baby Lifestyle Lifie rintasyöpä

Imetystaipaleen päättyminen

Oon saanut useita toiveita postata meidän imetystaipaleen päättymisestä. Aihe on sinällänsä ollut herkkä koko imetyksen ajan, mutta etenkin sen päättymisen osalta. Halusin kuitenkin nyt kirjoittaa teille tästäkin kipeästä asiasta, jos siellä sattuu vaikka olemaan muita imetyksen lopettamista suunnittelevia.  

Meidän alku imetyksen suhteenhan ei lähtenyt liikkelle ihan niinkuin toivoin. Moni varmaan muistaakin mun kirjoittaneeni siitä miten imetys sattui ihan hirveästi eikä se meinannut onnistua ilman rintakumia ollenkaan. Onneksi me jaksettiin yhdessä yrittää ja parin kuukauden jälkeen kaikki menikin jo ihan loistavasti ♥ Toivoin täysimetyksen onnistuvan 6 kuukauteen asti ja niin se onnistuikin. Olin todella onnellinen jo tuosta saavutuksesta, mutta mites kävikään, kun yhtäkkiä olikin jo vuosi imetystaivalta takana. Halusin ehdottomasti mennä Minean tahtisesti ja tekemättä siitä mitään numeroa. Vuoden jälkeen imetyskerrat päivässä toki väheni ja välillä yösyömisiäkin koitettiin jättää pois. Silloin nukuin viikon verran vierashuoneessa, mutta yösyömiseen palattiin vielä takaisin ennen lopettamista. Syöntikertoja taisi olla 3-5 päivässä, lähinnä aamulla, ennen ja jälkeen päikkäreiden sekä illalla. Ajattelin imetyksen jatkuvan siihen asti, kun neiti itse haluaa. En sitä sen kummin miettinyt.

Kunnes sain diagnoosin rintasyövästä 11.12.17. Tuohon postaukseen pääset tästä. Luulinhan alunperin rinnassani olleen vain tulehtunut maitorauhanen. Diagnoosin saadessani kerrottiin myös, että imetys olisi syytä lopettaa alkavien hoitojen takia. Se oli tietysti päivänselvää, ettei pieneen menisi sellaista myrkkyä imetyksen kautta. Tuntui todella epäreilulta ja väärältä, kuten koko tilanne muutenkin, päättää imetys tällaisen syyn vuoksi. Asian, johon itse ei voi vaikuttaa. Halusin tietysti pitkittää lopetusta mahdollisimman myöhään, siihen, että se oli pakko tehdä. Mietin jokaisella kerralla, että pian tämä on viimeinen ja sitten oli pakko vain päättää hetki valmiiksi, jotta siihen jotenkin pystyi valmistautumaan. Kerroin Minealle jo valmiiksi muutamalla kerralla, että katsotaan onko äitin mammat pipi. Yritin näin valmistaa häntä siihen, että voi olla ettei sieltä tulekaan enään mammaa. Hän oli myös nähnyt laastarit kainalossa ja rinnan päällä tutkimusten jälkeen, joten sekin varmasti osaltaan auttoi häntä vähän ymmärtämään asiaa. Vaikka eihän hänen tuollaista olis tarvinnut ymmärtää eikä kenenkään muunkaan! Niin väärin, että vieläkin sattuu..

