baby Lifestyle Lifie rintasyöpä

Lasten suusta kuultua & toiveeni vanhemmille

Voitte varmasti kuvitella miten musta itsestä tuntuu, että vastaantulevat ihmiset katsoo vähän pidempään, kun liikun kaljuna. Ja etenkin lapsia ihmetyttää nainen ilman hiuksia. Nyt julkisesti kaljuna liikkuessa on käynyt muutama hauskakin tilanne ja kerronkin niistä myös teille 🙂 

Olin tuossa meidän kaupassa ja kävelin maitokaapin edestä, jossa oli isä kahden lapsensa kanssa. Lapset iältään noin 4-6 vuotiaita. Kuulin kävellessäni, kun poika kysyi isältään ”Oliko tuo nainen?” 😀 Isä vastasi; ”Joo oli se. ” hän jatkoi vielä ”Eihän kaikilla naisilla tarvi aina olla pitkät hiukset. Voi niilläkin olla lyhyet hiukset.” Isällä oli mun mielestä ihan mahtava vastaus! Lapset on aitoja ja heidän kuuluukin hämmästellä ympärillä tapahtuvia asioita. Tärkeää on kuitenkin, että vanhemmat osaa niihin vastata oikein. Kuten tämä isä just teki! Hän antoi lapselleen heti vastauksen eikä jäänyt hyssyttelemään asiaa.

Toinen tapahtuma oli kauppakeskus Jumbossa. Meidän ohi käveli noin 5-vuotias tyttö äitinsä kanssa. Kuulin tytön kysyvän äidiltään ”Miksi tuolla naisella ei oo hiuksia?” Äidin vastaus siinä hetkessä tytölle oli ”Sshhh!”Joka mun mielestä ei ollut niin hyvä vastaus. Nyt saattoi käydä niin, että tyttö luuli tekevänsä väärin, kun esitti kysymyksen, joka hänen mieltään askarrutti. Edelleen lasten pitää saada kyseenalaistaa ja kysyä. Ja silloin niihin kysymyksiin vastataan eikä hyssytellä. Toki voi olla niin, ettei äiti siinä hetkessä osannut vastata kunnolla ja häkeltyi tyttärensä kysymyksestä.

Toki en kuullut heidän keskustelua loppuun, enkä isän loppua vastausta pojalleen, mutta toivonkin, että vanhemmat olisi lisäksi selittäneet kaljuna olemisen johtuvan myös joskus sairastumisesta. Lapsille pitää olla rehellinen ja kertoa miten asiat on, toki ottaen huomioon lasten iän. Lapset kuitenkin ymmärtää yllättävän paljon ja he osaavat käsitellä asioita ja tunteita omalla tavallaan. Näin heistä kasvaa elämää arvostavia ja upeita aikuisia! Olkaa vanhemmat valmiita selittämään vastaavia tilanteita lapsillenne.

Hyssyttelemällä ja asioita hautaamalla voi saada paljon pahaa aikaan. Lapsi voi luulla ettei tietyistä asioista saisi puhua tai, että niissä on jotain pahaa. Tietysti ihmiset reagoivat tilanteisiin eri tavoin, mutta välillä kannattaa pysähtyä miettimään asioita lasten näkökulmasta. Se saattaa avartaa itse kunkin ajattelumaailmaa. Lasten suusta, kun tulee ne rehelliset ja aidot vastaukset, joten ollaan me vanhemmatkin esimerkkeinä lapsillemme ♥

Olisi mukava kuulla minkälaisia ajatuksia kirjoitukseni teissä herätti? Oletteko itse olleet vastaavissa tilanteissa?

Tässä yksi Lapsimessuilta löydetty ihanuus, pupumekko ♥ Tutun Siluettiverstaan* verkkokaupasta löytyy nyt myös näitä söpöjä Luppaset tuotteita, suosittelen tutustumaan!

*yhteistyössä

 

4 Comments
Previous Post
2.5.2018
Next Post
2.5.2018

4 Comments

 • Britta-Marianne

  Lapset on kyllä ihanan vilpittömiä 🙂 Eräs tuttavani kertoi olleensa lapsena äitinsä ja sisarensa kanssa kaupassa, jossa äiti oli törmännyt erääseen tuttavaansa, jolla oli tiukasti, lampaanvillan näköisiksi permanentatut pitkät hiukset. Äiti siinä jutteli tuttavansa kanssa, kun nuorempi lapsista kuiskasi: Onko tuo Rölli? Äiti sanoi shhh, nyt hiljaa. Tyttöpä ei lannistunut, kysyi kirkkaalla ja kuuluvalla äänellä, että onko tuo Rölli? Äiti siinä yritti hyssytellä nuorempaa siskoa hiljaiseksi, kun vanhempi päätti ratkaista asian 😀 Hän meni äitinsä ystävän eteen seisomaan, katsoi tarkkaan ja kuulutti: Kyllä, Rölli se on!! Sieltä kaupasta kuulemma poistui tulipunainen äiti kahden riemukkaan lapsen kanssa, jotka olivat nähneet ilmielävän Röllin 🙂

 • Pirkko

  2014 ,kun minulla sytostaatti hoidon jälkeen lähtivät hiukset seisoin bussipysäkillä ilman huivia ja n. 3 vuotias poika katsoi minua pitkään ja selvästi mietti jotain. Aikansa minua katsottuaan totesi: eikö sun päätä palella,kun sulla ei oo hiuksia? Vastasin ,että kyllä vähän tuntuu viileältä. Poika siihen,että miksei sun äiti ole ostanut sulle supersankari lippistä? Tähän totesin,että pitää käydä varmaan ostamassa itse. Poika tyytyväisenä tokaisi,että osta vaikka se Wonder woman kuvalla. Pojan isää hymyilytti keskustelumme ja hän sanoi pojalle ,että kyllä täti onkin oikean elämän Wonder woman.

