baby Lifestyle Lifie rintasyöpä

Päiväkotiin meno

Sinne se päiväkotihakemus lähti parisen viikkoa sitten ja kyllähän se kurjalta tuntui. Yksi aikakausi päättyy ja toinen alkaa. Oon todella kiitollinen kaikesta tästä ajasta, jonka oon Minean kanssa saanut kotona olla. Oltiin jo valmistauduttu neidin päiväkotiin menoon vuodenvaihteessa, mutta sairauden myötä hän jäi kanssani kotiin. Vaikka kulunut vuosi onkin välillä ollut aika raskasta en vaihtaisi tätä aikaa mihinkään. Koen, että olen saanut sairastumisen myötä lisäaikaa hänen kanssaan kotona ♥ Tietysti joskus on niitäkin päiviä, kun mikään ei neidillä ole hyvin (onneksi ne kuuluvat asiaan) ja silloin tekisi mieli kärrätä hänet siltä seisomalta päiväkodin tätien huomaan. Onneksi tuollaisia hetkiä on hyvin harvoin, mutta silloin jo seuraavana hetkenä asia on unohdettu. Nyt mulla alkaa oma sairausloma loppumaan syksyn mittaan ja päiväkotiin meno lähestyy.

Uskon, että päiväkodin aloitus on mulle henkisesti isoin asia. Itkulla jo ajattelen sitä hetkeä, kun Minea pitää sinne ensi kertaa yksin jättää. Mä en oo koskaan ite ollu päiväkodissa vaan vasta eskarissa. Toki me asuttiin maatilalla ja vanhemmat oli kotona niin tilanne oli eri. En tiedä vaikuttaako se myös osaltaan siihen, että koko päiväkotiasia on mulle vähän vaikea. Mä voisin hyvin jäädä kotiin ja kirjoittaa blogia työkseni niin, että Minea olisi vain osan viikosta tarhassa 😀 Mutta, kuten mun terapeutti sanoi tämä on sitä ”hyvää pelkoa” ja on lähes kaikilla vanhemmilla jossain vaiheessa edessä. Eli täytyy vain ajatella päiväkotiin meno niin, että Minea oppii siellä paljon uusia juttuja, saa kavereita ja kasvattaa sitä vieläkin isommaksi tytöksi ♥ Toki aina välillä lukee niitäkin juttuja, kun päiväkodissa on tapahtunut ikäviä asioita, mutta pääsääntöisesti kai niistä on vain hyvää sanottavaa, vai mitä? Vielä ei kuitenkaan ole varmaa alkaako päiväkoti lokakuun aikana vai marraskuusta. Haluttaisiin päiväkotipaikka tietysti mahdollisimman läheltä, mutta tällä hetkellä ei vapaita paikkoja ole.

Viimeistään syyskuun alussa kuullaan vaihtoehdoista lisää ja eihän sitä tiedä milloin joku lapsiperhe muuttaa alueelta ja paikkoja vapautuu! Toivotaan siis, että Minea pääsisi päiväkotiin, jonka piha-alue olisi jo valmiiksi tuttu paikka ♥ Hänelläkin on ollut poikkeavat ajat pieneen ikäänsä nähden ja joutunut mun mukana kulkemaan milloin missäkin hoidoissa ja sairaaloissa. Haluaisi hänelle nyt tuttua ja turvallista ympäristöä, jossa tuntee olonsa turvatuksi ilman äitiä ja isiä. Kuullaan siis myöhemmin miten meidän käy kaiken suhteen!

Meidän neiti ei enään pitkään aikaan ole ollut vauva vaan taapero, mutta hän tuntuu silti jo isolta tytöltä. Hän puhuu todella hyvin ja kaikesta saa selvää. Pitkiä lauseita, puhelinkeskusteluita ja ”rakastaa äitiä” (ja muitakin ♥) sanoja, joita tuo vielä hetki sitten ollut nyytti nyt kertoilee. Mihin tämä aika on mennyt? 

Jos teillä on hyviä vinkkejä kaikkeen mikä liittyy päiväkotiin menoon niin otan mielelläni vastaan ♥

Onko siellä muita joiden pienokaiset aloitti/aloittaa päiväkodin nyt?

7 Comments
Previous Post
15.8.2018
Next Post
15.8.2018

7 Comments

 • Johanna

  Tuolla Venlan ryhmiksessä ois yks paikka vapaana 😊
  V on ollu siellä nyt ekan viikon ( 3 päivää) ja vaikutttaa kyllä ihan hyvältä paikalta. Ja silti V on 4 päivää viikossa kotona 😊

 • Terhi

  Moi! Mulla oli aivan samat ajatukset 5 vuotta sitten, kun esikoinen meni päiväkotiin. Minäkin maalta, enkä koskaan päiväkodissa. Mulla oli jotenkin ajatus, että vien lapseni sinne “säilytykseen” ja siellä on ikävää ja lapsella kova ikävä koko päivän! Voi kuinka väärässä olinkaan!!! Meillä on aivan mahtava päiväkoti, nuorempi siellä vielä aloittelemassa eskarivuotta. Lapset saaneet mahtavia kavereita ja minäkin uusia ystäviä. Nyt minua jo surettaa, että tämä on viimeinen vuosi päiväkodissa ja sitten ollaankin jo koululaisten vanhempia. Alku ja uusi on aina pelottavaa, mutta useimmiten osottautuu positiiviseksi muutokseksi. Tsemppiä ja oikein ihanaa ja aurinkoista syksyä!