17.12.17 illalla oli viimeinen imetyskertamme. iItkin jo valmiiksi ja tuntui niin pahalta, ei tämä voinut tähän loppua. Halusin Jannen videokuvaavan viimeiset hetket ♥ Nyt videot on muistona tuosta hetkestä muiden imetysvideoiden joukossa. Olin tuolloin aamulla salaa laittanut laastarit nännien päälle ja Minean pyytäessä mammaa, kerroin saman, katsotaan onko äitin mammat pipi. Tällä kertaa ne oli eikä mammaa enään saanut. Hän yritti kovasti puhaltaa laastareiden päälle, mutta turhaan ♥ Itelle oli kova paikka sanoa ettei mammaa enään saisi. Olisin vain halunnut repiä laastarit irti ja antaa toisen syödä! Mutta ei, päätös oli tehty ja sen oli pidettävä. Seuraavalla viikolla sain vielä tabletin, joka vähensi maidontuloa. Silloinhan vielä luulin leikkauksen tulevan ensin, mutta leikkaus siirtyi hoitojen jälkeen. Lääkäri taisi myös mainita, että imetyksen päättymisen ja alkuun ajatellun leikkauksen välillä olisi kulunut liian vähän aikaa jolloin rintaan olisi saattanut tulla komplikaatioita. En muuten enään muista oliko tarvetta rintapumpulle imetyksen päättymisen jälkeen. Muutamia öitä meni niin, että Minea pyysi mammaa ja silloin koitin tarjota lehmänmaitoa. Hän ei kuitenkaan ole vielä tänäkään päivänä tykännyt juoda maitoa. Loppujen lopuksi hän vierottui imetyksestä yllättävän hyvin ja alkoikin nukkua yöt heräämättä.

Kasvain tuntuu toki selvemmin sen jälkeen, kun rinnasta on maito lähtenyt ja olisin sen varmasti tuolloin myös huomannut aiemmin. Eihän sitä ikinä olisi osannut ajatella omalle kohdalle tällasta sattuvan, mutta niin se vain kävi. Oon ikionnellinen siitä, että meidän imetystaival ehti kestää 1 vuoden 2 kuukautta ja 11 päivää ♥ Niin monta upeaa hetkeä saimme yhdessä Minean kanssa viettää. Äidin ja lapsen välinen side, joka vain vahvistui imetyksen kautta. Noita hetkiä ei meiltä kukaan voi ottaa pois, vaikka päättyminen ei ollut kummankaan toive.

Haluan edelleen korostaa teitä kaikkia naisia ja äitejä etenkin tutkimaan rintanne säännöllisesti. Mun tapaus on todella harvinainen, mutta mahdollinen.

4 Comments
Previous Post
20.2.2018
Next Post
20.2.2018

4 Comments

 • Annika/ pellavaa & pastellia

  Ihania kuvia ♥ Meillä on tässäkin suhteessa niin samantyyppinen kokemus ♥ Niin kuin sinäkin, niin minäkin jouduin lopettamaan lapseni imetyksen hänen ollesaaan reilu 1v. sairauteni takia. En siksi, että söin lääkkeitä, vaan siksi että jouduin vuikkokausiksi sairaalaan. Sairaalassa maatessa ikävöin lapsiani ja imetyksen loppumista. Se oli kauheaa???? Kun palasin kotiin kuukausien jälkeen, Livia ei enää pyytänyt maitoa. Viimeinenkin imetystaival oli päättynyt♥ Voimia sinulle oikein kovasti, olet ihana äiti♥

 • Sini

  Tippa tuli linssiin lukiessani. Olen niin pahoillani, että joudut kokemaan tuon kaiken.<3

  Itsellä on tällä hetkellä reilu 5kk imetystaivalta takana ja vaikka alkuun imetyksestä oli hankaluuksia, niin nyt ajatuskin, että imetyksen joutuisi lopettamaan, tuntuu kamalalta.

  Meillä eletään myös tällä hetkellä epävarmuuden aikaa, sillä, kiitos täysin sinun blogisi, tutkin rintani reilu viikko sitten ja sieltä löytyi ylimääräinen kyhmy. Kävin näyttämässä sitä terveyskeskuksemme lääkärille ja meille oli varattu aika ultraäänitutkimuksiin tälle päivälle, mutta lääkärin sairastuttua aikaa jouduttiin siirtämään ensi viikolle.
  Täytyy nyt vaan elää päivä kerrallaan ja ottaa kaikki irti niin imetyksestä kuin arjesta ylipäätään.

