Lifestyle Lifie rintasyöpä

Leikkaus & kotiinpaluu

Heippa muruset!

En oikein tiedä edes mistä aloittaa kaikki, mutta pääsin siis tänään kotiin ♥ Ehkäpä parasta, että kerron kaiken alusta asti. 

Tiistaiaamuna ajettiin Jannen kanssa kuuden jälkeen Kirurgiseen sairaalaan ja pappa jäi Minean kanssa kotiin. Meidän vastaanotti ihana hoitaja, joka kertoi tulevista tapahtumista ja antoi esilääkkeet otettaviksi. Oli ihan huippua, että sainkin oman huoneen, jota en olisi ollenkaan uskonut! Muistatte mun jännittäneen sitä isoa salia, josta teille kerroin. Huone oli oikein viihtyisä, korkealla huonekorkeudella, isolla ikkunalla ja leveällä ikkunalaudalla varustettuna. Sinänsä sivuseikkoja, mutta toi lisä viihtyvyyttä kovasti! Mun kirurgi kävi mua tapaamassa vielä ennen leikkaussaliin menoa. Mua jännitti edelleen ja itkukin tuli siinä tuli, vaikka hän vakuuttelikin kaiken menevän hyvin. Hän piirsi mun rintaan valmiiksi ”suunnitelman” minkä mukaan leikkaisi ja kertoi, että mikäli mahdollista hän laittaisikin venyttimen tilalle suoraan silikonin. Kaikki riippuen siitä miltä rinta avauksen jälkeen näyttää. Janne lähti kotia kohti ja lupasin soittaa heti, kun mahdollista ♥

Hieman alkoi jo diapam-lääke vaikuttamaan ja lähdettiin kävelemään kohti leikkausalia kasin maissa. Mua alkoi taas itkettämään päästyämme saliin ja siellä hoitajat tulivat heti halaamaan ja rauhoittelemaan. Mulle kerrottiin koko ajan mitä tapahtuu ja multa tsekattiin henkilötiedot sekä mitä tuleman pitää. Mun piti siis omin sanoin kertoa, mitä mulle ollaan tekemässä. Muistan, että mua vähän huvitti siinä vaiheessa, ihan kun te nyt ette tietäisi mitä mulle teette 😀 Kyseessä oli kuitenkin rutiinitsekkaus ennen leikkausta. Kapusin leikkauspedille ja mun kädet laitettiin T-asentoon. Leikkauksen keskellä mut oli tarkoitus nostaa istuvaan asentoon, jotta voidaan tarkastaa rintojen samankaltaisuus. Testattiin siis valmiiksi, että asento istumaannoustessa olisi hyvä. Nauratti valmiiksi miten mä ihan kanttu vei siinä oon istuma-asennossa kesken leikkauksen 😀 Noh sitten anestesiahoitaja kertoi, että nyt laitetaan antibioottia suoneen, seuraavaksi puudutusaine ja, että nyt lähtee nukutusaine. Se olikin mun viimeinen muistikuva leikkaussalista!

Seuraava muistikuva oli heräämössä ja ensimmäinen reaktio siellä oli itku onnesta. Se tunne, kun tajusin leikkauksen olevan ohi, heräsin nukutuksesta ja selvisin ♥ Halusin ja sain jo siinä vaiheessa soittaa Jannelle heräämöstä ja kerroin mun heränneen. Kerroin, että soitan sitten osastolta uudestaan. Mulle kerrottiin kaiken menneen hyvin ja hetken päästä jo kirurgi tuli mua katsomaan. Hän kertoi, että kasvain ei ollut missään kiinni ja se saatiin kokonaan pois!! Nännistä oli otettu jääleike eli kudosnäytteen pikaleiketutkimus, joka kertoi nännin olevan terve. Sitä ei siis tarvinu edes leikata irti! Lisää hyviä uutisia! Lisäksi hän kertoi, että hän sai laitettua suoraan silikonin eikä venytintä tarvinnutkaan laittaa. Nyt ei siis tulekkaan enään toista leikkausta myöhemmin! Kaikki uutiset oli kerrassaan mahtavia ♥ ♥ Ja lisäksi kainalo oli näyttänyt kaikin puolin hyvältä, mutta toki tyhjennettiin kuitenkin. Tilanteeseen nähden ei varmaan mikään olisi voinut mennä enään paremmin! Ihan uskomaton fiilis, voitte vain kuvitella ♥ Nyt se pirulainen on saatu mun kropasta pois ja lopullinen paraneminen voi alkaa, niin helpottavaa!

