Lifestyle Lifie rintasyöpä

Turvaa elämän varrelle – vakavan sairauden turva LähiTapiola

Kaupallinen yhteistyö LähiTapiola & Indieplace

Oon saanut teiltä useamman kerran kyselyitä siiten miten sairastuminen rintasyöpään on vaikuttanut taloudellisesti meidän perheeseen, mutta en ole aiheeseen aiemmin sen syvemmin paneutunut. Jollain tapaa aihe on ollut vaikeakin kirjoittaa, mutta kun mua pyydettiin mukaan yhteistyöhön LähiTapiola :n kanssa tiesin nyt olevan oikea aika kirjoittaa asiasta . Aihe on v a l t a v a n tärkeä ja siitä puhutaan mun mielestä liian vähän ääneen. Ja vaikka kyseessä on kaupallinen yhteistyö niin tiedätte, että asia on mulle hyvin henkilökohtainen ja olisin puhunut siitä jossain kohtaa kuitenkin. Sairastuttani oon useamman kerran miettinyt vakuutusasioita ja miten ne olisi kaikkeen vaikuttanut.

Meidän taloudellinen tilanne ennen sairastumistani?

Silloin elettiin ihanaa vauvakuplaa Minean täyttäessä juuri yhden vuoden ja mun oli aika palata työelämään vuoden vaihteen jälkeen. Ennen kuin jäin äitiyslomalle oltiin säästetty rahaa, jotta oli mahdollista olla Minean kanssa kotona pidempään kuin 9 kuukautta. Oltiin tuolloin joulukussa 2017 eletty Jannen työtuloilla ja mun vanhempainrahalla+säästöillä, jotka olivat siinä kohtaa loppumassa. Tarkoitus oli jälleen saada kerättyä säästöjä mun palatessa töihin myös. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan edessä oli monen kuukauden sairasloma, joka venyi jopa vuoden mittaiseksi. Tuona aikana oli yhtälailla maksettava vuokra, laskut, ruoka ja muu elämiseen kuuluva. Sairastuminen ei poista näitä velvollisuuksia vaan pikemminkin tuo lisää laskuja sairaalassa ravaamisen vuoksi. Maksukatto on pikkasen yli 600 euroa per vuosi, jonka jälkeen kaikkia sairaalamaksuja ei itse tarvitse enään maksaa. Aika iso summa rahaa maksaa kaikkien kulujen päälle. En siis todellakaan voi sanoa etteikö sairastuminen olisi vaikuttanut meidän taloudelliseen tilanteeseen hyvinkin paljon.

Millaiset vakuutukset meillä on?

Ainahan sitä aiemmin tuli mietittyä, että eihän meille koskaan mitään satu tai tapahdu. Ihan kuin sitä olisi jokin superihminen, johon ei päde kuolevaisten lait. Niin ei ikävä kyllä ole ja mä itse oon siitä liian hyvä esimerkki. Sairaus voi sattua kenelle tahansa meistä ikävä kyllä. Sairastuminen ei katso aikaa, ikää tai mitään muutakaan. Ihan jokainen perusterve ihminen voi sairastua ja jälleen kerran oon itse liiankin hyvä esimerkki. Oon aina ollut perusterve, harrastanut liikuntaa, käyttänyt alkoholia kohtuudella ja syönyt terveellisesti. Eihän sitä silloin usko sairastuvansa vakavasti eihän? Meiltä löytyi silloinkin jo LähiTapiolan vakuutukset koko perheelle, mutta mulle ja Jannelle ei ollut sellasia, jotka olisi korvannut tämän mun sairastumisen rintasyöpään. Tietysti nyt jälkeenpäin harmittaa aika paljonkin ettei ollut, koska siitä olisi ollut valtavaa taloudellista apua.

Mitä olisin tehnyt toisin ja mitä suosittelen kaikille?

LähiTapiola :lla on vakuutusratkaisu vakavan sairastumisen varalle. Silloin vakavan sairauden kertakorvauksesta korvataan esim. vuoden nettotuloja vastaava summa, jos vakuutettu sairastuu vakuutuksen korvaamiin sairauksiin tai joutuu tiettyihin operaatioihin. Näitä sairauksia ovat esim. juurikin syöpä, aivohalvaus, MS-tauti tai luuydin- ja elinsiirrot. Tiesitkö, että joka kolmas suomalainen sairastuu johonkin syöpään elämänsä aikana? En tarkoita sitä, että tällainen vakuutus olisi tätä mun sairastumista estänyt, en missään tapauksessa. Mutta, jos mulla olisi ollut voimassa vakavan sairauden vakuutus, josta olisin saanut sairastuttuani korvauksena X määrän rahaa olisi se helpottanut aika paljon meidän elämää sairasloman aikana. Olisi ollut yksi iso murhe vähemmän, kun ei olisi tarvinnut stressata raha-asioita kaiken muun stressaamisen keskellä. Ei sitä sairastuttuaan kaipaisi enään yhtään lisästressiä! Ja tietysti myös se mahdollisuus olisi ollut, että halutessaan olisi ollut varaa käydä yksityisellä tutkimuksissa ja hoidoissa. Korvaussumma on veroton ja sen voi käyttää haluamallaan tavalla. Oli se sitten hoidot, vuokra/asuntolainan lyhennys tai kuntoutuminen. Vakuutusmaksu on kuitenkin pieni summa kuukaudessa maksaa, jos omalle kohdalle sattuu vakava sairastuminen tai muu onnettomuus. Omalle hengelle ei ole hintaa, joten pitäkää huolta itsestänne ja ottakaa vakuutus ♥

