baby Lifestyle Lifie rintasyöpä

Lasten suusta kuultua & toiveeni vanhemmille

Voitte varmasti kuvitella miten musta itsestä tuntuu, että vastaantulevat ihmiset katsoo vähän pidempään, kun liikun kaljuna. Ja etenkin lapsia ihmetyttää nainen ilman hiuksia. Nyt julkisesti kaljuna liikkuessa on käynyt muutama hauskakin tilanne ja kerronkin niistä myös teille 🙂 

Olin tuossa meidän kaupassa ja kävelin maitokaapin edestä, jossa oli isä kahden lapsensa kanssa. Lapset iältään noin 4-6 vuotiaita. Kuulin kävellessäni, kun poika kysyi isältään ”Oliko tuo nainen?” 😀 Isä vastasi; ”Joo oli se. ” hän jatkoi vielä ”Eihän kaikilla naisilla tarvi aina olla pitkät hiukset. Voi niilläkin olla lyhyet hiukset.” Isällä oli mun mielestä ihan mahtava vastaus! Lapset on aitoja ja heidän kuuluukin hämmästellä ympärillä tapahtuvia asioita. Tärkeää on kuitenkin, että vanhemmat osaa niihin vastata oikein. Kuten tämä isä just teki! Hän antoi lapselleen heti vastauksen eikä jäänyt hyssyttelemään asiaa.

Toinen tapahtuma oli kauppakeskus Jumbossa. Meidän ohi käveli noin 5-vuotias tyttö äitinsä kanssa. Kuulin tytön kysyvän äidiltään ”Miksi tuolla naisella ei oo hiuksia?” Äidin vastaus siinä hetkessä tytölle oli ”Sshhh!”Joka mun mielestä ei ollut niin hyvä vastaus. Nyt saattoi käydä niin, että tyttö luuli tekevänsä väärin, kun esitti kysymyksen, joka hänen mieltään askarrutti. Edelleen lasten pitää saada kyseenalaistaa ja kysyä. Ja silloin niihin kysymyksiin vastataan eikä hyssytellä. Toki voi olla niin, ettei äiti siinä hetkessä osannut vastata kunnolla ja häkeltyi tyttärensä kysymyksestä.

Toki en kuullut heidän keskustelua loppuun, enkä isän loppua vastausta pojalleen, mutta toivonkin, että vanhemmat olisi lisäksi selittäneet kaljuna olemisen johtuvan myös joskus sairastumisesta. Lapsille pitää olla rehellinen ja kertoa miten asiat on, toki ottaen huomioon lasten iän. Lapset kuitenkin ymmärtää yllättävän paljon ja he osaavat käsitellä asioita ja tunteita omalla tavallaan. Näin heistä kasvaa elämää arvostavia ja upeita aikuisia! Olkaa vanhemmat valmiita selittämään vastaavia tilanteita lapsillenne.

Hyssyttelemällä ja asioita hautaamalla voi saada paljon pahaa aikaan. Lapsi voi luulla ettei tietyistä asioista saisi puhua tai, että niissä on jotain pahaa. Tietysti ihmiset reagoivat tilanteisiin eri tavoin, mutta välillä kannattaa pysähtyä miettimään asioita lasten näkökulmasta. Se saattaa avartaa itse kunkin ajattelumaailmaa. Lasten suusta, kun tulee ne rehelliset ja aidot vastaukset, joten ollaan me vanhemmatkin esimerkkeinä lapsillemme ♥

Olisi mukava kuulla minkälaisia ajatuksia kirjoitukseni teissä herätti? Oletteko itse olleet vastaavissa tilanteissa?

Tässä yksi Lapsimessuilta löydetty ihanuus, pupumekko ♥ Tutun Siluettiverstaan* verkkokaupasta löytyy nyt myös näitä söpöjä Luppaset tuotteita, suosittelen tutustumaan!

*yhteistyössä

 

4 Comments
Previous Post
2.5.2018
Next Post
2.5.2018

4 Comments

 • Britta-Marianne

  Lapset on kyllä ihanan vilpittömiä 🙂 Eräs tuttavani kertoi olleensa lapsena äitinsä ja sisarensa kanssa kaupassa, jossa äiti oli törmännyt erääseen tuttavaansa, jolla oli tiukasti, lampaanvillan näköisiksi permanentatut pitkät hiukset. Äiti siinä jutteli tuttavansa kanssa, kun nuorempi lapsista kuiskasi: Onko tuo Rölli? Äiti sanoi shhh, nyt hiljaa. Tyttöpä ei lannistunut, kysyi kirkkaalla ja kuuluvalla äänellä, että onko tuo Rölli? Äiti siinä yritti hyssytellä nuorempaa siskoa hiljaiseksi, kun vanhempi päätti ratkaista asian 😀 Hän meni äitinsä ystävän eteen seisomaan, katsoi tarkkaan ja kuulutti: Kyllä, Rölli se on!! Sieltä kaupasta kuulemma poistui tulipunainen äiti kahden riemukkaan lapsen kanssa, jotka olivat nähneet ilmielävän Röllin 🙂

