jotka säikäytti aika paljon (mua etenkin). Ennusteita tarkemmin selvitettyäni päätettiin kuitenkin lähteä ja onneksi, koska mistään myrskystä ei ollut tietoakaan. Meidän laivana toimi Viking Line ja lähtöpaikkana Turku, johon ajettiin perjantaiaamuna. Laiva lähti aamulla klo. 8.45, joka tarkoitti sitä, että meillä kello soi jo viideltä, jotta ehdittiin ajamaan Vantaalta Turkuun. Minea oli kovin innoissaan koko reissusta ja odotti koko automatkan Ville Viikingin tapaamista ♥

Neidiltä kysyttiin hieman hermoja odottaessamme autossa laivaanpääsyä, mutta onneksi odotus palkittiin ja neiti oli super innoissaan etenkin laivan leikkipaikasta! Täytyy myöntää, että oltiin itekin aika positiivisesti yllättyneitä miten paljon tekemistä lastenalueella oli, vaikka pallomeri taisikin olla neidin lemppari. Onneksi meillä oli varattuna hytti, koska sen verran aikainen oli herätys, että neidille teki hyvää nukkua päikkärit ennen laivan saapumista satamaan. Ja onneksi Villeäkin pääsi halailemaan ennen perille pääsyä ♥

Maarianhamina ja Parkalandia Hotel

Laivan saapuessa Maarianhaminaan me suunnattiin ensin moikkaamaan Visit Alandin porukkaa, jonka jälkeen vietiin tavarat ekaan yöpymispaikkaan Park Alandia hotelliin. Valitsin meille ekaksi hotelliksi ihan keskustan tuntumasta kodikkaan perheomistuksessa olevan hotellin. Hotelli on vastikään täysin peruskorjattu ja olikin todella tyylikäs kokonaisuus. Me majoituttiin kahden hengen huoneessa, jossa oli väliovella käynti toiseen yhden hengen huoneeseen. Tavaroiden purkamisen jälkeen me lähdettiin katselemaan keskustaa kävellen. Vaikka kysessä oli myöhäinen perjantai-iltapäivä niin kadut tuntui rauhallisilta ja ihmisillä ei näyttänyt olevan mihinkään kiirettä. Rakennukset olivat kauniita ja yhden liikkeen edessä tarjoiltiin kuumaa glögiä. Saatiin siinä samalla vinkkejä keskustan ravintoloista paikallisilta. Suosituksesta päädyttiin Sittkof ravintolaan, joka olikin oikein hyvä valinta.

Syömisen jälkeen napattiin kamoja mukaan hotellillta ja ajettiin autolla Lilla Holmeniin, joka sijaitsi myös keskustan tuntumassa. Kyseessä on pieni saari, jonka lyhyt silta yhdistää manner-Ahvenanmaahan. Kaunis ruska peitti maan ja hiljaisuus oli käsinkosketeltavaa – niin mieletön paikka! Saarella on mm. uimaranta, lasten leikkipaikka ja rantapallokenttä ja voin niin nähdä miten ihanaa täällä olisi kävellä kesällä jätskitötterö kädessä 🙂 Lilla Holmenia kutsutaan myös lintusaareksi, koska siellä kuljeskelee vapaana kanat ja upeat riikinkukot. Siellä oli myös super söpöjä kaneja isoissa häkeissä ja voi, että miten Minea tykkäsi niistä ♥ Ne tulikin heti moikkailemaan meitä, vaikka näytti, että heillä oli juuri päivällisaika menossa 🙂 Lisäksi saarella oli lintutalo, jossa olisi ollut muita pieneläimiä, mutta se oli ehtinyt mennä jo kiinni siltä päivältä.

Mariebad

Saarelta ajettiin parin sadan metrin päässä olevaan Mariebad kylpylään. Olikin kiva ensin nauttia raittiista ulkoilmasta ja sen jälkeen suunnata lämpimään veteen, jota Minea jälleen kovasti odotti. Mariebadin kylpylä sijaitsee meren rannalla ja sieltä löytyy altaita niin aina vauvasta vaariin. Isosta sisäaltaasta on mahdollisuus mennä ulkoaltaaseen ihailemaan maisemia ja virkistämään itseään etenkin näin syysaikaan. Janne oli innoissaan valtavasta vesiliukumäestä missä taisikin tehdä hallin nopeimman ennätyksen laskussa 😀 Minea tykkäsi niin kovasti polskia ettei meinattu saada häntä lähtemään ollenkaan! Täytyy käydä useammin uimassa täällä kotonakin uimahalleissa, kun noin tykkää.

Uinnin jälkeen oltiin koko porukka aika puhki ja napattiin vain kaupasta pientä purtavaa hotellille mukaan. Meillä oli tarkoitus siirtää neiti omaan sänkyyn nukkumaan, mutta niin siinä kävi, että koko porukka nukahti neitiä nukuttaessa ja tuli sitten nukuttua kevyet 11 tuntia kaikilla. Just parasta!

