Lifestyle rintasyöpä

Rasvansiirto operaatio on jälleen edessä ensi kuussa

Mulla on edelleen tuoreessa muistissa eka rasvansiirto parin vuoden takaa. Silloin mulle tehtiin rasvansiirto silikonin ollessa rinnassa eikä siellä ollut omaa rasvaa lainkaan. Rasvansiirto tehdään siis omasta kudosmassasta ottamalla yleensä rasva vatsasta, jenkkakahvoista tai reisistä. Aina ei ole 100% takuita rasvan pysyvyydestä siirettyyn paikkaan, koska rasva ei aina kiinnity oikeaan kohtaan. Silikonin kanssa rasva ei silloin tainnut kiinnittyä ollenkaan implantin kovettuessa ja silloin tehtiin vatsan rekonstruktio leikkaus. Siitäkin on jo yli vuosi aikaa. Sen tiimoilta kävin vuosikontrollissa ja siellä kirurgi sanoi, että voitaisiin ehdottomasti siirtää rasvaa leikatun rinnan yhteen ”tyhjään” kohtaan. Vasemman rinnan vasemmassa reunassa on hieman rypistynyt kohta, jossa iho on lytyssä. En ollut ajatellut, että sille voisi enää tehdä mitään vaan sen kanssa olisi elettävä. Siksi olikin mahtavaa, että kirurgi itse ehdotti sen korjaamista rasvansiirto operaatiolla. Niinpä mut laitettiin leikkausjonoon ja sanottiin, että 6kk aikana pitäisi tulla kutsu.

Tuleva leikkaus

Noh, nyt mulle sitten soitettiin viime viikolla, että leikkaus on JO 12.3. eli ensi kuussa! Vitsi miten nopeasti sain aijan ja tosi kiva, että operaatio saadaan hoidettua ennen kesää. Mun pitää olla perjantaina Jorvin sairaalassa ja rasvansiirto tehdään päiväkirurgisena toimenpiteenä. Eli pääsen illalla jo kotiin, mutta sairaslomaa tulee ainakin viikon verran. Mun täytyy pitää jämäkkää tukea rasvaotto kohdassa parin viikon ajan. En saa nostaa maitopurkkia painevempaa enkä kantaa pariin viikkoon myöskään. Kirurgi katsoo vielä leikkauspäivänä ottaako rasvan kyljistä vai reisistä vaiko molemmista. Vatsasta ei ilmeisesti enää voi ottaa sen aiemmin leikkauksen takia. Mun puolesta voidaan ottaa kyljistä kaikki kertynyt rakkausrasva pois, haha 😀 Vähän jännittää tuo nukutus taas, mutta varmasti menee hyvin senkin osalta. Tytöt on sattumoisin juuri tuon viikonlopun toisilla vanhemmilla, joten ei tarvitse huolehtia kuin omasta jaksamisesta heti leikkauksen jälkeen. Ja sitten on priva hoitaja kotona ♥

Ihanaa iltaa sinne ruudun toiselle puolelle ♥

 

 

3 Comments
Previous Post
23.2.2021
Next Post
23.2.2021

3 Comments

 • Valma86

  Iltaa.🤗Toiv.sun rasvansiirto meni hyvin.😘 Mulla oli tällä viikolla vika ekspanderin täyttö, ellen itse koe tässä välissä että se rinta on toiseen verrattuna liian pieni tai iso(ymmärsin että koko voi muuttua venytyksen jälkeen ).😁Ja toipuminen on mennyt nytkin tosi hyvin ja jos kaikki menee nappiin niin oon kesällä leikkaussalissa.💜 Oon yhä niin happy,että lähdin tähän rekontruktioprosessiin.😍Ihanaa alkukevättä sinne.🤗😘

  • Marjut

   Heippa ja kiitos viestistäsi <3 Meni hyvin kiitos 🙂 Mahtavaa kuulla, että oot tyytyväinen päätökseesi! Tehdäänkö sulle myös vatsasta? Saako kysyä miksi siis nyt venytin? Mielenkiinnosta kysyn, kun niin monella tapaa voi tehdä 🙂

 • Valma86

  Hieno juttu 🤗 Mulle tehdään silikoni rekontruktio.,jos kaikki menee nappiin niin se leikkaus on kesällä.💜

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram did not return a 200.

Seuraa minua!