Lifestyle Lifie rintasyöpä style

Kun ei näytä siltä miltä luulee näyttävänsä

Katson peiliin. Sieltä mua katsoo takaisin tutut silmät, mutta muuten näyttää hieman vieraalta. Kehossani on tapahtunut valtavia muutoksia sairastuessani rintasyöpään ja ne kaikki eivät todellakaan näy ulospäin. Suurin muutos itsestä ajateltuna on edelleen hiukset. Tämä kirjoitus keskittyy tänään siihen miltä musta tällä hetkellä tuntuu näissä hiuksissa. Ensiksin haluan painottaa, että oon todella onnellinen siitä, että hiukseni ovat kasvaneet toukokuusta tähän saakka jo näin paljon ♥ En oo edes syönyt mitään lisäravinteita, vaikka niin kovasti aioin, joten voin iloisena todeta, että mun hiukset kasvaa vain hyvin nopsaan!

Syöpään sairastuessa lähes poikkeuksetta lähtee hiukset ja tästä teille aiemmin kirjoitin Miltä tuntuu menettää hiukset – postauksessa. Hiuksilla on iso rooli etenkin naisten niin sisäisessä kuin ulkoisessa minäkuvassa. Se, että sulta yhtäkkiä tahdosta riippumatta viedään hiukset on todella kova kolaus ainakin omalla kohdallani. Ja juu tiedän, että hiukset kasvaa takaisin, kuten ne on kasvanutkin, mutta onhan se valtava muutos omaan minäkuvaan yhtäkkiä näyttää ihan eriltä. Ja juu sain paljon kehuja silloin miten kalju sopii mulle mielettömän hyvin ja viimeksi eilen sain tuntemattomalta jälleen kehuja tästä lookistani nyt. Toki kehut tuntuvat hyviltä en voi sitä kieltää, mutta se miltä itsestä tuntuu, kun ei näytä siltä miltä luulee näyttävänsä on asia erikseen. Ei sieltä peilistä katso takaisin se sama Marjut, joka se oli ennen sairastumista. Sieltä katsoo takaisin paljon paljon vahvempi Marjut, mutta ei sama. Syöpä on muokannut mua paljon niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Jos en näe itseäni peilistä en välttämättä aina muista, että mun hiukset näyttää tältä. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta näin se vain on. Sitä jotenkin välillä unohtaa koko sairastumisen ja esim suihkussakin ollessa saatan alkaa puristaa käsillä vettä hiuksista, mutta ne loppuvatkin lyhyeen. Tällaisia juttuja mieli tekee automaattisesti eikä aina muista sitä nykyhetkeä. Haamuhiuksia oon myös saanut kokea. Sitä muka alkaa laittaa hiuksia kiinni vaikkei niitä vielä oikeasti saakkaan!

On ollut hetkiä itseasiassa aika useastikin, kun omasta mielestä näyttää ihan pojalta kaljuna sekä hiusten kasvuvaiheissa. Se ei tunnu hyvältä eikä saa oloa naiselliseksi. Naisellisuus on välillä ollutkin kadokissa niin hiusten kuin leikatun rinnan osalta. Hiuksilla on omassa naiseudessa iso rooli ja sen vuoksi en oo aina kokenut itseäni kovinkaan naiselliseksi. Jälleen voi kuulostaa tyhmältä, mutta kaikki vaatteetkaan ei vain sovi kaljun kanssa. Eikä oikein vieläkään tunnu, että sopisi tämän lyhyen tyylin kanssa. Ja tietysti muut sanoisi, että no tottakai sopii, mutta se onkin se oma minäkuva, joka määrittää sitä omaan ajattelua itsestä. Eihän tämä tyyli ole mun tyyli – ajattelu on välillä käynyt mielessä, kun peilistä katsoo erinäköinen Marjut mihin on tottunut ja mikä silloin pitkähiuksisena oli oma tyyli.