Ahvenanmaan Museo, Kastelholman linna ja Smakbyn

Lauantaina me syötiin aamupala hotellilla ja vitsi miten hyvältä se maistui pitkien yöuninen jälkeen. Siitä pakattiin kamat kasaan ja ajettiin vieressä olevaan Ahvenanmaan kulttuurihistorialliseen museoon. Siellä uusittu perusnäyttely esittelee historiaa aina karuille saarille rantautuneista hylkeenpyytäjistä nykypäivän monikulttuuriseen yhteiskuntaan asti. Täytyy myöntää, että harvemmin tulee musoissa käytyä, vaikka ne ovatkin yleensä kiinnostavia. Janne meistä viihtyisi eniten erilaisissa museoissa olleessan tosi kiinnostunut historiasta. Itseasiassa mua kiinnosti täällä eniten Nuorisokulttuurin tekemä näyttely erilaisista tavaroista, joista osa löytyikin jo omasta lapsuudesta. Museosta löytyi myös kaksi erilaista leikkipaikkaa lapsille, joista neiti tykkäsi kovasti.

 Museon jälkeen me suunnattiin kohti Sundin kuntaa, jossa sijaitsee Kastelholman linnanraunio. Linna rakennettiin vuosina 1370 -1380 ja se on ainoa keskiajalta oleva linnoitus Ahvenanmaalla. Siellä asui Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa pari kuukautta vuonna 1556. Historiasta sen verran vielä, että vuonna 1571 Erik XIV ja hänen vaimonsa Karin Månsdotter olivat vangittuina linnassa. Linnan lähettyviltä löytyy myös Vankilamuseo Vita Björnin ja ulkoilmamuseo Jan Karlsgårdenin, joissa ei tällä kertaa käyty. Lauantaina oli hieman sateinen päivä, mutta suuremmin sei ei linnaan tutustumista haitannut sateenvarjon kanssa liikkuessa ulkoalueilla. Linna on kerrassaan upea ja mitkä maisemat sieltä oli lammaslaitumille – kerrassaan upeaa! Janne jopa innostui kokeilemaan vanhoja haaarniskoja, jotka muuten painoi ihan tuhottoman paljon!

Linnassa kiertelyn jälkeen oli nälkä jo sen verran kova, että päädyttiin lonastamaan vieressä sijaitsevaan Smakbyn ravintolaan.  Ravintolan lisäksi sieltä löytyy tislaamo ja lähiruokapuoti, joita isännöi monista TV-ohjelmista ja keittokirjoista tuttu Michael Björklund – , joka on vuoden kokki sekä Suomessa että Ruotsissa. Ja voin sanoa, että ruoka oli aivan taivaallista! Maistettiin samalla Ahvenanmaan pannukakkuja, mutta ne ei tainnut upota kuin mulle 😀 Kurkattiin tislaamon puolelle ja ostettiin kotiinviemiseksi valmistaikina suklaakekseihin. Leivottiin ne muuten lauantaina ja ai, että miten maukkaita niistä tuli! 

Havsvidden

Taffelilta lähdimme ajamaan kohti Havsviddenia, joka sijaitsee Ahvenenmaan pohjoisosassa Getan kunnassa. Matkalla me poikettiin vielä Taffelin tehtaalla, joka oli kyllä omia odotuksiani pienempi paikka. Mutta kyllähän sieltä silti löytyi herkkuja siitäkin huolimatta mukaan 😀 Ajaessamme kohti Getaa me nähtiin upea vanha kirkko, jonka pihalle oli pakko pysähtyä hetkeksi. Ajaessamme Havsviddeniin tuntui kuin oltaisiin ajettu Lapissa kaikkien kauniiden havumetsien ja kiemuraisten teiden ympäröimänä ♥ Päästyämme perille Havsvidden resort & konferens pihaan olimme meren ympäröimänä kallioiden päällä. Meidän sviitti oli vielä lähempänä rantaa ja terassilta oli suora merinäköala, ah miten rauhoittavaa! Aaltojen lipatus kuului huoneeseen asti ja voin kuvitella miten tunnelmallista olisi yöpyä myrskynkin keskellä siellä.

Huilasimme huoneessa hetken muistipeliä pelaten ja sängyllä loikoillen. Siitä lähdimme päärakennuksen ravintolaan nauttimaan illallista ja ihailemaan upeita maisemia merelle. Saimme maisteltavaksi Havsviddenin Menun, joka oli erinomainen ja etenkin tuo jälkiruoka oli uskomattoman hyvää! Meidän mennessä ravintolaan klo 18 aikaan se oli vielä aika hiljainen, mutta pikkuhiljaa porukkaa alkoi tulla enemmän ja myöhemmin se olikin aika täynnä. Moni ajaa Maarianhaminastakin asti heille illallistamaan hyvän ruoan perässä enkä ihmettele ollenkaan! Illalla saimme ihailla todella kaunista purppuraa taivasta syödessämme. Mineakin jaksoi hyvin siihen nähden, että päikkärit jäi välistä sinä päivänä, mutta uni tulikin sitten heti huoneen ammeessa käynnin jälkeen. Ja jälleen kerran me nukahdettiin kaikki neidin kanssa samaan aikaan. Janne oli kyllä tainnut herätä jossain vaiheessa hetkeksi hereille, mutta me tytöt nukuttiin aamuun asti! Aamulla heräessä ja merelle katsoessani sanoinkin siinä ääneen, että olisi aika ihana joka aamu herätä tällaisesta näkymästä ♥ Me aloitettiin sunnuntaiaamu käymällä hotellin uima-allasosastolla, jossa oli yksi sisäallas ja ulkona poreallas. Ja ai, että olikin aika upeaa istua sumun keskellä poreissa jo aamulla ennen yhdeksää, voisin tottua! Siitä sitten aamupalalle ja sen jälkeen kierrettiin vielä kallioilla ja katseltiin lisää merta ennen kuin lähdettiin ajamaan takaisin Maarianhaminaan.