 • Viivi

  Vitsit kuinka hyviä ja ihania vastauksia noilla miehillä on. Naiset tuntuvat häkeltyvän paljon enemmän lapsosten huomioista. Kiitos, kun olet avautunut sairaskertomuksestasi. Olet rohkaiseva esimerkki monelle ja kuinka hienosti oletkaan jaksanut kovan paineen alla. Valoisaa kesän odotusta sinulle ja jaksamista loppuhoitoihin. Pahin on ohi.

 • Marianne

  Voi miten liikuttava tarina. ❤

Leave a Reply

Instagram

 • Mirror mirror on the wall.. 🖤 That round mirror looks so great behind the dining table 👌🏻
.
.
Kerro kerro kuvastin.. 🖤 Pyöreä peili oli ehdottomasti hyvä ratkaisu ruokapöydän taakse, vai mitä?
Koodilla MARJUT20 saatte @peilistore.fi verkkokaupasta -20% alennuksen kaikista tuotteista (koskee myös mittatilauksia!) ✌🏻koodi voimassa 30.6.19 asti .
*peili saatu ilmaiseksi .
.
Ihanaa tiistai-iltaa❣️
 • [Kaupallinen yhteistyö @arlasuomi] 
Smoothie cheers with my girl🍍🥥
.
.
Neidin kanssa lomaillessa pyritään pitämään nälkäkiukkua loitolla terveellisillä ja ravitsevilla välipaloilla niin kaikilla on hyvä mieli ✌🏻 Kurkkaa blogista lisää vinkkejä pitää nälkäkiukku poissa! Linkki biossa ⬆️
.
.
.
.
#arla #arlamore #onthego
#meandminime #motheranddaugther #summer #terrace #terassi #kesä #patio
 • Just wanted to wish you all a lovely evening 🖤
.
.

Ihanaa iltaa kaikille 🖤
 • Finally you can see what new we have on our livingroom 🖤 When I saw first time that @mialiv.fi painting I was like WOW that is such a beauty and I must have that 😍 Do you like it too? .
.
.
Vihdoin näette mitä uutta meillä on olohuoneessa 🖤 Nähdessäni tämän @mialiv.fi maalauksen ensi kertaa kuvissa olin täysin myyty 😍 Tiesin, että se olisi täydellinen meidän seinälle, koska taulussa yhdistyvät just sama värimaailma kuin sisustuksessa ripauksella mustaa👌🏻 Mitäs pidätte taulusta ja joko ootte tutustuneet @mialiv.fi upeisiin töihin? .
*taulusta saatu alennusta
.
.
Ps. Aiemmat maalaukset jää odottelemaan isompaa asuntoa, jotta nekin saadaan taas seinälle!
.
.
#mialiv #painting #livingroominterior #livingroomdecor
 • Joskus elämä yllättää eikä kaikkea osaa aina etukäteen elämästä tietää. Näin kävi myös työkuvioideni suhteen tällä kertaa. Oon tällä viikolla jäämässä pois nykyisestä työpaikasta organisaatio muutoksen vuoksi. Oon kiitollinen huikeasta kokemuksesta ja odotan jännittävin sekä avoimin mielin tulevaa ✌🏻Ja saa vinkata, jos kaipaa some apuja!
.
.
Blogissa lisää ajatuksia tapahtuneesta ja tulevasta! Linkki biossa ⬆️
.
.
You never know what happens next and life can surprise you when you don't expect it. This time it happened with my new work. Organisation change happened and that is why this is the last week there. I'm so happy about this experience and can't wait what happens next✌🏻
 • Always remember to be your own kind of beautiful ❤️
.
.
Oltiin Minean kanssa HM liikkeessä ja pysähdyttiin ponimekkojen kohdalle. Meidän vieressä oli kaksi n. 10v. tyttöä.
.
.
En voinut olla kuuntelematta heidän keskusteluaan, koska aihe oli todella  kurja ja surullinen. Toinen tytöistä kietoi kätensä oman reiden ympärille ja sanoi, niiden olevan lihavat.  Jatkoi sitten, että häntä kiusataan koulussa isojen reisien takia. Katsoin suu ammollaan, että mitä heetä mä just kuulin tuon normaalipainoisen tytön sanovan?? Mietin hetken, että sanonko jotain, mutta en vain saanut sanaa suustani.
.
.
Oltiin jo tekemässä lähtöä liikkeestä, kun satuin näkemään sen tytön vielä yksin. Sanoin hänelle; ”Anteeksi tyttö, mutta kuulin teidän keskustelun ja mun on pakko sanoa sulle ettei sun reisissä tai sussa muutenkaan oo mitään vikaa. Älä koskaan anna kenekään antaa sun luulla niin. Mä toivon ettei kukaan sano sulle mitään sun reisistä tai mistään muustakaan.” Tyttö selvästi hämmentyi ja oli vähän nolona, mutta sanoi sitten, että ”joo en”.
.
.
Mä en voinut jättää asiaa sikseen, koska joskus pienilläkin sanoilla on suuri merkitys ❤️ Ollaan ystävällisiä toisia kohtaan ja opetetaan lapsille suvaitsevaisuutta sekä ymmärrystä. Blogissa lisää aiheesta sekä omasta koulukiusaamisesta. Linkki biossa!

Follow Me!