  • Marjut

   Ihana kuulla miten hyvin teillä on mennyt <3 Niin ne omat taustat vaan aina vaikuttaa kaikkeen, mutta onneksi suurin osa ''peloista'' osoittautuu ihan turhiksi! Kavereita saa varmasti ja oppii niin paljon uusia juttuja! Me ollaan luettu viikkoja jo sellaista Päiväkodista kertovaa kirjaa ja hän aina välillä sanoo, että ''Kohta minä menen päiväkotiin'' 🙂 Joten toivotaan tämän vähän pehmittävän laskua, kun kirjasta näkee myös mitä kaikkea kivaa siellä tehdään! Ihanaa syksyä myös teille <3

 • Mannu

  Tuttuja fiiliksiä. Minulla aloitti 3.5v tyttö päiväkodin maanantaina ja oon ollut alussa hyvin stressaantunut. Mutta uskon että tekee hyvää kaikille. Kun itte huomaa et lapsi viihtyy niin tuntuu itsestäkin paremmalle❤️ Jaksamista meille😍

  • Marjut

   Kiva kuulla, että siellä on myös samat ajat menossa! Ja voin niin samaistua tuohon sun oloon <3 Ihan varmasti tekee hyvää sekä mulle että neidille, vaikka se vaikealta tuntuukin. Tsemppiä <3

 • S

  Päiväkoteja on moneen lähtöön..Meillä siitä on nyt kolme vuotta aikaa, kun nuorin meni päiväkotiin ja voin sanoa, että meillä sinne ei todellakaan viedä lasta vaan “säilytykseen”. Meidän pkssa hoidetaan pienet ja isot suurella sydämellä ja voi todella huoletta lapsen sinne viedä päiväksi ja olla aivan varma, että lapsesta pidetään hyvää huolta. Toki näin ei jokaisesta päiväkodista voi sanoa, koska esikoisen kohdalta löytyy täysin päinvastainen kokemus. Otin etukäteen selvää alueen päiväkotivaihtoehdoista ja kokemuksista joiden perusteella sitten lopulta valitsin päiväkodin johon haimme paikkaa. Lapsi todella viihtyy siellä ja suorastaan rakastaa hoitajia 💜 Tsemppia suureen arjen muutokseen 💜

  • Marjut

   Oi ompa ihana kuulla <3 Tuo juurikin pelottaa, että onko hoitajilla aikaa varmasti katsoa kaikkien lasten perään.. Tai ottaako ne syliin, jos toisella paha mieli tai ikävä vanhempia.. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja Minea tulee viihtymään päikyssä! Vielä odotellaan paikkatietoja jännityksellä 🙂 Kivaa viikkoa <3

Leave a Reply

Instagram

 • What are your favourite tv-series? Mine are Grey's Anatomy, Chicago Med & This is us 🖤 Today we have 🎬 night ♡ .
.
.
Have a lovely Friday evening ♡
.
.
.
.
#livingrooom #whitehome #whiteinterior #lennol #living247
 • Today was s u p e r and I can't wait what happens next 💯 How was your Tuesday? .
.
.
Have a cozy evening ♡ .
.
.
.
#interior4you1 #interior_and_living #vmcarpet #jotex #beliv
 • My happy Sunday face ☃️ Mietin teinien keskuudessa olevaa villitystä siitä, että kuljetaan nilkat paljaina lyhyessä takissa keskellä talvea 😳 Itsehän oon tullut iän myötä niin mukavuudenhaluiseksi, että vuoraudun kerroksittain ettei vaan tule kylmä ❄❄ Onko muita mukavuudenhaluisia? .
.
.
.
.
.
#ootd #nordicswanliving #didriksons #pura #chiquelle .
.
.
.
📷: @65m2_ edit: me
 • Finally Friday ♡ I'm gonna meet my friend who I haven't seen for a while and we will have date night tomorrow ♡ What plans do you have? .
.
.
.
.
.
.
.
#ellos #livingrooom #jotex
 • Soon it's gonna be work mood 💯 Now it looks that I go back to work on next month! One more doctor appointment on Thurdsay. 
Have a relaxing evening ♡
.
.
.
.
#homeoffice #interior #nordicswanliving #desenio #beliv
 • " Where is my little brother? " asked Minea last week. I got tears on my eyes and I took her in my arms♡ I answered to her that hopefully some day you will have a little sister or brother but first mom needs to heal. 
#FUCKCANCER

Follow Me!