Aika pian herrämisen jälkeen mut siirrettiin jo takaisin osastolle oisko kello ollut yhden kieppeillä tuolloin. Soitin tietysti Jannelle ja muille kertoakseni miten oli mennyt ja itkuja tuli itkettyä moneen otteeseen ♥ Mitään suurempia kipuja ei leikkausalueella ollut, mutta vahvat kipulääkkeet pitikin siitä onneksi huolen. Toki käden nostaminen tuntui jonkin verran tuskaiselta enkä kättä saa edelleenkään kokonaan suoraan. Janne ja Minea tuli mua sitten katsomaan illemmalla ♥ Toki näki, että Mineaa vähän jännitti millaisessa paikassa äiti on, mutta hymyssä sain sain halauksia ja suukkoja ♥  Joka päivä he kävivät äitiä katsomassa ja muitakin vierailijoita kävi piristämässä osastolla.

Sain kolmesti päivässä lääkkeitä särkyyn, hermosärkyyn ja lisäksi antibioottia suoneen ensimmäisen päivän aikana. Sen jälkeen antibiootti otetaan suun kautta ja lisäksi laitetaan pistos mahaan veritulppia estämään. Ainut ikävä juttu on ollut se, että mun leikatun eli vasemman käden kolme sormea on pienesti puutuneet koko ajan. Se voi johtua siitä millaisessa asennossa käsi on leikkauksessa ollut tai jäädä pysyväksi. Käden hermoihin on kuitenkin jouduttu kajoamaan, joten on myös riski, että puutuminen jäisi. Leikkauksessa mulle laitettiin myös dreeni, joka on pussi johon kertyy kudosnestettä putken kautta. Putki kiertää kainalon ja rinnan alueella ja tulee ulos rinnan alapuolelta. Dreeni on tällä hetkellä aiheuttanut eniten kipuja, kun liikkuu ja dreeni on vain muutamalla pistoksella kiinni ihossa. Dreeni kulkee nyt siis mun mukana koko ajan ja sille on oma laukku, jossa se pysyy kätevästi. Muuten lääkkeet on vieneet kivut ja oonkin ollut yllättävän vähän kipeä. Yhden kerran pyysin vain lisää kipulääkettä, joten lääkitys on ollut kohdillaan! Yöt sain nukuttua hyvin ja ruokakin maistui leikkauspäivää lukuunottamatta.

Kirurgi kävi mua tapaamassa useammankin kerran ja oli hienoa kuulla hänen olevan lopputulokseen itse todella tyytyväinen! Leikkaushaava ylettyy nännistä kainalon suuntaan kapean kolmion muotoisena. Mitään muuta arpea ei siis tule jäämään ja rinta näyttääkin kaikin puolin samalta kuin ennen. Toki turvonnut, mutta sekin laskee pian ja sen mukana koko rintakin laskee toisen rinnan kanssa samalle tasolle. Jotta rinta laskeutuu oikealle tasolle ja silikoni mukautuu oikeaan kohtaan pidän sellaista pantaa rinnan päällä. Kyseessä on siis kehon ympäri laitettava panta (ihan kuin hiuspanta siis), joka painaa silikonia ja rintaa oikealle kohdalle. Pantaa tulee pitää 3-6 viikkoa leikkauksesta ja koko aika mielellään yötä päivää. Lisäksi mulla on sellanen toppi sellasesta joustavasta kankaasta ettei rintaa turhaan rasiteta.

Fysioterapeutti kävi ohjaamassa mua miten alan kuntouttamaan kättä ja teenkin aamuin illoin tiettyjä liikesarjoja. Nostamista pitää vielä varoa leikatulla kädellä ja muutenkin ettei Minsku varsinkaan vahingossa osu rinnan alueelle. Dreeni pitäisi saada pois alkuviikosta riippuen paljonko nestettä tulee ja jälkitarkastus on 8.5. Kotiin olisin päässyt jo eilen, mutta halusin vielä olla yhden yön, jotta olo olisi varmempi. Tänään sitten Janne ja neiti haki puolen päivän aikaan kotiin ♥ Jännitti ja helpotti yhtäaikaa! Tästä se toipuminen jatkuu ja mikä mahtava tunne onkaan, kun kasvain on poissa ja rintakin on tallella! Nämä kauniit kukat oli äitiä odottamassa kotona ♥

Pahoittelen pitkää sepostusta, yritin kyllä kirjoittaa lyhyesti 😀 Toivottavasti myös muistin kirjoittaa kaiken ja kysykää ihmeessä, jos jokin mietityttää!

Haluan kiittää koko sydämeni pohjasta mua leikannutta kirurgia ja muuta leikkaustiimiä sekä Rintarauhaskirurgian 8. osaston henkilökuntaa. Erityinen kiitos ihanalle yöhoitajalleni ♥

Kiitos myös teille tsempeistä ja rohkaisevista viesteistä ♥

 

15 Comments
Previous Post
20.4.2018
Next Post
20.4.2018

15 Comments

 • Tiina Savolainen

  Onnee, hienoa, että oot selvinnyt nyt taistelussa tuohon kohtaan. Valoa ja kevään odotusta.