Merenkulkumuseo ja kotiinpaluu

Ajaessamme Maarianhaminaan päätimme ajaa matkan varrella olleeseen kahvilaan. Ikävä kyllä kallioiden päällä oleva Uffe på Berget oli jo suljettuna eikä päästy myöskään näköalatorniin, johon pääsi vain sisäkautta. Tätä kahvilaa on itseasiassa meidän ystävät muutama vuosi sitten pyörittäneet ♥ Ihailimme hetken maisemia ja jatkoimme matkaa. Bongasimme jo menomatkalla Maxinge ostoskeskuksen, jossa nopeasti pyörähdimme tulomatkalla. Viimeisenä aktiviteettina meillä oli vierailu Merenkulkumuseoon, joka on palkittu vuoden museoksi vuonna 2016. Museossa oli paljon nähtävää kolmessa kerroksessa ja saatiin kokea mm. millaista on aikanaan ollut asua laivalla ja pääsipä Mineakin pyörttämään ruoria. Tässä todella lapsiystävällisessä museossa on todellakin otettu lapset huomioon ja sieltä löytyi vaikka ja mitä tekemistä perheen pienimmille niin yksin kuin yhdessä perheen kanssa. Me etsittiin mm. laivarotta Rubyn omaa pienoisnäyttelyä, joiden ikkunat oli välillä niin ovelasti piilotettu ettei meistä kukaan niitä meinannut löytää 😀 Tätä museota suosittelen ehdottomasti, jos vierailette Ahvenanmaalla lasten kanssa,

Museon jälkeen napattiin Kotipitsasta pitsa autoon ja syötiin se siinä odotellessamme laivaan pääsya. Laivaan päästyä kierrettiin laiva, joka olikin tällä kertaa paljon isompi kuin tullessa. Muutaman kerran oli hyttikin hieman hukassa, mutta aina se onneksi löytyi lopulta 😀 Nukuttiin jälleen pienet päiväunet, jonka jälkeen oltiin leikkipaikalla ja myöhemmin syömässä sekä ostamassa tuliaisia tax free – myymälästä. Tässä laivassa olin hieman pettynyt lastenleikkipaikkaan, mutta onneksi tälläkin matkalla pääsi halailemaan Ville Viikingin kanssa ♥ Satamassa oltiin sunnuntaina klo 20 aikaan ja siitä sitten ajettiin vielä kotiin, jossa oltiin klo 22 aikaan.

Ihan mielettömän ihana reissu ja suositellaan Ahvenanmaata kesällä vierailun lisäksi näin syyslomaikaan, kun siellä on rauhallisempaa, mutta monet paikat ovat vielä auki. Alettiin jo suunnittelemaan ensi kesäksi uutta hieman pidempää reissua Ahvenanmaalle ja otetaan pyörätkin mukaan!

Moniko teistä on käynyt Ahvenanmaalla joskus? 

No Comments
Lifestyle Lifie travel

Viikonloppureissu Tampereella

Postaus on toteutettu mainosyhteistyössä Visit Tampere kanssa

Palataanpas takaisin meidän parin viikon takaiseen Tampere reissuun. Oltiin odotettu tuota viikonloppua siitä asti, kun sain kutsun kesälomareissulle Visit Tampereelta yhteistyön tiimoilta. Me saatiin itse päättää mitä viikonlopun aikana halutaan tehdä, missä käydään ja yövytään. Tampereella ei ole kovin tuttu kaupunki, joten monesti siellä ei ole tullut käyty. Viimeksi olin siellä ystäväni luona muutama vuosi sitten. Niimpä hieman googlailin ja kyselin myös Instagramin puolella mitä Tampereella kannattaisi tehdä ja sen pohjalta tehtiin ns. reissusuunnitelma. Luvassa on kattava postaus monine kuvineen ja toivon ihanan reissumme välittyvän myös teille asti ♥

