DECOR Lifestyle Lifie

Vuoden ekat pionit + vinkit niiden säilymiseen

Vaikka pionit ehtikin jo muutamissa kuvissa vilahtaa, on niille pakko omistaa vielä oma postaus! Sen verran upeita ne ovat, joten ehkä tekin jaksatte niitä ihailla enemmänkin ♥ Muistatte ehkä viime kesältä pioni Mitä on onnellisuus? sekä Pions -postaukset. Silloin ihana naapurimme lahjoitti hänen pihalla kasvavat pionit mulle ♥ Tämän vuoden ekat pionit löytyi Myyrkukasta Myyrmannista ja jälleen kerran olin aivan innoissani niistä 😀 Rakastan niiden huumaavaa tuoksua ja tuoksuttelenkin niitä useamman kerran päivässä. Tuoksussa on jotain salaperäistä ja koukuttavaa, sen tietää vain nuuhkaisemalla pionia ♥ Asetin kukat tämän hetken lemppari maljakkooni eli Marimekon Urnaan. Pionit sopivat siihen täydellisesti (jälleen kerran oon sitä mieltä, että Urnaan sopii kaikki kukat) ja lisäsin muutaman eukalyptuksen oksan joukkoon. Eukalyptus on myös sellainen, joka sopii todella monen kukan kanssa yhteen.

Pionien kanssa täytyy olla tarkkana, jos haluaa niiden säilyvän. Itse teen kaikkeni etenkin pionien suhteen, jotta saan ne kestämään mahdollisimman pitkään. Kokosin teille muutamia vinkkejä, joilla onnistutte ♥

♦ Leikkaa kukat maljakkoon heti kun nuppu on avautumassa (toimi siis näin, jos otat pionit suoraan kukkapenkistä)

♦ Leikkaa vain terävällä veitsellä vino imupinta, EI saksilla (tämä koskee kaikkia leikkokukkia!)

♦ Laita kukat haaleaan veteen ja lisää leikkokukille tarkoitettua ravinnetta

♦ Nosta pionit yöksi ulos maljakossa tai laita jääkaapin vihanneslokeron kosteaan sanomalehteen varret käärittynä

♦ Ota pois veteen osuvat lehdet. Se vähentää bakteeririskiä vedessä. Vaihda vesi päivittäin tai lisää vettä vähitellen.

Täytyy jälleen kerran todeta, että kyllä ne pionit vain on mun lempikukkia ♥ Toivottavasti ohjeista oli teille apua 🙂

Bongasin muuten nuo upeat Anno Collectionin marmoriset tuikkukipot Sokokselta, tykkään kovasti!

Onko pionit teidän suosikkeja? Jos ei, niin mikä kukka on?

 

 

 

 

3 Comments
Previous Post
22.5.2018
Next Post
22.5.2018

3 Comments

  • Chandelierhome

    Meillä ei pioneita ole vielä nähty, mutta ehdottomasti pääsi kodin to do listalle tälle kesää ???? miten pitkään parhaimmillaan on säilynyt sulla pionit? Nuita ohjeita noudattamalla.

    • Marjut

      Noilla ohjeilla parhaimmillaan viikon päivät, kunhan vain jaksan roudata ne yöksi ulos. Se taitaa olla kaiken a ja o. Eilen saadut pionit alkoi menemään heti huonoksi, kun en jaksanut niitä yöksi viedä ulos. Kannattaa muuten tsekata markettien kukkatarjonta, huomasin kolmen pionin hinnan olevan alle kympin!!

  • Minna

    Voi ihanuus! ♥ Pionit on juurikin mun lempikukkia. Kukkapenkissäni kasvaa useita lajikkeita. Ehkä lemppari väri on fuksianpunainen jossa hieman valkoista keskellä. Kukkia on heinäkuussa niin pajon, että osan raaskii ottaa maljakkoon tai viedä tuliaisina ystäville ????.

Leave a Reply

Artikkelit