Lifie rintasyöpä

Pohdintaa silikonirinnasta

Pitkästä aikaa jaan teille ajatuksiani leikatun rinnan suhteen ja pohdin mahdollisti onko kielekeleikkaus seuraava askel? Alkuun sanottakoon, että viime kerran jälkeen ei ole muutosta juurikaan tapahtunut. Pääsin vihdoin rasvansiirron jälkeen ensi kertaa fyssarille elokuussa ja se helpotti käden sekä rinnan kireyttä. Ikävä kyllä fysioterapia ei pitkässä juoksussa kuitenkaan ole se ratkaisu vaan jotain muuta pitää myös miettiä. Ennen rasvansiirtoa mulle ehdottettiin, että leikattua rintaa voisi laskea alemmas jolloin rinnat saataisiin samalle tasolle. Näin saataisiin ulkonäöllistä puolta korjattua, mutta kireys saattasi silti jäädä. Rasvansiirron jälkeen rinnan yläosa on selvästi pehmeämpi, mutta muuten ei vaikutusta.

Mitkä ovat vaihtoehdot?

Viime kerralla kirurgia tavattessa käytiin läpi vaihtoehtoja mun kohdalla tilanteen parantamiseksi. Pohdittiin vaihtoehtoa, jossa silikoni otettaisiin kokonaan pois ja täyte otettaisiin musta. Selvemmin sanottuna joko selästä tai vatsasta. Kyseessä olisi kielekeleikkaus, jolla voitaisiin omilla kudoksilla ja rasvalla tehdä rinta. LD kielekeleikkaus tehdiin niin, että leveä selkälihas ja siihen kiinnittyvä iho-ihonalaisrasvakieleke irrotetaan pelkkien verisuonten varaan ja pujotetaan kainalon kautta rintakehälle muodostamaan uutta rintaa. Kuulostaa aika hurjalta vai mitä? Niin munkin mielestä! Leikkauksesta jää selkään jopa 25cm pitkä arpi, joka tosin jäisi rintaliivien alle.Tämän osata mua pelottaisi kädessä jo olevat hermovauriot ja niiden mahdollinen pahentuminen. Tästä leikkauksesta toipuisi parissa viikossa, mutta toki komplikaatioriskit ovat aina olemassa.

Toinen vaihtoehto olisi rakentaa uusi rinta alavatsan ihosta ja ihonalaisrasvasta. Kyseessä on iso leikkaus, jossa vatsasta irrotetut verisuonet pitää ommella kiinni kainalon verisuoniin, ja saada veri kiertämään siellä. Siinä myös napaa pitäisi siirtää ja se pelkästään kuulostaa todella pelottavalta! Vatsasta siirron myötä jäisi siihen pitkä arpi.Tässä on paljon pidempi toipumisaika, mutta vaihtoehtona myös. Molemmissa tapauksissa nänni saatettaisiin ottaa kokonaan pois, koska se olisi väärällä kohdalla. Uusi nänni on kuitekin mahdollista tatuoida siihen noin puolen vuoden jälkeen leikkauksesta. Onneksi mun ei tarvi itse tehdä päätöksiä vaan meen tapaamaan Jorviin kirurgia syksyn aikana, jonka kanssa käydään tilanne läpi. Kuuntelen mitä mieltä hän ja siitä mitkä vaihtoehdot mun kohdalla voisi toimia hänen mielestään. Katsotaan sitten millä aikataululla tämä tulisi toteutumaan vai keksitäänkö sittenkin ihan joku muu menetelmä.