Perjantai

Startattiin matkaan perjantaina heti Jannen päästyä töistä. Matka kohti Tamperetta alkoi kaikkien osalta odottavaisin mielin. Tampere on siitä kiva matkakohde, että sinne hurauttaa alle kahdessa tunnissa pääkaupunkiseudulta. Se on muutenkin monesta suunnasta katsottuna sopivan matkan päässä. Perille päästyämme ajettiin suoraan meidän ensimmäiseen yöpymispaikkaan. Olin valinnut molemmat hotellit niiden fiiliksen perusteella eikä ne ollu meille mitenkään ennestään tuttuja. Valintoja tehdessäni halusin meidät vähän erilaisiin paikkoihin kuin mitä ”perus” hotellit on. Ensimmäisen yön hotelliksi valikoitui tunnelmallinen boutique -hotelli keskustan tuntumasta Viinikasta.  Kyseinen Lillan Hotel Cafe Butik on aivan mielettömän ihana ja sympaattinen hotelli! Ei osattu ollenkaan odottaa mitään näin ihanaa paikkaa, vaikka kuvat toki näyttikin kivoilta. 1928 rakennetussa puutalossa on remontin jäljiltä niin kaunista ja sisustus on todella tarkkaan mietitty. Hotellissa yöpymisen lisäksi siellä voi tehdä lifestyle-ostoksia herkuttelun lomassa. Kaunis puutarhapiha houkuttaisi varmasti useamminkin teekupposen ääärelle, jos vain asuisin siellä päin. Joku muuten IG:n puolella ehdottikin tätä paikkaa Tampere visiitillemme 😉

Nopean hotelli tsekkauksen jälkeen me suunnattiin kohti keskustaa ja tarkemmin ravintoja Kajoon Rautatienkadulle. Siellä meitä odotti dinneri, jossa päästiin maistelemaan erilaisia luonnonläheisiä makuja. Kyseessä on tyylikäs uudehko ravintola, jonka ideana on tuoda lähiluonto lautaselle. Heidän ruoka-annoksista näki miten he osaavat käyttää inspiraatiota tekemissään annoksissa. He kertoivat käyvänsä itse keräämässä metsästä milloin mitäkin raaka-aineita. Ruokalista muuttuukin sen mukaan mitä metsä kulloinkin tarjoilee. Saatiin kokea nautinnollisia makuelämyksiä, vaikkakin ihan jokainen niistä ei mun makuun täysin ollutkaan. Kaikkea pitää kuitenkin aina maistaa ja kokeilla, kuten Minealle on myös opetettu 🙂 Janne sen sijaan tykkäsi kaikesta maistamastaan, joten käykäähän vain testaamassa rohkeasti!

Synttäripäivä

Dinnerin jälkeen ajettiin takaisin Lillaniin ja saatiinkin melkein suoraan mennä nukkumaan. Tuo meidän huone oli niin tunnelmallinen ja ihastuin etenkin sen puisiin yksityiskohtiin ja sisustukseen. Siellä oli myös upea tassuamme, jossa Minea kovasti tykkäsi kylpeä. Neidille oli tuotu illan aikana valmiiksi pedattu matkasänky, jossa hän yönsä nukkui. Aamulla heräsin oven koputukseen ja siihen, että Janne meni avaamaan ovea. Silmäluomieni raosta näin hänen kantavan tarjotinta mua kohti, jossa oli pieni pullo kuohuvaa sekä hedelmiä ja juustokakkua. Janne oli järjestänyt salaa mulle ihanan synttäriaamun yllätyksen yhdessä hotellin henkilökunnan kanssa, voi miten ihanaa ♥ Synttäripäivä jatkui siitä herkullisen aamupalan merkeissä Lillanissa. Heillä muuten järjestetään myös brunsseja, jotka vaikutti olevan kovin suosittuja. Siitä sitten pakattiin tavarat autoon ja ajettiin seuraavaksi kohti neidin eniten odottamaa Särkänniemeä.

Särkänniemi & Villa Wivi

Särkänniemeen meidän kanssa tuli mukaan mun ystävä Mari, joka asuu Tampereella. Näin oli helmpompi kulkea laitteissa ja Jannekin sai kaverin niihin hurjempiin laitteisiin 😀 Mutta enpä mä niihin muutenkaan olisi uskaltanut mennä, vaikka kaksin oltaisiinkin oltu haha! Käytiin ensin kurkkaamassa Näsinneula, josta katseltiin Tamperetta hieman yläilmoista. Ihmeteltiin Akvaariossa hassun näköisiä kaloja sekä bongattiin myös kaksi mini alligaattoria. Minealta kysyttäessä hauskinta oli bussilaite (kuvissa) sekä ponilla ratsastaminen Koiramäen puolella. Koiramäessä oli ihania eläimiä ja kiva lastenteatteriesitys, joka katsottiin. Käytiin syömässä ravintola Riemun buffetissa sekä ostettiin tietty jätskit. Monen tunnin hurvittelun jälkeen ajettiin toiseen yöpymispaikkaamme.

Toiseksi hotelliksi valitsin meille Villa Wivin Lapinniemestä. Kyseisessä rakenuksessa voi tarpeen mukaan järjestää niin kokous, juhla kuin  hyvinvointi tapahtumia.. Historiallisen rakennuksen toisessa kerroksessa on majoitustila 1-8 henkilölle kahdessa eri huoneessa. Halutessaan koko residenssin saa jopa yhden ihmisen käyttöön! Rakennus on kerrassaan tunnelmallinen ja harmoninen eikä sieltä löydy esim. televisiota vaan siellä levähdetään kunnolla ♥ Niin ja me siis oltiin ainoat, jotka koko rakennuksessa majoittui, aika siistiä vai mitä?