Voin kertoa, että tämän hiustyylin laittaminen ei ole helpoimmasta päästä. Suihkusta tullessa hiukset on suorat ja ootas vain kun niille edes näyttää muotovaahtoa niin ne on jo kihartuneet 😀 Saas nähdä tuleeko kiharuus jäämään hiusten kasvaessa vai onko ne vain niin paksut nyt, että menevät siitä syystä kiharalle. En välttämättä oo kovin innoissani, jos kiharat jää.. Vaikka tietty edelleen onnellinen, että saan hiukseni takaisin ♥ En keksi tähän lookkiin mitään erilaisia tapoja pitää hiuksia nyt vaan ne on aina jotenkin sikin sokin ja näytän omasta mielestä lähinnä tarhapöllöltä 😀 Sen oon kyllä huomannut, että lyhyissä hiuksissa kasvot pääsee paremmin esille, joten jotain hyvää tässäkin. Ja onhan se nyt tietty siistiä päästä näkemään eri tyylejä hiusten kasvaessa. Jannehan toivoisi mun pitäytyvän näissä lyhyissä hiuksissa, mutta sori muru ei tuu tapahtumaan ♥ Kyllä mä niin odotan sitä, kun saan vain napattua hiukset yhteen ja saan sutturan päälaelle parissa sekunnissa!

Odotan kovasti yhtä kuvausjuttua kuun lopussa, kun pääsen sen tiimoilta kampaajan tuoliin ja hän saa vapaat kädet laittaa mulle ”kampauksen”! Toivon saavani häneltä jotain uusia vinkkejä miten näitä hiuksia voisi nyt pitää. Toki joku pantakin voisi olla kiva juttu! Ja hei heittäkää te ideoita, jos tulee jotain mieleen? 

Isoin asia tietysti on ollut se, että oma puoliso hyväksyy sut just sellaisena kuin sä oot missäkin hetkessä. Ja se, että hän kehuu sua vaikket just silloin olisi parhaimmillasi. Tästä aiheesta haluankin kirjoittaa teille vielä oman postauksen ♥

Coat – ONLY, Pants – VERO MODA, Blazer, shirt – HM, Bag – MICHAEL KORS, watch – CLUSE, shoes – SKOPUNKTEN
Moni ulkopuolisista ei varmaan osaa tai osannut edes ajatella, että mulla voisi olla tällaisia ajatuksia ja epävarmuutta, koska eihän sitä aina kuvista käy ilmi. Ja harvoinhan sitä kukaan myöntää kenellekkään, että olisi epävarma omasta ulkonäöstään, vai mitä? Jokainen meistä kokee varmasti välillä epävarmuutta omasta ulkonäöstä ja se on ihan normaalia. Kukaan meistä ei ole täydellinen ei, vaikka kuvissa kaikki näyttäisi olevan niin kukaan ei siltikään tiedä miten toinen sisimmissään voi ja tuntee. Tähän liittyen onkin tulossa yksi ihana juttu, jonka voin teidän kanssanne jakaa ensi kuun puolella ♥

Sä oot ihana just sellasena ku sä oot, eikä sun tarvi olla mitään muuta ♥

 

When I look at myself in the mirror, I see familiar eyes. The rest of my appearance I do not yet recognize. Breast cancer changed me a lot both inside and outside. I don’t feel very confident with this hair look right now. And when I was bald, I actually thought I looked like a boy.There is a huge difference now than before cancer. I feel like a part of my feminity is lost, which also makes me feel lost. 

I’m so happy that my hair grows this fast but I don’t feel that this is me when I look at myself. It’s hard to explain but I hope you understand what I mean by this? I also want to say, that you never know what people are going through on the inside, even they might look ”perfect” on pictures.
Always remember that you are lovely just the way you are and you don’t  have to be anything else ♥

9 Comments
Previous Post
8.11.2018
Next Post
8.11.2018

9 Comments

 • Jantunen / Tuuletuksia

  Katsoin ensin kuvia ja ajattelin, että mielettömän makee peruukki, kunnes luin, ja jos ymmärsin oikein, nämä ovatkin sinun oikeat hiukset! Niin paksut ja taipuisat, ja jos väri on vielä lähellä omaa, niin ovat ainakin minun makuuni luonnostaan ihan täydelliset <3 Ei varmasti ole pituutta, joka ei sopisi sinulle, mutta onhan se ehkä niinkin, että jokaisella on varmasti ne tyylit ja hiusten pituudet, joissa tuntee viihtyvänsä parhaiten.
  Kaikkea hyvää tähän talveksi taipuvaan syksyyn 🙂

