Lifestyle Lifie

Miksi vuokra-asunto ja mistä löytää hyvä vuokrakoti?

Kaupallinen yhteistyö Vuokraovi & Indieplace

Vuokra-asunto on ollut mun kotina eri paikoissa jo 10 vuoden ajan. Kokkolassa asuessa omistin rivitalon muutaman vuoden ajan, mutta sen jälkeen vuokralla asuminen on ollut paras ratkaisu. Toki oltiin ennen mun sairastumista miettimässä oman asunnon ostamista, mutta se jäi sillon kokonaan. Elämä vie eteenpäin ja sen mukaan myös uuden kodin etsintä tulee eteen. Niin kävi myös mun erotessa tammikuussa, jolloin aloin etsimään uutta kotia. Vuokra-asunto oli ehdoton ratkaisu tähän elämänvaiheeseen ennen kuin kaikki tasapainottuu ja lähtee soljumaan uuden arjen osalta Minean eläessä kahden kodin väliä. Siinä hetkessä ei tiennyt mitä tuleman pitää, joten senkin osalta vuokra-asunto oli oikea ratkaisu.

Miksi ja mistä vuokra-asunto?

Oon aina kokenut vuokralla asumisen helpoksi ja huolettomaksi. Silloin joku muu pitää huolta asunnon asioista ja mikäli jokin esim. jääkaappi menee rikki on vuokranantaja vastuussa siitä. Oma lompakko ei köyhdy muuten kuin vuokranmaksun osalta. Vuokra-asunto ei sido samalla tavalla kuin omistusasunto. Etenkin, kun mietitään missä asutaan, kenen kanssa tai minkä aikaa niin vuokra-asunto antaa mahdollisuuden kaikkeen. Mun lähtökohta uuden asunnon etsinnässä oli se, että me löydettäisiin Minean kanssa koti, jossa me viihdytään eikä heti tarvitse olla miettimässä isompaa asuntoa. Halusin antaa Minealle aikaa sopeutua eron muutoksiin ja kahden kodin elämään. Tärkeä kriteeri asunnon etsinnässä oli sijainti Minean päiväkodin takia. Halusin kaiken olevan mahdollisimman helppoa kolmen paikan välillä.

Aloittaessani asunnon etsinnän tiesin ammattini puolesta mistä nettipalvelusta löytäisin asunnon helposti ja luotettavasti. Oon tosiaan toiminut vuokravälittäjänä melkein 10 vuoden ajan, joten mulla itsellä on paljon kokemusta kaikkeen vuokralla asumiseen liittyen. Nykyistä kotia lähdin etsimään tutusta Vuokraovi.com palvelusta. Heiltä löytyy Suomen kattavin tarjonta vuokra-asuntoja, josta löydät juuri sun tarpeita vastaavan asunnon. 2008 lanseerattu Vuokraoven palvelu on helppokäyttöinen ja asiantunteva. Etusivulle syötetään asunnon kriteerit ja sitten vain etsimään juuri itselle sopiva uusi koti ♥ Nykyinen koti löytyikin silloin Vuokraoven kautta ja koko talon vuokranantaja on iso suomalainen yritys. Tämäkin oli yksi seikka mikä vaikutti asunnon valinnassa. Tämä asunto oli itseasiassa ainut asunto, jota kävin katsomassa, koska tykästyin tähän niin kovasti! Tässä asunnossa on täydellinen pohjaratkaisu, kauniit materiaalit, tämä on valoisa ja kulmahuoneisto. Sekä tästä on Minean päiväkodille vain muutama sata metriä- siis ihan täydellinen ♥

Viisi henkeä kolmiossa

Oon aina kokenut, että vaikka koti olisikin vuokra-asunto, on se ihan yhtä lailla koti siinä missä omistusasuntokin olisi. Ei se vuokralla asumisen poista sitä oman kodin tunnetta vaan koti on aina koti. Meillä on hyvin riittänyt tila täällä Minean kanssa ollessamme. Asuntoa vuokratessa ajattelin, että onhan täällä sitten aikanaan tilaa kolmannelle ihmiselle myös, jos niikseen kävisi. Noh, aikaa kului ja se kolmas ihminen astui elämääni takaisin 8 vuoden jälkeen. En vain olisi osannut ajatella, että tämän kolmannen ihmisen mukana tulisi kaksi minityyppiä myös ♥ Niimpä meitä on tosiaan puolet ajasta täällä nykyään viisi ihmistä kolmiossa. Kyllä me täällä nipinapin mahdutaan olemaan, mutta kaappitilasta on eniten puutetta. Siitä, kun oli puutetta jo meidän ollessa kaksin Minean kanssa 😀 Niimpä meillä on edessä jossain kohtaa muutto isompaan asuntoon. Onneksi tiedän, että Vuokraoven kattavasta valikoimasta löytyy jälleen uusi koti ennen kuin mietitään oman asunnon ostamista. Luotan siihen, että elämässä kaikella on tarkoituksensa ja jokaiseen tilanteeseen löytyy ratkaisu!

Vinkit vuokra-asunnon hakemiseen;

  ♦ Listaa mitä kriteerejä asunnon suhteen on (esim. koko, sijainti, maksimivuokra)
♦  Syötä hakukriteerit Vuokraovi.com palveluun ja vertaile vaihtoehtoja 
♦  Ollessasi yhteydessä vuokranantajaan kerro itsestäsi mahdollisimman paljon, jotta annat itsestäsi hyvän vaikutelman
♦  Käy AINA katsomassa asunto paikanpäällä (ellei ole uudiskohde)  ja ole ajoissa asuntoesittelyssä paikalla
♦  Mittaa tarvittaessa asunnon seinät, jolloin hahmotus helpottuu etenkin tyhjässä asunnossa ( ite mittasin täällä esittelyssä jokaisen seinän ja helpotti paljon etukäteissuunnittelua)
♦  Käy vuokrasopimus huolellisesti läpi äläkä allekirjoita sopimusta, jos siinä on mitään epäselvää (allekirjoitettu sopimus on pätevä) 
♦  Muista ottaa kotivakuutus , tehdä sähkösopimus ja muuttoilmoitus 
♦  Sitten vain pakkaamaan ja hei suosittelen muuttofirman käyttämistä muuttoapuna! Helpoin muutto koskaan ♥

Ollaan välillä jo kateltu millaisia asuntoja on tarjolla, jotta hieman saadaan samalla tietää toistemme ajatukset uuden kodin suhteen. Vielä on kuitenkin aikaa etsiä ja löytää se meidän yhteinen unelmien vuokrakoti!

Olisi kiva kuulla moniko teistä asuu vuokralla? ♥

 

2 Comments
Previous Post
5.11.2020
Next Post
5.11.2020

2 Comments

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Seuraa minua!