Saunaravintola Kuuma

Minealla jäi Särkänniemen takia päiväunet välistä, joten päätettiin Jannen kanssa, että hän jää neidin kanssa hotellille illaksi. Minä taasen jatkoin synttäri-iltaa Marin kanssa uudessa Saunaravintola Kuumassa, joka sijaitsee Laukontorin rannassa. Tampere on maailman saunapääkaupunki ja tottakai meidänkin piti ehdottomasti käydä saunomassa. Tampere nimettiin myös Suomen saunapääkaupungiksi toukokuussa 2018 ja sieltä löyty myös Suomen vanhin sauna. Tämä oli mun eka kerta vastaavassa yleissaunassa. Kuuman ulkokuoren alta paljastui tyylikäs, mutta rento meininki. Napattiin kassalta mukaan pyyhkeet ja suunnistettiin kohti pukuhuoneita. Sitten vain uikkarit päälle ja suihkun kautta yhteissaunaan. Toinen sauna oli perinteinen puusauna ja toinen puolestaan savusauna. Otettiin kunnon löylyt ja astuttiin ulos terassille virkistäytymään. Kuumalla on oma pieni pulahdusallas Pyhäjärvessä, jossa kävimme viilentymässä. Oletin, että vesi olisi ollut kylmempää ilman ollessa viileämpi, mutta ei se tuntunutkaan niin kylmältä. Taidettiin kolmisen kertaa käydä löylyjen kautta pulahtamassa, niin koukuttavaa se oli. Oltiin otettu valmiiksi meikit ja vaihtovaatteet mukaan, jotta voitiin ottaa käynnistä kaikki hyöty irti. Niimpä saunomisen jälkeen meitä odotti dinneri ravintolan puolella. Oli niin ihana pitkästä aikaa jutella ihan kaikessa rauhassa hyvän ystävän kanssa ja syödä t o d e l l a herkullisia ruokia siinä samalla. Etenkin kuvissa näkyvät alkupalat vei meiltä kielen mennessään! Ilta vierähti nopsaan ja siitä sitten Mari vei mut autolla takaisin Villa Wiviin. Sovittiin, että tämä otetaan viimeistään ensi kesänä uusiksi!

Sunnuntai

Sunnuntaiaamuna herättiin herkulliseen tuoksuun, joka leijaili alakerrasta. Talon omistaja oli tullut laittamaan aamupalaa vain meitä varten. Kyllä siinä oli aika uskomaton olo kävellä tuon aamiaispöydän ääreen, joka todellakin oli katettu vain meitä varten. Pöydässä istuessani ja katsoessani perhettäni tunsin itseni todella onnekkaaksi kaiken suhteen ja otin siitä hetkestä kaiken irti ♥ Pieniä asioita, mutta joskus niillä on suuri merkitys. Heitin siinä syödessämme Minealle, että maanantaiaamuna ei sitten kotona olisi vastaavaa aamupalaa tarjolla 😀  Tuo alakerran juhlatila on mielettömän upea ja siellä voi pitää esim. ristiäisiä, häitä tai syntymäpäiväjuhlia. Yhteensä kahteen juhlasaliin mahtuu vajaa 50 ihmistä ja lisäksi vierailla on käytettävissä kaunis puutarha.

Kävi muuten ilmi, että tämän Villa Wivin että Lillanin omistaa sama pariskunta! En olisi yhtään tajunnut yhdistää aiemmin, mutta sitten katselin tarkemmin sisustusta ja tajusin niiden yhtäläisyyden ja käden jäljen. Molemmat ovat ihan tajuttoman hienoja paikkoja, joten suosittelen lämpimästi tutustumaan, jos kaipaatte majoitusta, juhlatiloja tai vaikka vain hyvää brunssia!

Muumi museo

Sunnuntaina meidän aamupäivä jatkui täydellisen aamupalan jälkeen kohti Tampere-taloa ja siellä olevaa Muumi museota. Koitin Minealle valmiiksi selittää, ettei siellä olisi niitä muumihahmoja ettei sitten tulisi sen osalta pettymystä. Mutta arvaatte varmaan miten kävi? Neiti ei oikein vielä varsinaisesti ymmärtänyt näyttelyn päälle sen sijaan, että Jannea se kyllä kiinnosti kovastikin. Katseltiin sen verran mitä Minea jaksoi kierrellä ja sitten suunnattiin Tampere-talossa olevaan ravintola Tuhtoon. Siellä meille oli tarjolla kalakeittoa, sisäfileepihviä tietenkin muumikuvoisella perunakakulla varustettuna sekä jälkiruoaksi mitäs muutakaan kuin pannukakkua. Pakko sanoa, että se kalakeitto oli paras koskaan syömäni kalakeitto! Jälkiruoan kanssa kävikin sitten kurjasti, kun se tarjoiltiin uunista tulleissa valurautapannuissa ja vaikka sen kuumuudesta pöytiin tuodessa varoiteltiin, niin eiköhän neiti siihen toisen kätensä iskenyt.. Siinä sitten äkkiä vietiin hänet vessaan ja käsi hanan alle. Onneksi vain kaksi kohtaa ehti osua pannuun ja saatiin keittiöltä palovammaan tarkoitettua ainetta ja laastaria. Hetki siinä hässäkässä meni, mutta onneksi suuremmilta haavereilta vältyttiin ♥

