DECOR Lifestyle Lifie rintasyöpä

Ajatuksia terapiakäynnistä

Lumista torstaita murut!

Nyt taidetaan joka puolella Suomea saada lunta niskaan niin paljon kuin vain voi sataa! Onhan tuota lumimyräkkää kiva täältä sisältä katsoa kuuma kaakakomuki kädessä ♥ Antaa sataa vain sanon minä! Mutta olihan siellä kerrassaan hullua ajaa autolla, kun ei oltu teitäkään juuri missään aurattu. Sai ajaa kyllä super varovasti ja hiljaa! Saas nähdä jatkuuko myräkkä vielä huomiseen.

Tänään oli tosiaan se terapia/psykologi tapaaminen aamupäivällä. Kerroinkin, että menen avoimin mielin eikä käynnistä varmasti ole mitään haittaa. Minua vastassa oli miellyttävän oloinen keski-ikäinen nainen ja oloni oli heti alkuun oikein lämmin ja kotoisa. Hän pyysi kertomaan omin sanoin sairastumisesta ja koko prosessista tähän saakka. Kuunteli, nyökytteli ja hymyili. Itku mulle tuli siinä kohdassa, kun kerroin voivani sairauden ansiosta olla Minean kanssa pidempään kotona ♥ Sitähän mä olin pitkään toivonut kuitenkin.

Juteltiin myös muusta elämästä ja suurimmista tapahtumista mun elämässä. Siitä miten mä oon sairastumisen kokenut ja miltä musta on kaikki tuntunut. Höpöteltiin siinä kaikenlaista ja hän kyseli välillä mun ajatuksia. Hän sanoi jo aika alussa ja vielä uudestaan tapaamisen lopussa, että hänen kuuleman ja näkemän mukaan hän kokee, että mulla on oikeasti kaikki tosi hyvin, mitä nyt mulla on syöpä. Hän tarkoitti sitä etten oo antanut syövälle mun elämässä pääosaa vaan vain ja ainoastaan sivuosan. Oon osannut jäsennellä mun ajatuksia ja tuntemuksia niin, että mulla on kaikesta huolimatta hyvä olla. Tuo kaikki piti kyllä just paikkansa, mulla nyt on vaan vähän kovempi ”flunssa”, joka menee ohi. Hän sanoi ettei sinänsä koe, että voisi mulle kauhesti mitään antaa, kun on kaikki kuitenkin näin ok. Tunti vierähti todella nopsaan ja sovittiin seuraava tapaaminen mun pyynnöstä siihen hetkeen, kun on vaihdettu toiseen sytostaattilääkkeeseen eli maaliskuun puolen väliin. Eihän sitä koskaan tiedä miten olotilat menee eikä käynnistä todellakaan ollut haittaa.

Suosittelen siis lämpimästi käyntiä ammattilaisen juttusilla, jos vain yhtään siltä omassa elämässä koskaan tuntuu! Niissä paikoissa sua ei tuomita tai arvostella vaan kuunnellaan ja halutaan mahdollisuuksien mukaan auttaa. Mun mielestä on turha myöskään hävetä sitä, että joutuisi ammattilaisen juttusilla käydä. Me ollaan kaikki ihmisiä eikä kukaan meistä oo superihminen tai toista huonompi. Elämästä ei koskaan tiedä, joten kaikki apu kannattaa ottaa vastaan ♥

 

11 Comments
Previous Post
1.2.2018
Next Post
1.2.2018

11 Comments

 • Katja

  Mun mielestä terapiassa käyminen ei oo millään lailla häpeällistä. Aloitin itsekin joulukuussa terapiassa käymisen ja oon puhunut siitä aika avoimesti enkä häpeä sitä. Oon vaan ilonen siitä, että tajusin ajoissa että nyt olisi hyvä päästä puhumaan jonkun kanssa ja siitä on ollut jo paljon apua! 🙂 Mä oon myös sitä mieltä, että kaikille tekisi tosi hyvää käydä toisinaan juttelemassa jollekin ulkopuoliselle! 🙂

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi <3 Ompa hienoa kuulla, että siitä on ollut sinulle myös apua! Ei todellakaan oo häpeällistä käydä juttelemassa ammattilaisen kanssa, vaan rohkeaa ja ihan tätä päivää. Tsemppiä sinulle ja ihanaa kevään odotusta!

 • Sari Bergman

  Ihana rohkea Marjut ????????????????! Kaikkea hyvää sinulle ja tuolla sinun asenteella menee läpi harmaanmankin kiven ❤️

  • Marjut

   Voi ihana olet, kiitos kommentistasi <3 Oikein ihanaa kevään odotusta sinulle!