  • Marjut

   Kiitos kommentista <3 Onneksi kuitenkin kyseessä on omat hiukset, jotka kasvaa kovaa vauhtia <3 Ja kyllä se niin on, että en ikimaailmassa olisi pitkistä hiuksistani luopunut! Siksi tämä hiustyyli ei vain tunnu omalta eikä näin ollen näytä itseltäni. Onneksi ehkä ensi kesänä saan jo laittaa hiukset ponnarille 🙂 Ihanaa joulun odotusta <3

 • Kriselda

  Mäkin luulin eka, että nää uudet hiukset on peruukki 😀 Oot U P E A ! Tuntuuko siltä, että hiusten laatu olisi muuttunut? En malta oottaa, millainen tuosta vielä tulee!

  • Marjut

   APUA joo kyllä se on mun oma tukka 😀 Ja ne on tosiaan kasvanut ihan hirveetä vauhtia ja kiitos luojalle siitä!! No tietty nyt, kun ei oo värjätty niin hius tuntuu eriltä kuin värjättynä. Ja joo saa nähdä suoristuuko nämä kiharat ajan myötä 😀

 • Essi/Pinossa

  Siis just eilen ajattelin, että toi tukka näyttää NIIN hyvältä!

  • Marjut

   Heii säkin olit siellä vitsit, kun oltais ehditty jutella <3 Ja kiitos sanoistasi <3 Mut joo vaikka hiukset on omat niin ne ei tunnu siltä 🙁 Onneksi ne tosiaan kasvaa kovaa vauhtia! Ihanaa viikonloppua 🙂

 • Maija

  Hei! Kyllä ne hiukset ajan kanssa suoristuu, usko vaan. Kun solut alkaa normaalisti kasvaa niin sitten se tapahtuu. Yksi lääkäri sanoi sen kiharuuden johtuvan siitä, kun ne solut kasvaa toispuoleiseti ja sen takia hius kihartuu. Itse tykkäsin kun minulla on piikkisuorat hiukset, niin vähän aikaa sytojen jälkeen ne oli taipuisat. Käytin jäähattua hoidoissa ja sivuille ja ohimoille jäi vähän omia hiuksia. Siihen mistä lähti hiukset, kasvoi tummanruskeita, kauniita hiuksia ja muualle harmaita. No ikä tietysti vaikutti. En tiedä, että jos olisi kaikki hiukset lähtenyt oisko tullut kauttaaltaan ruskeat.
  Kärsivällisyyttä, olet voiton puolella!!!!

  • Marjut

   Okei hei mahtavaa ja hieman helpottavaakin kuulla tämä suoristuminen! Mielenkiintoista myös kuulla mistä kihartuminen johtuu. Koitan ottaa tämän niin, että nyt mulla on uusi mahdollisuus hiusten suhteen ja pidän niistä tosi hyvää huolta! Pääasia, että hiuksia on vai mitä? Kuulin myös niin, että joskus saattaa käydä niin ettei kasva ollenkaan. Todellakin tässä ollaan voiton puolella ja hiukset sen kun kasvaa! Kaikkea hyvää sinulle <3

 • Hiis

  Tytär sairasti syövän muutama vuosi takaperin kouluikäisenä. Hänellä lähti hiukset kahteen kertaan pitkien hoitojen aikana ja niin alkuperäiset, välivaiheen kuin lopullisetkin hiukset ovat olleet erilaiset. Ennen ihan vaaleat hiukset tulivat ensin takaisin punertavina ja seuraavan hiustenlähdön jälkeen ruskeina. Molemmat hoitojen aikana kasvaneet hiukset olivat kiharat. Jälkimmäiset saivat jatkaa kasvuaan ja kiharuus kasvoi pois hiusten mukana. Hiukset olivat superkauniit kun latvat kihartuivat aina kuin niitä olisi kiharreltu tarkoituksella. Kuitenkin uusi, hoitojen jälkeen kasvanut hius oli suoraa ja nykyään, kun kaikki hoitojen aikana kasvaneet hiukset on jo leikattu pois, on hiukset kokonaan suorat. Eli sieltä ne vähitellen sitten suoristuu (ja ainakin meillä myös ohentui normaaleiksi, ei jääny ”peruukkipaksuus” lopulliseksi).