Viikinsaari

Reissun viimeisin ohjelma oli laivaretki Viikinsaareen. Auton jätettiin parkkiin ja me hypättiin Laukontorilta lähtevän Hopealinjan laivan kyytiin. Laivamatka kesti noin 20 minuuttia ja neiti katseli innoissaan kannella laivan menoa. Viikinsaaressa oli todella kaunis rakennus, joka toimii ravintola- ja juhlatilana. Tällä kertaa meitä odotti saaribrunssi, jossa tarjoiltiin mm. lohta, salaatteja, sillejä sekä tietenkään unohtamatta erillistä jälkiruokapöytää herkkuineen. Ihastuin niin kovin tähänkin rakennukseen ja sen historialliseen tunnelmaan. Nautittiin brunssia verannan puolella ja sieltä saatiin ikkunasta samalla seurata kahden saarella olevan lehmän rentoa meininkiä 🙂 Käytiin vielä ennen laivan lähtöä kurkkaamassa leikkipaikkaa ja kierrettiin hieman saarella.
Kello olikin siinä vaiheessa jo kuusi illalla ja me lähdettiin ajelemaan kotia kohti. Tähän päättyi meidän varsinaisen kesäloman viimeinen viikonloppu eikä se olisi voinut mennä paremmin. Kiitos vielä minilomasta Visit Tampere sekä mukana olleet yritykset ♥ Kyllä me siinä kotiin ajellessa taidetiin jopa Tampereelle muutosta jotain mainita sillä niin kovasti me kaupunkiin tykästyttiin! Kotimaan matkailu on ihan best!

Jaan teille vielä muita Tampere-vinkkejä, joita sain teiltä IG:n kautta; 

• Pikku kakkosen puisto

• Arboretum (tästä näin kuvia vasta reissun jälkeen ja harmitti ettei siellä käyty)

• Pyynikin näkötorni+ munkkikahvit ja siellä oleva Puisto ravintola (Minean nukkuessa autossa päikkäreita me ajeltiin tuolla muttei käyty autosta ulkona)

• Cafe Pispala

• Intialainen ravintola Nanda Devi (kuulemma Suomen paras intialainen) 

• Leilahti ja Tapolan mustamakkara baari 

• Periscope

• Tallipihan suklaapuoti

• Amurin Helmi

• Ratikkakahvila

•Tornihotellin kattobaari Moro

Toivottavasti saitte uusia vinkkejä Tampereella tekemiseen!

4 Comments
DECOR Lifie travel

Legera – putiikki, johon voisin muuttaa!

Mua jäi kovasti harmittamaan etten viime Kokkolan reissulla päässyt pyörähtämään Pietarsaaressa. Siellä on yksi tietty putiikki, johon onneksi tällä reissulla ystäväni kanssa ehdin käymään. Kyseessä on mielettömän ihana Legera , joka sijaitsee aivan Pietarsaaren keskustassa. Olin todella innoissani niin tästä mielettämästä putiikista kuin sen omistajan Cecilian tapaamisesta ♥ Cecilia esitteli meille mielettömän kauniita tiloja (ja hän ihan turhaan harmitteli meidän tulleen hieman keskeneräiseen sesonkiin), jonne Legera muutti Kokkolasta jokin aika sitten. Heiltä löydät sisustustuotteita sekä upean flower barin.

Astuessamme sisään meitä odotti mielettömän upeat kaari ikkunat, harmoninen värimaailma, vanha rakennus ja se tunnelma ♥ Tuo tunnelma tuolla oli jotain niin maagista, että mun oli pakko istahtaa sohvalle fiilistelemään takkatulen hehkuessa. Tämä tila on tehty niin esteettisesti kauniiksi, että siellä vierailee ihan vain sen fiiliksen vuoksi. Hygge on se sana ♥

Toivottavasti ihana tunnelma välittyy teille myös kuvien kautta ♥

Oon täysin rakastunut tähän paikkaan ja olisin ihan valmis muuttamaan sinne, hih! Mitähän se muu perhe tähän tuumaisi 😉 Ajaessa rantatietä Kokkola-Pietarsaari välillä ei voi kuin ihastella rantatontteja ja niiden näkymiä! Olisi unelma asua joskus veden äärellä jossain päin Suomea.

Mikäli ajelette Pietarsaaren suunnalla niin käykää ihmeessä tutustumassa tähän mielettömän kauniiseen Legeraan 

Cecilia vinkkasi jo hieman tulevan joulun jutuista ja onkin varmaan pakko käydä kurkkaamassa miltä joulu heillä näyttää! 