 • Annika/ pellavaa & pastellia

  Ihana kuulla että sait käydä terapiassa ja että käynti oli noin miellyttävä♡ Toisaalta helpottavaa kuulla ettei masennus ole aiheuttanut sulle psyykkisiä vaurioita, esim. maaennusoireita, ainakaan siis vielä. Ja noin hyvää hoitoa kun saat, terapiaakin, uskon että selviät tuosta taistelusta hyvin!❤

  • Marjut

   Oli kyllä yllättävän helppoa jutella ihan tuntemattomalle ihmiselle omista henkilökohtaisista asioista. Tietää, että toinen vain kuuntelee on ja sua varten siellä. Pyrin siihen, etten anna syövälle liikaa valtaa mun mielessä, koska silloin helposti mieli menisi synkäksi. Koitan kääntää asiat positiiviseksi! Tsemppiä sinne myös <3

 • Annika/ pellavaa & pastellia

  Siis tarkoitin että hyvä ettei syöpä ole aiheuttanut sulle masennusoireita, kirjoitin muuta kuin ajattelin!❤

 • Teljänneito Jessica

  Täällä olemme viime päivinä puhuneet paljon ystävieni kanssa juuri terapiasta, mielestäni se on hieno asia kun käy keskustelemassa ammattilaisen kanssa 🙂 en ole itse vielä käynyt, mutta voisin kuvitella sen tekevän hyvää kaikille. Oli kiva pikaisesti nähdä tänään! Kaikkea hyvää sinne teidän viikonloppuun, lämpöä ja haleja <3

  • Marjut

   Olen ihan samaa mieltä kanssasi! Ammattilaisen kanssa juttelu on mielestäni ihan normaalia jo nykypäivänä. Oli kyllä aivan ihana nähdä ja toivottavasti nähdään pian <3 Kivaa viikkoa!

 • Aveem

  Tsemppiä hirveesti sulle <3 🙂

  Terapiassa ei todellakaan ole hävettävää. Itsekin oon hakeutumassa terapiaan. Vähän jännä silleen, että se sanoi, ettei ole sulle mitään annettavaa. Oon ehkä sitä mieltä että hyvä käydä läpi ja jutella filiksistä, vaikka menisikin hyvin. Kuitenkin isoa asia kannettavaksi.

  • Marjut

   Kiitos sinä siellä <3
   Oon samaa mieltä sun kanssa, ei mitään hävettävää vaan pikemminkin tätä päivää! Mä otin sen silleen, että hän koki kaikesta huolimatta mun olevan ihan balanssissa 🙂 Itse pyysin ihan vain sen takia toista käyntiä, jos olo vaikka sattuisi muuttumaan lääkkeiden vaihdon jälkeen. Toivotaan ettei, mutta ihan varmuudeksi kuitenkin. Tsemppiä sinulle myös <3

Leave a Reply

Instagram

 • Maybe it's time to buy some new Winter clothes to Minea, you think too? 🙈
She loves to fit all her clothes 👚
Tomorrow I start little trip with Minea ♡
Good night 🖤
.
.
.
.
.
#kidsroom #barneroom #bunnychair
 • Feeling Autum already 💛 These Life is & Dancer prints are good combo, do you think? .
.
Koodilla "LOVINGWHITESTYLE" saat -25% alennusta julisteista* 14.-16.8.18 välillä. Kurkkaa @desenio niin saat takuulla lisää inspiraatiota!
*koodi ei valitettavasti koske kehyksiä tai handpick-/collaboration- osioiden julisteita. .
.
.

#desenio #kaupallinenyhteistyö
 • Finally my home office is ready ⌨🖱 I really like that wall ♡ My favourite prints are Capo D'opra, Antibes & Brush Black! .
.
.
Koodilla "LOVINGWHITESTYLE" saat -25% alennusta julisteista* 14.-16.8.18 välillä. Laita @desenio seurantaan niin saat takuulla lisää inspiraatiota!
*koodi ei valitettavasti koske kehyksiä tai handpick-/collaboration- osioiden julisteita. .
.
.

#desenio #kaupallinenyhteistyö #homeoffice
 • It's so good to be home after 3 days Flow ♡ I have to say that I'm so in love with these new @suomenvisor blinds on our windows 🖤 Have a lovely evening! .
.
.
.
#suomenvisor #kaupallinenyhteistyö #ad #livingroom
 • This weekend has been amazing ♡ Full of music, friends, relaxing and a great flow 💗
Thank you @Flowfestivalhelsinki & @sokoshotelpresident 🙏 Still one more day to go with this beauty @mk_maison 😘
.
.
.
.
#sokoshotelpresidentti #sponsored #hiljaisuus #hotelroom
 • ✴ ARVONTA/ GIVEAWAY ✴PÄÄTTYNYT!!
.
.
Meidän vierashuoneen valmistumisen johdosta pääsen järjestämään arvonnan yhteistyössä @ohtonordichome kanssa ja palkintona on monikäyttöinen ja kaunis roikkuva puutanko 60cm (arvo 79,90€ ja väri musta tai valkoinen) 🖤
.
.
.
.
Osallistumisohjeet;
1. Seuraa @ohtonordichome & @lovingwhitestyle 
2. Tykkää kuvasta
3. Tägää kaksi ystävääsi mukaan (voit osallistua useamman kerran eri ystävillä) 
4. Voittajan tulee seurata molempien tilejä.
.
.
Osallistumisaikaa on 12.8.18 klo 18.00 asti. Voittaja julkaistaan kuvan yhteydessä. Instagram ei ole osallisena arvontaan.
.
.
.
.
Ihanaa viikkoa ♡ .
#sponsored #ad #guestroom #vierashuone

Follow Me!