 • Pirkko

  2014 ,kun minulla sytostaatti hoidon jälkeen lähtivät hiukset seisoin bussipysäkillä ilman huivia ja n. 3 vuotias poika katsoi minua pitkään ja selvästi mietti jotain. Aikansa minua katsottuaan totesi: eikö sun päätä palella,kun sulla ei oo hiuksia? Vastasin ,että kyllä vähän tuntuu viileältä. Poika siihen,että miksei sun äiti ole ostanut sulle supersankari lippistä? Tähän totesin,että pitää käydä varmaan ostamassa itse. Poika tyytyväisenä tokaisi,että osta vaikka se Wonder woman kuvalla. Pojan isää hymyilytti keskustelumme ja hän sanoi pojalle ,että kyllä täti onkin oikean elämän Wonder woman.

 • Viivi

  Vitsit kuinka hyviä ja ihania vastauksia noilla miehillä on. Naiset tuntuvat häkeltyvän paljon enemmän lapsosten huomioista. Kiitos, kun olet avautunut sairaskertomuksestasi. Olet rohkaiseva esimerkki monelle ja kuinka hienosti oletkaan jaksanut kovan paineen alla. Valoisaa kesän odotusta sinulle ja jaksamista loppuhoitoihin. Pahin on ohi.

 • Marianne

  Voi miten liikuttava tarina. ❤

Leave a Reply

Instagram

 • Date night with hubby ❤ We are going to see live @jennivartiainenofficial 😍 I need to say that when we bought these tickets I couldn't be sure that I might not be here.. So thankful right now❤ #fuckcancer .
.
I wish you all lovely weekend ♡ .
.
.
.
.
.
.
#jotex #livingroom #cancer
 • Some of you thought that this hair is not my own. So I'm happy to tell you all that this really is my OWN hair 😍 I'm so thankful that my hair grows this fast 🙏 
#FUCKCANCER .
.
.
.
.
.
#cancer #breastcancer #look #ootd #style .
.
.
📷 : @pinjafin
 • [ Kaupallinen yhteistyö ] 
Christmas is coming and I wanted to give some inspiration for X-mas table setting with @havishome 🕯🍽 What do you think about this?
.
.
Joulu lähestyy ja siihen liittyy yleensä paljon puuhaa, jotta jouluna saa vain nauttia ja olla läheisten kanssa ♡ Niimpä tässä teille valmiiksi ideaa jouluiseen kattaukseen yhdessä @havishome (kynttilät & servetit) kanssa. Burgundin sävy yhdistettynä kultaiseen sopii ihanasti jouluntunnelmaan! Mitäs pidätte? .
.
.
.
.
#havis1829 #havishome #decoration #tablesetting
 • I couldn’t think better father for Minea than Janne is ♥ 
I need to say that when I was sick I thought that if something happens to me I know that they are going to be just fine two of them ♥ I'm so thankful to be here right now
♡ 
I wish happy Father’s Day with full of love ♥
.
.
.
.
.
.
.
#fatheranddaughter #fathersday #daddy #babygirl #love #family
 • ○ ARVONTA ○ Edit: PÄÄTTYNYT!! || Kaupallinen yhteistyö || Marraskuun pimeyden keskellä me tuodaan yhdessä @alvarcarto kanssa iloa arpomalla karttajuliste yhdelle teistä valitsemassaan koossa ♡
.
.
Säännöt on tutut; 
1. Tykkää kuvasta
2. Seuraa mua ja @alvarcarto
3. Tägää kaksi ystävääsi (voit osallistua useamman kerran eri ystävillä 😉) 4. Arvonta päättyy ma 12.11.18
5. Voittaja julkaistaan tämän kuvan yhteydessä 
Instagram ei ole osallisena kilpailuun. .
.
.
.
Have a lovely Friday evening ♡
.
.
.
.
.
.
#alvarcarto #guestroom #interior
 • When I look at myself in the mirror, I see familiar eyes. The rest of my appearance I do not yet recognize. Breast cancer changed me a lot both inside and outside. I don't feel very confident with this hair look right now but I'm so happy that my hair grows this fast ♡ #FUCKCANCER .
.
.
.
.
.
.
.
.
#cancer #breastcancer #style #me #roosanauha

Follow Me!