No Comments
DECOR Lifestyle Lifie travel

Kotiäidit minilomalla hiljaisuudessa

Palaan niin mielelläni tähän meidän Flow-viikonlopun hotellireissuun, jonka vietimme yhdessä hyvän ystäväni Minnan kanssa ♥ Oltiin tosiaan kolme päivää festareilla ja ajateltiin samaan syssyyn yhdistää hieman kotiäitien laatuaikaa. Ajateltiin ottaa viikonlopusta kaikki irti ja nauttia niin toistemme seurasta, hyvin nukutusta yöstä sekä rauhallisesta aamupalasta. Varmasti jokainen vanhempi kaipaa välillä totaalista irtaantumista arjesta, joten tällaiset mahdollisuudet kannattaa hyödyntää, vai mitä?

Niimpä majoituimme yhdeksi yöksi Helsingin keskustassa sijaitsevaan Original Sokos Hotel Presidentiin. Pääsimme yhteistyön merkeissä tutustumaan uudistuneeseen hotelliin, joka olikin muuttunut ihan hurjasti sitten viime kerran ollessamme Sokos Hotelleissa! Täytyy myöntää, että mun mielikuviin oli jäänyt hieman viime vuosituhannelle jäänyt sisustus, joka ei ole silmää erityisemmin hivellyt.

Tämä mielikuva muuttui todella nopeasti astuessamme sisään hotellin pääovista! Meidät vastaanotti tyylikäs aula, josta eriyismainintana nuo peurahyllyt ja valaisimet jäi mieleeni. Todella upeasti uudistetussa hotellissa suomalaisuus on kantavana voimana koko talossa. Jokaiselle kerrokselle on valittu oma teema, joista voi valita itseään eniten miellyttävän. Ivana Helsingin suunnittelijan Paola Suhosen suunnittelmissa hotellihuoneissa voit kokea suomalaisen Sisun, Juhannuksen, Satumetsän, Hiljaisuuden ja Talvimyrskyn tunnelmia. Meitä houkutti jo nimensä puolesta tuo Hiljaisuus -teemainen huone (mistäköhän syystä, haha :D).  Hotelli on kokenut täydellisen muodonmuutoksen viime vuosien varrella ja nyt koko remontti on valmis!

Astuessamme sisään 8.kerroksen Superior huoneeseen oli näky jotain mitä emme rehellisesti sanottuna osanneet odottaa. Huoneen sisustus lattiasta kattoon sekä sen värimaailma oli toteutettu mielettömän upeasti! Eikä näkymätkään olleet yhtään hullummat 😉 Ihastuttiin erityisesti kauniiseen lattiaan, kultaisiin sekä vaalenpunaisiin yksityiskohtiin, kylpyhuoneeseen sekä tuohon supersöpöön hylkeeseen ♥ Huone ei vastannut yhtään enään sitä mielikuvaa, joka tähän asti oli meillä molemmilla ollut! Päinvastoin täällähän olisi viettänyt mielellään koko viikonlopun!

“Tarinallista hotellia, jossa suomalaisuus yhdistyy eksotiikkaan, ei meiltä vielä löydy. Designhotelleja ja boutiquehotelleja on maailma täynnä. Suomalainen muotoilu taas näkyy monissa hotelleissa osana sisustussuunnittelua. Me halusimme luoda kokonaisuuden, jossa suomalaisuuden tunnelma ja tarina täyttävät koko hotellin”, Ivana Helsingin suunnittelija Paola Suhonen kertoo.Saavuimme hotellille jo hyvissä ajoin iltapäivällä niin, että ehdimme rauhassa laittautua illan festareita varten. Meikkauksen ohella kilisteltiin ja höpöteltiin tyttöjen juttuja ♥ Nämä puitteet antoi kyllä niin huoneen nimensäkin puolesta kuin rauhallisen värimaailman puolesta totaalisen irtaantumisen kodin välillä hektisestäkin arjesta. Välillä oli vaikea uskoa, että olimme tosiaan keskellä vilkkainta Helsingin keskustaa!

Vaikka nautimmekin Hiljaisuus -teemaisesta huoneestamme haluaisin ehdottomasti tutustua joskus erityisesti Talvimyrsky -ja Juhannus huoneisiin. Huoneiden teemoissa on ihanaa tarinankerrontaa, jota niillä on onnistuneesti saatu luotua! Monesti hotellihuoneista ei jää mieleen juuri mitään itse huoneeseen liittyvää, mutta täällä sitäkin enemmän. Tämä on juuri se mitä hotelleihin on kaivattu, persoonallisuutta ja huone, joka on enemmän kuin pelkkä huone yöpymistä varten!