Ulkonäen vaikutus

Tottakai sitä asiaa miettii ihan ulkonäönkin kannalta. Nyt ei ole sellainen olo, että haluaisi mennä julkisesti vaikka uimahalliin saunaan. Yksi kurja juttu liittyy pukeutumiseen ja siihen, että on hankala käyttää kaarituettomia+olkaimettomia liivejä. Näin ollen myös selästä avoinna olevia vaatteita en voi käyttää. Siihen asti käytän kaarituettomia  olkaimellisia rintaliivejä pääasiassa, koska kaarituki painaa silikonia ihan hirveästi. Hetken pystyn sellaisia pitämään, mutta muuten käytän kuvan kaltaisia liivejä. Joudun myös pitämään toista olkainta tiukemmalla, jotta terve rinta olisi samalla korkeudella silikonin kanssa. Silikoni on edelleen kova ja ilmeisesti koteloitunut sädehoitojen jälkeen, joten pelkkä fyssarilla käynti ja uudet rasvansiirrot ei kiristystä muuta. Ja tietysti tähän vaikuttaa se minimaaline mahdollisuus saada silikonista syöpä uudestaan, jonka tottakai haluan sulkea kokonaas pois.

Jäädään siis kuulemaan mitä tuleman pitää!

Muilla kokemuksia vastaavista kielekeleikkauksista?

kuvat; Minna /mk_maison edit; minä

4 Comments
Previous Post
6.9.2019
Next Post
6.9.2019

4 Comments

 • Niina

  Minulla rakennettiin rinnat LD-kieleke leikkauksilla -16.
  Itse kyllä halusin kielekkeiden alle myös silikooni implantit joten ihan pelkistä kielekkeistä ei ole kokemusta joka nyt lähinnä tarkoittaa että en tiedä ulkonäöllisestä lopputuloksesta ilman implanttia.

  Leikkauksista toivuin yllättävän hyvin, paremmin kuin osasin odottaa.
  Aloin pikkuhiljaa treenailee salilla ja kun vielä hyvin venyttelee niin kireydet pysyy poissa. Sellainen hassu ilmiö on yhä, että kun treenaan selkää niin rinnat liikkuu koska LD slaissit kuvitttellee kaiketi yhä olevansa selän puolella 😆Arvet selkäpuolelle jää tosiaan rintaliivien alle ja itse olen ottanut myös arpein päälle tatuoinnit niin oikeesti en edes arpia ajattele.
  Rinnat oli noin 2v tunnottomat, mutta nyt on tullut ihoon (sinne tänne) tuntoakin ihan kivasti.😌

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi <3 Ihana kuulla kaiken menneen hyvin! Mulla tosiaan nyt vain pelkkä silikoni ja yksi rasvansiirto, mutta rinta on niin kivikova ja koteloitunut sädetyksen takia. Haluan muutenkin silikonin pois vaikka siinä onkin minimaalinen riski sairastua uudestaan sen vuoksi. Parempi olla ilman mitään mahdollisuuksia omasta mielestäni. Arvet siinä mielessä hyvät selän puolella, kun ei itse näe koko aikaa! Jännä kuulla mitä uusi kirurgi mun kohdalla suosittelee. Palataan siihen kuun vaihteessa! Ihanaa viikkoa 🙂

 • Ulla

  Hei! Itselläni tehtiin rinnanpoisto ja kainalon tyhjennyt 2016. Sen jälkeen vajaa 3 v kuluttua tram- rinta vatsasta Jorvissa. Toipuminen meni hyvin, vatsan iso arpi jää kyllä housujen sisään,kun valitsee sopivat pikkarit. Tuntoa on jonkin verran tullut tähän tram-rintaan,itselläni ei tehty hermosiirtoja tuolloin. Alkuaikoina vatsa tuntui pullahtavan tuosta kohtaa,mistä siirre otettiin,mutta sekin helpottanut. Uskon,että platiikkakirurgi osaa ehdottaa sinulle oikeaa vaihtoehtoa! Sairastuessa olin 46-vuotias ja nyt siitä kulunut kohta 13 vuotta. Tsemppiä tulevaan valintaan!

  • Marjut

   Kiitos Ulla kommentistasi <3 Ihan mahtavaa kuulla, että kaikki on mennyt noin hienosti! Tuo vatsan arpi juurikin mietityttää, kun olisi sitten nähtävillä joka päivä.. Varmasti siihenkin tottuu ajan mittaan! Katsotaan tosiaanm mitä mieltä kirurgi on ja mietitään sitten asiaa uudelleen. Ihanaa viikkoa 🙂

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Seuraa minua!