 • Marie

  Oi miten ihanaa, kuinka hyvin kaikki sujui. <3 Ja todella kivasti kirjoitit sairaalareissusts. Nyt sitten täydellä höökällä toipumaan.

 • Ewy

  Mahtavia uutisia!!! Paljon voimia leikkauksesta toipumiseen ja loppuihin hoitoihin!

 • Johanna

  Aivan mahtavaa miten hienosti kaikki meni. Nyt rauhaisaa toipumista sinulle leikkauksen jälkeen.
  Olet ihan super nainen ????????????
  Terveisin, Johanna

 • Heidi

  Oi että on kerrassaan ihanaa kuulla että kaikki sujui noin hyvin !!! ❤ Nyt muistaa vain levätä ja ottaa iisisti ja toipua rauhassa !!!

 • Maiju

  Kiitos, kun jaoit kokemuksesi ???? Aurinkoista ja onnellista toipumisen kevättä ☀️

 • Jaana

  Oikein hyvää toipumista sinulle edelleen! Upeaa kuulla, että kaikki meni hyvin ja uutiset olivat niin positiivisia ja tässä tilanteessa mahtavia. ????

 • Chandelierhome

  Ihanaa ???????????? oon niin iloinen sun puolesta!

 • Hanne

  Itku tuli lukiessa, olet käynyt ison taistelun ja nyt kaikki ohi.
  Anna itsellesi toipumiseen aikaa ja ota kaikki apu vastaan.
  Olen lueskellut blogiasi ig:n kautta, olet mahtava ja rohkea nainen Marjut❤️
  Itse neljän lapsen äitinä elän kuplassa, henkinen väsymys ottaa valtaansa.
  Lähetän paljon auringonsäteitä toipumiseen ja pikaista toipumista.

 • Piia/Piiabiia Atelier

  Kuinka hyvältä tuntuikaan lukea näin hyviä uutisia! Toipuminen voi alkaa.❤️

 • Iina Jäähelmi

  Ihana kuulla, että kaikki meni kohdallasi niin hyvin, on meillä Suomessa vain aivan uskomattoman hyviä lääkäreitä! Voin vain kuvitella kuinka upealta sinusta nyt tuntuu, kun paraneminen voi vihdoin alkaa <3

 • Suvi

  Ihan mahtavia uutisia! Toipumistsempit!!

 • Britta-Marianne

  Pikaista paranemista sinulle. Ihanaa, että kaikki sujui hyvin ilman mitään takapakkeja. Nyt vaan katse kiitollisena ja iloisena tulevaisuuteen.

 • Eveliina Vapaniemi

  Ihana kuulla että leikkaus onnistui! ???????????? Onnellista kevättä ja voimia toipumiseen!

 • JAANA Hahtala

  Ihana kertomus. Joskus kaikki voi mennä todella hyvin. En tarkoita kivuttomadti, mutta lopputulos ja koko prosessi oli mahtava. Itse olen sairastunut rintasyöpään ensimmäisen kerran 2007, jolloin tehtiin säästävä leikkaus 3,5 cm kasvaimeen, joka saatiin kokonasn pois. Lisäksi sytostaatit, sädehoidot ja 5 -vuoden Tamofen lääkitys. Kaikki meni hyvin, kunnes trauman seurauksena oikeaan kainaloon tuli patti joka tutkittiin ultralla. Sieltä löytyi saman merkkinen ja ja hidaskasvuinen, hormoonipositiivinen sattumalöydös. Koko oli vain 1 cm ja sitä ei edes näkynyt mammografiassa. Leikattiin totaalisesti, koska kyseessä oli sama rinta. Inmusolmukkeet ovat puhtaat eik etäpesäkkeitä ole löytynyt. Nyt mennään tilanteessa, että 3 x doketakselia saatu, joka on ollut kohdallani aika kivuliasta. Huomenna alkas 3 x CEF, joka ei ainakaan 10 vuotta sitten aiheuttanut juurikaan sivuoireita. Minulle ei tety korjaavaa leikkausta poiston yhteydessä, koska olin murtanut selkäni ja tupakoin. Nyt olen onbeksi lopettanut. Eli jos kaikki menee hyvin eik uusintoja tule, saan uudet rinnat joskus vuonna 2020.
  Kiitos että jaot onnellisen tarinasi meille kaikille. Ja paljon onnea ja rakkautta elämääsi myös jatkossa.