Hetken mietittiin jo jäävämme hotellin pehmeisiin lakanoihin, kun kerrankin olisi saanut nukkua vaikka 12 tuntia ilman häiriötekijöitä ;D Mutta kyllä me sitten kuitenkin lähdettiin kohti festareita ja, kuten kerroinkin lauantai oli festareiden paras päivä, joten kannatti kammeta itsemme ylös!  Vaikka yöunet ei ihan tuohon 12 tuntiin yltäneet niin vitsi me nukuttiin hyvin! Johtuiko sitten lie pehmeistä petivaatteista vai kovasta tanssimisesta, mutta tyyny oli hyvin koko yön 😉 Aamiainen nautittiin Presidentti-salissa, jossa taidettiin syödä hieman silmillämme jo ennen itse syömistä. Aamiastarjoilussa notkui niin makeita kuin suolaisiakin herkkuja, joita piti tietty kaikkea maistella edes vähäsen! Kerrankin sai kahvin ja teen juoda kuumana eikä tarvinnut itse syödä viimeisenä, aika luksusta siis!

Palatessamme huoneeseen ihastelimme näyttävää catwalk-portaikkoa, josta noustaan presidentilliseen kokouskerrokseen. Monipuolisessa Pressassa järjestät niin juhlat, kokoukset, seminaarit kuin näyttelyt. Pressan ravintolat eli aulakerroksen bar Adjutanttiin sekä uudistuneeseen Bistro Manuun ovat tervetulleita niin hotellivieraat kuin kaupunkilaiset. Niin ja hotelliyöpymiseen kuuluu myös sauna- ja uima-allasosaston käyttö illalla ja aamulla. Harmiksemme me ei niitä tällä kertaa päästy testaamaan.

Sitten laitettiin kamat kasaan ja suunnattiin kohti kotia, joissa molempia odotteli jo kovasti pienet neidit isien kanssa ♥ Kyllä voidaan erityisesti jokaiselle vanhemmalle suositella tällaista hemmottelua, joista saa taas ihan uutta virtaa arjen pyörityksessä.

Kiitos vielä Original Sokos Hotel Presidentti vierailustamme, me todellakin nautittiin ♥

No Comments

Artikkelit

Instagram

  • Mainos & ARVONTA @ravintolabackas ❤️ Meillä on perjantaina 14.8. luvassa treffi-ilta ihanissa puutarhajuhlissa Ravintola Backaksen pihapiirissä 🤍 
Kartanon puistoalueella on eri ruokapisteitä tai ennakkoon voi varata picnic-korin 🧺 Illan kruunaa upeat @idajakalle sekä @youngheartedmusic esiintymiset 😍💯

Halusin ilahduttaa teitä ja sain arvottavaksi 2 kpl keikkalippuja tuolle illalle!

Säännöt :
1. Tykkää kuvasta
2. Seuraa @ravintolabackas
3. Kommentoi kenen kanssa lähtisit keikalle (eri kaveri aina uusi arpa) 
4. Osallistumisaikaa tiistaihin 11.8. asti

Voittaja julkaistaan 12.8.

Onnea matkaan 🤍
  • Finally it's Friday 🤍 Me syötiin bananailettuja iltapalaksi ja nyt laitetaan neidit nukkumaan. Sitten kaivetaan irttarit kätköstä ja hypätään sohvalle 🙈❤️ Muilla samat suunnitelmat? 
Ihanaa viikonloppua 😘
  • Mainos & ARVONTA @susannahynynenphotography 🤍🤎
Nämä Susannan Helsingin studiolla otetut kuvat on niin mielettömän kauniita ja hän on todella ammattitaitoinen valokuvaaja.
Nyt saan ilokseni arpoa yhdelle teistä 180 € arvoisen lahjakortin Susannan kuvauksiin 🤍

Säännöt on vanhat tutut:
1. Seuraa @susannahynynenphotography
2. Kommentoi olisiko sun toiveissa esim. perhe -, vauva - vai yksittäiskuvaus?
3. Osallistumisaikaa sunnuntaihin 9.8.20 asti
Voittajalle ilmoitetaan maanantaina 10.8.20

Onnea 🤎
  • 🎶 "Hei rakas kerro mulle
Mikä on tää tunne
Kun ei tunnu jaloissani maa
Voisin tehdä laulun kauniin
Tai kodistani valmiin
Mut ilman sua ne olis seiniä vaan" 

Mun paras synttärilahja oot sä muru @seppapete ❤️😭 Sä teet mut niin onnelliseksi etten löydä sanoja sitä kertomaan, mutta luulen, että sä tiedät sen ❤️ Kiitos, että saan jakaa elämäni sunkans 🙏🏻

Kiitos kuvasta @joniautiophoto 💕
  • It's my birthday 🎉❤️
Niin kiitollinen kaikesta tällä hetkellä ettei sanat riitä kuvailemaan 🥰🙏🏻 Uskon siihen, että kaikella on tarkoitus ja kaikki tapahtuu tietyistä syistä ❤️ Kiitollinen terveydestä ja siitä, että saan viettää 34v synttäreitä kaiken kokemani jälkeen ❤️🙏🏻
Hyvää synttäriä mulle 💯😍

Mekko @hersecretfi *saatu
Kakku @kakkuneito *saatu
Kuohuva valkkari @viinilinna *saatu
  • Friday bouquet 🤍🤍 Kiitos @munkkivuorenpuutarhakeidas upeasta kimpusta 🌸 *saatu
Ihanaa viikonloppua 💕

Follow Me!