Leave a Reply

Instagram

 • I was so afraid that my cancer has come back 😭 Over three weeks my thorax has felt bad and hurt. I had CAT last Friday and today I heard that everything was OK ❤️🙏😭 Thank you Lord that you take care of me❤️
.
.
.
En oo teille kertonut tai edes uskaltanut sanoa, että mun rintakehää ja tervettä rintaa on sattunut jo useamman viikon ajan. Oon pelännyt, että syöpä on uusiutunut ja kaikki alkaa alusta. Kävin viime perjantaina TT-kuvissa ja tänään sain kuulla kaiken olevan kunnossa ❤️🙏😭 Voi tätä helpotuksen määrää ja onnen kyyneleitä ❤️😭 Blogissa pian lisää ajatuksia!
.
.
.
.
📷: @rakkaudellasisustettu
 • Yesterday was full of love ❤️ Can't wait that we celebrate our own wedding😍😭 You are love of my life @hosionpoika ❤️
.
.
.
Eilinen päivä oli täynnä rakkautta ja onnen kyyneleitä ❤️ En malttaisi odottaa milloin päästään juhlimaan meidän omia häitä 😍😭 Olet elämäni rakkaus @hosionpoika ❤️
.
. 
Kuinka moni teistä muuten on naimissa? ❣️💍
 • Yhteistyössä @storytel_fi + linkki 30 päivän ilmaiseen kokeilujaksoon 🎧

Kesälomareissullakin ehti muutamaan otteeseen istua alas, laittaa kuulokkeet korviin ja kuunnella äänikirjaa💭

Aikaa sitten kuuntelin ekan äänikirjan, joka oli Josie Silverin Ole minun. Se on heittämällä paras kirja koskaan 😭😍 Myös kertojan äänellä oli iso merkitys siihen mikä fiilis kirjaa kuunnellessa tulee.

Tässä teille 30 päivän ilmainen kokeilujakso Storyteliin:
storytel.com/fi/fi/lovingwhitestyle

Onko äänikirjat teille tuttuja?

#storytel #äänikirjat #kesänsuositus
 • Such a lovely day with my family & friends 💗 Tomorrow we travel back to home. How was your day?
.
.
.
Tänään on vietetty viimeinen lomapäivä reissussa perheen ja ystävien kanssa 💗 Huomenna edessä vajaan 500km matka kotiin. Miten teidän päivä on mennyt?
.
.
.
#peonys #interiorinspiration #interior4you1 #interior_design #interior4all #inspiration #homedecor #home_design68 #classyinterior #maliacompany
 • My holiday face 🥰 We have travelled now almost 2 weeks. I'm so happy and thankful for all these people on our life ❤️ Also I news today that my pap-test was OK🙏
How about your summer? .
.
.
Ollaan oltu jo kohta kaksi viikkoa reissussa ja torstaina ajetaan takaisin kotiin. Oon niin kiitollinen ihmisistä ympärilläni, joita ollaan pitkästä aikaa nähty ❤️ Sain myös juuri kuulla, että papakokeen jatkotutkimus tulos on negatiivinen 🙏🙏
Miten siellä on kesäpäivät menny?
.
.
.
📷: @rakkaudellasisustettu
 • My biggest interior dream came true when I bought this Flos 2907/30* 😍
.
.
.
Vuosien haaveilun jälkeen hankin meille unelmavalaisimeni @laatukaluste 😍 Flos 2097/30* on ikuinen klassikko, joka ajattomuudellaan on loppuelämän valaisin! Pidättekö myös? ☺️ Ihanaa iltaa ❣️
.
.
.
*tuotteesta saatu alennusta
#flos2097 #flos #nivalanlaatukaluste

Follow Me!