Leave a Reply

Related Posts

Instagram

 • Mirror mirror on the wall.. 🖤 That round mirror looks so great behind the dining table 👌🏻
.
.
Kerro kerro kuvastin.. 🖤 Pyöreä peili oli ehdottomasti hyvä ratkaisu ruokapöydän taakse, vai mitä?
Koodilla MARJUT20 saatte @peilistore.fi verkkokaupasta -20% alennuksen kaikista tuotteista (koskee myös mittatilauksia!) ✌🏻koodi voimassa 30.6.19 asti .
*peili saatu ilmaiseksi .
.
Ihanaa tiistai-iltaa❣️
 • [Kaupallinen yhteistyö @arlasuomi] 
Smoothie cheers with my girl🍍🥥
.
.
Neidin kanssa lomaillessa pyritään pitämään nälkäkiukkua loitolla terveellisillä ja ravitsevilla välipaloilla niin kaikilla on hyvä mieli ✌🏻 Kurkkaa blogista lisää vinkkejä pitää nälkäkiukku poissa! Linkki biossa ⬆️
.
.
.
.
#arla #arlamore #onthego
#meandminime #motheranddaugther #summer #terrace #terassi #kesä #patio
 • Just wanted to wish you all a lovely evening 🖤
.
.

Ihanaa iltaa kaikille 🖤
 • Finally you can see what new we have on our livingroom 🖤 When I saw first time that @mialiv.fi painting I was like WOW that is such a beauty and I must have that 😍 Do you like it too? .
.
.
Vihdoin näette mitä uutta meillä on olohuoneessa 🖤 Nähdessäni tämän @mialiv.fi maalauksen ensi kertaa kuvissa olin täysin myyty 😍 Tiesin, että se olisi täydellinen meidän seinälle, koska taulussa yhdistyvät just sama värimaailma kuin sisustuksessa ripauksella mustaa👌🏻 Mitäs pidätte taulusta ja joko ootte tutustuneet @mialiv.fi upeisiin töihin? .
*taulusta saatu alennusta
.
.
Ps. Aiemmat maalaukset jää odottelemaan isompaa asuntoa, jotta nekin saadaan taas seinälle!
.
.
#mialiv #painting #livingroominterior #livingroomdecor
 • Joskus elämä yllättää eikä kaikkea osaa aina etukäteen elämästä tietää. Näin kävi myös työkuvioideni suhteen tällä kertaa. Oon tällä viikolla jäämässä pois nykyisestä työpaikasta organisaatio muutoksen vuoksi. Oon kiitollinen huikeasta kokemuksesta ja odotan jännittävin sekä avoimin mielin tulevaa ✌🏻Ja saa vinkata, jos kaipaa some apuja!
.
.
Blogissa lisää ajatuksia tapahtuneesta ja tulevasta! Linkki biossa ⬆️
.
.
You never know what happens next and life can surprise you when you don't expect it. This time it happened with my new work. Organisation change happened and that is why this is the last week there. I'm so happy about this experience and can't wait what happens next✌🏻
 • Always remember to be your own kind of beautiful ❤️
.
.
Oltiin Minean kanssa HM liikkeessä ja pysähdyttiin ponimekkojen kohdalle. Meidän vieressä oli kaksi n. 10v. tyttöä.
.
.
En voinut olla kuuntelematta heidän keskusteluaan, koska aihe oli todella  kurja ja surullinen. Toinen tytöistä kietoi kätensä oman reiden ympärille ja sanoi, niiden olevan lihavat.  Jatkoi sitten, että häntä kiusataan koulussa isojen reisien takia. Katsoin suu ammollaan, että mitä heetä mä just kuulin tuon normaalipainoisen tytön sanovan?? Mietin hetken, että sanonko jotain, mutta en vain saanut sanaa suustani.
.
.
Oltiin jo tekemässä lähtöä liikkeestä, kun satuin näkemään sen tytön vielä yksin. Sanoin hänelle; ”Anteeksi tyttö, mutta kuulin teidän keskustelun ja mun on pakko sanoa sulle ettei sun reisissä tai sussa muutenkaan oo mitään vikaa. Älä koskaan anna kenekään antaa sun luulla niin. Mä toivon ettei kukaan sano sulle mitään sun reisistä tai mistään muustakaan.” Tyttö selvästi hämmentyi ja oli vähän nolona, mutta sanoi sitten, että ”joo en”.
.
.
Mä en voinut jättää asiaa sikseen, koska joskus pienilläkin sanoilla on suuri merkitys ❤️ Ollaan ystävällisiä toisia kohtaan ja opetetaan lapsille suvaitsevaisuutta sekä ymmärrystä. Blogissa lisää aiheesta sekä omasta koulukiusaamisesta. Linkki biossa!

Follow Me!