Meillä oli silloin ennen sairastumista aikeissa ostaa oma asunto, mutta asia jäi sikseen sairastumisen myötä. Siinä olisi tullut liikaa kerralla, joten onneksi ei ehditty mitään kauppoja tehdä. Toki paljon oon miettinyt sitä, että jos asuntokaupat olisi silloin tehty niin henkivakuutus on ehdottoman tärkeä siinä yhteydessä. Eihän sitä tietenkään kukaan halua omaa tai puolison kuolemaa miettiä, mutta asioita kannattaa kuitenkin pohtia realistisesti. Elämästä ei ikinä tosiaan tiedä, joten kaikki mahdollinen kannattaa pelata varman päälle. Mun sairastumisessa on kuolemanpelko ollut liiankin usein mielessä. Miten puoliso pärjäisi, jos hänen yhtäkkiä pitäisikin huolehtia taloudesta yksin? Siinä hetkessä, jos mua ei enään olisi haluaisin, että puolisolla olisi edes yksi murhe vähemmän. Henkivakuutuksen ottaminen on paras tapa turvata puolison taloudellinen tulevaisuus. Nuorella iällä henkivakuutuksen ottaminen on vielä edullista ja se kannattaa ottaa just nuorena, sillä silloin vakuutuksen saamiselle ei yleensä ole terveysrajoitteita. Me ollaan onneksi ehditty ottaa henkivakuutukset jo ennen mun sairastumista ja etenkin henkivakuutuksen ottamista kannattaa miettiä siinä mielessä, että miten arjessa selviää yksin, kun on lapsi/lapsia elätettävänä? Ottamalla henkivakuutuksen tiedät, että läheisilläsi on mahdollisuus tulla toimeen taloudellisesti, vaikka sä menehtyisit. Nämä on asioita, joista ei varmasti kukaan mielellään halua ääneen puhua ja siksi asia onkin todella tärkeä. Suosittelen laskemaan henkivakuutuksesi hinnan, mikäli sulla ei henkivakuutusta vielä ole! Mikäli sulla on Lähitapiola :n henki-, vakavan sairaus, tai työkyvyttömyysvakuutus niin saa ilmaiseksi Hyvinvointihelpin, joka löytyy LähiTapiola :n Terveyshelppi-sovelluksesta. SItä kautta sun on helppo asettaa itsellesi erilaisia tavoitteita, kuten nukkumista ja liikkumista.

Lupaukseni tälle vuodelle

Terveelliset elämäntavat eivät automaattisesti poista mahdollisuutta sairastua syöpään, kuten omalla kohdallani kävi. Olen kuitekin kaiken tämän jälkeen oppinut arvostamaan itseäni entistä enemmän ja haluan jatkossa keskittyä myös itseeni enemmän. Se ei tarkoita, että itseensä keskittyminen olisi muusta ajasta pois vaan sitä, että omasta itsestä huolehtii tavoilla, joista nauttii ja, jotka tuo itselle hyvää mieltä. Ihan jo arjessa jaksamiseen vaikuttaa paljon esimerkiksi se moneltako menee nukkumaan. Oon luvannut itselleni, että unta on joka yö saatava vähintään 8 tuntia. Mulla on meinannut illat venyä huomaaatta ja siitä kärsii sitten aamulla, kun peiton tekisi mieli vain vetää korville ja jatkaa nukkumista. Pienillä jutuilla voi panostaa omaan hyvinvointiin ja sitä myöden voi itse tehdä hyvää itselleen. Toinen asia, jonka itselleni lupasin jo aiemmin on se, että stressaisin vähemmän. Mulla on tapana joskus stressata myös asioita, joita ei ole vielä edes tapahtunut ja siitä haluan päästä eroon. Stressaan myös asioita, jotka eivät liity muhun enkä voi niihin omilla teoillani niihin vaikuttaa. Otan helposti omille harteilleni muiden asioita ja tiedän niiden kuormittavan mua henkisesti. Tästä yritän kovasti päästä eroon, koska se ei tee mulle hyvää, vaikka se osittain kuuluukin mun luonteeseen.

Onko teillä hyvinvointitavoitteita?

Koetteko, että uhka vakavasta sairaudesta on riittävä syy säästämiseen? 

Henkivakuutusturvan, vakavan sairauden turvan ja työkyvyttömyysturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

HyvinvointiHelppi on henkivakuutusasiakkaillemme tarjottava maksuton lisäpalvelu, eikä se tule
osaksi vakuutussopimusta. LähiTapiolalla on oikeus muuttaa palveluiden tai etujen sisältöä.
Sähköisen terveystarkastuksen ja itsevalmennukset tuottaa Kustannus Oy Duodecim.
Hyvinvointisisältöjä palveluun tuottavat yhteistyökumppanimme. Kumppaneidemme tuottamat
hyvinvointipalvelut ovat saatavilla myös suoraan palveluntarjoajalta palvelun ehtojen mukaisesti.

Ei kommentteja
Previous Post
15.1.2020
Next Post
15.1.2020

Ei kommentteja

Leave a Reply

Artikkelit

Related Posts