  Voimia kovasti sinulle ja perheellesi! <3

 • Rebecca

  Hali <3<3<3<3<3

 • Huli/Meanwhile in Longifeld..

  Voi jestas. Nyt ei kyllä kyynteliltä vältytty! Meillä on ensi viikolla vuoden täyttävä poika ja imetyksen lopettaminen lapsentahtisesti on edessä. Olen palannut töihin (mies on hoitovapaalla kotona) ja imetyskertoja on enää kolme päivässä. Meillä oli imetyksen alkumetreillä samoja kivuliaita aikoja kuin teillä, mutta niistä selvittiin ja takana on upea imetyskokemus pojan kanssa. <3 Jotenkin odotan imetyksen päättymistä suuresti kun taas toisaalta sen lopumminen tuntuu todella pahalta. Meidän lapsiluku on tässä, joten imetystä en tule enää tulevaisuudessa kokemaan. Upeaa se oli ja miten ihanaa, että se onnistui näin hienosti!

  Teilläkin upea taival takana, ja vaikka imetys noin radikaalisti päättyi, niin sait kuitenkin kokea varsin pitkän ja onnistuneet imetyksen! Voimia jatkoon! <3

Leave a Reply

Instagram

 • Today didin't go so well so I'm so ready for Tuesday 🤦🏼‍♀️ How about there? .
.
Joskus maanantait tuntuu todellakin tahmealta kuin siirappi eikä mikää mene putkeen.. Onko muilla samoja fiiliksiä koskaan?
.
.
.
.
#livingrooom #beandliv #interiordesign #whitehome
 • Today felt like is already Spring 💛 Now some movie & wine with hubby ♡ Enjoy your evening 🖤 .
.
.
Tänään on ollut ihan mieletön ilma ainakin täällä Etelä-Suomessa☀️ Nyt kuitenkin lasi viiniä ja leffa 🎬 Kivaa iltaa ♡
 • ♡ ARVONTA / GIVEAWAY ♡edit; PÄÄTTYNYT 💕 HAPPY VALENTINE'S DAY 💕Ystävänpäivän kunniaksi arvon yhteistyössä @beandliv kanssa yhdelle onnekkaalle 100 euron lahjakortin beandliv:n verkkokauppaan 💕 
Ohjeet;
1. Tykkää kuvasta
2. Seuraa mua & @beandliv 
3. Tägää kuvaan ystäväsi (voit osallistua useamman kerran eri ystävillä)
4. Arvonta päättyy 17.2.19 klo 21 ja voittaja julkaistaan kuvan yhteydessä. Instagram ei ole osallisena arvontaan. .
.
.
.
#whitehome #arvonta #beandliv
 • We had so beautiful & sunny day here today ♡ How about there? .
.
.
Wish you all a lovely evening ♡
.
.
.
Vitsi mikä mieletön auringonpaiste täällä on ollut koko päivän! Niin keväinen fiilis 💛 Nyt meillä on toinen pieni neiti hoidossa illan ja tytöt pomppii @robinpackalen tahtiin😍
.
.
Ihanaa iltaa ♡
 • We were today at @disneyonice show and that was so amazing ♡ Minea was so excited (we also😅) about all of them 😍 How was your Sunday?
.
.
.
.
Ps. What do you think about that lamp at livingroom? 🤔 .
.
.
.
#livingroom #lokkivalaisin #sessaklighting
#interiordesign #interior4you1 #interior123 #cozyhome #cozy #hygge #olohuone #sisustus #whitehome #whiteinterior #vogue_official #home_design68 ##interior4inspo #interiorstyled #vakrehjemoginteriør
 #interior_and_living #fashionactive #interiorhouses #housescreative
 • I think Saturday evening is best evening of the week ♡ Will you just relax at home or do you have some other plans?
.
.
.
.
. .
.
#livingrooom #livingroomdecor #interiorstyling #interior_and_living

Follow Me!